Alles streamen met een VPN. Hét complete overzicht

alles over streamen

Streamen is niet meer weg te denken uit het moderne medialandschap. Het is niet meer van deze tijd om een week te moeten wachten op de volgende aflevering van je favoriete serie. In plaats daarvan streamen we massaal een compleet seizoen en bingen we onze favoriete series tot we erbij neervallen. De volgende stap in deze ontwikkeling is streaming met een VPN, wat veel voordelen met zich meebrengt. 

De streamingdiensten schieten namelijk als paddenstoelen uit de grond. Voor bepaalde sporten en die ene film of serie heb je vaak verschillende abonnementen nodig: een prijzige aangelegenheid dus. Met een VPN streamen is een stuk voordeliger, doordat je kunt profiteren van gunstige voorwaarden in verschillende landen. Daarom is streaming via een VPN steeds populairder. Hoe dat werkt? Je leest het hieronder.

In dit artikel gaan we in op:

  • Wat streaming via een VPN inhoudt
  • Welke voordelen het biedt
  • Wat je allemaal via een VPN kunt streamen

Wat is streaming met VPN?

Streaming met een VPN is een manier om anoniem en zonder geografische blokkades je favoriete series, sporten en films te streamen. Eerst leggen we je uit wat die anonimiteit en blokkades voor jouw streaminggedrag betekenen. Daarna ontdek je welke digitale wereld er met een VPN voor je opengaat.

Wat is streaming?

Streamen betekent, in het kort, dat je content bekijkt of beluistert zonder dit te moeten downloaden. Zolang je een werkende internetverbinding hebt en een abonnement op je favoriete streaming dienst, heb je toegang tot verschillende soorten content.

Bekende voorbeelden van streamingdiensten zijn YouTube, Netflix en Spotify. Kenmerkend is in ieder geval dat je een hele bibliotheek aan films, series of muziek tot je beschikking hebt, die je kunt bekijken wanneer je wilt. Dat wil zeggen: tenzij geoblocking roet in het eten gooit. Meer over geoblocking en hoe je er met een VPN “omheen” kunt streamen lees je hieronder.

Waar staat VPN voor?

VPN staat voor virtual private network. Met een VPN anonimiseer je jezelf op internet. Het zorgt dus voor extra veiligheid en bescherming van je persoonlijke gegevens. Daarnaast zorgt een VPN ervoor dat je veel meer kunt streamen dan wanneer je van het aanbod in je eigen land afhankelijk bent.

Dankzij een VPN kun je namelijk ook via servers in het buitenland verbinding maken met het internet. Dat heeft als voordeel dat je zo’n beetje iedere geografische streaming blokkadde kunt omzeilen.

Wat is een geografische blokkade?

Een geografische blokkade is een virtuele blokkade die ervoor zorgt dat je vanuit een bepaald land sommige websites niet kunt bezoeken of content niet kunt zien. Met deze blokkades wordt dus gereguleerd wat je als internetgebruiker wel en niet kunt zoeken.

Wanneer je het internet op gaat, kunnen andere gebruikers (zoals streamingdiensten) herkennen waar je vandaan surft aan je IP-adres. Afhankelijk van de uitzendrechten of politieke situatie in dat land, kunnen bepaalde websites, series of films voor jou geblokkeerd worden. Een bekend voorbeeld van geoblocking is bijvoorbeeld dat het in China niet mogelijk is om Facebook te bezoeken.

Ook de Pirate Bay bezoeken kan vaak niet doordat er een blokkade is opgeworpen.

Geoblocking bepaalt dus voor een groot deel wat je wel en niet kunt bekijken. Dat betekent ook dat – wanneer je die geografische blokkades weet te omzeilen – er een hele digitale wereld voor je opengaat.

geoblocking bepaalt wat je wel en niet kunt streamen in een land

De grote voordelen van VPN streaming (+ handleidingen om alles te kunnen streamen)

De voordelen van een VPN zijn dus moeilijk te overschatten: niet alleen stream je meer privé en zijn je gegevens veiliger, doordat je geoblocking omzeilt heb je ook nog eens toegang tot veel meer content om te bekijken.

Om je een idee te geven hoe rijk de digitale wereld is die met VPN streaming voor je opengaat, bespreken we hieronder de verschillende voordelen en soorten content die je kunt streamen. Ben je al overtuigd en wil je op zoek naar een aanbieder die bij jou past? Check dan onze NordVPN review of gebruik de keuzehulp om jouw ideale aanbieder te vinden.

Keuzehulp

Direct weten welke VPN bij jou past? Wij helpen je om verschillende aanbieders van VPN te vergelijken. Helemaal aan te passen naar smaak…

1. Stream overal en altijd diensten van overal ter wereld

Naast de grote buitenlandse aanbieders, zijn er inmiddels ook veel Nederlandse streamingdiensten. Een groot nadeel is dat je deze lang niet altijd in het buitenland kunt bekijken. Wil je op vakantie toch je favoriete Nederlands programma’s streamen? Check dan zeker onze handleidingen voor:

2. Ontsluit de content en zenders van andere landen

Is het je wel eens opgevallen dat Netflix op je vakantieadres een heel ander aanbod heeft dan in Nederland? Dit heeft voornamelijk te maken of een bepaald land de uitzendrechten heeft. Door de geografische blokkades waar je hierboven over las, wordt bepaalde content dan dus geblokkeerd op het moment dat je je in een land bevindt waar de uitzendrechten niet tot het pakket behoren.

