ExpressVPN review 2024 – Simpel, maar effectief

VPNDeals.nl beoordeelt ExpressVPN met een 8.8
8.8

Hoogtepunten

8.8
Populaire VPN
Supersnelle servers
Wachtwoordmanager

De ene VPN is de andere niet, en ook ExpressVPN heeft enkele verschillen ten opzichte van de rest. Toch, of mede daardoor, komt de tool vaak terug in lijstjes met beste VPN-diensten, en dat heeft zo zijn redenen. In deze ExpressVPN review lees je precies welke redenen dat zijn, en waarom je zeker kunt overwegen ‘m te gaan gebruiken.

1
ExpressVPN
€ 6,67 Per maand
 • 3 maanden gratis
 • Eenvoudige installatie
 • 30 dagen geld-terug-garantie
 • Snel, stabiel & betrouwbaar
 • 4.5 op basis van 24391 reviews
Plus en minpunten ExpressVPN
Voordelen van ExpressVPN
Compatibel met meerdere apparaten
Hoge snelheden
Geen logboeken
Werkt met Netflix
Gemakkelijk te gebruiken
Nadelen van ExpressVPN
Niet de snelste VPN
Geen split tunneling
Geen gratis proefperiode
Geen gespecialiseerde servers
Niet de goedkoopste
Specificaties ExpressVPN
Aantal apparaten
5
Aantal servers
3.000+
Aantal landen
94
Geld terug garantie
30 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
ExpressVPN Reviews
8,8 VPNDeals.nl
4.5 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"De ene VPN is de andere niet, en ook ExpressVPN heeft enkele verschillen ten opzichte van de rest. Toch, of mede daardoor, komt de tool vaak terug in lijstjes met beste VPN-diensten, en dat heeft zo zijn redenen. In deze ExpressVPN review lees je precies welke redenen dat zijn, en..."
Lees de volledige review

Voordelen van ExpressVPN:

 • Overzichtelijke VPN
 • Apps voor elk denkbaar apparaat
 • Supersnelle servers en lekker veel keuze
 • Functies voor nog meer privacy
 • Ingebouwde wachtwoordmanager

Hoe werkt ExpressVPN?

Het downloaden en installeren van ExpressVPN is lekker duidelijk. Je kunt via iDeal betalen, maar ook via PayPal, Bitcoin en tal van andere manieren. In ons geval bleef het scherm na de betaling oneindig hangen, waardoor we een wachtwoordreset moesten doen (terwijl we nog niet eens een wachtwoord hadden gemaakt), maar verder ging alles van een leien dakje.

Eenmaal ingelogd in je account kun je ExpressVPN downloaden voor je apparaten – daarover later meer. Fijn is ook dat je kunt inloggen met de code in je account, dus je hebt helemaal geen wachtwoord nodig.

De tool zelf ziet eruit zoals we van een VPN gewend zijn. De app opent in z’n meest minimalistische vorm, met een verbindknop voor de meest relevante server. Via het menu met de drie puntjes kun je zelf een server kiezen. Verbinden gaat lekker snel, en je hebt de keuze uit duizenden servers in 105 landen.

De app is verder niet overdreven uitgerust: het hamburgermenu geeft je snelkoppelingen naar de serverlijst en enkele instellingen. Een leuke toevoeging is de ingebouwde snelheidstest, waar je zelf de snelste server kunt opzoeken, al kan dat natuurlijk op elk moment veranderen.

Hoe snel is ExpressVPN?

In onze tests kwam ExpressVPN lekker snel uit de hoek. De verschillen tussen de verschillende VPN-diensten zijn klein, maar je hoeft je bij ExpressVPN in elk geval niet druk te maken om trage verbindingen of ellenlange wachttijden.

Het succes van een VPN hangt natuurlijk voor een deel af van de snelheid van de verbinding. Voor onze snelheidstests houden we de volgende standaarden aan:

 • Internetabonnement bij Ziggo
 • Draadloze wifi-verbinding, altijd op dezelfde positie ten opzichte van de router
 • Drie opeenvolgende tests, met daarvan een gemiddelde
 • Vaste landen en de snelste server per land
 • De snelheid zonder VPN kan van moment tot moment verschillen, net als de snelheid van de gebruikte servers.
Server locatie Downloadsnelheid Uploadsnelheid Ping
Geen VPN 95 Mb/s 51 Mb/s 20 ms
Nederland 90 Mb/s 38 Mb/s 21 ms
Canada 88 Mb/s 27 Mb/s 113 ms
Australië 86 Mb/s 14 Mb/s 306 ms

 

Welke abonnementen heeft ExpressVPN?

