Netflix kijken in het buitenland in 5 simpele stappen

beste vpn voor netflix
Meteen aan de slag?

Hieronder leggen we je uit hoe je met een VPN de Nederlandse Netflix in het buitenland kunt kijken. Daarvoor gebruik je jouw VPN account om vanuit het buitenland te verbinden met een Nederlandse server.

1. Registreer bij een betrouwbare VPN-dienst, bijvoorbeeld NordVPN.
  2. Installeer de VPN-software.
  3. Meld je aan met jouw gegevens.
  4. Selecteer een Europese VPN-server (NL) en verbind om je IP te veranderen.
  5. Bezoek Netflix en geniet van je favoriete Nederlandse film of serie.
NordVPN
Meest gekozen
Overal Nederlandse Netflix
Kijk Netflix met NordVPN

In minder dan vijf minuten ben je verbonden met een VPN en kun je direct weer naar de Nederlandse Netflix kijken!

Netflix kijken in het buitenland is hartstikke makkelijk, toch? Dat klopt, in elk geval voor de meeste landen op de wereld.

Maar wat nou als je op vakantie bent en net die ene Nederlandse film of serie wil kijken die Netflix in het buitenland niet aanbiedt? Je zou zeggen: jammer dan, pech gehad, maar dat is gelukkig niet het geval. In dit artikel lees je hoe je het alsnog voor elkaar krijgt, in 5 supersimpele stappen.

Waarom kun je niet altijd Netflix kijken in het buitenland?

Netflix is in veel landen actief, maar dat is, jammer genoeg, niet het hele verhaal. Juist het feit dát Netflix over de hele wereld actief is, betekent ook dat er grote verschillen kunnen zitten in het aanbod. Zo kun je Nederlandse films en series vaak alleen kijken in het Nederlandse taalgebied. Dat heeft puur te maken met uitzendrechten die Netflix afspreekt met de makers van programma’s, series en films.

Er zijn zelfs landen waar Netflix helemaal niet actief is, of zelfs actief geblokkeerd wordt door overheden of instanties. Maar geen zorgen: of je nu op vakantie bent en je favoriete Nederlandse show wil volgen, of in een land bent waar je helemaal niet kunt Netflixen, er is een manier om dat op te lossen.

1
NordVPN Meest populaire keuze
€ 3,39 Per maand
  • 59% korting
  • Inclusief mobiele app
  • Veilig & Supersnel
  • Meerdere apparaten
  • 4 op basis van 34183 reviews
Plus en minpunten NordVPN
Voordelen van NordVPN
Sterke beveiliging: AES 256-codering
Groot servernetwerk: 5.500+ servers
Goede prijs-kwaliteit: betaalbaar
Eenvoudige app-interface
Nadelen van NordVPN
Geen telefonische klantenservice
App is in het engels
Niet de goedkoopste
Geen eigen DNS-servers
Specificaties NordVPN
Aantal apparaten
10
Aantal servers
6300
Aantal landen
111
Geld terug garantie
30 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
NordVPN Reviews
9.2 VPNDeals.nl
4.0 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"Dat NordVPN vaak terugkomt in lijstjes met de beste VPN’s is geen toeval. Nord biedt een robuuste VPN-dienst met veel extra features en functies. Welke dat zijn, en waarom je de tool goed kunt overwegen als je op zoek bent naar meer privacy online? Dat lees je in deze NordVPN..."
Lees de volledige review

Geoblokkade omzeilen en Netflix kijken in het buitenland

Je gaat je buitenlandse vakantie natuurlijk niet gebruiken om eens twee weken lang alle films en series op Netflix erdoorheen te jagen, maar als je langere tijd weg bent is een avondje op de hotelkamer of in de tent ook weleens lekker. Als je dat in het buitenland doet, kan het zijn dat je bepaalde content niet kunt bekijken, omdat er een zogenaamde geoblokkade op zit.

Zo’n geoblokkade is er omdat makers van films en series alleen uitzendrechten voor bepaalde landen aan Netflix verkopen. Dat geldt vooral voor films en series die in dat land zijn gemaakt, maar het gebeurt ook dat bepaalde blockbusters, zoals Harry Potter, alleen op sommige plekken te bekijken zijn, afhankelijk van de afspraken die zijn gemaakt.

Netflix weet waar op de wereld jij je bevindt, door het IP-adres van je internetverbinding te gebruiken. Dat IP-adres kun je prima vergelijken met een woonadres, of, in dit geval, je vakantieadres.

