Internet in Duitsland veilig met een VPN – Bescherm je online privacy!

Direct internetten met een VPN in Duitsland? Lees het hier!

Of je nu op vakantie bent of in Duitsland woont, is het internetten met een VPN in Duitsland sterk aangeraden. Het beschermt je online privacy en voorkomt dat cybercriminelen makkelijk bij je gegevens komen. Bovendien biedt een VPN je de mogelijkheid om geografisch beperkte content te kijken, zoals series die alleen op de Amerikaanse versie van Amazon Prime Video te zien zijn bijvoorbeeld.

Het opzetten van een VPN is zo gedaan. Check onderstaand stappenplan en bescherm jezelf online in enkele minuten!

NordVPN
Meest gekozen
Veilig & supersnel
Bezoek NordVPN

Duitsland is een fantastisch land voor een weekendje weg of voor een langere vakantie. Om te internetten in Duitsland hoef je je vaak weinig zorgen te maken over oplopende kosten buiten je bundel. Bellen en internetten in Duitsland vallen in bijna ieder geval namelijk onder dezelfde bundel als in Nederland. Toch zijn er een aantal zaken waar je op moet letten als je zonder zorgen van je vakantie wilt genieten – ook online!

Nog veiliger online op vakantie? Check dan ook waar je bij internetten in het buitenland aan moet denken. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan en ga jij goed voorbereid – en beschermd – op reis!

Kan ik met mijn eigen bundel internetten in Duitsland?

In vrijwel ieder geval kun je internetten in Duitsland met je eigen bundel. Dit komt door de “Roam like at home” wet die in EU van toepassing is. Je hoeft dus niet op zoek te gaan naar een bundel buiten je standaard abonnement, zoals dat het geval is als je wilt internetten in Egypte of een ander land buiten de EU.

Zijn er andere (online) wetten waar ik rekening mee moet houden in Duitsland?

Tijdens het internetten in Duitsland hoef je geen rekening te houden met wetten die een effect kunnen hebben op je browsegedrag online. Deze zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Dat geldt uiteraard ook voor illegale activiteiten, zoals het illegaal downloaden van muziek en films. Houdt er wel rekening mee dat Duitsland een veel groter land is dan Nederland, met in sommige minder bevolkte gebieden een aanzienlijk slechtere verbinding.

Voordeliger een vakantie boeken in Duitsland met een VPN

Om het meeste voordeel te halen tijdens het boeken van je vakantie in Duitsland, kun je slim gebruik maken van een VPN. Hiermee kun je namelijk browsen vanuit een ander land door te verbinden met een server buiten Nederland. Dit kan andere, en soms betere, deals opleveren. Het is het dus zeker waard om te kijken of je betere deals kunt scoren door met servers uit andere landen te verbinden – vooral als deze een lager gemiddeld inkomen hebben bijvoorbeeld. Dit is echter vooral relevant als je bijvoorbeeld op reis gaat naar de Verenigde Staten en je op zoek bent naar een goede deal voor vliegtickets.

In 4 stappen veilig internetten in Duitsland met een VPN

Stap 1: Kies een betrouwbare VPN aanbieder: Selecteer een VPN die bekend staat om zijn betrouwbaarheid, sterke versleuteling, en een beleid van geen logbestanden. Zorg ervoor dat de aanbieder servers heeft in de regio's waar je toegang tot content wilt krijgen. CyberGhost is hiervoor een uitstekende keuze.

Stap 2: Download en installeer de VPN: Na het kiezen van een VPN, download en installeer je het programma op je apparaat. De meeste VPN diensten bieden applicaties voor verschillende besturingssystemen en apparaten.

Stap 3: Verbind met een server Open de VPN app en kies een server in het land van jouw keuze. Als je bijvoorbeeld toegang wilt tot content die alleen beschikbaar is in de VS, kies dan een server in de VS.

Stap 4: Begin met veilig internetten Zodra de verbinding is gevestigd, is je internetverkeer versleuteld en je IP-adres verborgen. Je kunt nu veiliger en anoniemer internetten.

Heeft het zin om te internetten in Duitsland met een VPN?

Internetten met een VPN in Duitsland kan om verschillende redenen zinvol zijn, zowel als je in Duitsland woont of gewoon op vakantie bent. We zetten de voornaamste voordelen op een rijtje.

  1. Privacybescherming: Duitsland heeft strikte privacywetten, maar online surveillance en tracking door zowel overheden als commerciële partijen blijven wereldwijde zorgen. Een VPN versleutelt je internetverkeer, waardoor het voor derden moeilijker wordt om je online activiteiten te monitoren. Zo kun je zonder zorgen anoniem browsen.
  2. Veiligheid op openbare wifinetwerken: Openbare wifi is handig, maar kan een risico vormen voor je online veiligheid. Deze netwerken zijn vaak onbeveiligd, wat ze kwetsbaar maakt voor hackers die je gegevens willen stelen. Een VPN versleutelt je verbinding, waardoor je gegevens veilig blijven, zelfs op onbeveiligde netwerken.
  3. Toegang tot geografisch beperkte inhoud: Veel websites en online diensten, waaronder streamingplatforms, beperken hun inhoud op basis van je geografische locatie. Met een VPN kun je je virtuele locatie wijzigen door je IP-adres te veranderen en te verbinden met servers in andere landen. Hierdoor krijg je toegang tot een bredere variatie aan content, zoals series, films, en sportevenementen die anders niet beschikbaar zouden zijn in Duitsland. Wil je specifiek je Nederlandse serie op Videoland blijven kijken vanuit Duitsland, verander dan je virtuele locatie naar Nederland.
  4. Omzeilen van censuur: Hoewel online censuur in Duitsland niet direct een probleem is, is dit in andere landen wel een issue. Een VPN is dus niet alleen handig in Duitsland, maar ook zeker als je ooit naar Turkije op vakantie wilt gaan bijvoorbeeld!
  5. Verbeterde online gaming ervaring: Gamers kunnen profiteren van een VPN om lag te verminderen, bescherming te bieden tegen DDoS-aanvallen en toegang te krijgen tot games en servers die geografisch beperkt zijn.

