Internetten in Turkije zonder hoge kosten – Zo gebruik je een VPN

Snel en veilig internetten met een VPN in Turkije - waarom?

Alhoewel Turkije een prachtig land is om je vakantie te spenderen, moet je rekening houden met de online censuur waar het land mee te maken heeft. Zo zul je geen toegang hebben tot sommige websites en apps.

Met een VPN los je dit op. Kies hiervoor wel een VPN met goed versleutelde servers, aangezien de regering probeert VPN-services te blokkeren. Kies bijvoorbeeld voor NordVPN en je kunt zorgeloos internetten met een VPN in Turkije!

NordVPN
Veilig & supersnel
Tip van de redactie
Bezoek NordVPN

Turkije is een fantastische vakantieplek waar je kunt genieten van zon, strand en lekker eten. Als je wilt internetten in Turkije, zul je echter aan een aantal zaken moeten denken. Niet alleen om hoge kosten te voorkomen, maar ook omdat de internetcensuur in Turkije relatief streng is. Hierdoor worden bepaalde sites geblokkeerd. We leggen je uit waar je op moet letten als je wilt internetten in Turkije zonder problemen.

Nog veiliger online op vakantie? Check dan ook waar je bij internetten in het buitenland aan moet denken. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan en ga jij goed voorbereid – en beschermd – op reis!

Waar moet ik op letten als ik wil internetten in Turkije?

Turkije bevindt zich in zone 2 bij KPN en Odido en hebben daar een andere regeling dan de meeste EU landen. Bij Vodafone blijft het echter lekker makkelijk – ook Turkije valt binnen jouw standaardbundel. We zetten een aantal belangrijke zaken op een rijtje waar je op moet letten als je tijdens je vakantie zorgeloos wilt internetten in Turkije.

 • Internetcensuur: In Turkije zijn er bepaalde beperkingen op internetgebruik. De nadruk ligt hier vooral op politiek gevoelige onderwerpen op social media. We raden je daarbij ook aan om het verspreiden van mogelijk controversiële inhoud te vermijden.
 • Roamingkosten: Bij KPN en Odido moet je een extra bundel aanschaffen om zo voordelig mogelijk te internetten in Turkije. Bij Vodafone hoeft dit niet en valt Turkije onder je standaardbundel. Het is verstandig om contact op te nemen met je provider om te zien wat de opties zijn. We geven je hieronder ook een aantal tips voor voordelig internetten in Turkije.
 • Gebruik van openbare wifinetwerken: Net als in vrijwel ieder toeristisch land (zelfs als je bijvoorbeeld internet in Duitsland!), liggen er cybercriminelen op de loer. Vooral op grote openbare wifinetwerken, zoals op het vliegveld. Hiervoor raden we sterk aan om een VPN te overwegen. Zo houd je je gegevens veilig. Bovendien is het altijd slim om voor je al je accounts extra veiligheidsmaatregelen te nemen, zoals tweefactorauthenticatie.

Voordelig internetten in Turkije – 4 tips

Als je niet bij Vodafone zit, kunnen de roamingkosten al snel oplopen. Er zijn gelukkig verschillende opties om alsnog goedkoop te internetten in Turkije. We zetten 4 tips op een rijtje.

Bundel bij je huidige provider

Je hebt tijdens je vakantie in Turkije de optie om alles gewoon via je eigen provider te regelen. Turkije valt niet onder de Roam like at home wetgeving voor EU landen. Let er wel op dat je bij KPN enkel data bundels hebt. Voor bellen (€1/minuut), gebeld worden (€0,50/minuut) en sms versturen (€0,30/sms) betaal je standaard roaming kosten.

