Gratis TV kijken via internet: de complete handleiding met alles wat je nodig hebt

In het digitale tijdperk is televisie kijken niet langer beperkt tot de traditionele TV in de woonkamer. Met de opkomst van internet en streamingdiensten is het nu mogelijk om overal en altijd TV te kijken. Of je nu onderweg bent, in het buitenland zit, of gewoon comfortabel vanuit je bed wilt kijken: de wereld van online TV biedt talloze mogelijkheden. In dit artikel verkennen we hoe je gratis en op elk moment TV kunt kijken via het internet.

Wij laten je zien hoe je op een veilige en voordelige manier overal en altijd alles kunt streamen wat je maar wilt.

First things first: wat heb je nodig om TV te kijken via internet?

Om via internet televisie te kunnen kijken, heb je een paar basisdingen nodig:

1. Een betrouwbare internetverbinding. Een snelle en stabiele internetverbinding is essentieel voor het streamen van tv-programma’s zonder irritante haperingen of verlies van verbinding.
2. Een geschikt apparaat. Dit kan een smartphone, tablet, laptop, desktopcomputer of een smart-TV zijn.
3. Toegang tot streamingplatforms of apps. Er zijn verschillende websites en apps waar je gratis TV kunt kijken.

Gratis streamingdiensten en websites

Er zijn meerdere streamingdiensten en websites waar je gratis toegang hebt tot een breed scala aan tv-programma’s:
– Publieke Omroepen: Veel landen hebben publieke omroepen die een deel van hun content gratis online aanbieden.
– Gratis Streaming Platforms: Websites zoals Pluto TV en Crackle bieden gratis toegang tot een verscheidenheid aan tv-shows en films.
– YouTube: Dit platform heeft een enorme collectie van gratis te bekijken content, variërend van documentaires tot zelfgeproduceerde shows.

Internationale televisie en geoblocking:

Wanneer je buitenlandse televisie wilt kijken of juist Nederlandse programma’s wilt blijven volgen vanuit het buitenland, kan geoblocking een hindernis vormen. Geoblocking is een technologie die uitgevers van content gebruiken om te bepalen in welke landen hun content niet toegankelijk is.

Dat heeft allemaal te maken met uitzendrechten. In sommige landen heeft een uitgever niet de rechten voor een bepaald programma, zodat ze het je daar niet mogen aanbieden. Het gevolg? Wanneer jij vanuit dat land online gaat, wordt je herkend aan het IP-adres waarmee je surft. Daardoor wordt de content die niet mag worden uitgezonden in dat land, dan beperkt.

Daardoor kun je in het buitenland sommige Nederlandse programma’s niet volgen. Het is ook de reden dat je vaak geen toegang hebt tot:

Gelukkig zijn er manieren om deze beperkingen te omzeilen.

Geoblocking omzeilen

Er zijn verschillende manieren om die geografische blokkades te slim af te zijn. Zoals je kon lezen heeft het vooral te maken met je IP-adres. Dus als je dat kunt aanpassen, kun je doen alsof je vanuit een ander land online bent. En dat betekent weer dat je online televisie kunt kijken alsof je vanuit dat land surft.

1. VPN. Een Virtual Private Network (VPN) is een effectieve tool om geoblocking te omzeilen. Een VPN verbergt je werkelijke locatie door je internetverkeer om te leiden via servers in andere landen. Hierdoor lijkt het alsof je vanuit dat land toegang zoekt tot het internet. Bijvoorbeeld, door verbinding te maken met een server in Nederland, kun je Nederlandse tv-zenders bekijken vanuit het buitenland. Omgekeerd kun je door verbinding te maken met een server in een ander land, genieten van buitenlandse tv in Nederland.

Voordelen: Naast het omzeilen van geoblocking, biedt een VPN versleuteling en beveiliging voor je online activiteiten.

Selectiecriteria: Kies een VPN met een breed scala aan serverlocaties, hoge snelheden voor streaming en een sterk privacybeleid.

Smart DNS-diensten: Smart DNS is een andere methode om geografische beperkingen te omzeilen. In plaats van je gehele internetverkeer, wijzigt Smart DNS alleen de DNS-informatie die nodig is om toegang te krijgen tot geoblocked content.

Voordelen: Smart DNS kan sneller zijn dan VPN omdat het geen versleuteling biedt, wat het ideaal maakt voor streaming doeleinden.

Toepassingen: Het is een goede optie als je vooral geïnteresseerd bent in het omzeilen van geoblocks zonder de extra beveiliging die een VPN biedt.

