Internetten in het Verenigd Koninkrijk met een VPN – Bescherm je online privacy

Direct internetten met een VPN in het Verenigd Koninkrijk

Je kunt al binnen enkele minuten veilig internetten met een VPN in het Verenigd Koninkrijk. Zo bescherm je je privacy, vooral als je verbindt met openbare wifiverbindingen, én kijk jij je favoriete series en films zonder dat je gelimiteerd bent bij streaming services op basis van je locatie. Kies een goede VPN-aanbieder, zoals NordVPN, kies het abonnement van jouw keuze en profiteer van onze VPN deals!

NordVPN
NordVPN
Veilig & supersnel
69% korting + 3 maanden gratis
Bezoek NordVPN

Of je nu op vakantie of op zakenreis naar het VK gaat, het is handig om te weten hoe het zit met internetten in het Verenigd Koninkrijk. Vooral na de Brexit. Want geldt de Roam like at home regeling nog wel? We bekijken of je een extra bundel moet regelen of dat je gewoon met je eigen bundel in het VK kunt internetten. Ook geven we je tips hoe je veilig online kunt browsen – ook op openbare wifinetwerken.

Nog veiliger online op vakantie? Check dan ook waar je bij internetten in het buitenland aan moet denken. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan en ga jij goed voorbereid – en beschermd – op reis!

Internetten met een VPN in het Verenigd Koninkrijk in 4 stappen

 1. Kies je VPN. Kies allereerst een betrouwbare VPN. Om je te helpen maakten we een overzicht van de beste VPN's van Nederland.
 2. Kies een abonnement. Maak gebruik van onze deals en kies een abonnement.
 3. Download je VPN. Download de VPN op het apparaat van jouw keuze.
 4. Kies en verbind met een server buiten het VK. Verbind met een server buiten het VK en je kunt beginnen met internetten met een VPN in het Verenigd Koninkrijk!
Bescherm je privacy met NordVPN

Internetten in het Verenigd Koninkrijk en de Brexit – Hoe zit het?

In de EU geldt de Roam like at home regeling. Dit betekent dat je bundels binnen Nederland ook gelden in een EU land. Logisch dus dat je je afvraagt of dit nog wel geldt voor het VK na de Brexit. Gelukkig geldt dit (voor nu!) nog wel. Je kunt dus gewoon met je eigen bundel internetten zonder extra kosten. Deze regeling geldt ook voor IJsland en Zwitserland, alhoewel deze ook buiten de EU vallen. De kans is dus groot dat het ook voor het VK zo blijft.

Moet ik ergens rekening mee houden als ik wil internetten in het Verenigd Koninkrijk?

In principe kun je internet en bellen zoals je in Nederland gewend bent – gewoon met je eigen bundel dus. Voor de rest zijn er ook geen wetten die relevant zijn en heb je ook geen last van internetcensuur. Kortom: je browset en belt gewoon zoals je ook in Nederland doet!

Voordelig op vakantie naar het Verenigd Koninkrijk

Ben je altijd op zoek naar de beste deal? Dan is het slim gebruik van een VPN een manier om een lagere prijs te krijgen voor zowel hotelboekingen als vluchten naar het VK. Je kunt namelijk via een VPN server vanuit een ander land checken of de prijzen mogelijk lager zijn. Bijvoorbeeld door te verbinden met een server in een land als Maleisië of Vietnam, aangezien het gemiddeld inkomen daar een stuk lager ligt.

Internetten in het Verenigd Koninkrijk met een VPN – 4 redenen

Alhoewel internetten met een VPN in het Verenigd Koninkrijk wellicht minder belangrijk is dan bijvoorbeeld in een hevig gecensureerd land als Turkije, is het alsnog zeer verstandig om een VPN te gebruiken als je op reis gaat.

Zo ben je beschermd als je een openbaar wifinetwerk gebruikt én kun je eventuele geografische blokkades omzeilen. Kortom: een VPN gebruiken is altijd verstandig! We leggen uit waarom.

