CyberGhost review 2024 – Goedkope én goede VPN?

VPNDeals.nl beoordeelt CyberGhost review 2024 – Goedkope én goede VPN? met een 8.6
8.6

Hoogtepunten

8.6
Lage prijs
Ideaal voor streaming
Razendsnelle servers

Een VPN met de naam CyberGhost, dat vinden we meteen al fijn. CyberGhost is al jaren een grote speler in de wereld van online privacy, en de VPN-dienst komt structureel terug in toplijstjes. Is dat terecht, en is CyberGhost inderdaad een van de beste VPN’s die er zijn? Dat lees je in deze CyberGhost review.

1
CyberGhost Nieuw
€ 2,03 Per maand
 • 4 maanden gratis
 • 45 dagen geld-terug-garantie
 • Eenvoudige interface
 • Werkt met de Amerikaanse Netflix
 • 4.5 op basis van 21123 reviews
Plus en minpunten CyberGhost
Voordelen van CyberGhost
Sterke beveiliging
Geschikt voor streaming
Eenvoudige installatie & hoge snelheid
24/7 klantenservice
Wereldwijde serverdekking
Nadelen van CyberGhost
Beperkte P2P-dekking
Sommige servers traag
Niet geschikt voor China
Geen cryptocurrency betaling
Geen dedicated IP optie
Specificaties CyberGhost
Aantal apparaten
7
Aantal servers
7.000+
Aantal landen
91
Geld terug garantie
45 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
CyberGhost Reviews
8,6 VPNDeals.nl
4.5 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"Een VPN met de naam CyberGhost, dat vinden we meteen al fijn. CyberGhost is al jaren een grote speler in de wereld van online privacy, en de VPN-dienst komt structureel terug in toplijstjes. Is dat terecht, en is CyberGhost inderdaad een van de beste VPN’s die er zijn? Dat lees..."
Lees de volledige review

Voordelen CyberGhost

 • Een van de goedkoopste langlopende abonnementen
 • Soeciaal ingericht voor het bekijken van buitenlandse Netflix en andere streamingdiensten
 • Geschikt voor torrents
 • Snelle buitenlandse servers
 • Handige extra’s

Hoe werkt CyberGhost?

De basis van CyberGhost verschilt niet veel van de concurrentie. Na het kiezen van een abonnement en de installatie krijg je een programma voorgeschoteld met de bekende layout: een knop om snel te verbinden met de beste server voor jouw locatie, een lijst met alle andere servers (en dat zijn er meer dan duizend!) en wat opties en instellingen.

 

Het aanmaken van een account en de betaling werkt niet helemaal zoals je misschien gewend bent. iDeal wordt ondersteund, maar de layout is beduidend anders dan bij Nederlandse bedrijven, en na de betaling is het niet meteen duidelijk hoe je verder moet, al komt dat uiteindelijk wel goed.

We vinden het bovendien niet zo heel netjes dat het programma meteen wordt gedownload, zonder dat je daar zelf toestemming voor geeft – een vreemde keuze voor een tool die zich op privacy en veiligheid richt.

Eenmaal binnen is CyberGhost een fijne app om te gebruiken. De verbinding met de server wordt snel gemaakt, zelf je eigen server kiezen is een makkie en je krijgt in één oogopslag handige info te zien, zoals het IP-adres dat je gebruikt, de tijdsduur van je verbinding, het gebruikte protocol en, als leuke toevoeging, de hoeveelheid data die tijdens de sessie is geüpload en gedownload.

Hoe snel is CyberGhost?

Snelheid is altijd belangrijk, en hoewel de verschillen bij de meeste VPN’s niet zo heel ver uit elkaar liggen, kunnen we CyberGhost met gemak in het rijtje van snelste VPN-diensten scharen.

Het succes van een VPN hangt natuurlijk voor een deel af van de snelheid van de verbinding. Voor onze snelheidstests houden we de volgende standaarden aan:

 • Internetabonnement bij Ziggo
 • Draadloze wifi-verbinding, altijd op dezelfde positie ten opzichte van de router
 • Drie opeenvolgende tests, met daarvan een gemiddelde
 • Vaste landen en de snelste server per land
 • De snelheid zonder VPN kan van moment tot moment verschillen, net als de snelheid van de gebruikte servers.
Server locatie Downloadsnelheid Uploadsnelheid Ping
Geen VPN 94 Mb/s 51 Mb/s 20 ms
Nederland 93 Mb/s 46 Mb/s 21 ms
Canada 87 Mb/s 24 Mb/s 118 ms
Australië 86 Mb/s 17 Mb/s 326 ms

 

Wat opvalt is dat vooral de downloadsnelheid bij CyberGhost relatief hoog blijft. Dat de ping en de uploadsnelheid wat trager worden is een vast gegeven, maar de downloadsnelheid heeft weinig last van de grote afstanden, en dat is wel zo prettig.