Provider Zone 2 bundel Prijs
KPN Data only bundel 10 GB – Geldig voor 31 dagen €24,99
Data only bundel 20 GB – Geldig voor 31 dagen €34,99
Odido (Voorheen T-Mobile) XS pas – Zone 2 (100 MB) – Geldig voor 24 uur €5
S pas – Zone 2 (250 MB) – Geldig voor 72 uur €10
M pas – Zone 2 (500 MB) – Geldig voor 7 dagen €15
L pas – Zone 2 (1000 MB) – Geldig voor 14 dagen €25
Vodafone Valt onder je eigen bundel Afhankelijk van bundel

Internetten in Turkije met een lokale/internationale SIM-kaart

Een voordelige optie is het overwegen van een lokale (of internationale) SIM-kaart. Turkije heeft haar eigen telecomproviders en je kunt zo'n SIM-kaart bij aankomst op het vliegveld al direct regelen. Deze SIM-kaarten zijn, tenzij je al een Vodafone bundel hebt, vaak een stuk voordeliger dan een extra bundel bij KPN of Odido. Het kost uiteraard wel nét wat meer moeite. Let er wel op dat je telefoon simlockvrij is. Anders is het niet mogelijk om een SIM-kaart te vervangen/ een extra SIM-kaart aan je smartphone toe te voegen.

In Nederland kun je ook een internationale SIM-kaart kopen. Deze zijn wat duurder, maar ook in te zetten in andere landen buiten Turkije. Ideaal als je bijvoorbeeld een rondreis gaat maken!

Bring your own wifi!

Je kunt tegenwoordig ook gemakkelijk een eigen wifi router meenemen. Deze zogenaamde MiFi routers zijn simpelweg mobiele routers waarvoor je een SIM-kaart koopt. Handig als je in een klein groepje reist en met zijn allen gebruik willen maken van mobiele wifi! Je kunt deze bij veel elektronicawinkels kopen, of gewoon bij een online webshop als Bol. Let er dus wel dat je ook een SIM-kaart moet hebben die internetten in Turkije aanbiedt.

Veilig gebruik maken van openbare wifinetwerken met een VPN

Tot slot heb je de optie om gebruik te maken van de vele openbare wifinetwerken in Turkije. Dit begint uiteraard al op het vliegveld, maar ook in veel restaurants, hotels en bars is wifi beschikbaar. Dit is uiteraard de goedkoopste optie, aangezien dit je niets extra's kost. Het nadeel is echter dat cybercriminelen mogelijk op de loer liggen om je gegevens te stelen. Dat is een stuk makkelijker als je geen VPN gebruikt. Als je voor deze route kiest raden we je daarom sterk aan om een VPN te overwegen! Vergelijk de beste VPN's om zo veilig te internetten in Turkije.

Boek een voordelige vakantie naar Turkije met een VPN

Een “trucje” die je kunt toepassen met een VPN is het zoeken naar voordelige deals door te verbinden met een server uit een land als Maleisië of Thailand. Deze landen bieden soms lagere prijzen aan, omdat het gemiddeld inkomen daar ook lager ligt. Op deze manier is het mogelijk om je vliegtickets nét wat voordeliger te vinden. Dit is uiteraard geen garantie, maar door verschillende websites en vergelijkers te checken, kun je mogelijk goedkoper uitzijn voor je vakantie naar Turkije.

Internetten in Turkije met een VPN in 4 stappen

 1. Kies je VPN. Kies een voordelig en betrouwbaar VPN abonnement – wij raden NordVPN aan.
 2. Download de VPN. Download NordVPN, maak je account aan en log in met je gegevens.
 3. Kies een server buiten Turkije. Kies een server in een land buiten Turkije, bijvoorbeeld Nederland.
 4. Verbind met de server. Klik op verbinden en je wordt binnen enkele seconde verbonden met een beveiligde VPN server in Nederland.
Bescherm je privacy met NordVPN

Hoe werkt een VPN?

Een VPN werkt door een beveiligde, versleutelde verbinding te creëren tussen jouw apparaat en het internet. We leggen het proces in een paar stappen uit:

 1. Verbinding met de VPN-server: Wanneer je een VPN service activeert, maakt jouw apparaat verbinding met een VPN-server. Deze server kan zich overal ter wereld bevinden.
 2. Versleuteling van gegevens: Zodra de verbinding tot stand is gebracht, versleutelt de VPN alle gegevens die van jouw apparaat worden verzonden voordat ze het lokale netwerk en vervolgens het internet op gaan. Deze versleuteling zorgt ervoor dat de gegevens onleesbaar zijn voor iedereen die ze probeert te onderscheppen.
 3. Dataoverdracht via de VPN-server: De versleutelde gegevens worden via de VPN-server verzonden. Hierdoor lijkt het voor websites en online diensten alsof het internetverkeer afkomstig is van de VPN-server en niet van jouw eigen apparaat. Dit verbergt je werkelijke IP-adres en locatie. Zo kun je censuur en geoblocking omzeilen voor bepaalde websites.
 4. Ontsleuteling van gegevens: De VPN-server ontsleutelt de gegevens en stuurt ze naar de juiste locatie. De server ontvangt ook gegevens van het internet, versleutelt deze en stuurt ze terug naar jouw apparaat.
 5. Eindpunt van verbinding: Op jouw apparaat wordt de versleutelde informatie ontvangen en ontsleuteld door de VPN-software, waardoor je de gegevens kunt bekijken en gebruiken alsof je daadwerkelijk in dat land bent.

