Facebook werkt niet in het buitenland? Wél met een goede VPN

vpn facebook

Facebook werkt niet altijd in het buitenland. Sommige landen hebben de toegang tot dit social media platform tijdelijk of zelfs permanent geblokkeerd. Door gebruik te maken van een goede VPN kun je deze blokkade omzeilen. Ook als je in het buitenland bent.

Zo blijf je ook tijdens een vakantie of zakenreis op de hoogte van wat jouw sociale contacten bezighoudt. Maar waarom werkt Facebook niet in het buitenland? En waarom lukt dit met een Virtual Private Network wel? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het gebruik van Facebook in het buitenland én hoe je de toegang deblokkeert met een VPN.

Waarom Facebook in veel landen wordt geblokkeerd

Er zijn verschillende landen die de toegang tot Facebook blokkeren. Zo kan het dus voorkomen dat je tijdens jouw verblijf in het buitenland geen gebruik kunt maken van dit social media platform. Deze blokkade heeft een aantal redenen. In de eerste plaats is het belangrijk om te weten dat er landen zijn die de toegang permanent of tijdelijk hebben geblokkeerd.

Als je bijvoorbeeld op vakantie gaat naar Turkije, Egypte of Mauritius, dan heb je te maken met een tijdelijke blokkade. Verblijf je echter in China, Iran of Noord-Korea, dan is de toegang tot Facebook zelfs permanent geblokkeerd.

Deze censuur heeft een aantal redenen. Zo kan het zijn dat je in het buitenland geen gebruik kunt maken van Facebook door religieuze of politieke standpunten van de regering. Daarmee willen ze voorkomen dat politieke meningen en uitingen worden gedeeld. In het buitenland is Facebook soms ook niet toegankelijk om protesten of opstand te kunnen voorkomen.

Met een tijdelijke of periodieke blokkade heb je vaak te maken in openbare gelegenheden. Denk daarbij aan scholen of bibliotheken. Door de toegang tot Facebook te blokkeren, blijft de productiviteit van bezoekers of studenten behouden.

Met een VPN krijg je wel toegang tot Facebook in het buitenland: hoe zit dat?

Door gebruik te maken van een stabiel Virtual Private Network, zoals NordVPN, krijg je ook in het buitenland toegang tot Facebook. Ongeacht of de blokkade tijdelijk of permanent is. Met een VPN maak je namelijk verbinding met een externe server. Dat betekent dat je ook gebruik maakt van een ander IP-adres. Bijvoorbeeld als je kiest voor een VPN-server in een land waar geen sprake is van censuur. Terwijl jij in Egypte inlogt, wordt je omgeleid via een ander server. Je neemt automatisch dat IP-adres aan.

Jouw eigen IP en locatie wordt afgeschermd waardoor er geen sprake meer is van een blokkade op Facebook. Door gebruik te maken van een VPN-verbinding kun je dus niet alleen geografische blokkades omzeilen, maar ben je ook veilig en anoniem online. Je hebt dus ook geen last van zogenaamde tracking cookies. Daarnaast wordt alle informatie die je via het internet verstuurd versleuteld verzonden. Ook als je communiceert via Facebook.

Omzeilen van een Facebook blokkade in het buitenland: waarom is dat belangrijk?

Misschien denk je niet direct aan het checken van je socials als je verblijft in het buitenland. Toch gebruiken we Facebook ook voor andere zaken. Juist tijdens een vakantie, zakenreis of andere gelegenheid. Facebook is namelijk ook een manier om in contact te blijven met onze dierbaren. Bellen vanuit het buitenland kan namelijk behoorlijk kostbaar zijn.

Zeker als je gebruik maakt van dure prepaidkaarten. Met Facebook is dat niet nodig. Je blijft in contact met familie en vrienden door het sturen van tekst- of spraakberichten. Een stabiele toegang en het omzeilen van blokkades is dan een vereiste. Een goede VPN-verbinding is dus wel degelijk van belang als je ook in het buitenland gebruik wilt kunnen maken van Facebook.

Nog meer redenen om in het buitenland gebruik te maken van een VPN-verbinding:

  • Privacygevoelige gegevens die je verstuurd via Facebook én het internet wordt versleuteld verzonden. Daarmee blijft de informatie veilig voor hackers en cybercriminelen.
  • Permanente of tijdelijke blokkades op social media kanalen eenvoudig omzeilen.
  • Anoniem online surfen doordat je gebruik maakt van een externe server. Jouw huidige IP-adres, en daarmee ook jouw locatie, blijven geheim.