Welke abonnementen heeft CyberGhost?

Anders dan sommige andere diensten heeft CyberGhost geen verschillende abonnementen met extra functies. De prijsverschillen zitten ‘m in de duur van het abonnement. Dit zijn de opties:

 • Een maandabonnement voor € 11,99 per maand.
 • Een halfjaarabonnement voor € 6,99 per maand.
 • Een tweejaarabonnement met vier maanden extra, in totaal dus 28 maanden, voor € 2,03 per maand.

Dat laatste abonnement is een van de goedkoopste abonnementen op de markt, al is het met een minimale duur van 28 maanden ook wel een van de langstlopende.

Daarnaast is het goed om te vermelden dat CyberGhost als een van de weinige VPN-diensten een gratis proefversie heeft, met alle functies inbegrepen. De proefversie voor Windows en Mac duurt 24 uur, die voor Android drie dagen en voor iOS zeven dagen.

Op welke apparaten kun je CyberGhost gebruiken?

CyberGhost is beschikbaar voor zo ongeveer elk denkbaar platform. Er zijn desktop-apps voor Windows en macOS en smartphone-apps voor Android en iOS. Daarnaast zijn er browserextensies voor Chrome, Edge en Firefox, waarmee je een enkele browser kunt beschermen. En dan zijn er nog tools voor smart-tv’s, gameconsoles, en zelfs je router.

Waar sommige andere VPN’s geen limiet stellen aan het aantal apparaten per abonnement, houdt CyberGhost het op maximaal zeven. Dat is voor de meeste gebruikers ruim voldoende, maar voor een gezin met meerdere laptops, telefoons en randapparatuur heb je aan een enkel abonnement dus niet genoeg.

Welke protocollen ondersteunt CyberGhost?

Het is inmiddels gemeengoed bij alle grote VPN-diensten: het aanbieden van minstens drie soorten encryptie. Die protocollen hebben elk zo hun eigen voor- en nadelen op het gebied van snelheid en de apparaten waarvoor ze het meest geschikt zijn.

CyberGhost ondersteunt ook alle drie de meestgebruikte protocollen: OpenVPN, IKEv2 en het relatief nieuwe WireGuard. Hoewel het voor de doorsnee gebruiker weinig uitmaakt, is het wel leuk dat CyberGhost het gebruikte protocol toont in het paneel met details over de verbinding.

Werkt CyberGhost met torrents en p2p?

Een van de belangrijkste redenen om een VPN te gebruiken, is het downloaden van torrent-bestanden. Dat zijn bestanden die niet op een centrale server staan, maar gedownload worden van de computers van andere gebruikers – peer-to-peer, oftewel p2p. Niet alle VPN-servers zijn daarvoor geschikt; sommige worden actief geblokkeerd.

CyberGhost beschikt over vele honderden servers, en een groot deel daarvan is geschikt voor het downloaden van torrents. In de menubalk aan de linkerkant vind je de knop Voor downloaden, waarmee je meteen een lijst te zien krijgt met de snelste p2p-servers per land.

Kun je buitenlandse Netflix kijken met CyberGhost?

Het antwoord hierop is een volmondig ‘ja’. Sterker nog, CyberGhost is een van de fijnste diensten om buitenlandse versies van Netflix en andere streamingdiensten te bekijken. Gebruik je de knop Voor streaming aan de linkerkant, dan krijg je een lijst te zien met servers die daarvoor geschikt zijn, maar dat is nog niet alles.

Er wordt namelijk ook aangegeven voor welke dienst de server is geoptimaliseerd. Zo zijn er verschillende servers in de Verenigde Staten, die speciaal zijn opgezet voor Netflix, Disney+ of bijvoorbeeld Hulu. Op dezelfde manier kun je ook servers kiezen die zich richten op de BBC iPlayer, het Belgische RTL Play of, als je in het buitenland bent, de Nederlandse Netflix.

Bovendien kun je via de snelverbindknop aan de rechterkant het snelkiesmenu gebruiken. Daarin staan Netflix US en de BBC iPlayer al standaard voorgeprogrammeerd. Zo hoef je niet eens zelf te zoeken om met de meest geschikte server te verbinden. Heb je een andere favoriet? Die kun je gewoon handmatig toevoegen.

