Internetten in Indonesië – Alles wat je moet weten!

Direct een VPN opzetten om veilig te internetten in Indonesië

Internetten met een VPN in Indonesië biedt een effectieve manier om je online privacy te beschermen, toegang te krijgen tot geblokkeerde content en veilig gebruik te maken van openbare wifinetwerken. Het kiezen van een betrouwbare VPN-provider en het bewust zijn van de lokale wetgeving zijn cruciale stappen voor een zorgeloze internetervaring.

NordVPN
NordVPN
Veilig & supersnel
69% korting + 3 maanden gratis
Bezoek NordVPN

Check voor het opzetten van een VPN naar ons stappenplan hieronder en browse al binnen 10 minuten veilig via een VPN verbinding!

Indonesië is met haar prachtige eilanden, lekker eten en link met Nederland een enorm populaire bestemming. Als je geen onverwachte hoge kosten wilt oplopen tijdens je verblijf in dit mooie land, dan is letten op je kosten tijdens het internetten in Indonesië erg van belang. Zonder bundel betaal je namelijk de hoofdprijs als je geen wifinetwerk beschikbaar hebt. We leggen uit hoe je veilig en tegen lage(re) kosten kunt internetten tijdens je vakantie!

Nog veiliger online op vakantie? Check dan ook waar je bij internetten in het buitenland aan moet denken. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan en ga jij goed voorbereid – en beschermd – op reis!

Hoe vermijd ik hoge kosten tijdens het internetten in Indonesië?

Als je buiten de EU gaat reizen, dan gelden er andere voorwaarden voor het gebruik van internetten en bellen. Het is daarom slim om vooraf contact op te nemen met je provider om te zien wat de mogelijkheden zijn voor bijvoorbeeld een roamingbundel buiten de EU. Dit is vele malen voordeliger dan om zomaar roaming aan te zetten en tarieven buiten je bundel te betalen. Er zijn echter ook andere opties die je kunt overwegen – vooral als je voor langere tijd naar Indonesië gaat (of een rondreis maakt!).

Internetten in Indonesië met een internationale bundel

De “makkelijkste” manier voor velen is het simpelweg tijdelijk upgraden van je bundel om ook internationaal te kunnen internetten en bellen. Let er wel op dat de kosten nog steeds best hoog uitkomen. Als je dus geld wilt besparen, zijn andere opties wellicht verstandiger. Toch blijft dit beter dan zonder een tijdelijke bundel te kopen te internetten in Indonesië. We zetten de kosten van de verschillende provider hieronder – kan je zelf overwegen of dit het waard is!

Provider Buiten EU bundel Prijs
KPN 25 MB/min/sms €14,99
100 MB/min/sms €54,99
Odido (Voorheen T-Mobile) XS pas – Zone 3 (25 MB) – Geldig voor 24 uur €10
S pas – Zone 3 (50 MB) – Geldig voor 72 uur €20
M pas – Zone 3 (100 MB) – Geldig voor 7 dagen €30
L pas – Zone 3 (500 MB) – Geldig voor 14 dagen €60
Vodafone Alles in 1 wereld (30 MB/min/sms) – Geldig voor 24 uur €5 per dag
Alles in 1 wereld XL (100 MB/min/sms) – Geldig voor 24 uur €8,50 per dag

Internetten in Indonesië met een lokale of internationale SIM

Vooral als je langer op reis gaat, dan is vooral een lokale SIM-kaart enorm voordelig. De kosten zijn in de praktijk een stuk lager dan als je voor een internationale bundel kiest. Soms is het zelfs mogelijk dat ze de SIM-kaart ter plekke voor je installeren. Scheelt je ook weer moeite! Let er wel op dat je telefoon simlockvrij is. Als dit niet zo is, is het niet mogelijk om te kiezen voor een lokale en tijdelijke SIM-kaart.

Als je liever kiest voor een internationale SIM-kaart zullen de kosten in de praktijk iets hoger zijn, maar daar tegenover staat wel dat je alles geregeld hebt voordat je naar Indonesië vliegt. Bovendien is dit een handige optie als je van plan bent naar andere landen te reizen tijdens je vakantie. Je kunt ze namelijk ook in andere landen gebruiken – iets wat met een lokale SIM niet mogelijk is. Deze SIM-kaarten zijn zowel online als offline te koop.

Neem een mobiele wifi router (MiFi) mee!

