VPN Nederland review 2024: Nederlandse VPN-dienst

VPNDeals.nl beoordeelt VPN Nederland met een 8
8

Hoogtepunten

8
Lekker Nederlands
Geen logs
Buitenlandse Netflix

In het oerwoud van VPN-diensten springt er één behoorlijk uit: VPN Nederland, een in Nederland gevestigde VPN-dienst. De mogelijkheden zijn dan misschien niet zo eindeloos als bij de concurrentie, maar heb je dat eigenlijk allemaal wel nodig, of is het juist wel fijn dat er niet zoveel poespas bij komt kijken? Dat zoeken we uit in deze VPN Nederland review.

1
VPN Nederland 100% Nederlands
€ 3,99 Per maand
 • 60% korting
 • Nederlandse app, team en klantenservice
 • Met 1 account op onbeperkt apparaten
 • Perfect voor streaming
 • 4.5 op basis van 102 reviews
Plus en minpunten VPN Nederland
Voordelen van VPN Nederland
Overal Formule 1 streamen met een VPN
Online registreren met SSL-encryptie
Anoniem met 100% geen-logs-beleid
Gebruik van het grootste serverpark van Nederland
Nadelen van VPN Nederland
Serveraanbod kan beter
Beperkte keuze aan betalingsopties
Verbinding maken kan soms iets langer duren
Weinig instel mogelijkheden
Specificaties VPN Nederland
Aantal apparaten
Onbeperkt
Aantal servers
75
Aantal landen
23
Geld terug garantie
7 dagen geld-terug-garantie
No-log-beleid
Geschikt voor F1
VPN Nederland Reviews
8 VPNDeals.nl
4.5 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"In het oerwoud van VPN-diensten springt er één behoorlijk uit: VPN Nederland, een in Nederland gevestigde VPN-dienst. De mogelijkheden zijn dan misschien niet zo eindeloos als bij de concurrentie, maar heb je dat eigenlijk allemaal wel nodig, of is het juist wel fijn dat er niet zoveel poespas bij komt..."
Lees de volledige review

Voordelen VPN Nederland

 • Nederlands bedrijf, en dus ook een Nederlandse website en klantenservice
 • Snelle servers, ook veel in Nederland
 • Torrents downloaden en buitenlandse Netflix mogelijk
 • Apps voor Windows, Mac, Android en iOS

Hoe werkt VPN Nederland?

Dat is even wennen, maar de installatie gaat snel, en bovendien houd je je apps-menu lekker overzichtelijk. In eerste instantie zie je weinig meer dan een knop om snel te verbinden met een door de app uitgekozen server.

Wil je zelf kiezen? Dan open je het menu via de drie streepjes linksboven. Je krijgt dan een lijst te zien met landen waarin de servers staan. Op een land klikken zorgt ervoor dat je wordt verbonden met de snelste server uit dat land.

Hoe snel is VPN Nederland?

Het succes van een VPN hangt natuurlijk voor een deel af van de snelheid van de verbinding. Voor onze snelheidstests houden we de volgende standaarden aan:

 • Internetabonnement bij Ziggo
 • Draadloze wifi-verbinding, altijd op dezelfde positie ten opzichte van de router.
 • Drie opeenvolgende tests, met daarvan een gemiddelde
 • Vaste landen en de snelste server per land
 • De snelheid zonder VPN kan van moment tot moment verschillen, net als de snelheid van de gebruikte servers.
Server locatie Download Upload Ping
Geen VPN 92 Mb/s 51 Mb/s 19 ms
Nederland 88 Mb/s 48 Mb/s 20 ms
Canada 87 Mb/s 36 Mb/s 107 ms
Australië 48 Mb/s 16 Mb/s 352 ms

Hoeveel servers heeft VPN Nederland?

VPN Nederland beschikt over zo’n honderd servers in 23 landen. Veel landen hebben maar een enkele server, maar landen in de buurt en grote landen in de wereld, zoals Duitsland, België en de Verenigde Staten, hebben er meerdere.

In Nederland staan enkele tientallen servers waaruit je kunt kiezen. Dat doe je door niet op de naam van het land, maar op het pijltje aan de rechterkant te klikken.

