Home » Harry Potter kijken op Netflix met een VPN

Harry Potter kijken op Netflix met een VPN

Informatie over Harry Potter kijken op Netflix met een VPN

Ben je een fan van Harry Potter en zou je het liefst alle films op Netflix willen kijken? Dan moet je gebruik maken van een goede VPN (bijvoorbeeld NordVPN) ofwel een Virtual Private Network. De films zijn namelijk niet in alle landen beschikbaar. Als je wel alle Harry Potter films zou willen bekijken via Netflix, dan zou je op vakantie moeten gaan naar Spanje of Portugal. Ook in Frankrijk, Mexico en Canada zijn sommige delen beschikbaar, maar niet de gehele serie. Wil je wél alle films van de tovenaarsleerling kunnen bekijken via Netflix? Dan doe je dat met een stabiele VPN verbinding. Je hebt dan namelijk geen last van geografische blokkades. Dat betekent dat je ook vanaf de bank in Nederland kunt genieten van alle magische avonturen.

Waarom kan ik geen Harry Potter kijken via de Nederlandse Netflix?

Dat heeft alles te maken met rechten. Zoals je weet bestaan er 8 Harry Potter films. Amazon Prime mag zich de trotse eigenaar noemen van de rechten. In ieder geval van de nieuwste Harry Potter release. Dat betekent dat je dus geen toegang hebt tot de Hogwarts Express via de Nederlandse versie van Netflix. Maar er is toch ook goed nieuws. De Spaanse versie van Netflix beschikt namelijk wél over de rechten van alle 8 Harry Potter films. Je zou ze dus kunnen bekijken als je op vakantie bent in Spanje. Natuurlijk wil je daar niet op wachten en gelukkig is dat ook helemaal niet nodig. Je kunt alle films van Harry Potter namelijk ook bekijken met een goede VPN verbinding, bijvoorbeeld van NordVPN. Het enige wat je hoeft te doen is verbinding maken met een Spaanse server. NordVPN heeft er zelfs 58!

Hoe kan het dat de films van Harry Potter worden geblokkeerd?

Zoals we hierboven al aangegeven, heeft dat te maken met de rechten. Niet elk land of elke versie van Netflix is gerechtigd om alle 8 de films te mogen uitzenden. Toegang vanuit Nederland is daarom niet mogelijk. Zelfs niet als je inlogt op de Spaanse Netflix. Dat komt omdat de toegang wordt beschermd met een zogenaamde geografische blokkade. Deze blokkade maakt gebruik van jouw IP-adres. Daaraan kan het precies afleiden vanuit welk land je de films wilt bekijken. Kom je uit Nederland? Dan is dat niet mogelijk. Of toch wel?

Ja, dat kan wel! Met een goede VPN kun je namelijk wel naar Harry Potter kijken op Netflix. Niet alleen naar deel 1, 2 en 3, maar naar alle 8 de films. Inclusief de nieuwste release. In Spanje of Portugal kun je dus naar alle films van de tovenaarsleerling kijken. In Mexico kun je alleen 5,7 en 8 bekijken. In Canada kun je via Netflix kijken naar film 5, 6,7 en 8. Naast het feit dat je met een VPN kunt genieten van alle spannende releases, scheelt het je ook nog eens behoorlijk in de kosten. Want de aanschaf van een VPN is vele malen goedkoper dan het huren van de Harry Potter films. Dat kan bijvoorbeeld via Amazon Prime Video.

Harry Potter kijken met een VPN: waar kan ik een Virtual Private Network nog meer voor gebruiken?

Als je niets wilt missen van de avonturen op Zweinstein, dan kun je het beste een VPN (bijvoorbeeld NordVPN) aanschaffen als je alle Harry Potter films via Netflix wilt bekijken. Bijvoorbeeld door verbinding te maken met een krachtige server in Spanje of Portugal. maar waar kun je een Virtual Private Network eigenlijk nog meer voor gebruiken? Behalve het feit dat je met een VPN kunt kijken naar alle content op Netflix, kun je ook gebruik maken van andere streamingdiensten zoals BBC iPlayer, Amazon Prime Video en Hulu. Maar dat is niet alles!