Maakt het uit welke VPN ik kies?

Ja, Turkije is op de hoogte van VPN-gebruik onder burgers en toeristen en probeert online activiteit via VPN's te limiteren. Kies daarom voor extra beveiligde VPN-servers. NordVPN scoort bijvoorbeeld bijzonder hoog op de mate van encryptie die het toepast op hun servers. Het is daarmee onze favoriete VPN voor een vakantie in Turkije, maar ook als je bijvoorbeeld F1 wilt kijken zonder ViaPlay in Nederland.

Keuzehulp

Benieuwd welke VPN het beste bij jou past? Wij vergelijken de beste VPN's op de markt! Zo krijg jij de beste deal bij een van deze betrouwbare VPN aanbieders.

Waarom is het slim om te internetten in Turkije met een VPN?

Internetten met een VPN in Turkije is om een aantal redenen een verstandige keuze. We zetten ze op een rijtje:

 • Toegang tot gecensureerde content: Turkije staat bekend om zijn strikte internetcensuur. De overheid blokkeert regelmatig toegang tot verschillende websites en online platforms, waaronder sociale media en nieuwswebsites. Een VPN kan helpen deze blokkades te omzeilen, waardoor gebruikers toegang krijgen tot een vrijer en open internet.
 • Bescherming van privacy: Gezien de surveillance en monitoring door de overheid in Turkije, kunnen burgers en bezoekers zich zorgen maken over hun online privacy. Een VPN versleutelt het internetverkeer, waardoor het moeilijker wordt voor externe partijen, inclusief overheidsinstanties, om online activiteiten te volgen of te onderscheppen.
 • Veilig gebruik van openbare wifi: Net als in andere landen, is het gebruik van openbare wifinetwerken in Turkije potentieel riskant zonder beveiligingsmaatregelen. Een VPN biedt een extra beveiligingslaag door het verkeer te versleutelen, wat belangrijk is om te beschermen tegen cybercriminaliteit.
 • Geografische blokkades omzeilen: Om Nederlandse tv te kijken in het buitenland, is het nodig om een VPN te gebruiken. Hierdoor heb je geen last van geoblocking omdat je je niet in Nederland bevindt. Ideaal als je ook tijdens je vakantie Turkije online sport wil kijken!
1
NordVPN Meest populaire keuze
€ 3,39 Per maand
 • 69% korting
 • Inclusief mobiele app
 • Veilig & supersnel
 • Meerdere apparaten
 • 4 op basis van 34066 reviews
Plus en minpunten NordVPN
Voordelen van NordVPN
Sterke beveiliging: AES 256-codering
Groot servernetwerk: 5.500+ servers
Goede prijs-kwaliteit: betaalbaar
Eenvoudige app-interface
Nadelen van NordVPN
Geen telefonische klantenservice
App is in het engels
Niet de goedkoopste
Geen eigen DNS-servers
Specificaties NordVPN
Aantal apparaten
10
Aantal servers
6300
Aantal landen
111
Geld terug garantie
30 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
NordVPN Reviews
9.2 VPNDeals.nl
4.0 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"Dat NordVPN vaak terugkomt in lijstjes met de beste VPN’s is geen toeval. Nord biedt een robuuste VPN-dienst met veel extra features en functies. Welke dat zijn, en waarom je de tool goed kunt overwegen als je op zoek bent naar meer privacy online? Dat lees je in deze NordVPN..."
Lees de volledige review

Meer weten over deze VPN aanbieder? Lees de NordVPN review om alles te weten te komen van deze populaire VPN.

Is internetten in Turkije met een VPN illegaal?