Een leuke toevoeging bij VPN Nederland is dat de load wordt getoond, oftewel hoe druk het op dat moment op de betreffende server is. Handig voor als je zelf handmatig een server gaat kiezen.

Bovendien kun je via het sterretje een specifieke server opslaan als favoriet. De lijst met favorieten vind je via het hartje in het menu aan de linkerkant.

Welke instellingen heeft VPN Nederland?

In het menu aan de linkerkant vind je ook de instellingen. Dat zijn er niet bijzonder veel, maar dat houdt het wel lekker overzichtelijk.

Eerst kun je kiezen of de app standaard moet opstarten als je je computer of laptop aanzet, en kun je een andere taal selecteren. Op dit moment worden Engels, Nederlands en Spaans ondersteund.

Verder kun je de killswitch aan- en uitzetten (daarover straks meer), en nog een paar minder gebruikte functies proberen.

Welke protocollen gebruikt VPN Nederland?

Elke VPN-dienst gebruikt een of meerdere encryptieprotocollen, simpel gezegd manieren om de verbinding te beveiligen. Er zijn drie bekende protocollen:

OpenVPN, een snel, veelgebruikt protocol.

IKEv2/IPsec, een protocol dat vooral geschikt is voor mobiel gebruik.

WireGuard, een relatief nieuw protocol dat snel aan populariteit wint.

VPN Nederland gebruikte alle drie de protocollen. Je hoeft er zelf ook niet bij na te denken, want het ideale protocol wordt automatisch geselecteerd. Wil je toch handmatig aan de instellingen knutselen? Dat kan via de instellingen in de app.

Kun je torrents downloaden via p2p met VPN Nederland?

Niet alle servers zijn zomaar overal voor geschikt. Vooral het downloaden van torrents wordt vaak aan banden gelegd. Met torrents download je bestanden niet van een enkele locatie, maar worden meerdere computers van andere gebruikers gekoppeld, en wordt overal vandaan een ander stukje van het bestand gedownload.

De servers van VPN Nederland ondersteunen p2p. Je kunt dus gewoon torrents downloaden als je bent verbonden met de dienst van VPN Nederland.

Kun je buitenlandse Netfix kijken met VPN Nederland?

Netflix heeft een verschillend aanbod in elk land waar het actief is. Dat heeft te maken met films en series uit dat land zelf, maar ook met de rechten op de content. Zo kun je populaire films als Harry Potter bijvoorbeeld niet zien op de Nederlandse Netflix, maar in sommige andere landen wel.

Met een VPN kun je dat omzeilen. Je laat het immers lijken alsof je in een ander land bent, met een IP-adres uit dat land. De servers van VPN Nederland doen dat ook, en je kunt prima een buitenlandse versie van Netflix bekijken met VPN Nederland.

Heeft VPN Nederland een kill switch?

Het kan vervelend zijn, of ronduit gevaarlijk, als je opeens de verbinding met de VPN-server verliest terwijl je iets aan het doen bent. Daarom hebben sommige VPN-diensten een kill switch ingebouwd.

Die kill switch moet je nog wel even handmatig aanzetten. Dat doe je via de instellingen. Eenmaal actief zorgt de kill switch ervoor dat al het internetverkeer wordt verbroken, zodat niet per ongeluk je eigen IP-adres op straat komt te liggen.

Op welke apparaten kan ik VPN Nederland gebruiken?

VPN Nederland heeft apps en programma’s voor de bekendste apparaten. Er zijn programma’s voor Windows en Mac, en er zijn apps voor Android en iOS.

Anders dan sommige andere VPN’s heeft VPN Nederland geen browserextensie. Dat betekent dat óf al je verkeer via de VPN wordt geleid, óf helemaal niet. Je kunt in principe prima zonder, maar het is een handige functie die we graag terug zouden zien in een volgende versie van VPN Nederland.

Waar sommige VPN’s een limiet hebben aan het aantal apparen dat je kunt gebruiken via een enkel account, is dat bij VPN Nederland niet het geval. Je kunt de app dus op al je telefoons, computers en laptops gebruiken, zonder dat je een extra duur abonnement nodig hebt.

No logs: slaat VPN Nederland mijn gegevens op?