Overigens is het om vergelijkbare redenen ook een heel goed idee om die vakanties en vliegtickets ook te boeken met een VPN.

De voordelen van VPN voor Facebook in andere landen

Of je nu naar het buitenland vertrekt voor familiebezoek, een welverdiende vakantie of zakelijke doeleinden. Natuurlijk wil je niet het risico lopen dat Facebook in het buitenland niet werkt. Een vrije toegang is namelijk niet in ieder land vanzelfsprekend. Andere voordelen van VPN gebruik voor Facebook tijdens jouw verblijf in het buitenland zijn:

  • Online veiligheid en privacy: als je in het buitenland gebruikt maakt van een VPN-verbinding, maak je gebruik van een externe server. Jouw IP-adres en locatie blijft verborgen. Dat is precies de reden waarom je met een VPN wel toegang hebt tot Facebook in het buitenland. Je logt namelijk eenvoudig in via een server in een land waar censuur niet van toepassing is. Met een VPN ben je tevens veilig online. Ook als je gebruik maakt van social media. Informatie wordt namelijk altijd versleuteld verzonden.
  • Geen social media blokkades: als je gebruik maakt van een VPN omdat Facebook in het buitenland anders niet werkt, heb je ook toegang tot andere social media kanalen. Want in landen die gebruik maken van censuur, rust er vaak ook een blokkade op Pinterest, Instagram of Twitter. Met een VPN hoef je dus geen moment meer te missen.

Als je niets aan het toeval wilt overlaten, denk je vooraf na over het installeren van een Virtual Private Network. NordVPN is bijvoorbeeld een zeer goede provider die de top 3 al jarenlang domineert. Zij bieden een uitstekende service, maar ook een stabiele verbinding met krachtige servers in vrijwel alle landen van de wereld. Toch nog even verder kijken? Vergelijk dan VPN aanbieders in onze handige tool.

Specifieke kenmerken van een goede VPN provider

Geen gebruik kunnen maken van Facebook in het buitenland is vervelend. Niet alleen om op de hoogte te blijven van wat jouw vrienden doen, maar misschien ook wel omdat je Facebook op een zakelijke manier gebruikt. Bijvoorbeeld door het plaatsen van Facebook campagnes of advertenties. Waar jij Facebook in het buitenland ook voor wilt gebruiken, je wilt kunnen vertrouwen op een goede provider. De volgende kenmerken zijn belangrijk:

  • Kunnen beschikken over een groot netwerk met voldoende servers. NordVPN biedt bijvoorbeeld 5500 ultrasnelle servers in meer dan 59 landen.
  • Jouw account is bruikbaar op meerdere apparaten en voor diverse besturingssystemen. Je kunt de VPN-verbinding bijvoorbeeld gebruiken op een smartphone met Android of een tablet met een iOS besturingssysteem.
  • Een goede provider staat achter zijn product. Daarom biedt de beste VPN-aanbieder ook een niet goed geld terug garantie. Zo kun je jouw VPN rustig uitproberen.
  • Ook een eenvoudige bediening is belangrijk. Bijvoorbeeld via een applicatie. Deze moet in Nederland werken, maar natuurlijk ook in het buitenland. Via een applicatie op de smartphone of tablet zou je gebruik moeten kunnen maken van diverse handige functies én wereldwijde servers.

Social media en Facebook: ook in het buitenland onbeperkt toegang met VPN

Wat is er leuker dan het delen van vakantiefoto’s of reisblogs terwijl jij in het buitenland bent? Als je dat via Facebook wilt doen, dan kun je voor verrassingen komen te staan. Zeker als je geen gebruik maakt van een VPN-verbinding. Als je blokkades door censuur wilt voorkomen tijdens jouw vakantie of zakenreis, installeer je voor vertrek een goed Virtual Private Network.

Daarmee kun je online én anoniem surfen op het internet via een externe server. Dus ook als je in het buitenland bent kun je Facebook blokkades omzeilen door gebruik te maken van een VPN. Dat geldt natuurlijk ook voor gebruikers van Facebook zakelijk. Je blijft op een veilige én versleutelde manier in contact met het thuisfront. Je liked foto’s van vrienden én plaatst de leukste foto’s op jouw eigen Facebook pagina.

Deel dit artikel
Linkedin

Ook interessant voor jou?

wifi-hotspot

Zo verbind je met een wifi-hotspot (en dit zijn de gevaren)

Internetten in Egypte – De complete guide

Internetten in Indonesië – Alles wat je moet weten!

Veilig internetten in Thailand – Voorkom onverwachte kosten!