Internetten in Egypte – De complete guide

Direct internetten met een VPN in Egypte

Internetten met een VPN in Egypte is sterk aanbevolen om verschillende redenen. Het biedt niet alleen een essentiële laag van privacy en veiligheid door je online activiteiten te versleutelen en te anonimiseren, maar stelt je ook in staat om censuur te omzeilen en toegang te krijgen tot een vrij en open internet. Bovendien beschermt het je op openbare wifi-netwerken en kan het zelfs je internetsnelheid en bandbreedte verbeteren. Gezien de digitale beperkingen en surveillance in Egypte, is een VPN een waardevol hulpmiddel om veilig en onbeperkt te internetten.

Volg de stappen hieronder om je vandaag nog aan te melden bij een VPN-aanbieder, zodat je zonder zorgen kunt genieten van je vakantie in Egypte – ook online!

NordVPN
Meest gekozen
Veilig & supersnel
Bezoek NordVPN

In het hartje van het Midden-Oosten ligt Egypte, het land van indrukwekkende piramides, bruisende markten en een prachtige cultuur. Wil je tijdens je reis veilig online kunnen gaan? Internetten in Egypte werkt nét iets anders dan in Nederland. Denk daarbij aan de kosten, censuur en internetveiligheid.

Hieronder lees je alles waar je op moet letten als je tijdens je vakantie naar Egypte wilt internetten. Zo voorkom je hoge kosten en ben je bovendien veilig online. Wil je dat ook voor andere landen? Check dan ook waar je bij internetten in het buitenland aan moet denken. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan en ga jij goed voorbereid – en beschermd – op reis!

Pas op met internetten in Egypte vanuit je standaard bundel

Of je jouw bundel kunt gebruiken om te internetten in Egypte, hangt natuurlijk af van de voorwaarden van jouw abonnement. In de praktijk hebben de meeste mensen een abonnement waar internationaal roamen niet inbegrepen is.

Dat betekent dat de kosten al snel hoog kunnen oplopen. Om er zeker van te zijn hoe dit bij jou geregeld is, raden wij je aan om contact op te nemen met jouw provider. Zo weet je hoe je ervoor staat.

Heb je dit niet? Dan heb je een aantal opties die je kunt overwegen. We zetten ze op een rijtje.

Internetten in Egypte met een lokale/internationale SIM-kaart

Als je langer op reis gaat, dan is een internationale of lokale SIM-kaart zeker het overwegen waard. Als je aankomt op het vliegveld, zul je volop winkels zien waar je een lokale SIM-kaart kunt kopen. Deze stoppen ze vaak meteen al in je smartphone als je dat wilt. Deze SIM-kaarten bieden doorgaans goedkopere tarieven voor bellen en internetten in Egypte. Let er wel op dat je smartphone simlockvrij is. Anders is het niet mogelijk een andere SIM-kaart in je smartphone te steken.

Betaal je liever iets meer om het maar meteen in Nederland te regelen? Dan is een internationale SIM-kaart ook een optie. Deze zijn bijvoorbeeld gemakkelijk te bestellen op Bol, of bij tal van online en offline winkels. Check wel goed te reviews om te checken of de kaart wel goed werkt in Egypte (of landen dicht bij Egypte). Het grote voordeel van deze kaarten zijn dat ze niet alleen voor Egypte werken, maar ook voor veel andere landen.

Een MiFi (mobiele wifi-router) aanschaffen om te internetten in Egypte

Met een MiFi router breng jij je eigen internet naar Egypte! Je hebt op deze manier altijd een mobiel wifinetwerk bij de hand, mits er een signaal is. Egypte heeft een 4G-netwerk, dus een MiFi router die deze frequentie ondersteund is hier prima voor.

Gebruik maken van wifi hotspots (tip: gebruik een VPN!)

In Egypte is er in toeristische zones, restaurants en cafes vaak een openbaar wifinetwerk beschikbaar. Op deze manier kun je vaak gratis gebruik maken van het internet, zolang je in die locatie blijft. Persoonlijke tip: maak een “speciaal” e-mail adres aan voor dit soort netwerken, aangezien je vaak een e-mail adres moet opgeven om toegang te krijgen tot publieke wifinetwerken.

