Internetten met een VPN in de Verenigde Staten – Altijd en overal veilig online

Om veilig en anoniem te internetten met een VPN in de Verenigde Staten, heb je uiteraard een VPN nodig. Je vindt tal van VPN’s op de markt, maar ze zijn niet allemaal even goed.

Wij raden NordVPN aan als meest betrouwbare VPN. Je meldt je al binnen enkele minuten aan. Raadpleeg het stappenplan hieronder voor een korte uitleg!

Door te internetten met een VPN in de Verenigde Staten kun jij genieten van alles wat de VS te bieden heeft, zonder dat je je favoriete Nederlandse (of buitenlandse!) programma’s hoeft te missen. Een VPN zorgt ervoor dat jij waar dan ook toegang hebt tot jouw favoriete content door te verbinden met een server in een ander land.

Wij leggen uit hoe en wat de beste VPN voor het internetten in de Verenigde Staten.

In dit artikel:

 • Lees je waarom het handig is om te internetten met een VPN in de Verenigde Staten.
 • Ontvang je unieke deals voor voordelige VPN abonnementen.
 • Leggen we je uit hoe je je VPN configureert voor het internetten met een VPN in de VS.

Internetten met een VPN in de Verenigde Staten in 5 stappen

 1. Kies je VPN. Start met het kiezen van een betrouwbare en snelle VPN – onze aanrader is NordVPN.
 2. Kies een abonnement. Maak een account aan en kies een abonnement dat bji jou past. Vergeet niet gebruik te maken van onze deals!
 3. Download je VPN. VPN’s komen vaak in de vorm van apps die je op je toestellen kunt downloaden. Download de app en log vervolgens in.
 4. Kies een server buiten de VS. Kies een server uit het land van jouw keuze, bijvoorbeeld Nederland.
 5. Verbind met de server. Klik op verbinden en je kunt internetten met een VPN in de Verenigde Staten!
Bescherm je privacy met NordVPN

Waarom is het handig om te internetten met een VPN in de Verenigde Staten?

Internetten met een VPN in de Verenigde Staten lijkt misschien niet nodig, aangezien je hier niet extra gecensureerd wordt, zoals in Turkije. Toch is het handig en aangeraden – hieronder lees je waarom!

 • Privacybescherming: Een VPN versleutelt je internetverkeer, waardoor je online activiteiten worden verborgen voor ISPs (Internet Service Providers), overheidsinstanties en eventuele cybercriminelen die je gegevens willen onderscheppen. Het is daarom waar dan ook belangrijk om je privacy te waarborgen met een VPN, ook als je bijvoorbeeld veel thuiswerkt in Nederland.
 • Veiliger gebruik van openbare wifi: Openbare wifinetwerken, zoals die in de Starbucks of andere cafés, hotels, en luchthavens, zijn vaak onveilig. Met een VPN zijn je gegevens beschermd tegen mogelijke hackers op deze netwerken.
 • Bescherming tegen tracking en gerichte advertenties: Moe van die constante Amerikaanse advertenties? Door je IP-adres te veranderen en je internetverkeer te versleutelen, vermindert een VPN de mogelijkheden voor adverteerders en websites om je online gedrag te volgen en gepersonaliseerde advertenties te tonen.
 • Toegang tot geblokkeerde inhoud: Sommige websites en streamingdiensten, zoals Ziggo GO, zijn alleen beschikbaar in bepaalde landen. Met een VPN kun je geografische beperkingen omzeilen door je IP-adres te wijzigen, waardoor je toegang krijgt tot content die anders beperkt zou zijn in de VS.

Voorbereid zijn voor je vakantie naar de VS? Check onze voordelige deal bij NordVPN!

1
NordVPN Meest gekozen
€ 3,99 Per maand
 • 63% korting
 • Inclusief mobiele app
 • Veiligheid en privacy
 • Meerdere apparaten
 • 4 op basis van 30864 reviews
Plus en minpunten NordVPN
Voordelen van NordVPN
Sterke beveiliging: AES 256-codering
Groot servernetwerk: 5.500+ servers
Goede prijs-kwaliteit: betaalbaar
Eenvoudige app-interface
Nadelen van NordVPN
Geen telefonische klantenservice
App is in het engels
Niet de goedkoopste
Geen eigen DNS-servers
Specificaties NordVPN
Aantal apparaten
6
Aantal servers
5.500
Aantal landen
59
Geld terug garantie
30 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
NordVPN Reviews
9.2 VPNDeals.nl
4.0 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"Dat NordVPN vaak terugkomt in lijstjes met de beste VPN’s is geen toeval. NordVPN is een robuuste VPN-dienst met veel extra features en functies. Welke dat zijn, en waarom je de tool goed kunt overwegen als je op zoek bent naar meer privacy online, lees je in deze NordVPN review...."
Lees de volledige review

Meer weten over deze VPN aanbieder? Lees de NordVPN review om alles te weten te komen van deze populaire VPN.

