Harry Potter kijken op Netflix in Nederland? Dat kan, via deze stappen

harry potter met vpn
Direct Harry Potter kunnen kijken?

Het opzetten van een VPN om de Harry Potter films op Netflix te bekijken is eenvoudig.

Hoe stel ik een VPN voor Netflix op de juiste manier in?

 1. Selecteer een provider met sterke wereldwijde servers, met een focus op het Verenigd Koninkrijk voor Harry Potter. Aanbevolen: VPN Nederland.
 2. Kies het abonnement dat bij je past.
 3. Download en installeer op je apparaat(en).
 4. Registreer met gebruikersnaam en wachtwoord.
 5. Voor Harry Potter, kies een server in in het Verenigd Koninkrijk of Australië.

Volg deze stappen voor een naadloze Harry Potter-ervaring op Netflix via VPN!

VPN Nederland
85% korting
Stream zonder bufferen!
Stream met VPN Nederland

Voordelig overal Harry Potter streamen!

Als echte Harry Potter fan wil je de films waarschijnlijk regelmatig opnieuw bekijken. Helaas zijn ze niet altijd beschikbaar op de Nederlandse Netflix. Gelukkig kun je Harry Potter kijken op Netflix, zolang de films maar in een ander land wel beschikbaar zijn. Je moet daarvoor gebruik maken van een goede VPN (bijvoorbeeld VPN Nederland) ofwel een Virtual Private Network. In dit artikel leggen we je uit hoe.

Het is je vast wel eens opgevallen dat Netflix in andere landen een ander aanbod heeft. Super vervelend, wanneer je net helemaal in een bepaalde serie verzonken was waar je op vakantie niet bij kunt. Maar ook heel frustrerend wanneer die Harry Potter films die je graag wilt kijken in in het Verenigd Koninkrijk of Australië wél beschikbaar zijn via Netflix. Wil je die films toch kunnen kijken, zonder er meteen een dure reis voor te hoeven boeken? Dan doe je dat met een stabiele VPN verbinding te streamen vanuit het buitenland.

Je hebt dan namelijk geen last van geografische blokkades. Dat betekent dat je ook vanaf de bank in Nederland kunt genieten van alle magische avonturen.

Waarom kan ik geen Harry Potter kijken via de Nederlandse Netflix?

Dat heeft alles te maken met rechten. Zoals je weet bestaan er 8 Harry Potter films. HBO Max mag zich de trotse eigenaar noemen van de rechten. In ieder geval van de nieuwste Harry Potter release. Dat betekent dat je dus geen toegang hebt tot de Hogwarts Express via de Nederlandse versie van Netflix.

Maar er is ook goed nieuws. De in het Engelse versie van Netflix beschikt namelijk wél over de rechten van alle 8 Harry Potter films. Je zou ze dus kunnen bekijken als je op vakantie bent in het Verenigd Koninkrijk. Natuurlijk wil je daar niet op wachten en gelukkig is dat ook helemaal niet nodig. Je kunt alle films van Harry Potter namelijk ook bekijken met een goede VPN verbinding, bijvoorbeeld van VPN Nederland. Het enige wat je hoeft te doen is verbinding maken met een Engelse server.

1
VPN Nederland 100% Nederlands
€ 1,49 Per maand
 • 85% korting
 • Nederlandse app, team en klantenservice
 • Met 1 account op onbeperkt apparaten
 • Perfect voor streaming
 • 4.5 op basis van 119 reviews
Plus en minpunten VPN Nederland
Voordelen van VPN Nederland
Overal Formule 1 streamen met een VPN
Online registreren met SSL-encryptie
Anoniem met 100% geen-logs-beleid
Gebruik van het grootste serverpark van Nederland
Nadelen van VPN Nederland
Serveraanbod kan beter
Beperkte keuze aan betalingsopties
Verbinding maken kan soms iets langer duren
Weinig instel mogelijkheden
Specificaties VPN Nederland
Aantal apparaten
Onbeperkt
Aantal servers
75
Aantal landen
23
Geld terug garantie
7 dagen geld-terug-garantie
No-log-beleid
Geschikt voor F1
VPN Nederland Reviews
8 VPNDeals.nl
4.5 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"In het oerwoud van VPN-diensten springt er één behoorlijk uit: VPN Nederland, een in Nederland gevestigde VPN-dienst. De mogelijkheden zijn dan misschien niet zo eindeloos als bij de concurrentie, maar heb je dat eigenlijk allemaal wel nodig, of is het juist wel fijn dat er niet zoveel poespas bij komt..."
Lees de volledige review