Heeft CyberGhost een killswitch en een auto-start?

In dit opzicht maakt CyberGhost een vreemde keuze. Waar veel VPN-diensten na installatie meteen vragen of ze mogen worden opgestart bij het aanzetten van de pc of laptop, doet CyberGhost dat niet. Je kunt het programma natuurlijk wel zelf in de opstartlijst zetten, maar dat is wel een extra handeling die je moet verrichten.

Maar dat is dan ook meteen het enige. Verder biedt CyberGhost namelijk een aantal heel fijne opties. Zo is er de mogelijkheid bepaalde programma’s te openen op het moment dat CyberGhost wordt opgestart – je internetbrowser bijvoorbeeld, of een torrent-programma.

Ook kun je de app meteen verbinding laten maken met de snelste server van dat moment, of een specifieke server uit je favorietenlijst. Zo hoef je je nergens meer druk om te maken, en ben je altijd beschermd van het moment dat je inlogt op je computer.

En dan is er nog de mogelijkheid om automatisch een VPN-verbinding op te zetten als je verbindt met een specifiek netwerk, of juist een onbekend netwerk dat je nog nooit hebt gebruikt – denk aan wifi in de trein. Dit is wat ons betreft een functie die veel meer VPN-diensten mogen inbouwen.

Al deze opties vind je via de knop Slimme regels in de linker zijbalk.

 

CyberGhost biedt bovendien een kill switch, die al je internetverkeer blokkeert op het moment dat je de verbinding met je VPN-server verliest. Op die manier wordt je echte IP-adres nooit bekend als de verbinding plotseling wordt verbroken.

CyberGhost heeft ervoor gekozen de kill switch in de app te bouwen, zonder mogelijkheid hem uit te zetten. Het is een wat onorthodoxe keuze, maar in de praktijk zul je daar weinig last van hebben.

Worden advertenties en trackers geblokkeerd?

CyberGhost biedt de mogelijkheid advertenties en trackers te blokkeren. Dat moet je wel even handmatig aanzetten. Daarvoor ga je in de linkerbalk naar Privacy-instellingen.

Zet je de slider bij Blokkeer inhoud aan, dan worden bekende netwerken die worden gebruikt voor advertenties, trackers en malware automatisch geblokkeerd. Het is geen garantie dat er niets doorheen komt, maar om het gros van de ads en trackers hoef je je geen zorgen meer te maken.

Biedt CyberGhost volledige privacy?

CyberGhost is een van de VPN-diensten die er een volledige no logs policy op nahoudt. Dat betekent dat wat je tijdens een beschermde sessie doet, op geen enkele manier wordt opgeslagen. Je kunt daarbij denken aan je echte IP-adres, de websites die je bezoekt of de tijdsduur van je sessie.

De servers van CyberGhost staan in Roemenië, een land met strenge privacywetgeving. Jouw gegevens hoeven dus niet te worden opgeslagen, en dat gebeurt dan ook niet. Verzoeken vanuit de overheid, internetprovider of andere instellingen zijn zinloos; de data is simpelweg niet beschikbaar.

Het enige jammere op dat vlak is dat CyberGhost bij het aanmaken van een account wel vraagt om je postcode. Het is ons een beetje een raadsel waarom, maar niets staat je in de weg daar een leugentje om bestwil te verkopen.

Wat zijn de extra features van CyberGhost?

Los van al het bovenstaande biedt CyberGhost nog een aantal extra features die je online privacy nog wat ten goede komen.

Ten eerste is er de Private Browser, die je vindt in je account als je inlogt in je browser. Je kunt de browser downloaden op je Windows- of Apple-machine. De browser slaat geen gegevens als cookies op, dus je kunt surfen zonder dat er een profiel van je wordt opgebouwd, iets wat de bekende browsers wel graag willen.

Ook zijn er extensies voor Chrome, Edge en Firefox, die tijdens het internetten meteen al je gegevens verwijderen.

Een andere tool heet Identity Guard. Daarmee kun je eenvoudig checken of je e-mailadres voorkomt in databases met gelekte persoonsgegevens. Daarvoor wordt de bekende website HaveIBeenPwned gebruikt, dus als je al bekend bent met die tool, zal je weinig schokkends tegenkomen. Toch is het een fijne toevoeging aan de dienst.

Er is ook een tool voor het checken of je wachtwoorden voorkomen op dergelijke lijsten. Of je het een prettig idee vindt om je wachtwoorden zomaar in te typen en aan CyberGhost te geven, moet je zelf beslissen – wij houden het lekker bij het checken van e-mailadressen.

