Videoland kijken in het buitenland? In 5 stappen geregeld!

Meteen aan de slag?

Hieronder leggen we je uit hoe je met een VPN Videoland in het buitenland kunt kijken. Daarvoor gebruik je jouw VPN account om vanuit het buitenland te verbinden met een Nederlandse server.

 1. Registreer bij een betrouwbare VPN-dienst, bijvoorbeeld NordVPN.
 2. Installeer de VPN-software.
 3. Meld je aan met jouw gegevens.
 4. Selecteer een Europese VPN-server (NL) en verbind om je IP te veranderen.
 5. Bezoek Videoland en geniet van je favoriete serie.
NordVPN
Meest gekozen
Stream zonder bufferen
Kijk Videoland met NordVPN

In minder dan vijf minuten ben je verbonden met een VPN en kun je direct weer naar Videoland kijken!

Wil jij deze zomer op je vakantieadres ook Videoland kijken in het buitenland? Dat is minder vanzelfsprekend dan je nu misschien nog denkt. Buiten onze landsgrenzen wordt Videoland namelijk automatisch geblokkeerd. Maar geen nood! Met de tips in dit artikel kun je goed voorbereid naar het buitenland vertrekken en kun je ook daar genieten van alles wat je op Videoland kunt bekijken. 

Ook ontdek je dat Videoland slechts een van de vele dingen is die je kunt streamen met VPN.

Waarom je (normaal) geen Videoland in het buitenland kunt kijken

Wist jij dat je Videoland niet buiten de EU kan bekijken? Dit heeft te maken met de uitzendrechten die Videoland bezit. Door deze uitzendrechten wordt het kijken van Videoland geblokkeerd als je je niet in Europa bevindt.

Om er toch voor te zorgen dat je je favoriete serie buiten Nederland kunt kijken, kan een VPN uitkomst bieden. Hieronder leggen wij uit hoe dit werkt en hoe je toch gewoon naar Videoland kan kijken als je niet in Nederland bent!

Overigens kun je deze tactiek ook gebruiken om Netflix te kijken vanuit het Buitenland, of F1 via een buitenlandse website zonder ViaPlay te kijken.

1
NordVPN Meest populaire keuze
€ 3,39 Per maand
 • 69% korting
 • Inclusief mobiele app
 • Veilig & supersnel
 • Meerdere apparaten
 • 4 op basis van 34066 reviews
Plus en minpunten NordVPN
Voordelen van NordVPN
Sterke beveiliging: AES 256-codering
Groot servernetwerk: 5.500+ servers
Goede prijs-kwaliteit: betaalbaar
Eenvoudige app-interface
Nadelen van NordVPN
Geen telefonische klantenservice
App is in het engels
Niet de goedkoopste
Geen eigen DNS-servers
Specificaties NordVPN
Aantal apparaten
10
Aantal servers
6300
Aantal landen
111
Geld terug garantie
30 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
NordVPN Reviews
9.2 VPNDeals.nl
4.0 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"Dat NordVPN vaak terugkomt in lijstjes met de beste VPN’s is geen toeval. Nord biedt een robuuste VPN-dienst met veel extra features en functies. Welke dat zijn, en waarom je de tool goed kunt overwegen als je op zoek bent naar meer privacy online? Dat lees je in deze NordVPN..."
Lees de volledige review

Veel gestelde vragen over Videoland in het buitenland

Voordat we de diepte in duiken, een korte samenvatting van Videoland in het buitenland door de meest gestelde vragen over dit onderwerp te behandelen.

Kun je Videoland ook in het buitenland kijken? 
Je kunt Videoland ook in het buitenland kijken. Je bent dan echter wel beperkt tot (de meeste) EU-landen: ga je buiten Europa op vakantie, dan zul je het dus zonder je Videoland series moeten stellen. Gelukkig zijn er andere oplossingen waarmee je in elk buitenland Videoland kunt ontvangen.