De werking van een VPN in het kort

Een VPN werkt door een beveiligde, versleutelde verbinding tot stand te brengen tussen je apparaat en een server ergens op het internet. Dit zorgt ervoor dat al het dataverkeer dat tussen jouw apparaat en de server loopt, versleuteld en daardoor veilig is. Hierdoor kun je anoniemer browsen en je favoriete Nederlandse series kijken. Hieronder leggen we uit hoe een VPN precies werkt:

 • Opzetten van een beveiligde verbinding: Wanneer je een VPN-app als NordVPN op je apparaat start en verbinding maakt, stuurt de VPN-client een verzoek om verbinding met de VPN-server.
 • Versleuteling van gegevens: De VPN-server reageert en er wordt een beveiligde verbinding tot stand gebracht. Al het verkeer dat via deze verbinding loopt, wordt versleuteld, wat betekent dat het onleesbaar is voor iedereen die probeert het te onderscheppen. Het lijkt eveneens alsof je vanuit een ander land aan het browsen bent. Zo kun je bijvoorbeeld Nederlandse tv kijken in het buitenland.
 • Tunneling: Zodra de beveiligde verbinding actief is, wordt al je internetverkeer via deze verbinding (de VPN-tunnel) geleid. Dit betekent dat al je data (zoals de websites die je bezoekt, de gegevens die je verstuurt, etc.) via de VPN-server wordt omgeleid.
 • IP-Adres maskeren: De VPN-server maskeert je werkelijke IP-adres en vervangt dit door zijn eigen IP-adres. Hierdoor lijkt het alsof je internetverkeer afkomstig is van de VPN-server en niet van je eigen apparaat.
 • Toegang tot geblokkeerde inhoud: Aangezien je nu het IP-adres van de VPN-server gebruikt, kun je geografische beperkingen en censuur omzeilen, afhankelijk van de locatie van de server. Het is bijvoorbeeld mogelijk om met een VPN gratis Eredivisie te kijken.

De verschillen tussen VPN’s onderling

VPN’s verschillen onderling flink op factoren zoals beveiligingsniveau, snelheid, serverlocaties, privacybeleid, gebruiksgemak en kosten. Sommige VPN’s bieden bijvoorbeeld sterkere versleuteling en geavanceerde beveiligingsfuncties zoals kill switches, die de internetverbinding verbreken als de VPN onverwacht uitvalt, terwijl anderen mogelijk minder goede beveiligingsopties hebben.

De snelheid kan eveneens variëren afhankelijk van de serverlocaties en de hoeveelheid verkeer die ze kunnen verwerken. Sommige VPN’s hebben een uitgebreid netwerk van servers wereldwijd, wat beter is voor het omzeilen van geografische beperkingen en het bieden van goede snelheden, zoals NoordVPN. Tot slot variëren VPN’s in prijs, waarbij sommige gratis basisdiensten aanbieden (vaak met beperkingen) en andere abonnementsopties met meer functies en betere prestaties. Het kiezen van de juiste VPN hangt dus af van jouw specifieke behoeften en prioriteiten.

Keuzehulp

Benieuwd welke VPN het beste bij jou past? Check onze VPN-vergelijker! Zo kun jij voordelig, veilig en snel internetten met een VPN in de VS.

Is internetten met een VPN in de Verenigde Staten illegaal?

Alhoewel zak als films en muziek downloaden net zo illegaal zijn met als zonder een VPN, is het gebruik van een VPN niet illegaal in de VS. Sterker nog, het wordt zelfs aangeraden en veelvuldig gebruikt door bedrijven en particulieren. Jij als vakantieganger kan dus met een gerust hart je VPN gebruiken om bijvoorbeeld naar de NPO te kijken vanuit het buitenland.