 • Bescherming van je privacy: Met een VPN wordt je privacy gewaarborgd middels een versleutelde server. De overheid in het VK heeft toestemming om bepaalde data van haar burgers op te slaan onder de  “Investigatory Powers Act“. Alhoewel je hier als toerist wellicht niet snel mee te maken krijgt, is het fijn om te weten dat je data niet zomaar ergens wordt opgeslagen terwijl je je in het VK bevindt.
 • Veiliger gebruik van openbare wifi: Met een VPN kun je met een gerust hart verbinden met een openbaar wifinetwerk. Je zult vast gemerkt hebben dat je een waarschuwing krijgt als je wilt verbinden met een openbaar netwerk. Een VPN zorgt ervoor dat je aanzienlijk minder risico loopt en anoniem kunt browsen. Hierdoor kunnen cybercriminelen niet bij de data op je apparaat komen.
 • Geen tracking en gerichte reclames: Als je je in een ander land bevindt, merk je waarschijnlijk dat je reclame, zoekresultaten en suggesties krijgt gebaseerd op het land waar je op vakantie bent. Dat kan best irritant zijn. Met een VPN kun je je IP-adres veranderen, zodat het lijkt alsof je je gewoon in Nederland (of een ander land!) bevindt. Check voor de zekerheid wat je IP-adres is voor- en nadat je verbonden bent met de VPN-server. Zo weet je zeker dat je beschermd bent.
 • Toegang tot geblokkeerde inhoud: Je zult vaak te maken krijgen met geblokkeerde content als je je in een ander land bevindt. Of sommige series of films worden niet aangeboden bij streaming diensten in het VK, maar wel in andere landen. Met een VPN zorg je ervoor dat je in het VK je favoriete series, maar ook Ziggo GO kunt kijken in het buitenland.

Overtuigd en wil je veilig internetten met een VPN in het Verenigd Koninkrijk? Check onze voordelige deal bij NordVPN!

1
NordVPN Meest populaire keuze
€ 3,39 Per maand
 • 69% korting
 • Inclusief mobiele app
 • Veilig & supersnel
 • Meerdere apparaten
 • 4 op basis van 33534 reviews
Plus en minpunten NordVPN
Voordelen van NordVPN
Sterke beveiliging: AES 256-codering
Groot servernetwerk: 5.500+ servers
Goede prijs-kwaliteit: betaalbaar
Eenvoudige app-interface
Nadelen van NordVPN
Geen telefonische klantenservice
App is in het engels
Niet de goedkoopste
Geen eigen DNS-servers
Specificaties NordVPN
Aantal apparaten
10
Aantal servers
6300
Aantal landen
111
Geld terug garantie
30 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
NordVPN Reviews
9.2 VPNDeals.nl
4.0 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"Dat NordVPN vaak terugkomt in lijstjes met de beste VPN’s is geen toeval. Nord biedt een robuuste VPN-dienst met veel extra features en functies. Welke dat zijn, en waarom je de tool goed kunt overwegen als je op zoek bent naar meer privacy online? Dat lees je in deze NordVPN..."
Lees de volledige review

Meer weten over deze VPN aanbieder? Lees de NordVPN review om alles te weten te komen van deze populaire VPN.

Is internetten met een VPN in het Verenigd Koninkrijk illegaal?

Nee, internetten met een VPN in het Verenigd Koninkrijk is volledig legaal. In het VK is het legaal om een VPN te gebruiken voor het beschermen van je online privacy en veiligheid. Met een VPN versleutel je je internetverkeer. Het wordt in het VK gezien als een manier om jezelf te beschermen tegen cybercriminelen.

Je kunt een VPN echter ook slim inzetten om bijvoorbeeld Nederlandse series op Videoland te blijven kijken of overal toegang te houden tot Nederlandse Netflix-series. Zo ben je beschermd én geniet je van je favoriete series!