ExpressVPN biedt een enkel abonnement aan, zonder verschillen in functies. De prijzen hangen af van de duur van het abonnement dat je afsluit (de prijzen worden gegeven in dollars, dus de europrijs kan iets verschillen):

 • Een abonnement voor een maand voor € 12,01 per maand.
 • Een abonnement voor een half jaar voor € 9,24 per maand.
 • Een abonnement voor een jaar voor € 7,69 per maand.

Je kunt alle drie de abonnementen uitproberen met een geld-terug-garantie van dertig dagen, dus je zit nergens aan vast.

Op welke apparaten kun je ExpressVPN gebruiken?

De makers van ExpressVPN hebben goed hun best gedaan om de app zo toegankelijk mogelijk te maken. Allereerst zijn er desktopversies beschikbaar voor Windows, Mac, en ook voor Linux. Android en iOS worden uiteraard ondersteund, en er zijn browserextensies voor Chrome/Edge en Firefox.

Maar dan zijn we er nog lang niet. Je kunt ExpressVPN installeren op streamingtools als je Apple TV of Android TV. Er zijn apps voor PlayStation en Xbox. Je kunt zelfs sommige slimme apparaten in je huis aansluiten op de app. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, kun je ExpressVPN ook op je router installeren, om meteen je hele netwerk te beveiligen.

Met al die keuze is het verleidelijk om al je apparaten aan ExpressVPN te hangen, maar let wel op dat je maximaal acht devices tegelijkertijd kunt verbinden. Wil je meer apparaten tegelijk gebruiken, dan moet je een tweede abonnement aanschaffen.

Welke protocollen ondersteunt ExpressVPN?

Encryptieprotocollen zijn manieren om de verbinding die je maakt te beveiligen. Er zijn meerdere van dat soort protocollen, waarbij snelheid een onderscheidende factor is, net als het soort apparaten waar ze extra geschikt voor zijn.

ExpressVPN ondersteunt twee van de meest gebruikte protocollen: IKEv2 en OpenVPN. Het derde populaire protocol, WireGuard, een relatief nieuw protocol, wordt niet ondersteund.

Daarvoor in de plaats gebruikt ExpressVPN Lightway, een zelfgebouwd protocol dat zeer goed uit snelheidstests komt, en bovendien batterijbesparend werkt. Je hebt dus alsnog ruim voldoende keuze.

Standaard selecteert ExpressVPN het beste protocol voor jou, maar als je zelf aan de knoppen wil draaien, kan dat ook. Ga dan in de app naar Voorkeuren en vervolgens naar Protocol. Daar kun je aangeven welk protocol je standaard wil gebruiken.

 

Heeft ExpressVPN obfuscated servers en DoubleVPN?

ExpressVPN heeft op dit moment geen functie voor DoubleVPN. Met DoubleVPN wordt je dataverkeer niet via één, maar via twee servers gestuurd. Dat leidt tot nog meer privacy, omdat er een extra tussenstap wordt toegevoegd. Die optie heb je met ExpressVPN dus niet.

Obfuscated servers worden wel gebruikt. Sterker: alle servers van ExpressVPN zijn obfuscated servers. Dat soort servers hebben een functie ingebouwd die verhult dat ze gebruikt worden voor een VPN, waardoor je makkelijker om VPN-blokkades heen kunt werken.

Heeft ExpressVPN een autostart en een kill switch?

Bij het installeren vraagt ExpressVPN al of de app standaard met je besturingssysteem mag worden opgestart. Heb je dat gemist, of wil je het alsnog aanzetten, dan kan dat heel gemakkelijk via de Voorkeuren, onder het kopje Algemeen.

Op dezelfde plek vind je een vinkje dat ervoor zorgt dat je bij het opstarten van ExpressVPN automatisch wordt verbonden met een server op de locatie waarmee je de laatste keer verbonden was. Door beide opties aan te zetten, ben je dus altijd meteen verbonden vanaf het moment dat je inlogt op je computer.