Dankzij die VPN is het dan alsof het device waarop je Netflix kijkt zich in het Verenigde Koninkrijk bevindt. En dus geeft je dat toegang tot de Harry Potter films die daar wel beschikbaar zijn! Op eenzelfde manier kun je bijvoorbeeld ook in het buitenland toch Videoland ontvangen of via een buitenlandse website Formule 1 kijken zonder ViaPlay.

Hoe kan het dat de films van Harry Potter worden geblokkeerd?

Zoals we hierboven al aangegeven, heeft dat te maken met de rechten. Niet elk land of elke versie van Netflix is gerechtigd om alle 8 de films te mogen uitzenden. Toegang vanuit Nederland is daarom op dit moment niet mogelijk. Zelfs niet als je inlogt op de Engelse Netflix. Dat komt omdat de toegang wordt beschermd met een zogenaamde geografische blokkade. Deze blokkade maakt gebruik van jouw IP-adres. Daaraan kan het precies afleiden vanuit welk land je de films wilt bekijken. Kom je uit Nederland? Dan is dat niet mogelijk. Of toch wel?

Ja, dat kan wel! Met een goede VPN kun je namelijk wel naar Harry Potter kijken op Netflix. Niet alleen naar deel 1, 2 en 3, maar naar alle 8 de films. Inclusief de nieuwste release. In het Verenigd Koninkrijk of Australië kun je dus naar alle films van de tovenaarsleerling kijken. In Mexico kun je alleen 5,7 en 8 bekijken. In Canada kun je via Netflix kijken naar film 5, 6,7 en 8. Naast het feit dat je met een VPN kunt genieten van alle spannende releases, scheelt het je ook nog eens behoorlijk in de kosten. Want de aanschaf van een VPN is vele malen goedkoper dan het huren van de Harry Potter films via een dienst als Amazone Prime video.

Wat is een VPN en waar kan ik het nog meer voor gebruiken naast Harry Potter kijken op Netflix?

VPN staat voor Virtual Private Network. Het is een manier om op een zeer veilige en anonieme manier met het internet te verbinden. Een van de bekendste en meest populaire opties is VPN Nederland of NordVPN, maar er zijn veel meer opties. Je kunt verschillende opties voor een VPN vergelijken om de beste optie voor jou te vinden.

Je kunt een VPN dus gebruiken om toegang te krijgen tot content in een ander land dan waar je zelf bent. Door bijvoorbeeld verbinding te maken met een krachtige server in het Verenigd Koninkrijk of Australië kun je – zoals we hebben uitgelegd – Harry Potter kijken op Netflix. Omgekeerd kun je ook vanuit het buitenland verbinden met een Nederlandse server, zodat je ook op vakantie verder kunt met de serie die op je vakantieadres niet beschikbaar is.

Keuzehulp

Direct weten welke VPN bij jou past? Wij helpen je om verschillende aanbieders van VPN te vergelijken. Helemaal aan te passen naar smaak…

Maar waar kun je zo’n Virtual Private Network eigenlijk nog meer voor gebruiken? Behalve het feit dat je met een VPN kunt kijken naar alle content op Netflix, kun je ook gebruik maken van andere streamingdiensten zoals BBC iPlayer, Amazon Prime Video en Hulu. Maar dat is niet alles!

Een VPN kun je natuurlijk ook gebruiken voor de onderstaande toepassingen:

 • Veilig en versleuteld versturen van privacygevoelige gegevens. Denk daarbij aan persoonsgegevens of bankgegevens bij het doen van een online betaling.
 • Geografische blokkades of censuur op websites omzeilen.
 • Anoniem gebruik maken van internet. Houd je locatie geheim met het gebruik van een Virtual Private Network. Je laat geen tracking cookies achter en wordt dus ook niet lastig gevallen met persoonlijke advertenties of campagnes.