Waarom kan ik geen Videoland krijgen in het buitenland? 
Je kunt geen Videoland krijgen in het buitenland omdat toegang tot deze streamingdienst is beperkt tot (de meeste) EU landen. Ook wanneer je als Nederlander gewoon je abonnementskosten betaalt, kun je er dus nog steeds niet in ieder land gebruik van maken. In dit artikel laten we zien hoe je met bijvoorbeeld NordVPN alsnog Videoland in het buitenland kunt kijken.
Kijk Videoland in het buitenland met NordVPN

Welke landen hebben Videoland?
Videoland is een Nederlandse streamingdienst, die je alleen kunt kijken in EU landen (de meeste landen, althans). Ook als Nederlander buiten Europa kun je echter video's op Videoland streamen, door te verbinden met een server in Nederland of een ander land waar Videoland toegankelijk is.

1
NordVPN Meest populaire keuze
€ 3,39 Per maand
 • 69% korting
 • Inclusief mobiele app
 • Veilig & supersnel
 • Meerdere apparaten
 • 4 op basis van 34066 reviews
Plus en minpunten NordVPN
Voordelen van NordVPN
Sterke beveiliging: AES 256-codering
Groot servernetwerk: 5.500+ servers
Goede prijs-kwaliteit: betaalbaar
Eenvoudige app-interface
Nadelen van NordVPN
Geen telefonische klantenservice
App is in het engels
Niet de goedkoopste
Geen eigen DNS-servers
Specificaties NordVPN
Aantal apparaten
10
Aantal servers
6300
Aantal landen
111
Geld terug garantie
30 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
NordVPN Reviews
9.2 VPNDeals.nl
4.0 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"Dat NordVPN vaak terugkomt in lijstjes met de beste VPN’s is geen toeval. Nord biedt een robuuste VPN-dienst met veel extra features en functies. Welke dat zijn, en waarom je de tool goed kunt overwegen als je op zoek bent naar meer privacy online? Dat lees je in deze NordVPN..."
Lees de volledige review

Hoe weet Videoland mijn locatie?
Videoland weet je locatie op basis van het IP-adres dat je gebruikt. Ben je in Nederland, dan heb je een Nederlands IP-adres. Maar bezoek je Videoland in het buitenland, dan heb je een buitenlands IP-adres. Zo weet Videoland dus wanneer je buiten de landsgrenzen bent en wanneer je dus geen toegang hebt. Met een VPN doe je alsof je op een andere locatie bent en krijg je dus een ander IP-adres.

Door de geografische blokkade te omzeilen kijk je ook op vakantie naar Videoland

Daar zit je dan helemaal uitgestrekt in de hotelkamer, het ene museum na het andere heb je bezocht en je moet nodig opladen om er morgen weer een top vakantiedag van te maken. Hoe heerlijk is het dan als je toch gewoon je favoriete serie van thuis verder kunt kijken? Prachtig natuurlijk, want je betaalt tenslotte voor het gebruik van die dienst. Voor veel mensen voelt het ook een beetje oneerlijk dat Videoland in het buitenland kijken niet mogelijk is. Waarom is dat eigenlijk?

Videoland is een streamingdienst die zich alleen richt op de Nederlandse markt. Zij hebben afspraken gemaakt met de makers van series en films, hierdoor is hun beeldmateriaal alleen in Nederland (en inmiddels ook grote delen van Europa) te bekijken. Maar hoe werkt dat blokkeren in het buitenland dan eigenlijk?

Elke computer en internetconnectie heeft een uniek IP-adres. Hierdoor is het voor Videoland heel eenvoudig om IP-adressen die zich niet in Nederland bevinden te blokkeren. Gelukkig is het nét zo eenvoudig om die geografische blokkade op een legale wijze te omzeilen. Door een VPN te gebruiken kun je namelijk vanaf elk vakantieadres doen alsof je gewoon vanuit Nederland kijkt. Wij hebben een eenvoudig stappenplan gemaakt waarin je precies kan zien hoe een VPN werkt en hoe je zo snel mogelijk weer van je Videoland kunt genieten.

videoland op vakantie ontvangen dankzij vpn

Bonustip: vakantie boeken met een VPN

Als we het toch over vakanties hebben: wist je dat je met een VPN ook goedkopere vakanties kunt boeken? Vakantiewebsites checken namelijk heel goed waar jij je bevindt als je een reis of hotel gaat boeken. Zit je in een rijk land, zoals Nederland? Dan kan je vast ook wel wat meer betalen voor die hotelkamer.

