Buitenlandse televisie kijken? GRATIS TV zenders ontvangen met een VPN

buitenlandse zenders

Geen zin om veel te lezen, maar gewoon lekker zappen naar gratis buitenlandse zenders? Hier is wat je doet. Sluit voor een paar euro een abonnement af bij NordVPNVervolgens verbind je met een server in het buitenland om online te gaan. Dat geeft je toegang tot het aanbod in dat land. Kind kan de was doen: het wijst zich vanzelf.

Wist je dat je een VPN kunt gebruiken om gratis buitenlandse TV te bekijken, die in Nederland lang niet altijd te ontvangen is? Hieronder gaan we je laten zien hoe je op een eenvoudige manier een grote hoeveelheid aan internationale zenders ontsluit via een VPN verbinding.

Het komt regelmatig voor dat bepaalde series of programma’s alleen beschikbaar zijn voor een specifiek land. Door uitzendrechten en internationale afspraken kun je daar in Nederland dan niet bij komen. Toch kun je diezelfde programma’s dan in veel gevallen wel streamen met een VPN, door als het ware te doen alsof je vanuit een ander land kijkt.

gratis buitenlandse tv zenders ontvangen is niet moeilijk met een vpn

Waarom je in Nederland niet naar Internationale zenders kunt kijken

Sommige buitenlandse of Internationale televisiezenders kun je niet in Nederland bekijken. Dat kan alles te maken hebben met uitzendrechten, maar ook met censuur of geografische beperkingen. Censuur kan opgelegd bijvoorbeeld door de overheid zijn opgelegd. Als je in Nederland bijvoorbeeld wilt genieten van een serie op BBC, dan krijg je een melding. In de meeste gevallen lees je dat de gevraagde dienst niet beschikbaar is voor jou. Met een VPN-verbinding omzeil je dit.

Met een VPN heb je namelijk geen last van deze geografische blokkades. Normaal gesproken is jouw IP-adres gekoppeld aan je huidige locatie. Is dat Nederland, dan kun je geen series of documentaires volgen op BBC.

Dat geldt natuurlijk ook het gebruik van streamingdiensten zoals bijvoorbeeld Netflix. In Nederland kun je niet naar het aanbod films en series kijken die worden aangeboden op de Amerikaanse Netflix. Als je gebruik maakt van een VPN kan dat wel. Je maakt dan namelijk gebruik van het IP-adres van de server.

Wil je bijvoorbeeld kijken naar Internationale zenders zoals BBC? Dan selecteer je eenvoudig een server die zich in Engeland bevindt. Als je een VPN gebruikt, welke Internationale zenders kun je dan nog meer ontvangen? En kun je met een VPN-verbinding ook Nederlandse zenders ontvangen in het buitenland?

Welke Internationale TV zenders kun je ontvangen met een VPN-verbinding?

Het Nederlandse televisie aanbod is ruim, maar voldoet soms gewoon niet aan jouw wensen. Bijvoorbeeld omdat je fan bent van Engelse series of graag een documentaire wilt volgen die alleen wordt uitgezonden op BBC. Maar, er zijn natuurlijk nog veel meer buitenlandse televisiezenders waar je van kunt genieten als je gebruik maakt van een VPN-verbinding. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar zenders in Europa, maar ook daarbuiten.

Natuurlijk vanaf jouw eigen locatie in Nederland. Het buitenlandse zenderaanbod met een VPN is ongelooflijk groot. Zo kun je niet alleen kijken naar Engelse programma’s, maar je geniet ook van Internationale zenders uit bijvoorbeeld Canada, Amerika of Noorwegen.

Keuzehulp

Ben je overtuigd en wil je jouw perfecte VPN vinden? Wij helpen je om verschillende aanbieders van VPN te vergelijken. Helemaal aan te passen naar smaak…

Enkele zeer interessante zenders en streamingdiensten die je met een VPN kunt ontvangen zijn:

 • Netflix: Netflix is van origine een Amerikaanse bedrijf. Hoewel we ook in Nederland kunnen genieten van deze streamingdienst, is het aanbod verschillend. Door gebruik te maken van een VPN kun je ook genieten van Amerikaanse Netflix films en series, of Harry Potter op Netflix kijken door te verbinden met een server in een land waar Netflix die rechten heeft.
 • BBC: deze Engelse zender kun je in Nederland niet ontvangen. Mits je via jouw IP-adres laat weten dat je woonachtig bent in Engeland. Dat kan door het tot stand brengen van een VPN-verbinding via een server die zich in Engeland bevindt.
 • Amazon Prime: deze streamingdienst is onderdeel van Amazon. Wil je films en programma’s kunnen bekijken via dit platform? Ook dan maak je gebruik van een VPN-verbinding.

