Kies de beste VPN

De beste VPN's van dit moment zijn uitgebreid getest op:
 • Live sportevenementen
 • Snelheid en stabiliteit
 • Privacy en veiligheid

Device en besturingssysteem

De ene VPN is de andere niet: sommige diensten werken beter op je laptop, andere hebben meer nut op je telefoon. Ben je op zoek naar de sweet spot? Selecteer de snelste VPN's voor jouw apparaat en besturingssysteem.

Streaming

Het aanbod van streamingdiensten kan veel verschilen, afhankelijk van in welk land je bent. Dat kan lastig zijn, maar je kunt het ook in je voordeel laten werken. VInd nu de beste VPN's voor het stream van je favoriete films en series.

Beste VPN voor jou

Het is onmogelijk om te zeggen wat de beste VPN voor jou is. VPN’s zijn er namelijk in allerlei soorten en maten, met algemene tot zeer specifieke functies die je misschien helemaal niet nodig hebt. Wat een goede VPN is, is dus een persoonlijke kwestie.

We kunnen natuurlijk wel op een aantal basisfuncties letten die voor bijna iedereen van pas komen:

 • Aantal servers. Hoe meer servers de VPN-dienst biedt, des te meer keuze je hebt. Vooral het aantal landen kan erg belangrijk zijn.
 • Snelheid. De snelheid van de servers is ook belangrijk, vooral als je veel gaat streamen en downloaden. Servers verder weg zijn doorgaans wat langzamer.
 • Prijs. Natuurlijk is ook de prijs iets om over na te denken. De meeste abonnementen kosten een paar euro per maand, maar kijk er wel even goed naar.
 • Functies. Veel VPN-diensten bieden extra functies als trackerblockers, wachtwoordmanagers en zelfs antiviruspakketten. Check dus goed de extra’s.

Onze VPN reviews

Natuurlijk gooien we je niet helemaal in het diepe. Wij zijn zelf namelijk óók benieuwd naar wat de beste VPN-dienst is. Daarom hebben we alle bekende VPN’s uitgebreid uitgeprobeerd.

We onderwerpen ze aan snelheidstesten, kijken of de extra functies werken zoals ze worden geadverteerd, en leggen de prijzen naast elkaar. Zo hebben we een goed inzicht in wat de beste VPN voor specifieke of juist algemene doeleinden is.

Alle reviews vind je op de Reviews-pagina. De reviews van de populairste diensten vind je hier:

Een afbeelding die belooft online privacy te respecteren, maar helaas kun je daar online niet altijd blind op vertrouwen

Voordelen van een VPN

 • Meer online privacy
 • Overal ter wereld films, series en tv kijken
 • Toegang tot wereldwijde sport- en videostreams
 • Geen gegevens op straat
 • Veilige toegang tot open netwerken

Waarom is een VPN handig?

Een VPN is onmisbaar als je je online privacy in de gaten wil blijven houden. Een VPN zorgt ervoor dat je IP-adres niet bekend wordt bij websites die je bezoekt. Zo blijven je persoonlijke gegevens uit handen van datahandelaren en advertentiebedrijven.

Bovendien kun je met een VPN doen alsof je je op een andere plek op de wereld bevindt dan in werkelijkheid het geval is. Zo kun je websites bezoeken die je normaal gesproken alleen in het buitenland kunt bezoeken, het aanbod van streamingdiensten in andere landen bekijken (of juist van Nederlandse diensten als je zelf in het buitenland zit) en inloggen bij websites waar anders een geoblokkade op zit.

Maar er is meer. Vakanties, reizen en hotels boeken kan via een VPN goedkoper uitvallen dan wanneer je dat zonder VPN doet. Je kunt bestanden downloaden zonder pottenkijkers. Je kunt sociale media als Facebook en TikTok gebruiken in landen waar die diensten geblokkeerd zijn. Kortom: een VPN heeft ontzettend veel voordelen.

VPN: functies en mogelijkheden

De basis van een VPN is dus het versluieren van jouw persoonlijke gegevens om bepaalde diensten te kunnen gebruiken en je privacy te waarborgen. Vaak bieden VPN-diensten echter extra functies. Soms hebben die veel te maken met een VPN zelf, soms zijn het juist extra tools die je nog meer online veiligheid bieden.

Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld een wachtwoordmanager, zodat je voor elke online dienst een ander wachtwoord kunt gebruiken zonder dat je die zelf hoeft te onthouden, of functies die advertenties en trackers blokkeren. Enkele bekende voorbeelden van handige VPN-functies zijn:

 • Obfuscated servers (VPN-servers die doen alsof ze geen VPN-servers zijn, zodat je ze ook met bijvoorbeeld Netflix kunt gebruiken)
 • Multi-hop (functie waarmee het verkeer over twee VPN-servers wordt geleid voor extra privacy)
 • Kill switch (functie die je internetverbinding automatisch stop zet op het moment dat de verbinding met de VPN wegvalt)
 • Adblocker en trackerblocker (functie om je data uit de handen van advertentiebedrijven en overheden te houden)