Een VPN kun je natuurlijk ook gebruiken voor de onderstaande toepassingen:

 • Veilig en versleuteld versturen van privacygevoelige gegevens. Denk daarbij aan persoonsgegevens of bankgegevens bij het doen van een online betaling.
 • Geografische blokkades of censuur op websites omzeilen.
 • Anoniem gebruik maken van internet. Houd je locatie geheim met het gebruik van een Virtual Private Network. Je laat geen tracking cookies achter en wordt dus ook niet lastig gevallen met persoonlijke advertenties of campagnes.

Harry Potter, Netflix en andere streamingdiensten met VPN

Een Virtual Private Network heb je nodig om veilig en anoniem online te kunnen surfen. Bijvoorbeeld omdat de data versleuteld wordt verzonden en jouw locatie verborgen blijft. Je maakt namelijk gebruik van het IP-adres van de server waar je verbinding mee maakt. Harry Potter kijken op netflix doe je met een VPN, maar er zijn nog meer streaming diensten waar je gebruik van kunt maken als je kiest voor de juiste provider, zoals bijvoorbeeld NordVPN.

 

 • Netflix: elk land heeft zijn eigen Netflix versie. Dat betekent dat ook het aanbod per land wisselt. Zo kun je in Nederland geen Harry Potter kijken via Netflix, tenzij je gebruik maakt van een VPN. Dan kun je namelijk verbinden met een server in Spanje of Portugal waar je wel van deel 1 tot en met 8 kunt genieten op Netflix.

 

 • HBO: als je in Nederland wilt genieten van HBO, dan moet je geabonneerd zijn op Vodafone of Ziggo. Toch is dat niet helemaal waar. Met een goede VPN-verbinding is dat namelijk helemaal niet nodig. Je hoeft dus alleen maar verbinding te maken met een Amerikaanse server om te kunnen genieten van het aanbod op HBO.

 

 • Hulu: ook Hulu is een Amerikaanse platform welke normaalgesproken niet beschikbaar is voor kijkers uit Nederland. Mits je gebruik maakt van een VPN verbinding natuurlijk. Zodra je verbinding hebt gemaakt met een in Amerika gelokaliseerde server, kun je genieten van tal van programma’s. Op Hulu lopen deze uiteen van sport en entertainment naar live tv, actualiteiten en nieuws.

 

Met een Virtual Private Network kun je dus alle delen van Harry Potter bekijken via de Spaanse of Portugese Netflix, maar kun je ook profiteren van het ruime aanbod van andere streamingdiensten. Zonder een VPN zou dit niet mogelijk zijn omdat je dan te maken krijgt met geografische blokkades. Bijvoorbeeld door toedoen van rechten of censuur. Dat betekent ook dat je met een VPN in het buitenland naar Videoland of NPO Start kunt kijken.

Hoe stel ik een VPN voor Netflix op de juiste manier in?

Het instellen van een Virtual Private Network is helemaal niet moeilijk. Als je de Harry Potter films op Netflix wilt bekijken, zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. In de eerste plaats is het belangrijk dat je een aanbieder kiest met voldoende krachtige servers over de hele wereld. Voor het bekijken van Harry Potter op Netflix heb je een server in Portugal of Spanje nodig. NordVPN heeft er 28 servers in Portugal en maar liefst 58 in Spanje. Een VPN instellen doe je vervolgens via het onderstaande stappenplan:

 

 1. Selecteer een VPN provider met krachtige servers over de hele wereld. Een goede VPN hiervoor is bijvoorbeeld NordVPN. Als het je vooral te doen is om het Harry Potter aanbod, let dan op het aanbod van servers in Spanje of Portugal. In deze landen heb je toegang tot alle 8 de films.
 2. Kies een abonnement dat het beste bij je past. Een goede aanbieder voorziet je meestal van meerdere opties.
 3. Installeer en download de software zoals de aanbieder dat aangeeft. Dat kan op jouw smartphone, maar natuurlijk ook op een tablet of laptop. Op één account kun je vaak meerdere apparaten toevoegen.
 4. Maak nu een persoonlijk account aan. Dat doe je op basis van een gebruikersnaam en een wachtwoord.
 5. Selecteer een gewenste server uit de beschikbare lijst. Als je Harry Potter films wilt kijken, kies je een server in Spanje of Portugal. Het kijken kan beginnen!