Open je Netflix vanuit het buitenland, dan ziet Netflix dat, en krijg je het aanbod voor dat specifieke land te zien – en dus niet je favoriete Nederlandse programma’s. Sommige landen blokkeren zelfs de toegang tot Netflix volledig, waardoor je daar helemaal niet kunt inloggen op je account.

Gelukkig kun je zo’n geoblokkade omzeilen. Dat doe je met een VPN, oftewel: een virtual private network. In onderstaand stappenplan zie je precies hoe je dat doet.

Keuzehulp

Snel weten welke VPN bij je past? Wij helpen je om verschillende aanbieders van VPN te vergelijken.

beste VPN voor netflix

VPN instellen: stappenplan

Even terug naar de basis. Een VPN is dus een virtueel privénetwerk. Wat je daarmee eigenlijk doet, is tegen je (tijdelijke) internetprovider zeggen: ik weet dat ik in het buitenland ben, maar ik wil graag doen alsof ik gewoon in Nederland op de bank zit. De VPN-dienst laat je dan verbinden met een server elders op de wereld, zodat het lijkt alsof je daadwerkelijk op die plek bent. VPN-diensten hebben vaak honderden tot wel duizenden servers in allerlei landen, ook in Nederland, dus je hebt doorgaans keuze genoeg.

Er zijn tientallen goede VPN-diensten, in allerlei verschillende prijsklassen, met verschillende functies, aantallen servers en extra’s. Bij VPN Deals hebben we al die VPN’s al eens uitgebreid voor je getest. Alle reviews vind je op deze pagina, maar je kunt zelf ook VPN’s vergelijken met onze handige tool, of direct naar onze Beste VPN-pagina gaan.

Toch komen we vaak terug bij een en dezelfde aanbieder: NordVPN. NordVPN is een ontzettend uitgebreide VPN, met duizenden servers over de hele wereld, veel extra functies die je nog meer privacy geven als je op vakantie bent, en dat voor een relatief lage prijs. Om die redenen raden we NordVPN aan als beste VPN-dienst voor op vakantie.

1
NordVPN Meest populaire keuze
€ 3,39 Per maand
  • 59% korting
  • Inclusief mobiele app
  • Veilig & Supersnel
  • Meerdere apparaten
  • 4 op basis van 34183 reviews
Plus en minpunten NordVPN
Voordelen van NordVPN
Sterke beveiliging: AES 256-codering
Groot servernetwerk: 5.500+ servers
Goede prijs-kwaliteit: betaalbaar
Eenvoudige app-interface
Nadelen van NordVPN
Geen telefonische klantenservice
App is in het engels
Niet de goedkoopste
Geen eigen DNS-servers
Specificaties NordVPN
Aantal apparaten
10
Aantal servers
6300
Aantal landen
111
Geld terug garantie
30 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
NordVPN Reviews
9.2 VPNDeals.nl
4.0 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"Dat NordVPN vaak terugkomt in lijstjes met de beste VPN’s is geen toeval. Nord biedt een robuuste VPN-dienst met veel extra features en functies. Welke dat zijn, en waarom je de tool goed kunt overwegen als je op zoek bent naar meer privacy online? Dat lees je in deze NordVPN..."
Lees de volledige review

En het instellen van NordVPN (of een van de andere VPN’s, natuurlijk) is hartstikke makkelijk, zelfs als je niet zo’n held bent met apps en programma’s. Het stappenplan is als volgt:

Hoe stel ik een VPN in?

1. Kies de juiste VPN-dienst
  2. Maak een account aan en kies een abonnement
  3. Download de software, de app of de browser-plugin
  4. Log in bij de dienst
  5. Verbind met een Nederlandse server

Als je deze stappen doorloopt, heb je binnen een paar minuten een VPN-dienst tot je beschikking waarmee je voor een paar euro per maand al je favoriete Nederlandse films, series en tv-programma’s kunt kijken, waar je ook bent.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een VPN?

We kunnen ons voorstellen dat je door alle bomen het VPN-bos niet meer helemaal ziet. Er zijn tientallen grote aanbieders, en elk bieden ze hun eigen tool, in verschillende prijzen, voor verschillende apparaten en met allerlei extra functies die je misschien niet eens nodig hebt.

Daarom een korte checklist met een paar punten waarop je kunt letten als je een VPN gaat kopen.