Onder de opstartopties vind je de optie voor de kill switch. Die functie houdt in dat al je internetverkeer automatisch wordt onderbroken als je onverhoopt de verbinding met de VPN-server verliest. De kill switch staat standaard aan, wat wij een prima idee vinden, maar je kunt hem handmatig uitzetten.

Handig aan de kill switch van ExpressVPN is dat de verbinding met de betreffende server wordt opgeschort, en niet volledig wordt verbroken. Als je gewone internetverbinding weer werkt, ben je automatisch weer verbonden met de VPN-server, zonder dat je daar iets voor hoeft te doen.

Kun je trackers en advertenties blokkeren met ExpressVPN?

ExpressVPN heeft een automatische blocker ingebouwd voor bekende advertentienetwerken en veelgebruikte trackers, die proberen je overal online te blijven volgen om een profiel van je te kunnen opbouwen.

ExpressVPN noemt die functie Threat Manager, en je vindt hem in de instellingen. Veel advertenties worden simpelweg verwijderd, bij andere zie je alleen een grijs vlak. Uiteraard moet je wel met een VPN-server verbonden zijn om de functie te gebruiken.

Een andere tool die we bij sommige VPN’s terugzien, namelijk een tool om te kijken of je inloggegevens in gelekte databases staan, is niet in ExpressVPN ingebouwd.

Biedt ExpressVPN volledige privacy voor gebruikers?

Sommige VPN’s slaan bepaalde gegevens op als je verbonden bent met een van hun servers. Dat kan bijvoorbeeld gaan om browsegeschiedenis, maar ook om downloads, je locatie en zelfs het apparaat dat je gebruikt – niet ideaal als je juist op zoek bent naar meer privacy online.

ExpressVPN voert een no logs beleid. Dat betekent dat geen van deze gegevens wordt opgeslagen. De overheid of je internetprovider kan dus geen verzoek doen om die data te achterhalen, want die bestaat simpelweg niet.

Dat kan doordat het hoofdkantoor van ExpressVPN is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden. De privacyregels zijn daar zeer streng, en gegevens die terug kunnen leiden naar jou hoeven daar volgens de wet niet te worden opgeslagen. Zo wordt je privacy een stuk beter verzekerd.

 

Ondersteunt ExpressVPN torrents en p2p?

Sommige bestanden die je downloadt van internet staan niet op losse servers, maar worden binnengehaald vanaf computers van gebruikers wereldwijd. Dat heet p2p, of peer-to-peer, en de techniek wordt onder andere gebruikt voor het downloaden van torrents.

Alle servers van ExpressVPN zijn geschikt voor torrenting. Je hoeft dus niet met een specifieke server te verbinden, je kunt gewoon de snelste nemen.

Kun je buitenlandse Netflix kijken met ExpressVPN?

Ook hier geldt dat alle servers van ExpressVPN geschikt zijn voor het streamen van buitenlandse diensten. Dat beperkt zich niet alleen tot Netflix; ook diensten als Disney+, Amazon Prime en de BBC iPlayer kun je gebruiken via een VPN-server uit het betreffende land – of juist Videoland of Ziggo GO als je zelf in het buitenland zit.

Alles wat je hoeft te doen is te verbinden met een server en de streamingdienst van je voorkeur op te starten, en je kunt genieten van het aanbod uit dat land.

Hoe werkt de wachtwoordmanager van ExpressVPN?

ExpressVPN is een van de weinige VPN-diensten met een ingebouwde wachtwoordmanager. Je hebt inmiddels ongetwijfeld tientallen of zelfs honderden verschillende accounts, en al die wachtwoorden uit je hoofd leren is niet te doen – maar overal hetzelfde wachtwoord gebruiken is juist weer erg gevaarlijk.

Een wachtwoordmanager biedt dan uitkomst, en bij ExpressVPN zit die dus in je abonnement. Om hem te gebruiken, log je in op de website van ExpressVPN en zoek je rechtsonder het blokje over ExpressVPN Keys. Op dit moment is de tool alleen nog beschikbaar op Android en iOS, en als extensie in Chrome, Edge en andere Chromium-browsers.