Met een VPN kun je doen alsof je uit een ander land komt, waarvoor je deze praktijken kunt omzeilen. Probeer verschillende servers in verschillende landen uit, het kan een hoop schelen.

Daarnaast worden de prijzen vaak omhoog gegooid als je een bepaalde deal een aantal keer hebt gekeken, of langer blijft hangen dan normaal. Ook dat kun je tegengaan door een goede VPN-dienst te gebruiken. Meer over vakanties en vliegtickets boeken vind je hier.

Keuzehulp

Snel weten welke VPN bij je past? Wij helpen je om verschillende aanbieders van VPN te vergelijken.

Disclaimer vooraf: het gebruik van een VPN is legaal

Laten we eerst je grootste zorgen wegnemen: het gebruik van een VPN is in bijna alle landen (behalve in o.a. Noord-Korea) volledig legaal. Een VPN is namelijk voor ontzettend veel dingen nuttig en zelfs aan te bevelen.

Waarom het gebruik juist wordt toegejuicht

Een VPN beschermt jouw dataverkeer en identiteitsgegevens, het beschermen hiervan is jouw goed recht. Het wordt in veel gevallen zelfs aangeraden! Veel bedrijven werken met een VPN, zodat ze op afstand ook (privacy) gevoelige informatie met hun werkgevers kunnen delen. Door de overheid wordt het gebruik van een VPN zelfs bestempeld als extra veilig internetten en geen overbodige luxe. Het gebruikmaken van Videoland en andere streamingsdiensten is daar een bijkomend voordeel bij.

Houd hier rekening mee

Toch zijn er wel een aantal dingen waar je extra bij moet opletten als je een serie op Videoland wil kijken middels een VPN:

 • VPN’s zijn niet overal ter wereld legaal. Wel bijna overal, maar landen zoals China, Irak en Noord-Korea maken het extra lastig om hier een VPN te gebruiken, omdat deze technologie daar door de overheid aan banden gelegd wordt.
 • Gebruik een VPN niet voor illegale activiteiten. Een VPN-verbinding is geen vrijbrief voor het doen van illegale zaken online.
 • Sommige streamingdiensten werken VPN-gebruik tegen. Voorbeelden hiervan zijn Netflix en Disney+, let bij het aanschaffen van een VPN dus extra goed op of deze VPN hiervoor geschikt is.

Ons advies: lees je goed in, vergelijk VPN's en kies altijd voor een aanbieder met goede recensies.

je favoriete series op videoland ook kijken op vakantie kan

Je favoriete series op Videoland ook kijken op vakantie kan, wij leggen je uit hoe

Een VPN instellen is een fluitje van een cent, zelfs als je twee linkerhanden hebt

Wat is een VPN precies en waarom zou je deze willen gebruiken? Een VPN is eigenlijk een soort ‘tussenstation’ die het dataverkeer op een ander spoor leidt. Dat tussenstation staat in een ander land, waardoor je dus een ander IP-adres krijgt. Zo heb je VPN-diensten over de hele wereld verspreid zitten. Doordat de VPN je IP-adres omleidt, lijkt het net alsof je je in een ander land bevindt. Ideaal toch?

Nu weet je misschien iets meer over een VPN en wat het doet, dan komt de lastigere stap: welke VPN heb ik nodig. Wij hebben verschillende VPN-aanbieders getest en gebruikt en geven zelf de voorkeur aan NordVPN. Zij zijn niet voor niets een van de hoofdspelers in deze branche, ze zijn namelijk een meester in het omzeilen van de geografische blokkades. Ook hebben ze een hele veilige VPN, waardoor je privacy gewaarborgd blijft: niemand kijkt met jou en je Videoland serie mee.

Verder zijn er nog meer goede aanbieders op de markt, dus kijk en kies welke het beste voor jou werkt. Houd er wel rekening mee dat niet alle VPN’s geschikt zijn voor Videoland, je moet namelijk een VPN kiezen die een server in Nederland of Europa heeft.

Het instellen van een VPN is een fluitje van een cent. Dit komt doordat het programma alles voor je doet, jij hoeft slechts een VPN-aanbieder te kiezen en je aan te melden. Het programma regelt alles voor je, lekker makkelijk!

