Hulu kijken in Nederland

Hulu kijken in Nederland met VPN

Ben jij na 8 maanden ‘corona-netflixen’ het aanbod ook een beetje zat? Dan ben je niet de enige, we wijken steeds meer uit naar andere streamingdiensten. Inmiddels zijn we zelfs door het aanbod van Videoland en Disney Plus heen. Tijd voor een frisse streamingdienst wind, met nieuw en spannend aanbod.

Zo’n Frisse wind komt eraan, als Disney+ uitbreiding met de naam: Star. Star is de Europese benaming voor de Amerikaanse Streamingdienst Hulu en zal ergens in 2021 de deuren openen in Europa. Dit duur ons in ieder geval nog veel te lang, want we hebben nú zin in nieuwe en goede TV. Gelukkig is er een mogelijkheid om vanuit Nederland en België nu al het Amerikaanse Hulu aanbod te bekijken. Hieronder lees je wat Hulu precies is en hoe je door middel van een VPN tóch de vele series, Tv-shows en films die er op staan kan zien. Daarnaast geven wij je antwoord op de volgende vraag: Hoe kan ik Hulu kijken in Nederland?

Wat is de Hulu streamingdienst en wat voor aanbod hebben ze?

Ergens in 2021 zal er een nieuwe Disney+ uitbreiding komen: Star. Star is de Europese naam voor Hulu.com. Hulu is een Amerikaanse streamingdienst die sinds 2007 bestaat en is voor 67% in handen van The Walt Disney Company. De streamingdienst biedt zowel TV-programma’s, als series en films aan, van allemaal verschillende Amerikaanse mediabedrijven. Je kan wel stellen dat het aanbod van Hulu er niet om liegt: het is een groot en goedgevuld aanbod. Sinds een aantal jaar maken ze ook eigen programma’s, een bekende serie van Hulu is The Handmaid’s Tale. Deze serie werd zelfs met een Golden Globe bekroond voor beste dramaserie.

Ondanks het feit dat Hulu voor het overgrote deel in handen is van Walt Disney, is hun aanbod juist specifiek op volwassenen gericht. Zo kan je er filmfranchises als Die Hard, Deadpool en alien zien, ook staan een aantal bekende FX series zoals Black-ish, Atlanta, Snowfall en The Handmaid’s Tale op de kijklijst. Verder zal je er ook de American Horror Story, Better things, What We Do In The Shadows en It’s Always Sunny In Philadelphia vinden.

De titels hierboven zijn voor velen van ons niet onbekend, maar Hulu zal ook met gloednieuwe series komen. Deze heten dan Star Originals.

Een nieuwe serie, oftwel Star Original, waar wij naar uitkijken is The Dropout. Deze serie vertelt het verhaal van Elizabeth Holmes de oprichter van Theranos, dit is een bedrijf die beweert gespecialiseerd te zijn in gezondheidstechnologie. In 2015 wordt Holmes door Forbes tot jongste en rijkste vrouwelijke miljardair in Amerika uitgeroepen. Nu wordt deze jonge CEO beschuldigd van fraude en misleiding. Super spannend dialoog en gebaseerd op een waargebeurd drama! Sensatie, een spannend verhaal en een fijne actrice: Kate McKinnon, de beste ingrediënten voor goede tv.

Nog een hele spannende serie, die gegarandeerd een topper gaat worden, is de aangekondigde Alien reeks. Dit is voor het eerst dat er een serie gemaakt zal worden van de bekende films. Met als showrunner niemand minder dan Noah Hawley.

Aangezien wij veel te ongeduldig zijn hebben wij al een Hulu abonnement, hieronder lees je hoe we dat voor elkaar gekregen hebben.

