Anoniem browsen

Veilig het internetten, hoe moet dat? De incognito modus kennen we allemaal wel, maar wist dat dit niets anders doet dan jouw browsegeschiedenis niet opslaan. Je bent dus helemaal niet écht anoniem aan het surfen. Hackers kunnen nog steeds eenvoudig bij je gegevens en dat wil je natuurlijk niet.

Misschien denk je wel dat het niet erg is om niet anoniem te surfen. Of misschien heb je niks te verbergen. Pas hiervoor op, want een hacker denkt daar toch anders over! Voor je het weet gaat een hacker er met al je vakantiefoto’s en wachtwoorden vandoor. Zonde, want dit is heel eenvoudig te voorkomen.

Keuzehulp

Wij helpen je om verschillende aanbieders van VPN te vergelijken. Helemaal aan te passen naar smaak…

Anoniem internetten

Er zijn oneindig veel partijen die jouw gegevens willen verzamelen, deze kunnen ze doorverkopen aan bedrijven. Of ze gebruiken het voor minder onschuldige doeleinden. Het is geen prettig idee dat iemand met al je gegevens mee kan kijken. Anno 2021 is het belangrijker dan ooit om je online privacy te beschermen en je gegevens te anonimiseren. Maar hoe doe je dat?

Ons advies: gebruik een goede VPN-service. Weet je nog niet wat dat is of wil je meer weten over alles rondom jouw internet privacy? In deze artikelen lees je alles over anoniem surfen, IP-adressen en het gebruik van een VPN (en hoe eenvoudig dat te gebruiken is).

Heb je twijfels of jouw verbinding wel helemaal privé is? Controleer dan eens wie er op jouw wifi zit.

Ook is het verstandig om te weten wat je moet doen wanneer je de melding krijgt dat jouw verbinding niet privé is en criminelen proberen je gegevens te stelen. Dat stelen van (online) gegevens gebeurt namelijk steeds vaker. En hoewel ook de mogelijkheden tot anoniem browsen steeds beter worden, telt een gewaarschuwd mens voor twee. Bovendien is het vaak zaak om snel te handelen en dus is het altijd een goed idee op de hoogte te zijn wat je in dergelijke situaties kunt doen.

Het dark web en deep web

Het internet waar wij dagelijks gebruik van maken is maar het ‘topje van de ijsberg’. Denk aan Facebook of Wikipedia, dit zijn sites die voor iedereen makkelijk te vinden zijn.

Het zogeheten ‘dark web’ en ‘deep web’ beslaan het grootste gedeelte van alle webpagina’s wereldwijd.

Je hebt vast wel eens verhalen gehoord van illegale spullen die via het internet verkocht zijn. Of journalisten in China die ondanks de strenge censuur toch verslag kunnen doen. Dit gebeurt allemaal op het dark web. Het is een spannend en duister stuk internet, waar je niet zomaar terecht kan komen

Wat is het deep web dan? Veel bedrijven maken hier gebruik van, maar ook pagina’s zoals G-mail bevinden zich in het deep web. Wil je meer weten over het deep of dark web? In de onderstaande artikelen lees je hier alles over.

TOR (The Onion Browser)

The Onion Browser (TOR) is een anonieme internetbrowser, waarmee je het dark web op kan. Normale browsers, zoals Safari, Chrome en Mozilla Firefox brengen je niet verder dan het deep web.

Tor wordt veel gebruikt door journalisten die te maken hebben met internetcensuur of beperkte persvrijheid. Ga nooit het deep web op zonder VPN, zelfs niet met Tor. Zonder een goede VPN ben je niet anoniem genoeg, wat wel een must is als je bijvoorbeeld: The Hidden Wiki wilt bezoeken. Hebben we je nieuwschierig gemaakt? Lees hieronder dan alles over Tor en hoe je het gebruikt.

Meer over TOR en alternatieven vind je in ons overzicht van de beste browsers voor privacy.

Anoniem surfen met een VPN

Tegenwoordig is het hacken van een computer zelfs via Youtube te leren. Niet gek dus dat VPN’s erg in trek zijn. Een goede VPN verbergt je ip-adres en houdt hackers tegen. Zo kan je weer veilig en volledig anoniem het web op. Er zijn een hoop aanbieders van VPN’s, maar de kwaliteit wisselt erg.

Deel dit artikel
Linkedin

Ook interessant voor jou?

hier zie je een typische opstelling van een anonieme internetgebruiker die het darkweb zijn thuis noemt

Dark web uitgelegd. Wat is het, wat zijn de risico’s en hoe verklein je die?

Veilig het internetten, hoe moet dat? De incognito modus kennen we allemaal wel, maar wist...

NZB Servers uitgelegd – Veilig en anoniem NZB-bestanden delen via een VPN

Veilig het internetten, hoe moet dat? De incognito modus kennen we allemaal wel, maar wist...

Wanneer je weet welke privacy wetten er online zijn, weet je ook beter waar je zelf alert op moet zijn

Welke privacy wetten zijn er online?

Veilig het internetten, hoe moet dat? De incognito modus kennen we allemaal wel, maar wist...

Een afbeelding die belooft online privacy te respecteren, maar helaas kun je daar online niet altijd blind op vertrouwen

Waarom is privacy online belangrijk? Dit is waarom online veiligheid belangrijker is dan ooit

Veilig het internetten, hoe moet dat? De incognito modus kennen we allemaal wel, maar wist...