Je kunt ook gewoon zelf je eigen wifi meenemen. Dit kan met een mobiele router, ook wel bekend als een MiFi router. Deze handige apparaatjes werken bijna net zoals de internetrouter in je huis, behalve dat je hiervoor wel een aparte SIM-kaart nodig hebt (bijvoorbeeld zo’n internationale!). Kies een SIM-kaart die werkt met een 4G netwerk. Dit zal in de praktijk vrijwel iedere SIM-kaart zijn, maar altijd waard om te dubbelchecken. Indonesië ondersteunt namelijk 4G internet.

Openbare wifi netwerken (gebruik een VPN!)

In Indonesië zijn er gelukkig ook meer dan genoeg plekken met openbare wifinetwerken – vooral als je naar de toeristischere plekken als Bali gaat. Daarbij is het wel belangrijk dat je ook op een veilige manier gebruik maakt van een openbaar netwerk. Er zijn namelijk steeds meer hackers die loeren op toeristen in toeristen hotspots, zoals het vliegveld. Zonder goed beveiligd te zijn met bijvoorbeeld een VPN, loop je het risico dat bepaalde gegevens worden gestolen, zoals logingegevens.

Voordelig op vakantie naar Indonesië met een VPN

VPN bieden ook een interessant “trucje” om nét wat goedkopere vliegtickets te fixen. Dat doe je door met een VPN te verbinden met een server in een land met een lager gemiddeld inkomen. In de praktijk zien we dat de prijzen mogelijk lager zijn dan wanneer je vanuit Nederland naar tickets zoekt. Mits je bereid bent verschillende ticketsites te checken.

Tegenwoordig is dit wat moeilijker geworden, omdat de vliegmaatschappijen en discounters dit ook doorhebben. Met een sterke VPN, zoals NordVPN, is het echter nog steeds mogelijk om die unieke deal te vinden.

Internetten met een VPN in Indonesië in 5 stappen

 1. Selecteer een geschikte VPN: Kies een VPN-service die bekend staat om zijn betrouwbaarheid, sterke encryptieprotocollen en de beschikbaarheid van servers in Indonesië en andere landen. Vergelijk de beste VPN-aanbieders nu!
 2. Registreer en abonneer: Bezoek de website van de gekozen VPN-provider, maak een account aan en kies een abonnement dat aan je behoeften voldoet. De meeste VPN-diensten bieden verschillende abonnementsplannen aan, van maandelijks tot jaarlijks, met variërende prijzen.
 3. Installeer de software: Download de applicatie die compatibel is met je apparaat (Windows, macOS, Android, iOS, etc.) en volg de installatie instructies.
 4. Stel de VPN in en maak verbinding: Start de VPN en log in met de gegevens van je account. Zoek in de lijst met serverlocaties naar een server in Indonesië of een andere gewenste locatie en maak verbinding. Dit proces varieert licht per provider, maar de meeste apps hebben een eenvoudige interface om dit snel en gemakkelijk te doen.
 5. Controleer de VPN-Verbinding: Na het tot stand brengen van de verbinding, controleer je of je VPN correct functioneert. Dit kun je doen door je IP-adres te checken om te zien of het overeenkomt met de serverlocatie waarmee je verbonden bent. Nu ben je klaar om veilig en anoniem te internetten in Indonesië.
1
NordVPN Meest populaire keuze
€ 3,09 Per maand
 • 69% korting
 • Inclusief mobiele app
 • Veilig & supersnel
 • Meerdere apparaten
 • 4 op basis van 32033 reviews
Plus en minpunten NordVPN
Voordelen van NordVPN
Sterke beveiliging: AES 256-codering
Groot servernetwerk: 5.500+ servers
Goede prijs-kwaliteit: betaalbaar
Eenvoudige app-interface
Nadelen van NordVPN
Geen telefonische klantenservice
App is in het engels
Niet de goedkoopste
Geen eigen DNS-servers
Specificaties NordVPN
Aantal apparaten
10
Aantal servers
6300
Aantal landen
111
Geld terug garantie
30 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
NordVPN Reviews
9.2 VPNDeals.nl
4.0 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"Dat NordVPN vaak terugkomt in lijstjes met de beste VPN’s is geen toeval. NordVPN is een robuuste VPN-dienst met veel extra features en functies. Welke dat zijn, en waarom je de tool goed kunt overwegen als je op zoek bent naar meer privacy online, lees je in deze NordVPN review...."
Lees de volledige review

Hoe kies je de juiste VPN voor Indonesië?

Om te internetten met een VPN in Indonesië zijn er verschillende belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden. Op deze manier zorg je ervoor dat je veilig en vrij kunt internetten. We zetten de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje.

