Amazon Prime Video kijken – Unlock alle films en series

amazon prime video
Het gebruik van een VPN voor Amazon Prime Video in het kort

Door een VPN te gebruiken, krijg je toegang tot veel meer content bij Amazon Prime Video. Dit komt doordat je geografisch beperkt wordt als je vanuit Nederland inlogt. Door middel van een VPN lijkt het alsof je vanuit een ander land inlogt, wat de content van dat land beschikbaar maakt.

Bovendien beschermt een VPN je online privacy én vermijd je dat je bandbreedte beperkt wordt door je internetprovider als de servers overbelast raken.

Surfshark
Surfshark
Stream zonder bufferen
Geniet altijd en overal van Amazon Prime Video
Streamen met Surfshark

Bij online streamingdiensten denk je natuurlijk eerst aan Netflix en Disney+, maar met Amazon Prime Video is er nog een grote speler op de markt.

Amazon Prime biedt talloze populaire films en series, samen met een flink aantal exclusives die speciaal voor Amazon gemaakt zijn. Je kunt er zelfs de shows van veel Nederlandse cabaretiers kijken. Hoe je alle content op Prime Video unlockt, lees je hier.

1
NordVPN Meest populaire keuze
€ 3,39 Per maand
  • 59% korting
  • Inclusief mobiele app
  • Veilig & Supersnel
  • Meerdere apparaten
  • 4 op basis van 34183 reviews
Plus en minpunten NordVPN
Voordelen van NordVPN
Sterke beveiliging: AES 256-codering
Groot servernetwerk: 5.500+ servers
Goede prijs-kwaliteit: betaalbaar
Eenvoudige app-interface
Nadelen van NordVPN
Geen telefonische klantenservice
App is in het engels
Niet de goedkoopste
Geen eigen DNS-servers
Specificaties NordVPN
Aantal apparaten
10
Aantal servers
6300
Aantal landen
111
Geld terug garantie
30 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
NordVPN Reviews
9.2 VPNDeals.nl
4.0 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"Dat NordVPN vaak terugkomt in lijstjes met de beste VPN’s is geen toeval. Nord biedt een robuuste VPN-dienst met veel extra features en functies. Welke dat zijn, en waarom je de tool goed kunt overwegen als je op zoek bent naar meer privacy online? Dat lees je in deze NordVPN..."
Lees de volledige review

Tegenwoordig is het streamen van films en series populairder dan ooit. Diensten als Amazon Prime Video bieden een uitgebreide bibliotheek van je favoriete series en films, maar soms zijn bepaalde inhoud en exclusieve releases beperkt tot specifieke regio's. Dit is waar een VPN van pas komt. We kijken hoe je met behulp van een VPN toegang krijgt tot nóg meer content op Amazon Prime Video.

Stappenplan: Amazon Prime Video Kijken met VPN

1. Kies een betrouwbare VPN: Zoek een VPN aanbieder die servers biedt in de regio's waar je toegang wilt krijgen tot Prime Video content. Zorg ervoor dat de VPN hoge snelheden en sterke encryptie biedt.
  2. Download de VPN: Na het kiezen van een VPN programma, download en installeer je de bijbehorende app op je apparaat. Dit is meestal een eenvoudig proces dat via de website van de aanbieder kan worden voltooid.
  3. Verbind met een server Open de app en verbind met een server in het land waar je toegang wilt krijgen tot Prime Video content. Bijvoorbeeld, als je Amerikaanse shows wilt kijken, verbind dan met een server in de VS.
  4. Start met het streamen van je favoriete series en films: Met de VPN verbinding actief, log je in op je Amazon Prime Video account en begin je met het streamen van je favoriete shows en films. Je hebt nu toegang tot series en films die niet beschikbaar zijn in je eigen regio.
1
NordVPN Meest populaire keuze
€ 3,39 Per maand
  • 59% korting
  • Inclusief mobiele app
  • Veilig & Supersnel
  • Meerdere apparaten
  • 4 op basis van 34183 reviews
Plus en minpunten NordVPN
Voordelen van NordVPN
Sterke beveiliging: AES 256-codering
Groot servernetwerk: 5.500+ servers
Goede prijs-kwaliteit: betaalbaar
Eenvoudige app-interface
Nadelen van NordVPN
Geen telefonische klantenservice
App is in het engels
Niet de goedkoopste
Geen eigen DNS-servers
Specificaties NordVPN
Aantal apparaten
10
Aantal servers
6300
Aantal landen
111
Geld terug garantie
30 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
NordVPN Reviews
9.2 VPNDeals.nl
4.0 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"Dat NordVPN vaak terugkomt in lijstjes met de beste VPN’s is geen toeval. Nord biedt een robuuste VPN-dienst met veel extra features en functies. Welke dat zijn, en waarom je de tool goed kunt overwegen als je op zoek bent naar meer privacy online? Dat lees je in deze NordVPN..."
Lees de volledige review