• Kies in elk geval een VPN-dienst met een aantal verschillende servers in Nederland. Voor Netflix is het bovendien belangrijk dat je een VPN-dienst kiest die zogenaamde obfuscated servers aanbiedt. Dat zijn servers waarvan Netflix niet kan zien dat ze door een VPN gebruikt worden. Netflix blokkeert namelijk standaard VPN-diensten – ook al is het volgens de wet volledig legaal.
  • Lees reviews van gebruikers. Reviews geven je een goed beeld over hoe een tool in de praktijk werkt, los van alle marketingpraat die je op de website vindt. Ook VPN Deals heeft zeer uitgebreide reviews, bijvoorbeeld van NordVPN, Surfshark en VPN Nederland.
  • Vergelijk de extra functies die je misschien interessant vindt. Sommige VPN-diensten bieden bijvoorbeeld een handige wachtwoordmanager, bieden bescherming tegen malware-aanvallen, of blokkeren tracking cookies. Dat zit vaak allemaal in het standaard abonnement.
  • Check de prijs. De prijzen van VPN-diensten lopen ietwat uiteen, en het heeft weinig zin om te veel te betalen als je alleen de basisfuncties gebruikt.

Keuzehulp

Snel weten welke VPN bij je past? Wij helpen je om verschillende aanbieders van VPN te vergelijken.

Andere diensten

Netflix is meestal natuurlijk wel gewoon beschikbaar in het buitenland, ook als Nederlandse series niet worden uitgezonden. Dat geldt voor meerdere diensten. Andere diensten zijn juist specifiek Nederlands, en kun je zelfs helemaal niet bereiken vanuit het buitenland of buiten de EU. Daarom hebben we handige stappenplannen voor andere bekende streamingdiensten:

1
NordVPN Meest populaire keuze
€ 3,39 Per maand
  • 59% korting
  • Inclusief mobiele app
  • Veilig & Supersnel
  • Meerdere apparaten
  • 4 op basis van 34183 reviews
Plus en minpunten NordVPN
Voordelen van NordVPN
Sterke beveiliging: AES 256-codering
Groot servernetwerk: 5.500+ servers
Goede prijs-kwaliteit: betaalbaar
Eenvoudige app-interface
Nadelen van NordVPN
Geen telefonische klantenservice
App is in het engels
Niet de goedkoopste
Geen eigen DNS-servers
Specificaties NordVPN
Aantal apparaten
10
Aantal servers
6300
Aantal landen
111
Geld terug garantie
30 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
NordVPN Reviews
9.2 VPNDeals.nl
4.0 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"Dat NordVPN vaak terugkomt in lijstjes met de beste VPN’s is geen toeval. Nord biedt een robuuste VPN-dienst met veel extra features en functies. Welke dat zijn, en waarom je de tool goed kunt overwegen als je op zoek bent naar meer privacy online? Dat lees je in deze NordVPN..."
Lees de volledige review

Dus: Netflix kijken in het buitenland doe je met een VPN

Netflix kijken in het buitenland is doorgaans hartstikke simpel, maar het kan goed zijn dat je net die ene Nederlandse film of serie niet kunt bereiken als gevolg van een geoblokkade.

Als je op vakantie bent en toch wil genieten van Undercover of een van die andere Nederlandse pareltjes, kun je dat gemakkelijk doen met een VPN. Zo laat je het lijken alsof je gewoon in Nederland zit, terwijl je in werkelijkheid aan een Spaans strand lekker je serie kunt volgen. Met de tips in dit artikel weet je nu precies hoe dat moet.

Veelgestelde vragen

• Waarom staan Nederlandse series niet op Netflix?

Dat heeft te maken met uitzendrechten. Programmamakers en filmdistributeurs verkopen rechten soms per land of werelddeel. Daarom staat bepaalde Nederlandse content niet op buitenlandse versies van Netflix.

• Is een VPN legaal?

Ja, het gebruik van een VPN is in de meeste landen volledig legaal. Netflix werkt het wel een beetje tegen, maar dat is uit eigenbelang, niet omdat het tegen de wet is.

• Hoe kijk je Netflix in het buitenland?

Dat kan via een VPN-dienst. Met een VPN lijkt het alsof je thuis op de bank zit, terwijl je in werkelijkheid lekker op vakantie bent, en toch kunt genieten van je favoriete films en series.

B&B Vol Liefde kijken in het buitenland? Dat kan!

wimbledon kijken

Gratis Wimbledon kijken, waar je ook bent

KPN iTV kijken in het buitenland – Ook buiten de EU!

Nederlandse Netflix in het buitenland? In 5 minuten gefixt
Nederlandse Netflix in het buitenland? In 5 minuten gefixt
Meteen (online)kijken met NordVPN