 1. Sterke encryptie en beveiligingsfuncties: Zoek naar een VPN die sterke encryptie biedt en extra beveiligingsfuncties zoals een kill switch, die je internetverbinding automatisch onderbreekt als de VPN-verbinding onverwacht wegvalt. Dit helpt om je online privacy te beschermen, zelfs op onbeveiligde netwerken.
 2. Serverlocaties: Controleer of de VPN-provider servers heeft in Indonesië of in nabijgelegen landen. Dit is belangrijk voor een snelle en stabiele verbinding. Servers in andere landen zijn ook nuttig als je toegang wilt tot geo-geblokkeerde content van buiten Indonesië. Bijvoorbeeld als je gratis online de Eredivisie wilt kijken tijdens je vakantie.
 3. Privacybeleid en een no-log policy: Kies een VPN-provider die een strikt no-log policy voert en je online activiteiten niet bijhoudt of opslaat. Lees het privacybeleid van de provider zorgvuldig door om te bevestigen dat ze geen gevoelige informatie over je internetgebruik verzamelen of delen.
 4. Snelheid en betrouwbaarheid: Een VPN kan je internetsnelheid beïnvloeden, dus zorg ervoor dat je kiest voor een provider bekend om zijn snelle en betrouwbare verbindingen. Dit is vooral belangrijk als je van plan bent om streamingdiensten te gebruiken of grote bestanden te downloaden. NordVPN en Surfshark scoren hoog op dit gebied.
 5. Gebruiksgemak en klantenservice: Zorg ervoor dat de VPN-app gebruiksvriendelijk is en compatibel is met je apparaten. Goede klantenservice is ook essentieel, vooral als je nieuw bent met VPN’s. Zoek naar providers die 24/7 ondersteuning bieden via live chat of e-mail.
 6. Prijs en waarde: Vergelijk de prijzen en abonnementsopties van verschillende VPN-providers. Zoek naar een dienst die een goede balans biedt tussen prijs, functies, en prestaties. Veel providers bieden kortingen voor langere abonnementen, maar zorg ervoor dat je eerst de service test via een gratis proefperiode of geld-terug-garantie.

Is het nodig om te internetten in Indonesië met een VPN?

Of het nodig is om met te internetten met een VPN in Indonesië hangt af van je persoonlijke behoeften en omstandigheden. Er zijn echter verschillende redenen waarom het gebruik van een VPN in Indonesië nuttig en soms zelfs noodzakelijk kan zijn:

Privacybescherming

Een VPN versleutelt je internetverkeer, waardoor je online activiteiten privé blijven en niet kunnen worden ingezien door derden zoals internetproviders, overheidsinstellingen, of cybercriminelen. Dit is vooral cruciaal in een land waar streng wordt toegezien op je internetverbruik, zoals Turkije. Maar ook Indonesië past internetcensuur toe.

Deze maatregelen zijn gericht op het beperken van toegang tot websites en content die als illegaal of ongepast worden beschouwd. Bijvoorbeeld pornografie, gokken, en materiaal dat als beledigend wordt gezien voor de islam. Daarnaast zijn er gevallen geweest waarin sociale media platforms en messaging apps tijdelijk werden geblokkeerd of beperkingen opgelegd kregen. Bijvoorbeeld door zorgen over nationale veiligheid of het organiseren van protesten.

Toegang tot geblokkeerde inhoud

De Indonesische overheid blokkeert actief toegang tot een reeks websites en diensten, waaronder bepaalde sociale media, nieuwsoutlets, en streamingdiensten. Deze beperkingen kunnen het moeilijk maken om toegang te krijgen tot belangrijke informatie of om simpelweg te genieten van het internet zonder grenzen.

Door een VPN te gebruiken, kun je je virtuele locatie veranderen naar een land waar deze beperkingen niet gelden. Hierdoor krijg je toegang tot een vrij en open internet. Dit is niet alleen belangrijk voor het omzeilen van censuur, maar ook voor het op de hoogte blijven van ongefilterd nieuws uit je eigen land via de NOS bijvoorbeeld.

Bescherming tegen ISP-tracking

Internetproviders in Indonesië kunnen en mogen gebruikersgegevens verzamelen en mogelijk delen met derden. Dit betekent dat je online gedrag, van de sites die je bezoekt tot de aankopen die je doet, kan worden gevolgd en geanalyseerd.