Internetten met een VPN in de Verenigde Staten – Veilig internetten in 5 stappen

Nu je weet waarom privacy online belangrijk is en hoe een VPN daarbij helpt, leggen we je uit hoe je in 5 stappen kunt beginnen met internetten met een VPN in de VS.

Je zet een betrouwbare VPN als NordVPN al binnen enkele minuten op. Hieronder leggen we stapsgewijs uit hoe.

Stap 1: Ga naar de NordVPN homepage

Allereerst ga je naar de NordVPN homepage. Hier kun je direct zien wat voor abonnementen het platform aanbiedt, wat je krijgt met een NordVPN abonnement en wat de prijzen zijn.

Keuzehulp

Vergelijk de beste VPN aanbieders om de beste deals te vinden!

Stap 2: Kies een abonnement

Vervolgens kies je een abonnement dat bij jou past. Abonnementen voor 1 of 2 jaar zijn uiteraard goedkoper, maar niet zo flexibel als een maandelijks opzegbaar abonnement. Als je een abonnement hebt gekozen, maak je een account aan en vul je je gegevens in om de koop af te ronden.

Stap 3: Download NordVPN

Zodra je een account hebt aangemaakt en een abonnement hebt gekozen, is de volgende stap het downloaden van NordVPN. De NordVPN app is beschikbaar voor een vrijwel ieder apparaat en besturingssysteem waaronder smartphones, tablets, laptops en zelfs sommige routers. Na het installeren van de app moet je inloggen met je accountgegevens.

Stap 4: Verbind met een server buiten de VS

Na het installeren van de VPN-app, moet je een serverlocatie kiezen. Als je wilt internetten met een VPN in de Verenigde Staten moet je een server in een ander land kiezen. Als je bijvoorbeeld toegang wilt tot inhoud die alleen beschikbaar is in Nederland, kies dan een server in Nederland. Uiteraard heb je ook de keuze om in enkele seconden met een server uit een ander land te verbinden. Om gratis de MotoGP te kijken via VPN is Oostenrijk bijvoorbeeld een uitstekende optie!

Stap 5: Browse anoniem en kijk je favoriete series

Nu je verbonden bent met een van de versleutelde servers van NordVPN, kun je veilig anoniem browsen, én je kunt je favoriete Nederlandse series kijken. Zo voorkom je dat je heimwee krijgt tijdens je vakantie!

1
NordVPN Meest gekozen
€ 3,99 Per maand
 • 63% korting
 • Inclusief mobiele app
 • Veiligheid en privacy
 • Meerdere apparaten
 • 4 op basis van 30864 reviews
Plus en minpunten NordVPN
Voordelen van NordVPN
Sterke beveiliging: AES 256-codering
Groot servernetwerk: 5.500+ servers
Goede prijs-kwaliteit: betaalbaar
Eenvoudige app-interface
Nadelen van NordVPN
Geen telefonische klantenservice
App is in het engels
Niet de goedkoopste
Geen eigen DNS-servers
Specificaties NordVPN
Aantal apparaten
6
Aantal servers
5.500
Aantal landen
59
Geld terug garantie
30 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
NordVPN Reviews
9.2 VPNDeals.nl
4.0 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"Dat NordVPN vaak terugkomt in lijstjes met de beste VPN’s is geen toeval. NordVPN is een robuuste VPN-dienst met veel extra features en functies. Welke dat zijn, en waarom je de tool goed kunt overwegen als je op zoek bent naar meer privacy online, lees je in deze NordVPN review...."
Lees de volledige review
Deel dit artikel
Linkedin

Ook interessant voor jou?

Internetten met een VPN in Duitsland – Bescherm je online privacy!

Door te internetten met een VPN in de Verenigde Staten kun jij genieten van alles...

Internetten met een VPN in Spanje – De complete gids

Door te internetten met een VPN in de Verenigde Staten kun jij genieten van alles...

zo kun je ziggo go in het buiteland op elk device streamen

Internetten in het buitenland, waar moet je op letten? Checklist en risico’s

Door te internetten met een VPN in de Verenigde Staten kun jij genieten van alles...

Internetten met een VPN in het Verenigd Koninkrijk – Bescherm je online privacy

Door te internetten met een VPN in de Verenigde Staten kun jij genieten van alles...