Hulu kijken in Nederland

Of je nou een echte kluizenaar, vampier of als je net zoals 80% van de bevolking thuis duimen zit te draaien: iedereen kijkt TV. Bij Hulu kan je als volwassene prima vertoeven, eindelijk een streamingdienst die content expliciet voor volwassenen heeft. Mocht je nou stiekem heel graag Pocahontas, The Lion king of Finding Nemo kijken, dan heb je mazel. De Hulu werkt namelijk samen met Disney plus en je kan via Disney+ een extra abonnement afsluiten en zo geniet je dus van het beste van beide werelden. Helaas laat dit nog een aantal maanden op zich wachten, flink balen dus! Gelukkig weten wij daar wel een trucje voor, zodat je toch van het fijne Hulu aanbod kan genieten. Wij gebruiken hier namelijk een VPN-service voor. VPN staat voor Virtual Private Network (Privé Virtueel Netwerk) en werkt op bijna elk apparaat wat met internet verbonden kan worden.

Een VPN is een stukje relatief eenvoudige software die gemaakt is om je online privacy te beschermen en het leven van hackers te bemoeilijken. Je IP-adres wordt gemaskeerd en je kunt volledig anoniem door het net surfen. In eerste instantie is de VPN bedoeld om de privacy van de internetgebruiker te waarborgen, denk aan het doorsturen van privacy—gevoelige informatie tussen bijvoorbeeld artsen. Of het opsturen van CV’s en andere werk gerelateerde bestanden. Maar je kunt het ook voor minder serieuze doeleinden gebruiken, zoals het downloaden van Torrents, toegang krijgen tot elke streamingdienst ter wereld of het gebruiken van een Snapchat filter die in Nederland niet beschikbaar is.

Een VPN is dus de ideale oplossing voor het gebruik van Hulu (en andere streamingdiensten).

Waarom kan ik geen Hulu kijken in Nederland?

Hulu is een streamingdienst van Amerikaanse bodem, het is eigenlijk de Amerikaanse Videoland. De uitzendrechten van Hulu bevinden zich daarom vooralsnog ook alleen binnen de Amerikaanse grenzen. Wat zijn die rechten dan? Uitzendrechten, ook wel omroeprechten genoemd, zijn rechten waarover een filmdistributeur, tv- of seriemaker kan onderhandelen met commerciële bedrijven. Deze commerciële concerns willen als het ware de toestemming voor het uitzenden van een film, serie of documentaire kopen. Doordat de Europese Commissie het belangrijk vindt dat lokale producenten ook uitzendtijd krijgen, wordt er vaak flink onderhandelt door bijvoorbeeld Hulu, Disney Plus, BNN en NPO. Jammer voor ons natuurlijk, want Hulu heeft een fantastisch aanbod van allerlei leuke films, series en tv-programma’s die nou nét ontbreken op Videoland en Netflix. Maar gelukkig is er een hele eenvoudige manier om vanuit Nederland de Amerikaanse ‘Hulu grenzen’ te omzeilen, door het gebruik van een VPN.

Hulu blokkeert gebruikers van buiten het Amerikaanse grondgebied, dit doen zij door het checken van je IP-adres en dus je geografische locatie.

Zij kunnen dus direct zien dat jij vanuit Nederland of België probeert in te loggen. Als je dit probeert krijg je een hele grote foutmelding te zien en word je de toegang ontzegt. In deze foutmelding staat heel kort omschreven dat Hulu de rechten op hun aanbod alleen voor de Amerikaanse markt gekocht hebben, zij mogen hun aanbod dus niet wereldwijd beschikbaar stellen. Ook de Hulu-app wordt via je IP-adres gecontroleerd, als je locatie niet klopt wordt de app geblokkeerd.

Mag je zomaar uitzendrechten vermijden? 

Het gebruiken van een VPN (zoals NordVPN) is bijna overal ter wereld toegestaan, alleen bepaalde (vaak door jezelf in te vullen) landen verbieden het gebruik van een VPN (deels). Dit soort landen staan vaak al bekend om het toepassen van internet censuur en hun strenge politieke beleid. Denk hierbij aan landen zoals: China, Iran, Irak, Rusland en Noord-Korea. Gelukkig voor ons als Nederlanders of Belgen, bevinden zich veel streamingdiensten zich op Amerikaanse of Europese bodem en is het omzeilen van de geografische blokkades een fluitje van een cent.