De voordelen van geoblocking omzeilen voor online TV kijken

Welke methode je ook gebruikt, voor wie online televisie wil kijken heeft het een paar belangrijke voordelen om geoblocking te omzeilen.

Kijken vanuit het buitenland: Als je in het buitenland bent en toegang wilt tot Nederlandse televisie, kun je een VPN of Smart DNS gebruiken om je virtuele locatie naar Nederland te veranderen. Hierdoor krijg je toegang tot platforms zoals NPO Start, RTL XL, en andere Nederlandse diensten die anders geblokkeerd zouden zijn.

Buitenlandse tv in Nederland: Om internationale content te bekijken vanuit Nederland, kun je een VPN of Smart DNS instellen op een locatie in het gewenste land. Dit stelt je in staat om diensten zoals BBC iPlayer, Hulu, of Amerikaanse Netflix te bekijken.

Mobiel tv kijken via internet

In het tijdperk van smartphones en tablets is de manier waarop we tv kijken drastisch veranderd. Vroeger was je gebonden aan uitzendtijden. De TV-gids was heilig. Als je een bepaald programma wilde zien, dan moest je zorgen dat je daarvoor thuis was. Was je de deur uit, dan moest je met een ingewikkelde recorder aan de slag, of je had pech gehad.

Had je de luxe van zo’n recorder, dan was er nog een reëel risico dat er iets mis ging met de videoband. Kortom: de leven van de televisiekijker van een tien jaar gelden ging niet over rozen. Dat is inmiddels wel veranderd.

Met de beschikbaarheid van talloze mobiele apps is het kijken van televisie niet langer beperkt tot de traditionele huiskameromgeving. Of je nu in de trein zit, in een wachtkamer wacht, of bij een hotelzwembad aan de andere kant van de wereld ligt te zonnen: mobiel tv kijken via internet biedt een ongeëvenaarde flexibiliteit. Hier is een uitgebreide gids om optimaal gebruik te maken van deze technologische vooruitgang:

  • Lokale en internationale apps: Veel lokale tv-zenders bieden hun eigen apps aan waarmee je live of op aanvraag kunt kijken. Internationale streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime en Hulu hebben ook mobiele apps. Deze apps zijn vaak beschikbaar in de App Store voor iOS en in Google Play voor Android-apparaten.
    • Voordeel: Je hebt toegang tot een breed scala aan content, van lokaal nieuws tot internationale blockbusters, allemaal op één plek.
    • Tips voor gebruik: Zorg ervoor dat je een stabiele internetverbinding hebt voor de beste kijkervaring, vooral bij het streamen van high-definition content.
  • Gebruiksgemak: Mobiele apps zijn ontworpen voor gebruiksgemak. Met een paar tikken op je scherm kun je je favoriete programma’s en films starten. Veel apps onthouden ook waar je gebleven was in een show, wat het gemakkelijker maakt om verder te kijken.
  • Download opties voor offline kijken: Veel streamingdiensten bieden de mogelijkheid om shows en films te downloaden, zodat je ze later offline kunt bekijken. Dit is bijzonder handig als je in gebieden met beperkte of geen internettoegang bent, zoals tijdens vluchten of in afgelegen gebieden.
  • Kostenbesparing: Door gebruik te maken van mobiele apps kun je kosten besparen op traditionele kabel- of satellietabonnementen. Veel streamingdiensten bieden flexibele abonnementsopties of zelfs gratis content met advertenties.

Met deze uitgebreide gids over mobiel tv kijken kun je overal en altijd genieten van jouw favoriete televisiecontent. De sleutel is om de juiste apps te kiezen die passen bij je kijkvoorkeuren en te zorgen voor een goede internetverbinding voor een soepele streamingervaring.

Extra Tip: Vergeet niet om de instellingen van de app te controleren voor opties zoals beeldkwaliteit en datagebruik, vooral als je een beperkt data-abonnement hebt.

Deel dit artikel
Linkedin

Ook interessant voor jou?

De beste alternatieven voor Soap2day in 2024

In het digitale tijdperk is televisie kijken niet langer beperkt tot de traditionele TV in...

nlziet in het buitenland ontvangen kan met een vpn

Gratis tv kijken zonder abonnement – Zo geregeld met een VPN!

In het digitale tijdperk is televisie kijken niet langer beperkt tot de traditionele TV in...

alles over streamen

Alles streamen met een VPN. Hét complete overzicht

In het digitale tijdperk is televisie kijken niet langer beperkt tot de traditionele TV in...

geo blocks vpn

Geografische blokkade uitgelegd. Geoblocking omzeilen met een VPN

In het digitale tijdperk is televisie kijken niet langer beperkt tot de traditionele TV in...