Om die content wel te bekijken kun je natuurlijk op vakantie naar een land waar ze wel beschikbaar zijn. Of je gebruikt een VPN om te verbinden met een server in dat land zodat je via die server de content kunt streamen. Op die manier kun je bijvoorbeeld:

Het aanbod van internationale streamingdiensten wordt steeds groter. Netflix is natuurlijk in Nederland het meest bekende streamingplatforn. De laatste jaren zijn daar Disney Plus, Hulu, Amazon Prime en HBO max bijgekomen. Binnen elke dienst vind je een groot aanbod aan films en series. Helaas is niet elk platform vanuit Nederland te bekijken. Door gebruik te maken van een VPN is dit plotseling wel mogelijk.

Doordat je op deze manier via je vaste streaming abonnement ontzettend veel extra series en films ontsluit, is het een perfect en legaal alternatief voor Soap2day.

1
NordVPN Meest populaire keuze
€ 3,09 Per maand
  • 73% korting + 3 maanden gratis
  • Inclusief mobiele app
  • Veilig & supersnel
  • Meerdere apparaten
  • 4 op basis van 33108 reviews
Plus en minpunten NordVPN
Voordelen van NordVPN
Sterke beveiliging: AES 256-codering
Groot servernetwerk: 5.500+ servers
Goede prijs-kwaliteit: betaalbaar
Eenvoudige app-interface
Nadelen van NordVPN
Geen telefonische klantenservice
App is in het engels
Niet de goedkoopste
Geen eigen DNS-servers
Specificaties NordVPN
Aantal apparaten
10
Aantal servers
6300
Aantal landen
111
Geld terug garantie
30 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
NordVPN Reviews
9.2 VPNDeals.nl
4.0 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"Dat NordVPN vaak terugkomt in lijstjes met de beste VPN’s is geen toeval. Nord biedt een robuuste VPN-dienst met veel extra features en functies. Welke dat zijn, en waarom je de tool goed kunt overwegen als je op zoek bent naar meer privacy online? Dat lees je in deze NordVPN..."
Lees de volledige review

3. Stream eenvoudig typisch Amerikaanse diensten

Ook diensten die in Nederland niet eenvoudig te ontvangen zijn, komen met streaming via een VPN binnen handbereik. Wat dacht je bijvoorbeeld van het complete aanbod van:

4. Sport streamen met een VPN

Misschien wel een van de meest gebruikte toepassingen van VPN streaming is online sport kijken. Vaak moet je een buitenlandse sportwedstrijd kopen om deze in Nederland te kunnen kijken, of je moet een abonnement afsluiten bij de streamingdienst die daar de rechten voor heeft in Nederland.

Ook hier is het weer een kwestie van geoblocking omzeilen zodat er een wereld vol sport voor je opengaat. Ieder land heeft weer andere uitzendrechten: het is dus een kwestie van verbinden met een server in het juiste land. Ontdek bijvoorbeeld hoe je met een VPN voordelig kunt kijken naar:

5. Gratis buitenlandse zenders streamen

Als je heel Netflix en Videoland hebt uitgekeken schakelen we vaak over naar de ‘gewone’ Nederlandse tv-programma’s. Als je een VPN gebruikt kan je kiezen uit allerlei zenders wereldwijd. Van Duitse en Britse zenders tot het complete Amerikaanse aanbod. Door te streamen met een VPN kun je gratis tv kijken met een aanbod van rond de hele wereld en buitenlandse zenders ontvangen alsof het niks is.

VPN als oplossing voor online streamen

Door gebruik te maken van een goede VPN kan je zeer eenvoudig je virtuele locatie veranderen. Op deze manier ‘unblock’ je de streams die normaliter niet beschikbaar zijn in een bepaald land. Dankzij een VPN kan je dus gewoon toegang krijgen tot je favoriete films en series, ongeacht je waar jij jezelf op dat moment bevindt.  Voor veel mensen is dit een van de belangrijkste redenen om een VPN te gebruiken.

Benieuwd welke optie het beste bij jou past? Bij ons kun je eenvoudig elke VPN vergelijken zodat je vindt wat voor jou belangrijk is.

Keuzehulp

Direct weten welke VPN bij jou past? Wij helpen je om verschillende aanbieders van VPN te vergelijken. Helemaal aan te passen naar smaak…

Deel dit artikel
Linkedin

Ook interessant voor jou?

KPN iTV kijken in het buitenland – Ook buiten de EU!

KIJK.nl kijken in het buitenland – Zo regel je dat!

alternatieven voor soap2day

De beste alternatieven voor Soap2day in 2024

nlziet in het buitenland ontvangen kan met een vpn

Gratis tv kijken zonder abonnement – Zo geregeld met een VPN!