Natuurlijk zijn er nog veel meer Internationale zenders die je vanuit Nederland kunt bekijken. Voorbeelden daarvan zijn televisiezenders uit Zwitserland, Finland, Denemarken en Duitsland. Het enige wat je nodig hebt is een VPN-provider met servers over de hele wereld. Of in ieder geval in het land met de door jou gewenste televisiezenders.

buitenlandse zenders ontvangen met een vpn

VPN gebruiken gratis TV in het buitenland te kijken

Als je gebruik maakt van een VPN voor Internationale zenders, dan maak je gebruik van het IP-adres van de server die je kiest. Jouw eigen locatie blijft dus geheim. Zo kun je ook terwijl je in Nederland op de bank zit, genieten van gratis buitenlandse televisieprogramma’s die normaal gesproken geblokkeerd zouden worden.

Hetzij door programma rechten of omdat de overheid deze censuur heeft opgelegd. Maar, een VPN-verbinding voor het volgen van buitenlandse series of sportwedstrijden heeft nog meer voordelen. Dit zijn de belangrijkste:

 • Veilig en anoniem online: naast het bekijken van buitenlandse zenders in Nederland, zorgt een VPN-verbinding er ook voor dat je veilig én anoniem kunt surfen. Jouw locatiegegevens zijn namelijk niet zichtbaar voor derden. Daarnaast kan niemand zien welke websites je bezoekt en laat je geen digitale sporen achter. Het opbouwen van een digitaal dossier is op deze manier niet mogelijk. Je wordt dus tijden het kijken van jouw favoriete serie niet lastig gevallen met gepersonaliseerde campagnes of advertenties. Ook het versturen van data doe je veilig en discreet.
 • Alle devices: als je kiest voor een goede provider, zoals NordVPN, dan kun je jouw account gebruiken op elk mobiel apparaat. Dat kan een desktop zijn, maar natuurlijk ook jouw laptop, tablet of smartphone. Het enige wat je hoeft te doen is inloggen op jouw persoonlijke VPN-account. Handig als je bijvoorbeeld via jouw smartphone wilt kijken naar een sportprogramma op BBC of een serie wilt volgen die alleen op de Amerikaanse Netflix wordt uitgezonden.
 • In buitenland en Nederland: een VPN-verbinding kun je natuurlijk ook gebruiken voor het ontvangen van Nederlandse zenders. Bijvoorbeeld als je op vakantie bent in het buitenland. Want ook in dat geval kun je te maken krijgen met blokkeringen en censuur. Ben je in Amerika op vakantie en wil je genieten van een RTL4 programma? Dan maak je met jouw VPN eenvoudig verbinding met een Nederlandse server. Zo werkt dat andersom natuurlijk ook.

Internationale zenders bekijken: VPN installeren doe je zo

Er is niets zo ontspannen dan het kijken van een leuke serie of film. Misschien in het weekend, na een lange werkdag of samen met vrienden of vriendinnen. Heb je het Nederlandse aanbod van films en series onderhand wel gezien? En zou je heel graag naar buitenlandse zenders willen kijken zoals bijvoorbeeld de BBC? Het installeren van VPN-software is heel eenvoudig. Binnen 5 minuten kun je genieten van een enorm aanbod.

Weet je niet precies hoe je dat aan moet pakken maar wil je wel gebruik maken van Internationale zenders met een VPN? Volg dan simpelweg de onderstaande 5 stappen:

 • Ga op zoek naar een betrouwbare VPN-provider. Deze kun je online vinden, maar wel hebben ook een goede suggestie voor je. NordVPN is de meest betrouwbare aanbieder van uitgebreide VPN-diensten. Ook als je tv in het buitenland wilt kijken.
 • Selecteer het abonnement dat tegemoet komt aan jouw behoefte en wensen. Je kunt kiezen voor een particulier of een zakelijk VPN-abonnement.
 • Installeer de VPN-software die je ontvangt van de provider. Deze kun je jouw desktop installeren, maar natuurlijk ook op de laptop of tablet.
 • Creëer nu een account aan de hand van een gebruikersnaam en een veilig wachtwoord. Daarna kun je direct inloggen op jouw account.
 • Kies nu een server waarmee je graag verbinding wilt maken. Als je bijvoorbeeld naar programma’s wilt kijken die worden uitgezonden op de BBC, dan kies je voor een server die zich in Engeland bevindt. Liever binge watchen op een buitenlandse Netflix met Harry Potter? Kies dan een server in een land met dat aanbod de lijst van jouw VPN-provider.

