Hoe kijk je naar NLZIET vanuit het buitenland?

Voor velen is NLZIET dé streamingdienst om Nederlandse televisieprogramma’s, series en live uitzendingen te volgen. Maar wat als je je buiten de Nederlandse grenzen begeeft en je favoriete programma’s wilt blijven kijken? Hier is een diepgaande gids voor iedereen die zich heeft afgevraagd hoe ze NLZIET in het buitenland kunnen bekijken.

Wat is NLZIET?

Laten we beginnen bij het begin. Voor degenen die misschien niet vertrouwd zijn met de service: NLZIET is een samenwerking tussen Nederlandse omroepen NPO, RTL en Talpa TV. Met deze dienst kun je zowel live als on-demand naar een schat aan Nederlandse televisie kijken, wat het een favoriet maakt onder veel Nederlandse kijkers.

Waarom is NLZIET beperkt buiten Nederland?

De rol van geoblocking

Net als veel andere streamingdiensten maakt NLZIET gebruik van een systeem genaamd ‘geoblocking’. Dit is een techniek die de toegang tot bepaalde internetcontent beperkt op basis van de geografische locatie van de gebruiker. Met andere woorden: waar ter wereld je je ook bevindt, wordt vastgesteld aan de hand van je IP-adres.

Waarom gebruiken ze geoblocking?

Dit heeft vooral te maken met licentieovereenkomsten. Uitzendrechten voor programma’s worden vaak op regionale basis verkocht. Dit betekent dat de uitzending van een bepaald programma in Nederland misschien niet dezelfde licentievoorwaarden heeft als in, laten we zeggen, Duitsland of Spanje.

Wat betekent dit voor jou?

Stel je voor: je bent op vakantie in Frankrijk, of je hebt een tijdelijke baan in Canada. Je hebt een momentje voor jezelf en besluit de laatste aflevering van je favoriete Nederlandse serie te streamen. Je gaat naar NLZIET, logt in en… je krijgt een foutmelding. Frustrerend, nietwaar?

Voor vele expats en reizigers is dit een bekend en teleurstellend scenario. Het gebrek aan toegang tot NLZIET in het buitenland betekent dat je je favoriete shows, nieuws en series mist, precies op de momenten dat je misschien wat extra comfort en een vleugje thuis nodig hebt.

Zijn er andere manieren om NLZIET in het buitenland te kijken?

Ja, dat zijn er! En nee, we hebben het niet over het downloaden van afleveringen via schaduwrijke websites of het gebruiken van middelen die je veiligheid en privacy in gevaar kunnen brengen.

In plaats daarvan is er een legitieme, veilige en effectieve oplossing: het gebruik van een VPN.

Wat is een VPN?

VPN staat voor Virtual Private Network. Simpel gezegd: een VPN leidt je internetverkeer om via een andere server voordat het de openbare internettoegang bereikt. Door dit te doen, “maskert” het je echte locatie en laat het websites (zoals NLZIET) denken dat je ergens anders bent – bijvoorbeeld in Nederland.

De Oplossing: Hoe kijk je naar NLZIET in het buitenland met een VPN?

Het gebruik van een VPN om NLZIET in het buitenland te bekijken is eenvoudiger dan je denkt. Hier zijn de stappen:

  1. Kies een betrouwbare VPN-provider. Er zijn tal van VPN-diensten beschikbaar. Het is belangrijk om een dienst te kiezen die goede snelheden, serverlocaties in Nederland en een sterk privacybeleid biedt.
  2. Download en installeer de VPN-app op je apparaat.
  3. Verbind met een Nederlandse server. Hierdoor lijkt het alsof je in Nederland bent.
  4. Ga naar NLZIET en log in op je account. Je zou nu zonder problemen moeten kunnen streamen!

De wereld wordt elke dag een stukje kleiner dankzij de wonderen van technologie. Hoewel geoblocking misschien een obstakel vormt voor het kijken naar NLZIET in het buitenland, is het met de juiste tools en kennis volkomen mogelijk om je favoriete Nederlandse shows te bekijken waar je ook bent. Een betrouwbare VPN is je beste vriend in deze missie. Gelukkig streamen!

Ook interessant voor jou?

Hoe kijk je naar Disney+ vanuit het buitenland?

Voor velen is NLZIET dé streamingdienst om Nederlandse televisieprogramma's, series en live uitzendingen te volgen....

Lees meer

Hoe kijk je naar de NPO vanuit het buitenland?

Voor velen is NLZIET dé streamingdienst om Nederlandse televisieprogramma's, series en live uitzendingen te volgen....

Lees meer

Films en muziek downloaden

Voor velen is NLZIET dé streamingdienst om Nederlandse televisieprogramma's, series en live uitzendingen te volgen....

Lees meer