Voor het gemak hebben we een kort stappenplan gemaakt:

Hoe stel ik een VPN in:

 1. Kies een goede VPN-provider.
 2. Sluit een abonnement af bij de provider.
 3. Download de VPN-software.
 4. Log in met je account.
 5. Kies een VPN-server in Nederland en maak verbinding.

Je browst nu via een IP-adres in Nederland, hierdoor lijkt het voor de streamingdienst alsof je laptop/telefoon/tablet gewoon in Nederland is.

Kortom: binnen 5 minuten heb je een VPN-verbinding en kan je gelijk weer Videoland gebruiken!

Keuzehulp

Wat is de beste VPN voor jou? Wij helpen je om verschillende aanbieders van VPN te vergelijken.

Videoland in het kort

Wie de jaren tachtig en begin jaren negentig bewust hebben meegemaakt, herinnert zich vast nog wel de videotheken. Die donkere en luguber ogende, maar o zo spannende winkels waar je je in een walhalla waande vol met de nieuwste en vetste video’s. De bekendste videotheek was: Videoland. In elke stad of dorp in Nederland en België zat er wel een vestiging.

Videoland was immens populair, want zij hadden het grootste en nieuwste assortiment. In de loop der jaren heeft Videoland veel verschillende eigenaren gekend, zelfs Philips heeft er een tijdje de dienst uitgemaakt.

Inmiddels bestaan de videotheken allang niet meer, Dvd’s zijn zelfs haast verleden tijd. Streamingsdiensten zijn de nieuwe videotheek geworden. Sinds 2013 kwam het uitgestorven bedrijf, Videoland, in handen van de mediagroep RTL. Zij hebben het als basis gebruikt voor hun eigen streamingsplatform. Helaas vallen de Belgen sindsdien buiten de boot, want Videoland richt zich nu exclusief op de Nederlandse markt. Gelukkig is daar iets aan te doen, zodat je als Belg ook Mocro Maffia en vele andere series op de voet kan volgen.

Videoland kijken in België

Als je in België woont en toch gebruik wil maken van Videoland, is dat wel even lastig. Het is namelijk niet mogelijk om een Videoland account aan te maken als je niet uit Nederland komt. RTL heeft er helaas voor gekozen om zich met Videoland alleen op de Nederlandse markt te focussen.

Gelukkig is het voor Belgen een makkelijke opgave om alsnog gebruik te maken van de streamingdienst. Het is namelijk niet vereist dat je je in Nederland bevindt om series en films te kunnen kijken. Dat kan ook perfect gedaan worden vanuit België.

Sterker nog, sinds 2017 is het mogelijk om in de hele Europese Unie (plus Liechtenstein, IJsland en Noorwegen) gebruik te maken van Videoland en andere streamingdiensten.

Dit hebben we aan de Europese Commissie en de wet op de ’portabiliteit van onlinediensten’ te danken. Hierin staat dat consumenten die naar een ander Europees land reizen, toegang moeten krijgen tot alle online-content waarvoor ze in hun thuisland betalen.

Concreet betekent het dus dat je vanuit heel Europa naar Videoland kan kijken. Je moet echter wel een abonnement op de streamingdienst hebben, en laat naar nou net de moeilijkheid zitten. Je kan namelijk alleen een abonnement op Videoland nemen als je je in Nederland bevindt. Of nou ja, als Videoland denkt dat jouw IP-adres zich in Nederland bevindt.

Hier is het gebruiken van een VPN dus ideaal voor: je leidt je IP-adres via een Nederlandse server om, neemt een abonnement op Videoland en je kan zo vanuit je luie stoel in België series en films kijken. En dat kan dan weer zónder VPN. Onwijs makkelijk en handig dus!

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een VPN-abonnement?

Je bent er over uit, je wilt een VPN gaan gebruiken, maar welke heb je nodig en waar moet je hierbij op letten? Er zijn een aantal belangrijke factoren om rekening mee te houden:

 • Selecteer een VPN aanbieder die in ieder geval een goede server in Nederland heeft (NordVPN is een goede keuze op dat gebied)
 • Kijk altijd naar de reviews van anderen. Ga ook op zoek naar de mening van VPN experts, zij weten vaak alle ins en outs en delen maar al te graag hun kennis met jou, en bekijk natuurlijk alle reviews op VPN Deals.
 • Check even of de VPN provider ook andere streamingdiensten, zoals Netflix, ondersteunt. Een beetje zonde als je meerdere VPN’s moet aanschaffen.
 • Bekijk ook of de VPN software geschikt is voor het land waar je heengaat. Per land kan dit soms nogal verschillen.

