IP adres veranderen

ip adres veranderen

Er zijn veel uiteenlopende redenen waarom jij je IP adres zou willen veranderen. Je wilt bijvoorbeeld gebruik maken van een IP adres uit een land waar het levensonderhoud goedkoper is, om vervolgens goedkoper een vakantie te boeken. Of wellicht wil je het IP adres veranderen om je online privacy te verhogen. Een IP adres is namelijk traceerbaar, waardoor je online een voetafdruk achter laat. Wat je reden ook is, wij gaan je nu uitleggen hoe je binnen 5 minuten je IP adres kan aanpassen.

IP Adres aanpassen in 3 stappen

Het aanpassen van een IP adres kan je letterlijk binnen 5 minuten doen. Hieronder leggen wij je uit hoe je een IP adres kan veranderen. Later in dit artikel leggen wij je uit waarom mensen een IP adres willen veranderen, en wat de alternatieven naast een VPN zijn.

 1. VPN Verbinding: Voor het aanpassen van je IP adres kunnen wij je aanraden om een VPN verbinding te gebruiken. Je kan voor een paar euro al een VPN verbinding tot stand brengen. Zo kost een VPN bij NordVPN slechts 3 euro, en een VPN bij Surfshark nog geen 2 euro. Wel is de verbinding via NordVPN iets sneller.
 2. Inloggen bij VPN Provider: Als je een account hebt aangemaakt, dan log je in bij je VPN Provider. Beide providers bieden ook een extensie voor Safari of Google Chrome.
 3. Land kiezen en verbinden: Kies het land waar je mee wil verbinden. Je verbind met een server die in een bepaald land staan. Vervolgens wordt je IP adres veranderd, en surf jij anoniem rond op het internet. Voor een visualisatie van de werking van een VPN kan je het plaatje hieronder bekijken.

ip adres aanpassen

Waarom een IP adres aanpassen?

Er zijn een uiteenlopend aantal redenen waarom mensen hun IP adres willen veranderen. Wij geven hieronder een overzicht weer met de meest voorkomende redenen.

 1. Privacy: Stipt op nummer 1 staat Privacy. Je IP adres is een soort van nummer waaraan herleid kan worden wie er achter zit. Zo kan je internetprovider je surfgedrag bij houden, en kunnen overheden herleiden waar een IP adres vandaan komt. Als je een IP adres veranderd, dan ben je dus minder goed traceerbaar. Hierdoor wordt je online privacy gewaarborgd.
 2. Online shoppen: Wellicht komt deze reden niet direct bij je op. Maar door je IP adres aan te passen kan je online betere deals scoren. Er zijn een aantal mensen die een VPN gebruiken om hun IP adres aan te passen, om zo goedkopere vakanties te boeken. Vliegtickets zijn namelijk soms wat goedkoper om te boeken vanuit oost Europese of Aziatische landen. Dit geldt overigens ook voor het boeken voor hotels. De verschillen kunnen oplopen tot tientallen, of voor duurdere vakanties honderden euro’s. Daarom kan een VPN lonen.
 3. Vrijheid van meningsuiting: In een heel aantal landen, zoals China en Rusland, wordt de pers onderdrukt en mogen ze niet hun mening online uiten. Door middel van een VPN kunnen journalisten dan toch hun nieuws journaliseren. Dit doen ze overigens soms via het Darkweb.

Alternatieven: Het veranderen van een IP adres

Wil je niet een paar euro betalen voor een VPN? Dan kan je er voor kiezen om een gratis VPN abonnement af te sluiten. Wij kunnen dit echter niet aanraden. Want wanneer je niet betaalt voor een service, dan ben je het product. Je data zal zeer waarschijnlijk gelogd worden, en eventueel verkocht worden. Toch zijn er een paar andere opties om je IP adres te anonimiseren.

 1. TOR: Door een The Onion Router (TOR) wordt je internetverbinding gekoppeld met verschillende knooppunten op het internet. Daardoor is het erg lastig om te herleiden wie iemand is. Echter, door de vele knooppunten, is de kans dat je internetsnelheid daalt erg groot. Ook is het meer werk om een TOR browser te gebruiken, dan dat je gebruik maakt van een VPN.
 2. Proxy Server: Een proxy verbinding zorgt ervoor dat je verbindt met een andere server. Dus de werking is net zoals bij een VPN. Een groot verschil is dat een Proxy Server je gegevens niet versleuteld. Je waarborgt dus niet je online privacy.
 3. Conclusie

  Afhankelijk van je doeleind, kunnen wij het aanraden om gebruik te maken van een VPN verbinding. Zelf doen wij dit via NordVPN, en zijn erg tevreden. Het grote voordeel bij deze aanbieder is dat NordVPN gebruik maakt van software wat de voordelen van TOR, Proxies en VPN samen brengt. Het beste van de drie werelden dus. Als je nog vragen hebt over onze ervaringen met deze, of een van de andere VPN providers, dan kan je ons een mail sturen. Wij reageren vaak binnen 12 uur.

Ook interessant voor jou?

Incognito Browsen: jouw gids naar online privacy

Er zijn veel uiteenlopende redenen waarom jij je IP adres zou willen veranderen. Je wilt...

Lees meer
Proxy Server Gebruiken

Wat is een proxyserver en hoe werkt het?

Er zijn veel uiteenlopende redenen waarom jij je IP adres zou willen veranderen. Je wilt...

Lees meer

Zo omzeil je de blokkade op The Pirate Bay

Er zijn veel uiteenlopende redenen waarom jij je IP adres zou willen veranderen. Je wilt...

Lees meer