Amazon Prime Video: Nederlandse comedy

Fans van Nederlandtalige cabaretiers kunnen hun hart ophalen: Amazon Prime Video heeft namelijk een deal gesloten met Comedy Station. Dat houdt in dat je de shows en conferenties van veel Nederlands comedians kunt bekijken – denk aan Herman Finkers, Bert Visscher en Ronald Goedemondt, en nog veel meer.

De dienst zit ingebakken in Amazon Prime Video. Je betaalt er wel extra voor, maar je kunt Comedy Station wel twee weken uitproberen voor je ervoor moet gaan betalen. Pak dus snel die kans en geniet van je favoriete Nederlandse cabaretiers!

Waarom een VPN Gebruiken voor Amazon Prime Video?

Geoblokkades omzeilen

De populairste reden om een VPN te gebruiken voor Prime Video zijn de geoblokkades die de streamingservice toepast. Amazon Prime Video past geografische beperkingen toe op hun content. Dit betekent dat sommige shows en films alleen beschikbaar zijn in bepaalde landen. Met een VPN kun je je locatie veranderen naar een land waar de gewenste content beschikbaar is. Zo krijg je toegang tot een breder aanbod. Dit geldt overigens voor vrijwel iedere grote streamingservice, waaronder HBO en Disney+.

Verbeterde privacy en veiligheid

Een VPN versleutelt je internetverbinding, waardoor je online activiteiten privé blijven en beschermd zijn tegen nieuwsgierige blikken. Dit is vooral belangrijk wanneer je gebruikmaakt van openbare wifinetwerken, bijvoorbeeld als je internet in het buitenland.

Vermijd bandbreedtebeperking (throttling)

Sommige internetproviders beperken de internetsnelheid bij het streamen van diensten zoals Amazon Prime Video om netwerkcongestie te verminderen, dit wordt bandwidth throttling genoemd. Een VPN kan helpen deze beperkingen te omzeilen, waardoor je zonder bufferen kunt genieten van je favoriete content.

Keuzehulp

Check welke VPN het beste bij jou past!

Veelgestelde vragen

• Wat is Amazon Prime Video?

Amazon Prime Video is een streamingdienst, net als Netflix en Disney+. De dienst staat boordevol met films en series, en je vindt er zelfs een groot aantal Nederlandse cabaretiers.

• Kan ik alles zien op Prime Video?

Nee, sommige content is geblokkeerd op basis van je locatie, net als bij veel andere streamingdiensten. Dat is vervelend, maar met een VPN kun je die blokkade simpel omzeilen.

• Is het gebruik van een VPN legaal?

Ja, in Nederland en verreweg de meeste landen ter wereld is het gebruik van een VPN volledig legaal - ook om geblokkeerde content op streamingdiensten te bekijken.

Deel dit artikel
Deel via WhatsApp

Ook interessant voor jou?

scandinavische series

Beste Scandinavische series op Netflix: Top 10

spaanse series

Dit zijn de 10 beste Spaanse series op Netflix

paramount plus in nederland

Paramount Plus in Nederland – Zo kijk je overal je favoriete shows

Hoe kijk je naar Disney+ vanuit het buitenland?

Unlock alle content op Prime Video met een VPN
Unlock alle content op Prime Video met een VPN
Streamen met Surfshark