Hoe kan je de Super bowl (gratis) vanuit Nederland bekijken?

Elk jaar in februari is hét sportspektakel van de Verenigde Staten: de Super Bowl! In 2023 ging de strijd om de Super Bowl tussen de Kansas City Chiefs en de Tampa Bay Buccaneers. Maar hoe kijk je de Super Bowl in Nederland?

Ga je de Super Bowl dit jaar voor het eerst kijken? Wat leuk! In deze blog vind je alle tips&tricks over de Super Bowl, hoe en waar je het kan kijken en alles eromheen. Ook geven je informatie over het gratis volgen van de Super bowl, door te streamen middels een VPN (ja dit is legaal!)

Een tipje van de sluier: het iconische ‘Half Time Concert’ wordt dit jaar verzorgt door niemand minder dan The Weeknd.

De 55e editie van The Super Bowl

In de Nacht van 10 op 11 februari wordt de 56e editie van de Super Bowl gespeeld. Het begint om 00.00 Nederlandse tijd en is in Nederland helaas alleen op betaalde zenders te volgen.

Wat is de Super Bowl precies? Voor de mensen die, het grootste eendaagse sportevenement ter wereld, voor de eerste keer kijken vertel ik hieronder in het kort wat de Super Bowl precies is. Mocht je al een die-hard fan zijn of ben je benieuwd naar de tips over het gratis kijken van de Super Bowl, scrol dan vooral even verder!

The Super Bowl is de American football finale die elk jaar in februari gespeeld wordt. Het is de wedstrijd tussen de kampioenen van de American Football Conference en National Football Conference. Dit zijn twee professionele competities die samenvallen onder de National Football League. Deze League organiseert de Super Bowl.

De Super Bowl is het best bekeken televisieprogramma in The USA en meer dan 100 miljoen kijkers. Je kan je dus wel voorstellen dat de Amerikanen het gigantische publiek, belonen met een gigantische-show. Tijdens de ‘halftime’ (de rust) is er altijd een over-de-top optreden door één of meerdere wereldberoemde artiesten. Vorig jaar waren dat Shakira en Jennifer Lopez en dit jaar is het The Weeknd. Ook wordt er, geheel volgens Amerikaanse traditie, het volkslied uitbundig gezongen. Dat wordt dit jaar door de zangers Jazmine Sullivan en Eric Church verzorgd.

5 miljoen dollar voor 30 seconden reclametijd

Normaal spoelen we de reclames altijd gelijk door, altijd vervelend als je net een spannende serie of film aan het kijken bent (of dus de Super Bowl) en deze dan abrupt verstoord wordt door een ellenlange saaie wasmiddel reclame. Toch adviseren wij je om tijdens de Super Bowl dit niet te doen, in Amerika pakken ze namelijk helemaal uit met de reclames.

Met meer dan 100 miljoen kijkers is dit natuurlijk hét moment om je product of dienst onder aandacht te brengen. Er worden complete filmproducties voor de reclames gemaakt, die vaak tot iconische reclames hebben geleid. Een van de bekendste reclames is die van Apple Macintosh geweest. Deze reclame is in 1984 gemaakt en maar één keer uitgezonden, tijdens de Super Bowl. Door deze reclame kwam Apple op de kaart, want een reclame tijdens dit evenement bemachtig je niet zomaar.

‘Iedereen’ weet dat je een flinke portemonnee moet hebben om een reclame tijdens de Super Bowl uit te kunnen zenden. Hoe flink? Voor 170.000 dollar heb je één seconde zendtijd. Niet gek dus dat de reclame meesterwerkjes zijn. Het vernuftige achter deze reclames is vaak ook de kans voor een merk om zich over andere zaken uit te laten.

Zo maakte Audi een reclame waarbij de onderliggende boodschap het gelijktrekken van een beloning voor vrouwen naar voren kwam. En kwam Budweiser met een politiek standpunt de gelijke beloning voor mannen en vrouwen naar voren kwam en Budweiser met een politiek standpunt over de Mexicaanse immigranten (vanwege de muur die Trump had laten bouwen). Zoals je leest zijn de reclames minstens net zo leuk als de rest van de Super Bowl, laat iemand anders dus de popcorn maken en skip het reclameblok vooral niet!

Gratis de Super Bowl kijken

Gratis de Super Bowl zien, hoe doe je dat? Vanuit Nederland kan je alleen als betaalde KPN-klant de Super Bowl bekijken, met Nederlands commentaar. Heb je geen KPN, of wil je de ‘Real American Experience’ mét de over-de-top commentaren, dan zal je dus op een andere manier de Super Bowl moeten bekijken. Je kan er natuurlijk voor kiezen om een abonnement van ca 30 euro per maand aan de schaffen. Een andere, prijzige, optie is het kopen van een NFL Pass. Voor 100 dollar per seizoen kan je dan oa de Super Bowl zien.

Om nou zoveel geld uit te geven aan een nacht American Football plezier, gaat wellicht een stapje te ver. Je kunt ook een twijfelachtige site als Hesgoal gebruiken, maar dat is ook niet zonder gevaren. Is er nog een andere optie?

Jazeker! Je kan via de online-streamingdienst CBS Sports de Super Bowl nacht in alle pracht en glorie volgen, helemaal gratis. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een Amerikaans IP-adres.

Maak je geen zorgen, je hoeft hiervoor niet letterlijk in Amerika te zitten. Je kan namelijk gewoon ‘doen alsof’ je in Amerika bent, waardoor je een Amerikaans IP-adres krijgt. Hoe doe je dat? Nou, heel eenvoudig! Je hebt hier alleen een goeie VPN-verbinding voor nodig.

