F1 kijken zonder ViaPlay? In 3 stappen regel je ’t (+ NordVPN tips)

f1 kijken zonder viaplay

Afgelopen seizoen werd onze Max Verstappen wereldkampioen van de Formule 1. Komend seizoen kan je Max helaas niet meer zien bij Ziggo, omdat NENT de rechten voor de autosport heeft overgenomen. Dat betekent dat je het formule 1 seizoen van 2022 volgt via Viaplay. Heb je dat niet, dan wil je waarschijnlijk weten of F1 kijken zonder ViaPlay er ook nog in zit.

Het goede nieuws is: ja, dat kan. Er zijn verschillende manieren om Formule 1 te kijken zonder ViaPlay. In dit artikel laten we je zien hoe, zodat je ook zonder ViaPlay front row zit bij de nieuwe missie van Max. Ook op vakantie, want met deze aanpak kun je ook ViaPlay in het buitenland omzeilen en F1 kijken!

In dit artikel:

  • Leggen we uit wat Formule 1 kijken zonder ViaPLay lastig maakt
  • Laten we zien hoe je met een VPN Viaplay kunt foppen door te doen alsof je in het buitenland kijkt
  • Ontdek je stap voor stap hoe je met NordVPN Viaplay kunt omzeilen

Formule 1-kijken-zonder-ViaPlay

Wat maakt formule 1 kijken zonder ViaPlay lastig?

In elk land worden de rechten verkocht aan een televisie maatschappij. Vervolgens bepaalt deze partij of het gratis is om Formule 1 te kijken, of dat je er voor moet betalen. In Nederland liggen de rechten bij ViaPlay. In het buitenland heeft ViaPlay die rechten niet. Daar gaan we in onze aanpak gebruik van maken.

Hoe je daar gebruik van kunt maken door met NordVPN Viaplay via het buitenland te omzeilen, laten we je straks zien. Eersti s het belangrijk nog wat beter te begrijpen hoe de de service van ViaPlay precies werkt.

Wat is ViaPlay?

ViaPlay is een online streamingdienst voor premium content en live sport. Je hebt een abonnement nodig om de uitgezonden sporten te kunnen kijken. En in Nederlands heeft ViaPlay dus de F1 rechten verworven. Helaas heeft deze maatschappij bepaalt dat je moet betalen om de sport te kijken.

Gelukkig zijn er landen in Europa waar je wel gratis Formule 1 kan kijken. Echter, deze sites worden geblokkeerd voor ons als Nederlanders. Dit komt door de geografische blokkade. Je kunt die blokkade dus omzeilen door vanuit het buitenland te kijken. Of door te doen alsof je vanuit het buitenland kijkt, zodat je niet echt de landsgrenzen over hoeft om wedstrijden te zien.

ViaPlay in het buitenland

ViaPlay heeft in het buitenland dus niet de rechten om Formule 1 uit te zenden. Met een VPN kun je via een server in een ander land het internet bezoeken. Dat kun je gebruiken om in het buitenland toch ViaPlay te gebruiken om F1 te kijken. Maar je kunt er dus ook voor kiezen om juist ViaPlay te omzeilen door via een VPN met een buitenlandse server te verbinden. (Ook handig wanneer je bijvoorbeeld Harry Potter op Netflix wilt kijken, maar die films alleen op een buitenlandse Netflix beschikbaar zijn).

Keuzehulp

Direct weten welke VPN bij jou past? Wij helpen je om verschillende aanbieders van VPN te vergelijken. Helemaal aan te passen naar smaak…

Formule 1 kijken zonder ViaPlay door geografische blokkade te omzeilen

Om gratis F1 te kunnen kijken, zonder eerst een ViaPlay abonnement nodig te hebben, moet je dus gewoon zorgen dat je toegang krijgt tot deze buitenlandse websites. De geografische blokkade omzeilen dus, zodat je gebruik kunt maken van het buitenland waar ViaPlay geen rechten heeft. Gelukkig is dat niet zo moelijk als het misschien klinkt: je hoeft er echt geen ervaren hacker voor te zijn.

Hieronder leggen we je uit hoe je een VPN gebruikt voor het omzeilen van ViaPlay. NordVPN is de bekendste optie en de meest voor de hand liggende keuze. Daarom zullen we geregeld naar die aanbieder verwijzen, maar het principe is op iedere aanbieder toe te passen.