Verder is het natuurlijk ontzettend belangrijk om te kijken of de VPN aanbieder die jij gekozen hebt wel legitiem te werk gaat. Lees daarom altijd de algemene voorwaarden goed door, zodat je niet voor onverwachtse verrassingen komt te staan.

Keuzehulp

Wij helpen je om verschillende aanbieders van VPN te vergelijken.

Mocht je het nog niet helemaal zeker weten, dat geeft niet! Vaak bieden VPN providers een proefperiode aan, dan kan je het lekker op je gemak testen (terwijl je natuurlijk je serie op Videoland eindelijk weer kan bingewatchen).

Stream nog meer Hollands glorie – ook in het buitenland – met een VPN

Behalve Videoland in het buitenland kijken, opent een VPN nog veel meer digitale deuren voor je. Zo kun je dankzij je abonnement ook de volgende diensten gewoon kijken, waar je ook ter wereld bent:

1
NordVPN Meest populaire keuze
€ 3,39 Per maand
 • 69% korting
 • Inclusief mobiele app
 • Veilig & supersnel
 • Meerdere apparaten
 • 4 op basis van 34066 reviews
Plus en minpunten NordVPN
Voordelen van NordVPN
Sterke beveiliging: AES 256-codering
Groot servernetwerk: 5.500+ servers
Goede prijs-kwaliteit: betaalbaar
Eenvoudige app-interface
Nadelen van NordVPN
Geen telefonische klantenservice
App is in het engels
Niet de goedkoopste
Geen eigen DNS-servers
Specificaties NordVPN
Aantal apparaten
10
Aantal servers
6300
Aantal landen
111
Geld terug garantie
30 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
NordVPN Reviews
9.2 VPNDeals.nl
4.0 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"Dat NordVPN vaak terugkomt in lijstjes met de beste VPN’s is geen toeval. Nord biedt een robuuste VPN-dienst met veel extra features en functies. Welke dat zijn, en waarom je de tool goed kunt overwegen als je op zoek bent naar meer privacy online? Dat lees je in deze NordVPN..."
Lees de volledige review

Conclusie: Videoland kijken in het buitenland

Het is super eenvoudig om Videoland over de hele wereld te kijken. Door een VPN te gebruiken, kan je snel en veilig toegang krijgen tot je favoriete content van Videoland. Ook als je nog geen Abonnement op Videoland hebt, is het een koud kunstje om je IP-adres om te leiden naar een Nederlandse server en er hier alsnog een af te sluiten. Om je privacy en de legaliteit hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken! De meeste VPN aanbieders hebben goede en eerlijke voorwaarden, een klein beetje speurwerk levert je geheid de beste aanbieder op.

Veelgestelde vragen

 • Kan ik Videoland in het buitenland kijken?

  Ja. Videoland is sowieso beschikbaar in de hele EU, plus een nog een aantal landen. Ben je buiten de EU, dan kun je met een VPN doen alsof je gewoon thuis op de bank in Nederland zit, en kun je alsnog Videoland kijken.

 • Is een VPN legaal?

  Ja, het gebruik van een VPN is volledig legaal - mits je zelf geen louche dingen doet, natuurlijk. Videoland kijken in het buitenland met een VPN is in elk geval volkomen legaal.

 • Waarom geen Videoland in het buitenland?

  Dat heeft te maken met de rechten op de content. Tegenwoordig is het in de EU zo geregeld dat je streamingdiensten overal moet kunnen gebruiken, maar buiten de EU werkt dat helaas nog anders.

Deel dit artikel
Deel via WhatsApp

Ook interessant voor jou?

wimbledon kijken

Gratis Wimbledon kijken, waar je ook bent

KPN iTV kijken in het buitenland – Ook buiten de EU!

KIJK.nl kijken in het buitenland – Zo regel je dat!

beste vpn voor netflix

Netflix kijken in het buitenland in 5 simpele stappen

Videoland kijken in het buitenland? In 5 stappen geregeld!
Meteen (online)kijken met NordVPN