Hou je niet zo van die Super gehypede Amerikaanse commentaren, geeft niet! CBS Sports is namelijk niet de enige streamingdienst die de Super Bowl gratis aanbiedt. Als je voor een VPN met een Britse server kiest kan je het ook allemaal volgen! Middels de BBC iPlayer kan je de NFL, halftime en reclameblokken in topkwaliteit zien: mét iconisch Brits commentaar.

Woon je toevallig over de grens in Duitsland, of wil je de Super Bowl graag in het Duits volgen (hè iedereen zo zijn eigen voorkeuren), dan zou je ook voor een Duitse-IP kunnen kiezen en op hun ProSieben kanaal alles volgen.

Is dat echt zo makkelijk gedaan als hierboven staat? Ja, binnen enkele minuten heb je een VPN ingesteld én ben je al naar de NFL aan het kijken. Zelfs als je twee linkerhanden hebt, is het een eenvoudige klus! Hieronder lees je welke VPN je het beste kan installeren en hoe je het gebruikt.

Welke VPN verbinding heb ik nodig om de Super Bowl te kijken?

Om gelijk met de deur in huis te vallen: de VPN-server die wij het fijnste vinden is NordVPN. Natuurlijk zijn er nog meer degelijke aanbieder op de markt, maar toch merkten we dat NordVPN op meerder punten nét iets beter scoort. Kleine sidenote: wij zijn ervaren VPN gebruikers, dus kleine onregelmatigheden vallen ons direct op en dit hoeft dus zeker niet voor iedereen zo te zijn.

Een van de voordelen die NordVPN heeft, is hun 24/7 customer support. Ze spelen altijd in op de gebruiksvriendelijkheid en reageren snel via de chat! Om er als VPN uit te springen is het belangrijk om een top-verbinding te garanderen, dit heeft NordVPN slim aangepakt: ze bieden namelijk een SmartPlay feature aan, waardoor je een snelle en stabiele verbinding hebt.

Hierdoor zal je beeld niet haperen tijdens de wedstrijd! Ook heeft NordVPN een enorm scala aan servers, in The United Kingdom hebben ze al meer dan 400 servers om uit te kiezen.

Heb je zoveel keuze nodig? Jazeker, deze grote keuze is zeker geen luxeprobleem. Hoe meer servers een VPN aanbiedt, des te beter is dit voor je snelheid, stabiliteit én internetveiligheid. Ook gaat er hierdoor eigenlijk nooit iets mis tijdens het streamen, stel dat een server vastloopt of iets dergelijks, dan zijn er nog 399 andere servers over die het direct over kunnen nemen.

Extra handig: NordVPN is door meerdere vergelijkingssites als de snelste VPN server bestempeld

Hoe moet ik een VPN gebruiken om de Super Bowl te kijken?

Om je gelijk gerust te stellen, het gebruik van een VPN is legaal. Het wordt zelfs (in sommige gevallen) door de overheid toegejuicht, omdat het veel extra internetveiligheid biedt. Een VPN verbinding zorgt er namelijk voor dat jouw internetgegevens via een ander ip-adres geleid worden. Hierdoor kan je ‘anoniem’ door het internet surfen, zonder het gevaar dat er iemand meekijkt. Ook heeft een goede VPN een bijna volledig hackproof systeem, waardoor je met een gerust hart veilig je internetgegevens, e-mails en allerlei andere zaken op je pc kan bekijken.

Zowel het instellen, als het gebruik van een VPN is heel eenvoudig en snel geregeld. Hieronder hebben we de stappen voor je op een rijtje gezet:

Stap 1: Kies de juiste VPN aanbieder (NordVPN bijvoorbeeld).

Stap 2: Maak een account aan.

Stap 3: Installeer je NordVPN

Stap 4: Kies een server in Amerika, UK of waar je maar wilt

Stap 5: Ga naar je streamingdienst naar keuze

Stap 6: Zet een bak koffie en geniet van je Super Bowl event!

Zoals je leest is het echt een fluitje van een cent.

Kleine tip van ons: er zijn een hoop gratis VPN aanbieders, pas goed op bij het gebruik hiervan. Je wordt soms alsnog in een peperduur abonnement gelokt of de kwaliteit ervan is zo bagger dat je gelijk geen andere VPN verbinding meer aan durft te gaan. Let bij het kiezen van een goeie VPN altijd op de recensies en welke services ze bieden. Goedkoop is ook hierbij vaak duurkoop (ook al zijn VPN’s vrij goedkoop).

De aftrap van de Super Bowl

Na het lezen van deze blog weet je inmiddels de basis van de NFL, miljoenenreclames en VPN’s. Nu is het aan jou om de ‘American Super Bowl experience’ zo goed mogelijk na te bootsen. Flinke bak popcorn (lees saladekom), paar halve liters budweiser, buffalow wings en je bent al bijna ready to go. Ohja en check even of je VPN en streamingdienst klaarstaan, want de aftrap is om 00:30 uur en die wil je zéker niet missen.

Deel dit artikel
Linkedin

Ook interessant voor jou?

MotoGP kijken via VPN in Nederland (2024) – Bekijk hoe in 4 stappen

Elk jaar in februari is hét sportspektakel van de Verenigde Staten: de Super Bowl! In...

Gratis voetbal kijken? Droom niet verder, het kan altijd en overal!

Elk jaar in februari is hét sportspektakel van de Verenigde Staten: de Super Bowl! In...

Dit zijn de beste manieren om zonder Hesgoal je favoriete sport te bekijken

Dé Hesgoal Alternatief Handleiding. F1, Voetbal: Wat kijk jij ermee?

Elk jaar in februari is hét sportspektakel van de Verenigde Staten: de Super Bowl! In...

Online sport kijken

Elk jaar in februari is hét sportspektakel van de Verenigde Staten: de Super Bowl! In...