Met een VPN wordt je internetverkeer versleuteld. Hierdoor wordt het voor de ISP haast onmogelijk wordt om je online activiteiten te monitoren. Dit zorgt voor een extra laag privacy, waardoor je anoniem kunt browsen zonder je zorgen te maken over wie je gegevens mogelijk in handen krijgt.

Veiliger gebruik van openbare wifinetwerken

Openbare wifi-netwerken, zoals in cafés, luchthavens en hotels, zijn vaak niet goed beveiligd. Dit maakt het gemakkelijk voor hackers om je persoonlijke informatie te onderscheppen, zoals wachtwoorden en creditcardgegevens.

Een VPN creëert een beveiligde tunnel voor je internetverkeer, waardoor je activiteiten verborgen blijven voor anderen op hetzelfde netwerk. Het gebruik van een VPN op openbare wifi-netwerken is een cruciale maatregel in het beschermen van je persoonlijke gegevens tegen cybercriminaliteit.

Kan ik een gratis VPN gebruiken om te internetten in Indonesië?

Het is mogelijk om een gratis VPN te gebruiken om te internetten in Indonesië. Maar het is belangrijk om de beperkingen en risico’s die hiermee gepaard gaan te overwegen. Gratis VPN-diensten bieden vaak een beperkte hoeveelheid data.

Je krijgt ook te maken met lagere snelheden, en een kleinere selectie van serverlocaties. Dit kan een probleem vormen als je een VPN nodig hebt voor data-intensieve activiteiten zoals streaming of het downloaden van grote bestanden. Bovendien kunnen gratis VPN’s minder goede beveiligingsfuncties bieden. Je privacy wordt dus minder goed beschermd met een gratis VPN.

Daarnaast financieren sommige gratis VPN-aanbieders hun diensten door gebruikersdata te verzamelen en te verkopen aan derden, of door irritante advertenties te tonen. Dit kan in strijd zijn met de voornaamste reden om een VPN te gebruiken: het beschermen van je privacy online.

Kan ik zonder zorgen internetten met een VPN in Indonesië?

Internetten met een VPN in Indonesië kan over het algemeen zonder zorgen, mits je enkele belangrijke overwegingen in acht neemt. VPN’s zijn legaal in Indonesië en worden vaak gebruikt door zowel inwoners als bezoekers om toegang te krijgen tot geblokkeerde websites, hun privacy te beschermen en veilig te internetten. Zoals met elk hulpmiddel dat invloed heeft op je digitale veiligheid en privacy, zijn er echter enkele aandachtspunten:

 1. Wees Bewust van de lokale wetgeving: Hoewel het gebruik van VPN’s legaal is in Indonesië, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de lokale wetgeving met betrekking tot internetgebruik. Sommige activiteiten die via een VPN worden uitgevoerd kunnen nog steeds wettelijke implicaties hebben.
 2. Pas op met gratis VPN’s: Zoals eerder vermeld, kunnen gratis VPN-diensten beperkingen hebben en soms zelfs je privacy in gevaar brengen. Overweeg een betaalde VPN-dienst voor een veiligere en betrouwbaardere ervaring.
 3. Gebruik VPN’s verantwoordelijk: Gebruik een VPN voor legitieme doeleinden. Bijvoorbeeld het beschermen van je privacy en het veilig gebruik maken van openbare wifinetwerken. Of gewoon omdat je gratis de Formule 1 wilt kijken tijdens je vakantie!
 4. Blijf up to date: De situatie rondom digitale privacy en internetvrijheid kan veranderen, zowel globaal als lokaal in Indonesië. Blijf op de hoogte van eventuele wijzigingen in de wetgeving dat van invloed kan zijn op het gebruik van VPN’s.
Check de beste VPN’s en vergelijk ze om de aanbieder te kiezen die het beste bij jou past!
Deel dit artikel
Linkedin

Ook interessant voor jou?

Internetten in Egypte – De complete guide

Indonesië is met haar prachtige eilanden, lekker eten en link met Nederland een enorm populaire...

Veilig internetten in Thailand – Voorkom onverwachte kosten!

Indonesië is met haar prachtige eilanden, lekker eten en link met Nederland een enorm populaire...

Internet in Duitsland veilig met een VPN – Bescherm je online privacy!

Indonesië is met haar prachtige eilanden, lekker eten en link met Nederland een enorm populaire...

Veilig internetten in Spanje met een VPN – De complete gids

Indonesië is met haar prachtige eilanden, lekker eten en link met Nederland een enorm populaire...

Direct beginnen met een VPN in indonesië?
Veilig internetten in Indonesië