Home » Videoland in het buitenland

Videoland in het buitenland

Informatie over Videoland in het buitenland

Wist jij dat je Videoland niet in het buitenland kan bekijken? Dit heeft te maken met de uitzendrechten die Videoland bezit. Door deze uitzendrechten wordt het kijken van Videoland geblokkeerd als je je niet in Nederland bevindt. Om er toch voor te zorgen dat je je favoriete serie buiten Nederland kunt kijken, kan een VPN uitkomst bieden. Hieronder leggen wij uit hoe dit werkt en hoe je toch gewoon naar Videoland kan kijken als je niet in Nederland bent!

Een geografische blokkade omzeilen

Daar zit je dan helemaal uitgestrekt in de hotelkamer, het ene museum na het andere heb je bezocht en je moet nodig opladen om er morgen weer een top vakantiedag van te maken. Dan is er niets zo vervelend als wanneer je ziet dat je Videoland niet werkt. Je had je juist zo verheugd op het kijken van je favoriete serie. Hoe kan dit? Videoland is een streamingdienst die zich alleen richt op de Nederlandse markt. Zij hebben afspraken gemaakt met de makers van series en films, hierdoor is hun beeldmateriaal alleen in Nederland (en inmiddels ook Europa) te bekijken. Ontzettend balen natuurlijk en wat nu?

Elke computer en internetconnectie heeft een uniek IP-adres. Hierdoor is het voor Videoland heel eenvoudig om IP-adressen die zich niet in Nederland bevinden te blokkeren. Gelukkig is het nét zo eenvoudig om die geografische blokkade op een legale wijze te omzeilen, namelijk met een VPN. Wij hebben een eenvoudig stappenplan gemaakt waarin je precies kan zien hoe een VPN werkt en hoe je zo snel mogelijk weer van je Videoland kunt genieten.

Het gebruik van een VPN is legaal

Laten we eerst je grootste zorgen wegnemen: het gebruik van een VPN is in bijna alle landen (behalve in o.a. Noord-Korea) volledig legaal. Een VPN beschermt jouw dataverkeer en identiteitsgegevens, het beschermen hiervan is jouw goed recht. Het wordt in veel gevallen zelfs aangeraden! Veel bedrijven werken met een VPN, zodat ze op afstand ook (privacy) gevoelige informatie met hun werkgevers kunnen delen. Door de overheid wordt het gebruik van een VPN zelfs bestempeld als extra veilig internetten en geen overbodige luxe. Het gebruikmaken van Videoland en andere streamingsdiensten is daar een voordeel bij.

Toch zijn er wel een aantal dingen waar je extra bij moet opletten als je een serie op Videoland wil kijken middels een VPN:

• VPN’s zijn niet overal ter wereld legaal. Wel bijna overal, maar landen zoals China, Irak en Noord-Korea maken het extra lastig om hier een VPN te gebruiken, omdat deze technologie daar door de overheid aan banden gelegd wordt.
  • Gebruik een VPN niet voor illegale activiteiten. Een VPN-verbinding is geen vrijbrief voor het doen van illegale zaken online.
  • Sommige streamingdiensten werken VPN-gebruik tegen. Voorbeelden hiervan zijn Netflix en Disney+, let bij het aanschaffen van een VPN dus extra goed op of deze VPN hiervoor geschikt is.

Ons advies: lees je goed in over een VPN en kies altijd voor een aanbieder met goede recensies.

Een VPN instellen is een fluitje van een cent, zelfs als je twee linkerhanden hebt

Wat is een VPN precies en waarom zou je deze willen gebruiken? Een VPN is eigenlijk een soort ‘tussenstation’ die het dataverkeer op een ander spoor leidt. Dat tussenstation staat in een ander land, waardoor je dus een ander IP-adres krijgt. Zo heb je VPN-diensten over de hele wereld verspreid zitten. Doordat de VPN je IP-adres omleidt, lijkt het net alsof je je in een ander land bevindt. Ideaal toch?

Nu weet je misschien iets meer over een VPN en wat het doet, dan komt de lastigere stap: welke VPN heb ik nodig. Wij hebben verschillende VPN-aanbieders getest en gebruikt en geven zelf de voorkeur aan NordVPN. Zij zijn niet voor niets een van de hoofdspelers in deze branche, ze zijn namelijk een meester in het omzeilen van de geografische blokkades. Ook hebben ze een hele veilige VPN, waardoor je privacy gewaarborgd blijft: niemand kijkt met jou en je Videoland serie mee. Verder zijn er nog meer goede aanbieders op de markt, dus kijk en kies welke het beste voor jou werkt. Houd er wel rekening mee dat niet alle VPN’s geschikt zijn voor videoland, je moet namelijk een VPN kiezen die een server in Nederland of Europa heeft.

Zoals het kopje al aangeeft is het instellen van een VPN een fluitje van een cent. Dit komt doordat het programma alles voor je doet, jij hoeft slechts een VPN-aanbieder te kiezen en je aan te melden. Het programma regelt alles voor je, lekker makkelijk!

Voor het gemak hebben we een kort stappenplan gemaakt:

Hoe stel ik een VPN in:

1.         Kies een goede VPN-provider.

2.         Sluit een abonnement af bij de provider.

3.         Download de VPN-software.

4.         Log in met je account.

5.         Kies een VPN-server in Nederland en maak verbinding. Je browst nu via een IP-adres in Nederland, hierdoor lijkt het voor de streamingdienst alsof je laptop/telefoon/tablet gewoon in Nederland is.