We raden je sterk aan om een VPN te overwegen als je een publiek netwerk gebruikt. Cybercriminelen azen steeds meer op toeristen die gebruik maken van openbare netwerken zonder voldoende beveiliging. Vooral op drukke toeristische plekken als het vliegveld.

Wat kost roaming met je huidige provider?

Gewoon bij je vertrouwde provider blijven? Dan is het slim om een buitenlandbundel te activeren voor je naar Egypte gaat. Let er op dat er een verschil is tussen een EU bundel en een bundel buiten de EU. Voor Egypte kies je dus een bundel buiten de EU. We zetten de kosten op een rijtje voor KPN, Odido en Vodafone.

Provider Buiten EU bundel Prijs
KPN 25 MB/min/sms €14,99
100 MB/min/sms €54,99
Odido (Voorheen T-Mobile) XS pas – Zone 3 (25 MB) – Geldig voor 24 uur €10
S pas – Zone 3 (50 MB) – Geldig voor 72 uur €20
M pas – Zone 3 (100 MB) – Geldig voor 7 dagen €30
L pas – Zone 3 (500 MB) – Geldig voor 14 dagen €60
Vodafone Alles in 1 wereld (30 MB/min/sms) – Geldig voor 24 uur €5 per dag
Alles in 1 wereld XL (100 MB/min/sms) – Geldig voor 24 uur €8,50 per dag

Heb ik beperkte toegang tot het internet in Egypte?

Ja, Egypte heeft internetcensuur. De overheid blokkeert regelmatig toegang tot bepaalde websites en diensten, waaronder nieuwswebsites, mensenrechtenorganisaties, en soms sociale mediaplatforms. Deze maatregelen worden vaak gerechtvaardigd met redenen zoals het behoud van nationale veiligheid, het bestrijden van terrorisme, of het voorkomen van de verspreiding van valse informatie.

De censuur in Egypte kan variëren in intensiteit, waarbij soms nieuwe blokkades worden ingevoerd of bestaande beperkingen worden uitgebreid. Dit maakt het gebruik van VPN's een populaire oplossing voor zowel lokale bewoners als bezoekers om anoniem te browsen. Over het algemeen mag je verwachten dat sites met onderstaande content (deels) geblokkeerd kunnen worden:

 • Nieuws- en mediawebsites: Websites die kritisch staan tegenover de regering of die berichten over gevoelige politieke onderwerpen.
 • Activistische sites: Websites van mensenrechtenorganisaties of activistische groepen die zich richten op Egypte.
 • Sociale media platforms: Hoewel de toegang tot grote sociale mediaplatforms zoals Facebook, Twitter en YouTube meestal beschikbaar is, kunnen specifieke pagina's of diensten binnen deze platforms worden geblokkeerd.
 • Diensten voor versleutelde communicatie: Diensten die versleutelde communicatie mogelijk maken, zoals bepaalde VPN's en messaging apps, kunnen worden beperkt om te voorkomen dat burgers versleutelde communicatiekanalen gebruiken. Zorg er dus voor dat je je VPN app al op je toestel hebt gedownload voor je aankomt in Egypte.
 • Websites met controversiële inhoud: Sites die inhoud aanbieden die in strijd is met de lokale morele of religieuze normen, zoals gokken, pornografie of bepaalde vormen van entertainment.
 • LGBTQ+-gerelateerde websites: Websites die LGBTQ+-gerelateerde inhoud of ondersteuning bieden.

Voordelig je vakantie in Egypte boeken met VPN

In landen waar het gemiddelde inkomen aanzienlijk lager is dan Nederland, is het mogelijk dat de tarieven voor vluchten lager ligt. Met een VPN is het mogelijk om hiervan te profiteren. Kies bijvoorbeeld voor een server in Mexico of Vietnam en check op verschillende sites of je een goedkopere vlucht kunt vinden. Switch naar een server in een ander land als je geen goedkopere vluchten kunt vinden – net zo makkelijk!

Let er wel op dat de sites die deze vluchten aanbieden zich hiervan ook bewust zijn, waardoor het steeds moeilijker wordt om deze goedkopere deals te scoren. Maar het is nog zeker mogelijk als je bereid bent wat extra research te doen!