Harry Potter, Netflix en andere streamingdiensten met VPN

Een Virtual Private Network heb je nodig om veilig en anoniem online te kunnen surfen. Bijvoorbeeld omdat de data versleuteld wordt verzonden en jouw locatie verborgen blijft. Je maakt namelijk gebruik van het IP-adres van de server waar je verbinding mee maakt. Harry Potter kijken op netflix doe je met een VPN, maar er zijn nog meer streaming diensten waar je gebruik van kunt maken als je kiest voor de juiste provider, zoals bijvoorbeeld VPN Nederland.

 • Netflix: elk land heeft zijn eigen versie. Dat betekent dat ook het aanbod per land wisselt, zodat de Amerikaanse Netflix er heel anders uitziet dan de onze. Zo kun je in Nederland geen Harry Potter kijken via Netflix, tenzij je gebruik maakt van een VPN. Dan kun je namelijk verbinden met een server in het Verenigd Koninkrijk of Australië waar je wel van deel 1 tot en met 8 kunt genieten op Netflix.
 • HBO Max: HBO Max is inmiddels ook al een tijdje beschikbaar in Nederland. Het aanbod verschilt niet bijzonder veel tussen de verschillende landen, maar er zijn films en series die je bijvoorbeeld alleen in Amerika kunt kijken. Met een VPN haal je dat aanbod alsnog binnen, en je hoeft er niet het vliegtuig voor te pakken.
 • Hulu: ook Hulu is een Amerikaanse platform dat normaal gesproken niet beschikbaar is voor kijkers uit Nederland. Tenzij je gebruik maakt van een VPN verbinding natuurlijk. Zodra je verbinding hebt gemaakt met een in Amerika gelokaliseerde server, kun je genieten van tal van programma’s. Op Hulu lopen deze uiteen van sport en entertainment naar live tv, actualiteiten en nieuws.

Met een Virtual Private Network kun je dus alle delen van Harry Potter bekijken via de Netflix van  het Verenigd Koninkrijk of Australië. Zonder een VPN zou dit niet mogelijk zijn omdat je dan te maken krijgt met geografische blokkades. Bijvoorbeeld door toedoen van rechten of censuur. Dat betekent ook dat je met een VPN in het buitenland naar Videoland of NPO Start kunt kijken.

Hoe stel ik een VPN voor Netflix op de juiste manier in?

Het instellen van een Virtual Private Network is helemaal niet moeilijk. Als je de Harry Potter films op Netflix wilt bekijken, zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. In de eerste plaats is het belangrijk dat je een aanbieder kiest met voldoende krachtige servers over de hele wereld. Voor het bekijken van Harry Potter op Netflix heb je een server in het Verenigd Koninkrijk of Australië nodig.

Een VPN instellen doe je vervolgens via het onderstaande stappenplan:

 1. Selecteer een VPN provider met krachtige servers over de hele wereld. Wij raden je aan om VPN Nederland te gebruiken. Als het je vooral te doen is om het Harry Potter aanbod, let dan op het aanbod van servers in het Verenigd Koninkrijk of Australië. In deze landen heb je toegang tot alle 8 de films.
 2. Kies een abonnement dat het beste bij je past. Een goede aanbieder voorziet je meestal van meerdere opties.
 3. Installeer en download de software zoals de aanbieder dat aangeeft. Dat kan op jouw smartphone, maar natuurlijk ook op een tablet of laptop. Op één account kun je vaak meerdere apparaten toevoegen.
 4. Maak nu een persoonlijk account aan. Dat doe je op basis van een gebruikersnaam en een wachtwoord.
 5. Selecteer een gewenste server uit de beschikbare lijst. Als je Harry Potter films wilt kijken, kies je een server in het Verenigd Koninkrijk of Australië. Het kijken kan beginnen!