Het gebruik van een VPN op zich is niet illegaal in Turkije, afhankelijk van het doel van de VPN. De Turkse regering heeft strikte internetcensuur en houdt toezicht op online activiteiten. Er zijn tevens pogingen geweest om het gebruik van VPN-diensten te beperken of te blokkeren. Dit is voornamelijk gericht op het voorkomen van toegang tot geblokkeerde inhoud of het omzeilen van censuur.

Internetten in Turkije met VPN – Veilig internetten in 4 stappen

Overtuigd van de voordelen van VPN-gebruik als je op vakantie naar Turkije gaat?

Het opzetten van een betrouwbare VPN is binnen enkele minuten geregeld. We leggen in 4 stappen uit hoe je veilig kunt internetten met een VPN in Turkije via de betrouwbare VPN-aanbieder NordVPN.

Stap 1: Ga naar de NordVPN homepage

Ga eerst naar de NordVPN homepage. Je vindt hier direct speciale deals waarvan je kunt profiteren. Je hebt de keuze uit verschillende abonnementen. Zo is het 2-jaarsplan het goedkoopst, maar kun je ook voor flexibiliteit kiezen met een maandelijks opzegbaar abonnement.

Kies het abonnement van jouw keuze, maak een account aan en kies je betaalmethode. Je hebt hier onder andere de keuze uit creditcard, PayPal, Google Pay en crypto.

Keuzehulp

Vergelijk de beste VPN aanbieders om de beste deals te vinden!

Stap 2: Download NordVPN

Voordat je NordVPN kunt gebruiken, moet je deze op je toestel downloaden. Dit duurt vaak slechts een minuut of minder, afhankelijk van je internetsnelheid. Log vervolgens in met het account dat je eerder hebt aangemaakt en je hebt direct toegang tot alle servers van NordVPN over heel de wereld.

Stap 3: Verbindt met een server in een land buiten Turkije

Nu het voorwerk gedaan is, zie je in het dashboard van NordVPN een map met tal van servers waar je mee kunt verbinden. Voor het gemak kies je bijvoorbeeld Nederland uit, klik je op verbinden en voilà, je toestel wordt herkend alsof het vanuit Nederland verbonden is!

Stap 4: Geniet van de voordelen van een VPN

Nu je veilig verbonden bent met een van de versleutelde servers van NordVPN, heb je dezelfde toegang tot het internet als wanneer je gewoon in Nederland was. Uiteraard kun je net zo makkelijk met andere landen verbinden. Zo kun je gemakkelijk Nederlandse Netflix-series blijven kijken als je verbindt met een server in Nederland!

1
NordVPN Meest populaire keuze
€ 3,39 Per maand
 • 69% korting
 • Inclusief mobiele app
 • Veilig & supersnel
 • Meerdere apparaten
 • 4 op basis van 34066 reviews
Plus en minpunten NordVPN
Voordelen van NordVPN
Sterke beveiliging: AES 256-codering
Groot servernetwerk: 5.500+ servers
Goede prijs-kwaliteit: betaalbaar
Eenvoudige app-interface
Nadelen van NordVPN
Geen telefonische klantenservice
App is in het engels
Niet de goedkoopste
Geen eigen DNS-servers
Specificaties NordVPN
Aantal apparaten
10
Aantal servers
6300
Aantal landen
111
Geld terug garantie
30 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
NordVPN Reviews
9.2 VPNDeals.nl
4.0 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"Dat NordVPN vaak terugkomt in lijstjes met de beste VPN’s is geen toeval. Nord biedt een robuuste VPN-dienst met veel extra features en functies. Welke dat zijn, en waarom je de tool goed kunt overwegen als je op zoek bent naar meer privacy online? Dat lees je in deze NordVPN..."
Lees de volledige review
Deel dit artikel
Deel via WhatsApp

Ook interessant voor jou?

nieuws op vakantie

Zo volg je het al het belangrijke nieuws op vakantie

wimbledon kijken

Gratis Wimbledon kijken, waar je ook bent

wifi-hotspot

Zo verbind je met een wifi-hotspot (en dit zijn de gevaren)

Internetten in Egypte – De complete guide

Direct beginnen met een VPN in Turkije?
Veilig internetten met NordVPN