VPN in Egypte gebruiken in 5 stappen

 1. Kies een betrouwbare VPN: Selecteer een VPN service die bekend staat om zijn sterke beveiligingsfuncties, snelle verbindingen en een goede reputatie voor het werken in restrictieve regio's zoals Egypte. Wij raden NordVPN aan, maar je kunt ook de beste VPN's vergelijken!
 2. Download en installeer de VPN op je apparaat: Ga naar de website van de gekozen VPN-provider, download de software voor je apparaat en volg de installatie-instructies.
 3. Verbind met een VPN-server: Open de VPN app op je apparaat, log in en kies een serverlocatie. Verbinden met een server buiten Egypte kan helpen om censuur te omzeilen en toegang te krijgen tot internationale content.
 4. Controleer de VPN-verbinding: Zorg ervoor dat je VPN-verbinding actief is en je IP-adres succesvol is gewijzigd. Dit kun je meestal zien in de VPN app of via door je IP-adres te checken.
 5. Veilig en vrij internetten: Met de VPN actief kun je nu veilig en zonder beperkingen internetten, toegang krijgen tot geblokkeerde sites en je online privacy en veiligheid handhaven terwijl je in een land als Egypte op vakantie gaat (of woont!).

Kan de Egyptische overheid een VPN traceren?

De Egyptische overheid heeft de mogelijkheid om VPN-gebruik te detecteren. Vooral als er sprake is van diepgaande pakketinspectie (DPI), een technologie die gebruikt wordt om gegevens die door het netwerk worden verzonden te analyseren en te filteren. DPI kan patronen in het internetverkeer identificeren die typisch zijn voor VPN-verbindingen, zoals het gebruik van bepaalde encryptieprotocollen of poorten.

Niet alle VPN's zijn echter even gemakkelijk te detecteren. Geavanceerde VPN-diensten, zoals NordVPN, gebruiken technieken zoals obfuscation om hun verkeer te maskeren. Hierdoor het lijkt het op regulier internetverkeer en moeilijker te traceren is door overheden en internetaanbieders.

Dit betekent dat terwijl de Egyptische overheid activiteit van een VPN kan detecteren, het aanzienlijk moeilijker kan zijn om specifiek te bepalen wat je online doet als je een VPN gebruikt die sterke versleuteling en obfuscation-technieken toepast.

Het kiezen van een betrouwbare VPN-provider met geavanceerde beveiligingsfuncties gericht op het beschermen van je online privacy is daarom cruciaal om te voorkomen dat je online activiteiten worden getraceerd in landen met strenge internetcensuur en surveillance, zoals Egypte.

Is het legaal om te internetten in Egypte met een VPN?

Het gebruik van VPN's in Egypte bevindt zich in een juridisch grijs gebied. Er is geen specifieke wetgeving die het gebruik van VPN's expliciet verbiedt voor burgers. Het is dus technisch legaal is voor individuen om VPN's te gebruiken voor privacy en beveiliging.

De Egyptische overheid heeft in het verleden acties ondernomen tegen het gebruik van VPN's, vooral als ze worden gebruikt om toegang te krijgen tot geblokkeerde inhoud of voor activiteiten die als onwettig worden beschouwd. Dit is echter enkel het actief blokkeren van VPN gebruik.

We raden je echter aan om je aan de wetten en regels in Egypte te houden. Het is desondanks erg verstandig een VPN in Egypte te gebruiken voor cybersecurity tijdens het gebruik van een openbaar wifinetwerk, of gewoon om de Eredivisie gratis te volgen! of te genieten van de Nederlandse series op Videoland.

Waarom is internetten in Egypte met een VPN aangeraden?

Er zijn verschillende voordelen van VPN gebruik in Egypte. Deze zijn voornamelijk gericht op het omzeilen van internetcensuur, het verhogen van je online privacy en het beveiligen van je internetverbinding. Hier zijn enkele redenen waarom het gebruik van een VPN in Egypte aan te raden is:

Veilig internetten in Egypte op openbare wifinetwerken

Het gebruik van openbare wifinetwerken in Egypte kan riskant zijn vanwege de potentie voor cyberaanvallen en datadiefstal. Een VPN biedt een veilige en versleutelde verbinding, waardoor het voor cybercriminelen moeilijk wordt om je gegevens te onderscheppen.