F1-kijken-zonder-ViaPlay

Stap 1: Kies een VPN provider

Je hebt een VPN verbinding nodig om via een website in Duitsland Formule 1 te kijken. Duitse websites zien aan een IP-adres dat wij uit Nederland komen, en daarom wordt de toegang tot de website geblokkeerd. Dit probleem kan je oplossen door te verbinden met een VPN server die in Duitsland gehost staat. Als je met de VPN server verbindt, lijkt het net of wij uit (in dit geval) Duitsland komen. Dat trucje werkt op dezelfde manier voor andere landen.

Dat klinkt misschien alsof je een wet overtreedt, maar het gebruik van een VPN is volstrekt legaal. 

Belangrijk is dat je een VPN provider kiest die een snelle verbinding kan garanderen. Trage servers zorgen er voor dat de verbinding steeds moet bufferen, en dat wil je natuurlijk niet wanneer je net helemaal opgaat in de race.

Kies daarom voor een goede VPN verbinding. We zeiden al dat met NordVPN F1 kijken op rolletjes loopt: het biedt je een van de beste servers tegen een uitstekende prijs. Meer over NordVPN kan je in de NordVPN review lezen, of gebruik onze VPN vergelijker en vind jouw ideale netwerk.

Keuzehulp

Wij helpen je om verschillende aanbieders van VPN te vergelijken. Helemaal aan te passen naar smaak…

Stap 2: Maak verbinding met de VPN en kies je land

Als je NordVPN gedownload hebt, kun je de app openen. Kies vervolgens een server die in het land staat waar jij wil streamen. Zelf kunnen wij een stream in Duitsland of Oostenrijk aanraden. Het verbinden is heel eenvoudig, en is binnen 30 seconden geregeld.

Overigens kun je deze zelfde aanpak gebruiken om – via een Nederlandse VPN – ook in het buitenland Videoland te kunnen kijken.

Een lijst van websites waar je een F1 stream kan vinden staat in stap 3.

Stap 3: Verbind met de streaming en kijk F1 via NordVPN!

Nu je verbonden bent met een vpn server, ben je in staat om Formule 1 te kijken zonder Viaplay of Ziggo. Zie hieronder een lijst met streams in Europa om F1 te kijken. Nu kan jij F1 kijken, via NordVPN en zonder Viaplay.

  • Oostenrijk: Kijk Formule 1 via ServusTV
  • Luxemburg: In Luxemburg kijk je Formule 1 via RTL LU.
  • Rusland: In Rusland kan je ook F1 kijken. Dit doe je via Match TV.

Zelf hebben wij NordVPN gebruikt. Door te verbinden via deze provider kunnen wij alle streams openen en gratis F1 kijken.

1
NordVPN Meest gekozen
€ 3,17 p/m
  • 3 maanden gratis
  • Inclusief mobiele app
  • Veiligheid en privacy
  • Meerdere apparaten
NordVPN scoort een 9.2
Plus en minpunten NordVPN
Voordelen van NordVPN
Sterke beveiliging: AES 256-codering
Groot servernetwerk: 5.500+ servers
Goede prijs-kwaliteit: betaalbaar
Eenvoudige app-interface
Nadelen van NordVPN
Geen telefonische klantenservice
App is in het engels
Niet de goedkoopste
Geen eigen DNS-servers
Specificaties NordVPN
Aantal apparaten
6
Aantal servers
5.500
Aantal landen
59
Geld terug garantie
30 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1

Ook interessant voor jou?

Hoe kijk je naar NLZIET vanuit het buitenland?

Afgelopen seizoen werd onze Max Verstappen wereldkampioen van de Formule 1. Komend seizoen kan je...

Lees meer

Hoe kijk je naar Disney+ vanuit het buitenland?

Afgelopen seizoen werd onze Max Verstappen wereldkampioen van de Formule 1. Komend seizoen kan je...

Lees meer

Hoe kijk je naar de NPO vanuit het buitenland?

Afgelopen seizoen werd onze Max Verstappen wereldkampioen van de Formule 1. Komend seizoen kan je...

Lees meer