6.         Ga naar videoland en geniet van je favoriete serie!

Kortom: binnen 5 minuten heb je een VPN-verbinding en kan je gelijk weer Videoland gebruiken!

Videoland in het kort

Wie de jaren tachtig en begin jaren negentig bewust hebben meegemaakt, herinnert zich vast nog wel de videotheken. Die donkere en luguber ogende, maar o zo spannende, winkels waar je je in een walhalla waande vol met de nieuwste en vetste video’s. De bekendste videotheek was: Videoland. In elke stad of dorp in Nederland en België zat er wel een vestiging. Videoland was immens populair, want zij hadden het grootste en nieuwste assortiment. In de loop der jaren heeft videoland veel verschillende eigenaren gekend, zelfs Philips heeft er een tijdje de dienst uitgemaakt.

Inmiddels bestaan de videotheken allang niet meer, Dvd’s zijn zelfs haast verledentijd. Streamingsdiensten zijn de nieuwe videotheek geworden. Sinds 2013 kwam het uitgestorven bedrijf, Videoland, in handen van de mediagroep RTL. Zij hebben het als basis gebruikt voor hun eigen streamingsplatform. Helaas vallen de Belgen sindsdien uit de boot, want Videoland richt zich nu exclusief op de Nederlandse markt. Gelukkig is daar iets aan te doen, zodat je als Belg ook Mocro Maffia en vele andere series op de voet kan volgen.

Videoland kijken in België

Van Belgische kennissen krijg ik vaker de opmerking dat zij geen gebruik kunnen maken van Videoland. Het is namelijk niet mogelijk om een Videoland account aan te maken als je niet uit Nederland komt. RTL heeft er helaas voor gekozen om zich met Videoland alleen op de Nederlandse markt te focussen. Gelukkig is het voor Belgen een makkelijke opgave om alsnog gebruik te maken van de streamingdienst. Het is namelijk niet vereist dat je je in Nederland bevindt om series en films te kunnen kijken. Dat kan ook perfect gedaan worden vanuit België.

Sterker nog, sinds 2017 is het mogelijk om in de hele Europese unie (plus Liechtenstein, IJsland en Noorwegen) gebruik te maken van Videoland en andere streamingdiensten.

Dit hebben we aan de Europese Commissie en de door hun opgestelde wet op de ’portabiliteit van onlinediensten’ te danken. Hierin staat dat consumenten die naar een ander Europees land reizen, toegang moeten krijgen tot alle online-content waarvoor ze in hun thuisland betalen.

Concreet betekent het dus dat je vanuit heel Europa naar Videoland kan kijken, jippie! Maar je moet wel een abonnement op de streamingdienst hebben en laat naar nou net de moeilijkheid zitten. Je kan alleen een abonnement op Videoland nemen als je je in Nederland bevindt. Of ja, als Videoland denkt dat jouw IP-adres zich in Nederland bevindt. Hier is het gebruiken van een VPN dus ideaal voor, je leidt je IP-adres via een Nederlandse server om, neemt een abonnement op Videoland en je kan zo vanuit je luie stoel in België series en films kijken. En dat kan dan weer zónder VPN. Onwijs makkelijk en handig dus!

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een VPN-abonnement

Je bent er over uit, je wilt een VPN gaan gebruiken, maar welke heb je nodig en waar moet je hierbij op letten? Er zijn een aantal belangrijke factoren om rekening mee te houden:

• Selecteer een VPN aanbieder die in ieder geval een goede server in Nederland heeft (NordVPN is een goede keuze op dat gebied)
  • Kijk altijd naar de reviews van anderen, dit raad ik je sowieso aan om met alles wat je aanschaft te doen. Ga ook opzoek naar de mening van VPN experts, zij weten vaak alle ins en outs en delen maar al te graag hun kennis met jou.
  • Check even of de VPN provider ook andere streamingdiensten, zoals netflix, ondersteunt. Een beetje zonde als je meerdere VPN’s moet aanschaffen.
  • Bekijk ook of de VPN software geschikt is voor het land waar je heengaat. Per land kan dit soms nogal verschillen.

Verder is het natuurlijk ontzettend belangrijk om te kijken of de VPN aanbieder die jij gekozen hebt wel legitiem tewerk gaat, lees daarom altijd de algemene voorwaarden goed door, zodat je niet voor onverwachtse verrassingen komt te staan.

Mocht je het nog niet helemaal zeker weten, dat geeft niet! Vaak bieden VPN providers een proefperiode aan, dan kan je het lekker op je gemak testen (terwijl je natuurlijk je serie op Videoland eindelijk weer kan bingewatchen).

Conclusie: Videoland kijken in het buitenland

Het is super eenvoudig om Videoland over de hele wereld te kijken. Door een VPN te gebruiken, kan je snel en veilig toegang krijgen tot je favoriete content van Videoland. Ook als je nog geen Abonnement op Videoland hebt, is het een koud kunstje om je IP-adres om te leiden naar een Nederlandse server en er hier alsnog een af te sluiten. Om je privacy en de legaliteit hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken! De meeste VPN aanbieders hebben goede en eerlijke voorwaarden, een klein beetje speurwerk levert je geheid de beste aanbieder op.