Omdat wij begrijpen dat het gebruik van een VPN wellicht als grijs gebied kan klinken, vinden wij het belangrijk om toe te lichten dat het dus wettelijk toegestaan is. Door de overheid wordt het gebruik van een VPN zelfs bestempeld als extra veilig internetten en geen overbodige luxe. Een VPN beschermt hoofdzakelijk jouw dataverkeer en identiteitsgegevens en dit wordt in de meeste landen als een belangrijk goed gezien. Het wordt in veel gevallen zelfs aangeraden! Veel bedrijven werken met een VPN, zodat ze op afstand ook (privacy) gevoelige informatie met hun werkgevers kunnen delen. Het gebruikmaken van de Amerikaanse Netflix en andere streamingsdiensten is daar een voordeel bij.

Toch zijn er wel een aantal dingen waar je extra bij moet opletten als je een film of serie via de Amerikaanse Netflix wilt kijken middels een VPN:

  • Gebruik een VPN niet voor illegale activiteiten. Een VPN-verbinding is geen vrijbrief voor het doen van illegale zaken online.
  • Sommige streamingdiensten werken VPN-gebruik tegen. Een voorbeeld hiervan is dus Hulu, daarom adviseren wij om kritisch te zijn bij het aanschaffen van een VPN-abonnement.
  • Goedkoop is duurkoop bij een VPN. Er zijn tientallen gratis VPN-aanbieders online te vinden, maar deze zijn niet allemaal even betrouwbaar. Voor je het weet liggen alsnog al je internetgegevens open en bloot. Wees dus kritisch en lees de reviews.

Hebben we al benadrukt dat het gebruik van een VPN je internet privacy verhoogt? Tegenwoordig kan elk kind met een laptop via youtube de ’10 basisbeginselen van online hacken’ vinden en met een paar drukken op de klop zit er zo iemand in jouw e-mails te snuffelen. Dus behalve het omzeilen van geografische blokkades is een VPN-service een absolute must voor het beschermen van je online identiteit.

Tot slot: hoe maak ik een abonnement aan bij Hulu?

Nu je een beetje de basis princiepen van een VPN begrijpt en wij je enthousiast gekregen hebben over de Hulu streamingdienst, vraag je je vast af hoe je een Abonnement moet afsluiten. Doordat Hulu alleen voor de Amerikaanse kijker bedoel is, hebben zij een extra beveiligingsstapje toegevoegd: je hebt een Amerikaanse creditcard nodig. Ships! Gelukkig is er nog een andere mogelijkheid, zij werken namelijk ook met giftcards. Die kan je heel eenvoudig online vinden en die kan je gewoon met Paypal, je (normale)creditcard of via ideal betalen. Vervolgens kies je via je VPN-abonnement een server in Amerika, zodat je een Amerikaans IP-adres hebt en klaar is kees. Je kan nu eenvoudig de geografische blokkade omzeilen, met je giftcard een Hulu abonnement afsluiten en je kan weer flink wat kijkuren vooruit. Het voordeel van de giftcards is sowieso dat je niet opeens aan een vast bedrag per maand vast zit en ze je creditcard gegevens niet hebben. Win-win situatie als je het ons vraag.

Ook interessant voor jou?

Hoe kijk je naar NLZIET vanuit het buitenland?

Ben jij na 8 maanden ‘corona-netflixen’ het aanbod ook een beetje zat? Dan ben je...

Lees meer

Hoe kijk je naar Disney+ vanuit het buitenland?

Ben jij na 8 maanden ‘corona-netflixen’ het aanbod ook een beetje zat? Dan ben je...

Lees meer

Hoe kijk je naar de NPO vanuit het buitenland?

Ben jij na 8 maanden ‘corona-netflixen’ het aanbod ook een beetje zat? Dan ben je...

Lees meer