Online sport kijken

Altijd en overal sport kijken?

Online sport kijken is tegenwoordig makkelijker dan ooit. Met een account op een van de vele sportzenders kun je jouw favoriete sportcompetities live volgen. Soms kan het echter gebeuren dat je geen toegang krijgt tot bepaalde uitzendingen, omdat je je niet in het land bevindt waar het uitzenden van die sport is toegestaan.

Dit probleem kan echter eenvoudig worden verholpen met een VPN (Virtual Private Network), waarmee je je locatie kunt wijzigen en zo geografische blokkades kunt omzeilen.

Niets is vervelender dan het moeten missen van een wedstrijd van jouw favoriete sportclub. Of het nou om voetbal, basketbal, American football of ice hockey gaat. Het kunnen zien van internationale sporten kan soms dan ook een uitdaging zijn.

Veel sporten die in het buitenland populair zijn, worden niet altijd uitgezonden in Nederland. Dit komt voornamelijk doordat zenders alleen in hun eigen land de uitzendrechten hebben. Wanneer je jezelf buiten bepaalde landsgrenzen bevindt, heb je ineens geen toegang meer tot bepaalde streams. Dit gebeurt ook vaak met Nederlandse sporten en competities.

Populaire eredivisie wedstrijden worden bijvoorbeeld niet altijd in het buitenland uitgezonden. Toch is er een manier om deze streams wel te kunnen bekijken, ongeacht de locatie waarin je jezelf bevindt en zonder Hesgoal of een vergelijkbare louche aanbieder. Dit doe je namelijk met een VPN.

Online sport kijken

Vandaag de dag zijn er talloze sporten online te bekijken. Wanneer je een account hebt op één van de vele sportzenders, is het vaak mogelijk om je favoriete sportcompetities live te volgen. Het kan echter voorkomen dat je wordt geblokkeerd omdat je je niet in het land bevindt waar de sport uitgezonden mag worden.

Gelukkig is hier gewoon een oplossing voor. Met een Virtual Private Network kan je deze blokkades namelijk omzeilen. Een VPN zorgt ervoor dat je internetverkeer via een externe server wordt omgeleid. Op deze manier kan je doen alsof je in een ander land bent. Via deze wijze heb je dus eenvoudig toegang tot sport-streams, die normaal gesproken geblokkeerd zijn.

Voetbal kijken met een VPN

Voor voetbalfanaten is niets irritanter dan het missen van een belangrijke voetbalwedstrijd van je favoriete voetbalclub. Voetbal is dan ook één van de meest populaire sporten, zo niet de populairste sport, in Nederland. Over het algemeen kan je vanuit Nederland de grootste voetbalcompetities volgen.

Helaas is het niet altijd mogelijk om de wedstrijden live te bekijken, bijvoorbeeld als je op dat moment in het buitenland zit. Indien je toch het WK, EK of bijvoorbeeld de champions league live wilt volgen, dan kun je het best onderstaande artikelen lezen. Er wordt stap voor stap uitgelegd hoe je te allen tijde jouw favoriete voetbalwedstrijden kan volgen.

Daarmee is een VPN het beste Hesgoal alternatief om online voetbal te kunnen kijken. 

Formule 1, Basketbal en andere sporten

Geen voetbalfanaat? Niet getreurd, er zijn naast voetbal nog veel meer leuke wedstrijden of sportevenementen live te volgen. Denk bijvoorbeeld aan De Superbowl, rugby en Formule 1. Normaal moet je betalen om Max Verstappen te zien rijden, maar via een VPN kan je dat vaak gratis volgen! Geen fan van nederlands commentaar bij sportevementen? Ook dan is een VPN handig.

Je kan namelijk je Ip-adres omleiden naar bijvoorbeeld: The USA. Zo volg je een spannende basketbalwedstrijd voorzien van brits commentaar. Wil je weten hoe je dit doet? Lees het in een van de onderstaande artikelen even rustig door.

Ook andere gratis buitenlandse zenders kijken ligt nu binnen handbereik: je krijgt dus toegang tot een gigantische hoeveelheid extra content!

Sport kijken zonder geo-blocking

Elke site op de wereld heeft de mogelijkheid om je IP-adres af te lezen. Op deze manier kunnen websites zien waar jij je in de wereld bevindt. Op basis van je IP-adres kunnen websites bepalen of je toegang krijgt tot hun website. Dit geldt ook voor de video’s die op een bepaalde website staan. Er wordt dan gekeken of de programma’s uitzendrechten hebben in het land waarin je jezelf bevindt.

Is een stream geblokkeerd maar wil je deze toch bekijken? Dat is mogelijk door een goede VPN te gebruiken. Met een VPN maak je verbinding met een externe server. Deze servers zijn verspreid over de hele wereld.

Wanneer je een goede VPN aanbieder kiest, kan je bijna altijd een server selecteren die je toegang geeft tot video’s en streams die je wilt zien. Op deze manier kun je vanuit je een strandbed in Bali, met een cocktail in je hand, je favoriete sport streams bekijken.

Deel dit artikel
Linkedin

Ook interessant voor jou?

olympische spelen kijken in het buitenland

Olympische Spelen kijken in het buitenland: de gouden tip

tour de france kijken in het buitenland

Tour de France kijken in het buitenland? Zo geregeld!

max en formule 1 kijken zonder viaplay kan met een vpn

Gratis de Formule 1 Grand Prix van Emilia-Romagna kijken? Zo doe je dat

ek voetbal kijken

Gratis EK voetbal kijken in het buitenland en zonder abonnement