In de begintijd van VPN’s hadden de meeste diensten een enorm probleem: je gegevens werden dan wel versluierd voor de buitenwereld, ze werden wel opgeslagen bij de dienst zelf. Tegenwoordig is dat al een stuk minder het geval, maar er zijn ook genoeg VPN-diensten die nog wel bepaalde data opslaan.

VPN Nederland hoort daar gelukkig niet bij. De dienst houdt zich voor de volle honderd procent aan een no logs beleid. Er worden dus geen gegevens opgeslagen waarmee andere bedrijven of de overheid kunnen terugzien wat jij tijdens je sessie hebt gedaan.

Gegevens als je eigen IP-adres, de servers die je hebt gebruikt of welke websites je tijdens je sessie hebt bezocht, worden dus niet opgeslagen. Zelfs een verzoek vanuit de overheid of een andere instantie geeft geen enkel resultaat, omdat de informatie simpelweg niet bestaat. 

Keuzehulp

Direct weten welke VPN bij jou past? Wij helpen je om verschillende aanbieders van VPN te vergelijken.

Wat kost VPN Nederland?

Anders dan veel andere VPN-diensten werkt VPN Nederland niet met verschillende abonnementen, met daarin allerlei verschillende functies. Je krijgt gewoon toegang tot de volledige tool. Wel zijn er verschillen in de maandprijs die te maken hebben met de duur van je abonnement.

Op dit moment betaal je € 3,99 als je een jaarabonnement afsluit. Voor een halfjaarabonnement staat dat bedrag op € 5,99 euro, en een los maandabonnement kost € 9,95.

Conclusie: is VPN Nederland een goede VPN?

VPN Nederland is een Nederlandse VPN, en dat merk je. Het is duidelijk dat de makers zijn uitgegaan van de uitspraak ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’: VPN Nederland is vooral gewoon een VPN-dienst, zonder allerlei randzaken en functies die de app doorgaans alleen maar duurder maken.

De app is overzichtelijk op zowel Windows, Mac, Android als iOS. Verbinden met een server is een fluitje van een cent, en omdat het gros van de servers in Nederland staat, hoef je je om snelheidsverlies ook geen zorgen te maken.

De app zelf is ook volledig in het Nederlands, al kun je ‘m ook in het Engels en Spaans gebruiken. Ook de website en de klantenservice zijn lekker Hollands – wel zo prettig als je een vraag hebt.

Ben je op zoek naar een VPN zonder poespas, voor een schappelijke prijs en met Nederlandse documentatie? Dan is VPN Nederland een ideale dienst voor jou.

Wat vinden gebruikers op Trustpilot van VPN Nederland

Reviews score VPN Nederland
Pappie
3 april

TOP!

werkt prima nog geen minpunten kunnen vinden. Ik gebruik het niet continue, alleen waar een...

Reviews score VPN Nederland
r.grigoleit
2 april

Tot nu toe doet de vpn verbinding het…

Tot nu toe doet de vpn verbinding het prima.

Reviews score VPN Nederland
Adrie van Paassen
2 april

makkelijk en eenvoudig in gebruik

makkelijk en eenvoudig in gebruik

Reviews score VPN Nederland
Noor
2 april

Tevreden

Betaalbaar en makkelijk te installeren zonder allerlei ingewikkelde tussenstappen. Wel moet ik VPN soms afsluiten...

Reviews score VPN Nederland
Manuel Wijtenburg
2 april

Makkelijk te installeren dus ideaal F1…

Makkelijk te installeren dus ideaal F1 kunnen kijken in het buitenland

Reviews score VPN Nederland
wim de vries
2 april

veilig op internet.

Op internet te zitten zonder je bekent te maken en zodoende geen reklame te krijgen,...

Reviews score VPN Nederland
K Rombouts
2 april

Goede service en snel antwoord op vragen

Goede service en snel antwoord op vragen

Reviews score VPN Nederland
jj
28 maart

Zeer gemakkelijk in gebruik .

Zeer gemakkelijk in gebruik .

Reviews score VPN Nederland
Vera
28 maart

Werkt gewoon!

Dit is toch wel de eenvoudigste VPN om te configureren zeg. Ik zoek mijn heil...

Reviews score VPN Nederland
Bianca
27 maart

Super snel en makkelijk geregeld

Super snel en makkelijk geregeld

Op zoek naar een VPN van en voor Nederlanders?
Ga voor VPNnederland.nl