Dit is vooral belangrijk als je gevoelige informatie overdraagt of toegang nodig hebt tot persoonlijke en financiële accounts. Met een VPN ben je beschermd tegen dergelijke bedreigingen en kun je met een gerust hart gebruikmaken van openbare internetverbindingen, zelfs als je aan het internetten bent in het buitenland!

Betere toegang tot online diensten

Sommige online diensten en platforms hebben beperkte toegankelijkheid in Egypte vanwege licentieovereenkomsten of regio-specifieke beperkingen. Dit omvat streamingdiensten, financiële portals en internationale nieuwssites die mogelijk niet volledig toegankelijk zijn.

Een VPN kan je helpen om een IP-adres uit een ander land te verkrijgen, waardoor je toegang krijgt tot deze diensten alsof je in dat land bent. Zo kun je dus ook vanuit Egypte de MotoGP volgen , Formule 1 kijken zonder Viaplay of Nederlandse Netflix te kijken vanuit het buitenland.

Omzeilen van geografische beperkingen

Egypte staat bekend om het blokkeren van toegang tot diverse websites, waaronder nieuwsplatforms die kritisch zijn over de regering. Door te internetten met een VPN in Egypte, kun je deze geografische blokkades omzeilen. Een VPN verandert je IP-adres en laat het lijken alsof je vanuit een ander land surft, waardoor je toegang krijgt tot een wereldwijd web zonder censuur en restricties, en je hebt tegelijkertijd een vrij en open internet.

Online anonimiteit

Internetten met een VPN in Egypte stelt je in staat om anoniem te browsen. Dit betekent dat je online acties, zoals de websites die je bezoekt, zoekopdrachten en downloads, niet direct aan jouw identiteit kunnen worden gekoppeld.

Dit is vooral fijn in een land als Egypte, waar de overheid strenge controle uitoefent op online media en communicatie. Met een VPN ben je minder kwetsbaar voor tracking, profilering en inbreuken op de privacy, omdat je werkelijke IP-adres en locatie verborgen blijven.

Haal het meeste uit je VPN in Egypte

Om op een verantwoorde en veilige manier te internetten met een VPN in Egypte, hebben we een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet. Zo haal je ook online het meeste uit je reis, zonder restricties!

 • Kies voor sterke encryptie en beveiligingsfuncties: Selecteer een VPN-provider die krachtige encryptieprotocollen biedt en extra beveiligingsfuncties zoals een kill switch, DNS-lekbescherming en een strikt no log policy. Zelfs in “veilige” landen zoals Duitsland of het Verenigd Koninkrijk blijft dit belangrijk.
 • Gebruik servers dicht bij Egypte (wanneer mogelijk): Kies voor snellere verbindingen VPN-servers die geografisch dicht bij je fysieke locatie liggen. Hoewel je soms een server in een specifiek land nodig hebt, kan het kiezen van een server dichter bij je locatie je internetsnelheid verbeteren.
 • Houd je software altijd up to date: Zorg ervoor dat je VPN-applicatie en alle bijbehorende software up-to-date zijn. Zo profiteer je van de nieuwste beveiligingspatches en updates. Regelmatige updates helpen om actuele kwetsbaarheden te verhelpen.
 • Gebruik split tunneling: Gebruik split tunneling (als je VPN dit aanbiedt) om te kiezen welke apps of diensten door de VPN worden gerouteerd en welke direct via je normale internetverbinding gaan. Dit kan handig zijn om bandbreedte te besparen, bepaalde lokale diensten direct te benaderen, of bepaalde activiteiten alleen te beveiligen.
Vergelijk en kom erachter welke VPN het beste bij jouw situatie past!
Deel dit artikel
Deel via WhatsApp

Ook interessant voor jou?

nieuws op vakantie

Zo volg je het al het belangrijke nieuws op vakantie

wimbledon kijken

Gratis Wimbledon kijken, waar je ook bent

wifi-hotspot

Zo verbind je met een wifi-hotspot (en dit zijn de gevaren)

Internetten in Indonesië – Alles wat je moet weten!

Direct beginnen met een VPN in Egypte?
Veilig internetten met NordVPN