Tips voor VPN gebruik

Voor de beste ervaring met VPN's zijn er verschillende tips die je kunt volgen. Deze tips helpen je niet alleen de veiligheid en privacy van je online activiteiten te verbeteren, maar zorgen ook voor een soepelere gebruikservaring.

1. Kies een goede VPN

Niet alle VPN's bieden evenveel bescherming en internetsnelheden. Vergelijk aanbieders met een sterke reputatie voor privacy en veiligheid, een strikt no-logbeleid heeft en snelle, betrouwbare verbindingen biedt. CyberGhost komt naar voren als een van de beste VPN's die op deze vlakken hoog scoort.

2. Gebruik de kill switch functie

Veel VPN's bieden een “kill switch” functie, die je internetverbinding automatisch verbreekt als de VPN-verbinding onverwachts wegvalt. Dit voorkomt dat je gegevens onbeschermd worden verzonden, vooral belangrijk als je bijvoorbeeld werkt op een openbaar wifinetwerk.

3. Verbind met servers dicht bij je locatie

Voor de beste snelheden kies je het beste een server die geografisch dicht bij je werkelijke locatie ligt. Dit minimaliseert de vertraging (latency) en zorgt voor een snellere verbinding. Uiteraard is dit minder relevant als je bijvoorbeeld Amerikaanse Netflix wilt kijken, aangezien je dan met een server in de VS moet verbinden.

4. Gebruik een VPN op alle apparaten

Voor een complete bescherming is het verstanding om je VPN op alle apparaten te gebruiken waar je mee internet. Dit omvat smartphones, tablets, laptops en zelfs bepaalde smart home apparaten. Goede VPN's bieden ondersteuning voor al deze apparaten. Je kunt deze zelfs op je router installeren.

5. Probeer verschillende servers

Als je problemen ondervindt met snelheid of toegang tot bepaalde content, probeer dan van server te wisselen. VPN aanbieders hebben vaak meerdere servers in dezelfde regio of land.

6. Maak gebruik van split tunneling

Sommige VPN's bieden split tunneling, waarmee je kunt kiezen welk verkeer door de VPN gaat en welk verkeer direct via je normale internetverbinding gaat. Dit is handig voor toepassingen die veel bandbreedte gebruiken of waar je geen VPN nodig hebt. Zo kun je bijvoorbeeld gratis de Formule 1 live kijken via een server in Oostenrijk, terwijl je alsnog kunt gamen via je Nederlandse IP-adres.

7. Beperk het gebruik van gratis VPN's

Hoewel gratis VPN's aantrekkelijk kunnen lijken, bieden ze vaak niet dezelfde niveau van veiligheid, privacy en prestaties als betaalde diensten. Sommige kunnen zelfs je gegevens verzamelen of verkopen. Check op zijn minst meerdere reviews van gebruikers en doe zelf onderzoek om te kijken of een gratis VPN wel genoeg bescherming biedt.

Ben ik volledig anoniem als ik internet met een VPN in Duitsland?

Hoewel het gebruik van een VPN in Duitsland je online privacy en veiligheid aanzienlijk kan verbeteren door je IP-adres te verbergen en je internetverkeer te versleutelen, biedt het geen volledige anonimiteit. Een VPN maskeert je werkelijke locatie en maakt het moeilijker voor derden om je online activiteiten te traceren, maar het is belangrijk te beseffen dat er andere methoden en technologieën zijn die kunnen worden gebruikt om gebruikers te identificeren. Bijvoorbeeld cookies, vingerafdrukken van browsers, en zelfs de manier waarop je typt kunnen informatie lekken over wie je bent, zelfs als je IP-adres verborgen is.

Daarnaast hangt de mate van privacy en anonimiteit die een VPN biedt af van het beleid van de VPN provider zelf. Een VPN aanbieder met een strikt no-logbeleid zal geen gegevens over jouw online activiteiten bijhouden of opslaan, wat je privacy ten goede komt. CyberGhost geeft aan dat ze een no-log policy hebben, waardoor je privacy bij deze aanbieder nóg beter gewaarborgd is.

Keuzehulp

Niet zeker welke VPN het beste bij jouw wensen aansluit? Vergelijk het zelf!

Deel dit artikel
Deel via WhatsApp

Ook interessant voor jou?

nieuws op vakantie

Zo volg je het al het belangrijke nieuws op vakantie

wimbledon kijken

Gratis Wimbledon kijken, waar je ook bent

wifi-hotspot

Zo verbind je met een wifi-hotspot (en dit zijn de gevaren)

Internetten in Egypte – De complete guide

Direct beginnen met een VPN in Duitsland?
Veilig internetten met NordVPN