Internetten met een VPN in het Verenigd Koninkrijk – Veilig internetten in 4 stappen

Overtuigd van de voordelen van VPN-gebruik? Het opzetten van een VPN is al in enkele minuten geregeld!

Keuzehulp

Vergelijk de beste VPN aanbieders om de beste deals te vinden!

We leggen in 4 stappen uit hoe je veilig kunt internetten met een VPN in het Verenigd Koninkrijk via onze favoriete aanbieder NordVPN.

Stap 1: Ga naar de NordVPN homepage

Bezoek de homepage van NordVPN waar je meteen toegang krijgt tot exclusieve aanbiedingen. Je vindt hier verschillende abonnementen waar je uit kunt kiezen. Het tweejarige abonnement biedt de meeste waarde, terwijl een maandelijks opzegbaar abonnement meer flexibiliteit biedt, maar wel wat meer kost.

Selecteer het abonnement dat het beste bij je past, registreer een account, en kies vervolgens een betaalmethode. Opties voor betaling omvatten onder meer creditcards, PayPal, Google Pay, en zelfs cryptocurrency.

Stap 2: Download NordVPN

Om NordVPN te gebruiken, moet je de app eerst downloaden op je apparaat. De downloadtijd is meestal kort, vaak niet meer dan een minuut, afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding. Nadat de download voltooid is, log je in met het account dat je eerder hebt aangemaakt. Hiermee krijg je direct toegang tot het wereldwijde netwerk van NordVPN servers.

Nu je de voorbereidingen hebt getroffen, wordt in het dashboard van NordVPN een overzicht getoond van de vele beschikbare servers waarmee je verbinding kunt maken. Kies bijvoorbeeld een server in Nederland, klik op ‘verbinden' en het lijkt het alsof je vanuit Nederland verbonden bent!

Stap 4: Veilig internetten met een VPN in het Verenigd Koninkrijk

Nu je succesvol verbonden bent met een van de beveiligde servers van NordVPN, krijg je dezelfde internettoegang als wanneer je daadwerkelijk in Nederland zou zijn. Inclusief advertenties, zoekresultaten en eventuele series en films bij streaming diensten. Natuurlijk is het net zo eenvoudig om verbinding te maken met servers in andere landen. Bijvoorbeeld als je Harry Potter wilt kijken op Netflix!

1
NordVPN Meest populaire keuze
€ 3,39 Per maand
 • 69% korting
 • Inclusief mobiele app
 • Veilig & supersnel
 • Meerdere apparaten
 • 4 op basis van 33534 reviews
Plus en minpunten NordVPN
Voordelen van NordVPN
Sterke beveiliging: AES 256-codering
Groot servernetwerk: 5.500+ servers
Goede prijs-kwaliteit: betaalbaar
Eenvoudige app-interface
Nadelen van NordVPN
Geen telefonische klantenservice
App is in het engels
Niet de goedkoopste
Geen eigen DNS-servers
Specificaties NordVPN
Aantal apparaten
10
Aantal servers
6300
Aantal landen
111
Geld terug garantie
30 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
NordVPN Reviews
9.2 VPNDeals.nl
4.0 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"Dat NordVPN vaak terugkomt in lijstjes met de beste VPN’s is geen toeval. Nord biedt een robuuste VPN-dienst met veel extra features en functies. Welke dat zijn, en waarom je de tool goed kunt overwegen als je op zoek bent naar meer privacy online? Dat lees je in deze NordVPN..."
Lees de volledige review
Deel dit artikel
Linkedin

Ook interessant voor jou?

wifi-hotspot

Zo verbind je met een wifi-hotspot (en dit zijn de gevaren)

Internetten in Egypte – De complete guide

Internetten in Indonesië – Alles wat je moet weten!

Veilig internetten in Thailand – Voorkom onverwachte kosten!

Direct beginnen met een VPN in het Verenigd Koninkrijk?
Veilig internetten met NordVPN