Keuzehulp

Wij helpen je om verschillende aanbieders van VPN te vergelijken. Helemaal aan te passen naar smaak…

Ook gratis Nederlandse TV in het buitenland kijken

Dit trucje werkt natuurlijk ook andersom. Op vakantie wil je misschien wel graag je vertrouwde zenders en programma’s van thuis ontvangen. Door via een VPN met een Nederlandse server te verbinden, kun je ook gratis Nederlandse TV in het buitenland kijken. 

Ook daar kun je namelijk te maken krijgen met blokkades door censuur of overheidsbeslissingen. Met een VPN-verbinding ondervind je daar geen hinder van. Je kunt dus ook in het buitenland gratis kijken naar Nederlandse nieuwszenders, actualiteiten programma’s of entertainment of gratis online de Eredivisie kijken:

 • Ben je op vakantie naar het buitenland? Dan kun je jouw VPN-verbinding gebruiken voor het bekijken van Nederlandse televisieprogramma’s. Bijvoorbeeld via jouw smartphone, tablet of laptop.
 • Ben je in Nederland maar wil je kunnen genieten van Internationale zenders zoals BBC? Daarvoor hoef je alleen maar een server uit de lijst te selecteren. Zo kijk je onbeperkt naar jouw favoriete Engelse serie of sportwedstrijd.
 • Met een goede VPN-verbinding ben je niet langer afhankelijk van jouw locatie. Door gebruik te maken van IP-adres van de server, bevindt jij je vandaag in Amerika en ben je vanavond misschien wel in Denemarken of Zwitserland..
1
NordVPN Meest gekozen
€ 3,99 Per maand
 • 63% korting
 • Inclusief mobiele app
 • Veiligheid en privacy
 • Meerdere apparaten
 • 4 op basis van 30816 reviews
Plus en minpunten NordVPN
Voordelen van NordVPN
Sterke beveiliging: AES 256-codering
Groot servernetwerk: 5.500+ servers
Goede prijs-kwaliteit: betaalbaar
Eenvoudige app-interface
Nadelen van NordVPN
Geen telefonische klantenservice
App is in het engels
Niet de goedkoopste
Geen eigen DNS-servers
Specificaties NordVPN
Aantal apparaten
6
Aantal servers
5.500
Aantal landen
59
Geld terug garantie
30 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
NordVPN Reviews
9.2 VPNDeals.nl
4.0 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"Dat NordVPN vaak terugkomt in lijstjes met de beste VPN’s is geen toeval. NordVPN is een robuuste VPN-dienst met veel extra features en functies. Welke dat zijn, en waarom je de tool goed kunt overwegen als je op zoek bent naar meer privacy online, lees je in deze NordVPN review...."
Lees de volledige review

Buitenlandse Formule1 TV uitzendingen kijken

Misschien had je als F1-fan de link al gelegd, maar deze manier betekent ook dat je veel meer Formule1 wedstrijden gratis kunt bekijken. In Nederland wordt bijvoorbeeld alleen de Grand Prix van Zandvoort op nationale televisie uitgezonden, maar met deze tactiek kijk je F1 zonder ViaPlay doordat je ook met buitenlandse zenders kunt verbinden.

 

Deel dit artikel
Linkedin

Ook interessant voor jou?

De beste alternatieven voor Soap2day in 2024

Wist je dat je een VPN kunt gebruiken om gratis buitenlandse TV te bekijken, die...

nlziet in het buitenland ontvangen kan met een vpn

Gratis tv kijken zonder abonnement – Zo geregeld met een VPN!

Wist je dat je een VPN kunt gebruiken om gratis buitenlandse TV te bekijken, die...

Gratis TV kijken via internet: de complete handleiding met alles wat je nodig hebt

Wist je dat je een VPN kunt gebruiken om gratis buitenlandse TV te bekijken, die...

alles over streamen

Alles streamen met een VPN. Hét complete overzicht

Wist je dat je een VPN kunt gebruiken om gratis buitenlandse TV te bekijken, die...

Gewoon snel gratis tv kijken?
Streamen met NordVPN