Als je de extensie hebt geïnstalleerd, of de functie in de smartphone-app hebt aangezet, moet je eerst een masterwachtwoord aanmaken. Heb je dat gedaan, dan krijg je een code in beeld waarmee je je account kunt herstellen als je je wachtwoord vergeet. Sla die code dus ergens veilig op, het liefst analoog, dus op een stukje papier.

Na het bevestigen van je e-mailadres kun je je wachtwoorden uit Chrome of andere wachtwoordmanagers importeren, of handmatig nieuwe wachtwoorden toevoegen door op de extensie te klikken. Hetzelfde kun je doen met bijvoorbeeld creditcardgegevens, adressen of simpelweg losse notities.

ExpressVPN Keys is een simpele wachtwoordmanager, maar het is heel gaaf dat de functie standaard bij het abonnement op de VPN-dienst zit, en dat kunnen we alleen maar toejuichen.

1
ExpressVPN
€ 6,67 Per maand
 • 3 maanden gratis
 • Eenvoudige installatie
 • 30 dagen geld-terug-garantie
 • Snel, stabiel & betrouwbaar
 • 4.5 op basis van 24391 reviews
Plus en minpunten ExpressVPN
Voordelen van ExpressVPN
Compatibel met meerdere apparaten
Hoge snelheden
Geen logboeken
Werkt met Netflix
Gemakkelijk te gebruiken
Nadelen van ExpressVPN
Niet de snelste VPN
Geen split tunneling
Geen gratis proefperiode
Geen gespecialiseerde servers
Niet de goedkoopste
Specificaties ExpressVPN
Aantal apparaten
5
Aantal servers
3.000+
Aantal landen
94
Geld terug garantie
30 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
ExpressVPN Reviews
8,8 VPNDeals.nl
4.5 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"De ene VPN is de andere niet, en ook ExpressVPN heeft enkele verschillen ten opzichte van de rest. Toch, of mede daardoor, komt de tool vaak terug in lijstjes met beste VPN-diensten, en dat heeft zo zijn redenen. In deze ExpressVPN review lees je precies welke redenen dat zijn, en..."
Lees de volledige review

Conclusie

ExpressVPN is een grote speler op de VPN-markt, en dat is niet voor niets. De apps werken intuïtief, en na het maken van een account en het installeren van de software kun je met een enkele muisklik aan de slag. Er zijn duizenden servers in meer dan honderd landen, dus er is keuze genoeg.

ExpressVPN is een lekker snelle VPN-dienst, met weinig verval in downloadsnelheid, zelfs bij servers aan de andere kant van de wereld. Handig daarbij is ook het zelfgemaakte Lightway-protocol, dat bij tests vaak als snelste uit de bus komt.

Qua extra functies staat ExpressVPN niet bovenaan de lijst, maar er zijn leuke toevoegingen als een ingebouwde snelheidstest en fijne opstartfuncties. De wachtwoordmanager Keys, die standaard bij je abonnement zit inbegrepen, is een zeer fijne extra, die we graag in meer VPN’s terug zouden zien.

ExpressVPN is niet de goedkoopste VPN-dienst van allemaal, maar door de fijne apps, de handige toevoegingen en de snelle servers is het er zeker een om uit te proberen.

Veelgestelde vragen

 • Is ExpressVPN een goede VPN?

  Ja, ExpressVPN is een van onze favorieten. ExpressVPN is een simpele VPN, zonder al te veel poespas, en is daarom erg fijn in gebruik.

 • Wat heb ik aan een VPN?

  Een VPN helpt je om je online privacy te waarborgen. Je persoonlijke gegevens worden beschermd, en je kunt veilig verbinden met bijvoorbeeld je bank of je e-mail, ook op slecht beveiligde netwerken.

 • Welke exta's biedt ExpressVPN?

  Handig aan ExpressVPN is dat het abonnement ook over een wachtwoordmanager beschikt. Zo kun je voor elke dienst een moeilijk wachtwoord gebruiken en verklein je de kans dat je wordt gehackt.

Op zoek naar een snelle én effectieve VPN?
Op zoek naar een snelle én effectieve VPN?
Bekijk ExpressVPN!