Zo herken je een goede VPN provider voor streamingdiensten

Als je jouw Virtual Private Network vooral wilt gebruiken voor het kijken naar streamingdiensten, let dan zeker op het aantal servers van de aanbieder en in welke landen ze gestationeerd zijn. Andere belangrijke kenmerken van goede VPN providers zijn:

 

 • Beschikking over tal van servers wereldwijd. Voor streamingdiensten zul je vooral gebruik maken van servers die zijn gestationeerd in Amerika, Spanje of Portugal. Zeker als je de films van Harry Potter via Netflix wilt bekijken.
 • Een goede provider, zoals NordVPN, is geschikt voor diverse besturingssystemen. Vaak heb je ook maar één account nodig om meerdere apparaten te kunnen koppelen.
 • Let op de niet-goed-geld-terug garantie. Een betrouwbare aanbieder zal je altijd van een dergelijke garantie kunnen voorzien. Je loopt dus geen risico als je toch niet helemaal tevreden bent.
 • Een Virtual Private Network moet eenvoudig te installeren zijn. Daarnaast moet de bediening eenvoudig zijn. Bijvoorbeeld via een applicatie op jouw telefoon of tablet.

Bekijk alle 8 Harry Potter films in Nederland met een VPN

Of je nu een fan bent van Harry Potter en de Steen der Wijzen, de Gevangene van Azkaban of de Halfbloed Prins. Je bekijkt deze heerlijke films allemaal via Netflix met een goede VPN verbinding. Dat geldt natuurlijk ook voor de laatste release, Harry Potter en de Relieken van de Dood deel 2. Natuurlijk lekker vanuit jouw luie stoel of bank in Nederland.

Vergelijk VPN aanbieders

Ben je op zoek naar hulp of wil je ervaringen en reviews lezen van de Beste VPN-providers? Je bent bij VPN Nederland op het juiste adres.

NordVPN

Direct afsluiten
 • 9.2

 • Gemakkelijke interface
 • Zeer veilig
 • Relatief duur bij korte abonnementen
Bekijk vpn oplossing Voeg toe aan vergelijking

Surfshark

Direct afsluiten
 • 8.8

 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • Goedkoop
 • Geen Nederlandse software
Bekijk vpn oplossing Voeg toe aan vergelijking

CyberGhost

Direct afsluiten
 • 8.6

 • Zeer goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Speciale servers voor torrenting
 • Beperkte servers in Azie en Afrika
Bekijk vpn oplossing Voeg toe aan vergelijking

ExpressVPN

Direct afsluiten
 • 9.1

 • Veruit het meest gekozen
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents
 • Redelijk prijzig
Bekijk vpn oplossing Voeg toe aan vergelijking

GooseVPN

Direct afsluiten
 • 7.8

 • Nederlands bedrijf
 • Hoge gebruikersvriendelijkheidscore
 • Niet geschikt om Amerikaanse Netflix te bekijken
Bekijk vpn oplossing Voeg toe aan vergelijking

PIA

Direct afsluiten
 • 8.5

 • Zeer veel focus op veiligheid
 • Snelle en betrouwbare servers
 • Geen live verbinding mogelijk met de klantenservice
Bekijk vpn oplossing Voeg toe aan vergelijking

Tunnelbear

Direct afsluiten
 • 8

 • Zeer mooie en gebruiksvriendelijke software
 • Snelle en betrouwbare servers
 • Geen Netflix
Bekijk vpn oplossing Voeg toe aan vergelijking

Windscribe

Direct afsluiten
 • 7.5

 • Handige gratis versie
 • Snelle en betrouwbare servers
 • Netflix Amerika is enkel beschikbaar via aparte server windlix
Bekijk vpn oplossing Voeg toe aan vergelijking