Bekijk de uitleg video voor een stap-voor-stap handleiding:

VPN Deals - YouTube Video

Zo herken je een goede VPN provider voor streamingdiensten

Als je jouw Virtual Private Network vooral wilt gebruiken voor het kijken naar streamingdiensten, let dan zeker op het aantal servers van de aanbieder en in welke landen ze gestationeerd zijn. Andere belangrijke kenmerken van goede VPN providers zijn:

  • Beschikking over tal van servers wereldwijd. Voor streamingdiensten zul je vooral gebruik maken van servers die zijn gestationeerd in Amerika, UK of Australië of andere grote landen. Zeker als je de films van Harry Potter via Netflix wilt bekijken.
  • Een goede provider, zoals VPN Nederland, is geschikt voor diverse besturingssystemen. Vaak heb je ook maar één account nodig om meerdere apparaten te kunnen koppelen.
  • Let op de niet-goed-geld-terug garantie. Een betrouwbare aanbieder zal je altijd van een dergelijke garantie kunnen voorzien. Je loopt dus geen risico als je toch niet helemaal tevreden bent.
  • Een Virtual Private Network moet eenvoudig te installeren zijn. Daarnaast moet de bediening eenvoudig zijn. Bijvoorbeeld via een applicatie op jouw telefoon of tablet.

Keuzehulp

Wij helpen je om verschillende aanbieders van VPN te vergelijken. Helemaal aan te passen naar smaak…

Bekijk alle 8 Harry Potter films in Nederland met een VPN

Of je nu een fan bent van Harry Potter en de Steen der Wijzen, de Gevangene van Azkaban of de Halfbloed Prins. Je bekijkt deze heerlijke films allemaal via Netflix met een goede VPN verbinding. Dat geldt natuurlijk ook voor de laatste release, Harry Potter en de Relieken van de Dood deel 2. Natuurlijk lekker vanuit jouw luie stoel of bank in Nederland.

Veelgestelde vragen

 • Is Harry Potter te zien op Netflix?

  Ja, Harry Potter is te zien op Netflix, maar helaas niet op iedere Netflix. Ieder land heeft namelijk zijn eigen aanbod, wat te maken heeft met de verschillende filmrechten in verschillende landen. Dus Harry Potter is te zien op Netflix, maar momenteel moet je daarvoor wel in het Verenigd Koninkrijk of Australië zijn. Gelukkig hoef je daarvoor je huis niet uit!

 • Waar kan ik alle films van Harry Potter kijken?

  Je kunt alle films van Harry Potter kijken via een video on demand site als Pathé Thuis. Heb je een abonnement op een streaming dienst als Netflix, dan kun je ook alle Harry Potter films bekijken door gebruik te maken van een VPN en verbinding te maken met een server in een land waar die films in het aanbod zitten.

 • Welke Netflix heeft Harry Potter?

  De Netflix in het Verenigd Koninkrijk of Australië hebben momenteel Harry Potter in hun aanbod zitten. Dat betekent dat je in die landen moet inloggen op je Netflix account, of verbinding moet maken via een server in dat land. Door een VPN te gebruiken kun je namelijk Netflix kijken alsof je in een land bent dat Harry Potter in het aanbod heeft.

 • Komt Harry Potter op Netflix?

  Harry Potter komt waarschijnlijk niet snel terug op de (Nederlandse) Netflix. Dat heeft te maken met de uitzendrechten van de films. In het buitenland is dat anders, daarom staat Harry Potter bijvoorbeeld wel op de Netflix in het Verenigd Koninkrijk of Australië .

Deel dit artikel
Linkedin

Ook interessant voor jou?

paramount plus in nederland

Paramount Plus in Nederland – Zo kijk je overal je favoriete shows

Amazon Prime Video kijken met VPN – Meer content voor jou!

Disney+ in het buitenland ontvangen kun je regelen via een VPN

Hoe kijk je naar Disney+ vanuit het buitenland?

hbo kijken met vpn

HBO kijken zonder Ziggo met een VPN

Harry Potter op Netflix in Nederland?
Meteen kijken met VPN Nederland