1
CyberGhost Nieuw
€ 2,03 Per maand
 • 4 maanden gratis
 • 45 dagen geld-terug-garantie
 • Eenvoudige interface
 • Werkt met de Amerikaanse Netflix
 • 4.5 op basis van 21123 reviews
Plus en minpunten CyberGhost
Voordelen van CyberGhost
Sterke beveiliging
Geschikt voor streaming
Eenvoudige installatie & hoge snelheid
24/7 klantenservice
Wereldwijde serverdekking
Nadelen van CyberGhost
Beperkte P2P-dekking
Sommige servers traag
Niet geschikt voor China
Geen cryptocurrency betaling
Geen dedicated IP optie
Specificaties CyberGhost
Aantal apparaten
7
Aantal servers
7.000+
Aantal landen
91
Geld terug garantie
45 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
CyberGhost Reviews
8,6 VPNDeals.nl
4.5 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"Een VPN met de naam CyberGhost, dat vinden we meteen al fijn. CyberGhost is al jaren een grote speler in de wereld van online privacy, en de VPN-dienst komt structureel terug in toplijstjes. Is dat terecht, en is CyberGhost inderdaad een van de beste VPN’s die er zijn? Dat lees..."
Lees de volledige review

Conclusie: is CyberGhost een goede VPN?

CyberGhost is een van de bekendere VPN-diensten, en dat is niet voor niets. Het bedrijf gaat al sinds 2011 mee, en heeft dus de nodige ervaring op het gebied van online privacy.

En dat is goed te merken. De apps zijn handig in gebruik, en het aantal beschikbare servers is duizelingwekkend. Verbinden met zo’n server gaat razendsnel, en de extra informatie die gegeven wordt is een leuke toevoeging, net als het selecteren van servers specifiek gericht op bijvoorbeeld Netflix US.

Extra tools maken je online leven nog een stukje makkelijker. De privacybrowser en de tool voor het achterhalen van gelekte gegevens zijn allebei prettig, al vragen we ons af of je je wachtwoorden zomaar aan een onbekende wil geven om ze te laten checken.

De servers van CyberGhost zijn razendsnel, met weinig verval in downloadsnelheid, zelfs aan de andere kant van de wereld. Handige opstartfuncties zorgen ervoor dat je zelf totaal geen omkijken meer hebt naar je VPN.

Het maken van een account is misschien niet helemaal logisch opgezet, maar los daarvan is CyberGhost een erg fijne VPN met handige extra’s, snelle servers, apps voor zo ongeveer elk denkbaar apparaat, en, ook niet onbelangrijk, een zeer schappelijke prijs.

Wat vinden gebruikers op Trustpilot van CyberGhost VPN

Reviews score CyberGhost VPN
Nel
21 februari

cyberghost doet wat ik er van verwacht

cyberghost doet wat ik er van verwacht

Reviews score CyberGhost VPN
Klant
20 februari

Duidelijk,werkt goed.

Duidelijk,werkt goed.

Reviews score CyberGhost VPN
Jack Stax
20 februari

standaard instelling

soms verandert mijn standaard landinstelling spontaan, da's jammer. Moet dat handmatig weer terugzetten. verder :...

Reviews score CyberGhost VPN
Willy Kimps
16 februari

De snelheid van download en upload…

De snelheid van download en upload blijft hetzelfde, de bescherming is goed, blijft stabiel, slaat...

Reviews score CyberGhost VPN
A.A.M. Sein
31 januari

Ik ben tevreden

Ik ben tevreden

Reviews score CyberGhost VPN
marc digit
25 januari

Heel tevreden

Ik gebruik de oplossing al een 2,5 jaar, vorige maand verlengd. Doet wat moet en...

Reviews score CyberGhost VPN
klant
21 januari

Werkt perfect, super blij mee

Goede service, werkt perfect

Reviews score CyberGhost VPN
J C van der Zon
19 januari

Het is een veilig gevoel achter je VPN

Het is een veilig gevoel achter je VPN

Reviews score CyberGhost VPN
fred stroosnijder
19 januari

alles werkt lekker geen probleem top

alles werkt lekker geen probleem top

Reviews score CyberGhost VPN
A.Heeringa
9 januari

Supersnelle betrouwbare doorverbinding

Supersnelle betrouwbare doorverbinding

28 maanden lang beschermd blijven?
28 maanden lang beschermd blijven?
Bekijk CyberGhost!