Beste VPN voor thuiswerkers

Beste VPN voor thuiswerken

Thuiswerken is de afgelopen jaren in een stroomversnelling gekomen. In het voorjaar van 2020 – toen de eerste lockdown vanwege corona een feit werd – was iedereen vooral bezig met het inrichten van een arbo technisch verantwoorde werkplek. Nu is het wel duidelijk dat veel mensen niet meer volledig teruggaan naar kantoor. Daarom hebben thuiswerkers ook in andere opzichten een goede werkplek nodig.

Iets wat daarbij vaak over het hoofd wordt gezien, is een VPN verbinding om digitale veiligheid en privacy te waarborgen. Ten onrechte. Waarom het gebruik van een VPN belangrijk is voor thuiswerkers? En wat is nu de beste VPN voor thuiswerkers? In deze blog vertellen we je er alles over.

Wat is een VPN-verbinding?

Voordat we je vertellen waarom je thuis gebruik zou moeten maken van een beveiligde verbinding, wil je natuurlijk wel weten wat dit precies inhoudt. VPN staat voor Virtual Private Network. Daarmee kun je ook thuis gebruik maken van een veilige internetverbinding.

Dat betekent dat je vanuit huis veilig kunt inloggen op het netwerk van jouw bedrijf. Bijvoorbeeld voor het ophalen of gebruiken van programma’s, bestanden of applicaties.

Een VPN-verbinding zorgt ervoor dat je op een veilige en anonieme manier gebruik kunt maken van het internet. De verbinding tussen jouw desktop, laptop of tablet én het wereldwijde web wordt versleuteld verzonden via een virtuele tunnel. Dat klinkt technisch en ingewikkeld, maar je kunt het zien als een soort beveiligde schil rondom jouw verbinding, die bijvoorbeeld hackers en cybercriminelen op afstand houdt.

Je hoeft je dus geen zorgen te maken door aanvallen van buitenaf. Daarnaast zorgt een VPN ervoor dat jouw locatie én het IP-adres dat je gebruikt, niet zichtbaar zijn. Dat betekent ook dat je geen hinder ondervindt van geografische blokkades of websites die door censuur niet toegankelijk zijn.

Een VPN voor thuiswerkers is vooral belangrijk voor het ophalen en versturen van privacygevoelige gegevens. Door het gebruik van een VPN-verbinding vanaf jouw thuiswerkplek profiteer je niet alleen van vrijheid en veiligheid, maar ook van anonimiteit.

Keuzehulp

Snel weten welke VPN bij je past? Wij helpen je om verschillende aanbieders van VPN te vergelijken. Helemaal aan te passen naar smaak…

VPN op de thuiswerkplek: waarom is dat zo belangrijk?

Thuiswerkers maken steeds meer gebruik van een versleutelde verbinding door gebruik te maken van een VPN. Maar waarom is dat eigenlijk zo belangrijk? In de eerste plaats omdat thuiswerkers vooral gebruik maken van hun eigen wifi netwerk. En dat is meestal minder goed beveiligd dan het netwerk op kantoor.

Tip: heb jij het idee dat anderen meeliften op jouw netwerk? Je kunt eenvoudig checken wie er op jouw wifi zit die daar misschien helemaal niets te zoeken heeft.

Een persoonlijk netwerk is vaak beveiligd met een wachtwoord, maar dat wil nog niet zeggen dat gegevens versleuteld worden verstuurd. Dat hoort namelijk niet bij de standaard beveiliging van een thuisnetwerk. Niet zo erg wanneer je privé gebruikt maakt van het netwerk, maar wel belangrijk wanneer je als thuiswerker data wilt ophalen of versturen. Zeker als je daarvoor moet inloggen op het bedrijfsnetwerk en gevoelige data verwerkt. Anders kun je namelijk zomaar een lek voor je bedrijfsnetwerk worden.

Dat geldt niet alleen voor de gegevens die je deelt met collega’s, maar natuurlijk ook over privacygevoelige data van klanten, opdrachtgevers of cliënten. Deze wil je, ook vanuit het thuiskantoor, het liefst veilig kunnen versturen.

Andere redenen waarom je bij thuiswerken gebruik zou moeten maken van een VPN zijn:

 • Veilig bestanden en privacygevoelige data ophalen en versturen. Ook vanaf het bedrijfsnetwerk.
 • Veilig inloggen op samenwerkingsprogramma’s met collega’s. Zoals bijvoorbeeld Microsoft Teams. Een VPN zorgt ervoor dat geluidsopnames en gesprekken niet kunnen worden afgeluisterd.
 • Veilig flexwerken op andere locaties. Met een VPN kun je op een veilige manier gebruik maken van de openbare wifi verbinding.

Veiligheid is dus één van de belangrijkste redenen waarom thuiswerkers gebruik zouden moeten maken van een VPN. Kiezen voor een betrouwbare aanbieder is dan natuurlijk wel van belang. Een goed voorbeeld hiervan is NordVPN.

Tip: hoe goed je beveiliging ook is, het is altijd verstandig om goed voorbereid te zijn. Lees wat je kunt doen wanneer je de mededeling krijgt dat je verbinding niet privé is en cybercriminelen gegevens proberen te stelen.

De voordelen van VPN gebruik vanaf de thuiswerkplek

Nu je precies weet waarom het gebruik van een VPN belangrijk is als je werkt vanuit huis, gaan we graag wat dieper in op de voordelen daarvan. Dat heeft alles te maken met privacy en anonimiteit, maar ook met online veiligheid én het omzeilen van blokkades. Bijvoorbeeld als je voor je werk websites wilt bezoeken in landen waar je te maken hebt met censuur.

 • Privacy en anonimiteit: een VPN voor thuiswerkers zorgt ervoor dat het IP-adres verborgen blijft. Je maakt namelijk gebruik van het IP-adres dat hoort bij de server van jouw VPN-verbinding. Dit heeft als voordeel dat jouw locatie anoniem blijft. Maak je bijvoorbeeld gebruik van een VPN-server die zich in Engeland bevindt, dan wordt dit automatisch gezien als jouw locatie. Niemand weet dus waar jij feitelijk gelokaliseerd bent.

Door als thuiswerker gebruik te maken van een dergelijke versleutelde verbinding, kun je ook veilig downloaden en uploaden. Handig bij het ophalen van privacy gevoelige bedrijfsinformatie of persoonsgegevens. Met een VPN kun je dus anoniem downloaden.

Nog een groot voordeel van een VPN-verbinding op de thuiswerkplek, is dat er geen digitaal dossier van jouw online activiteiten wordt opgebouwd. Dat betekent dat jouw online privacy gewaarborgd blijft en je geen hinder ondervindt van gepersonaliseerde marketing. Bijvoorbeeld in de vorm van campagnes of advertenties binnen Facebook of Google.

 • Online veiligheid: als je wilt werken vanuit huis, dan is jouw online veiligheid van belang. Bijvoorbeeld omdat je gebruik maakt van video calls met collega’s of samenwerkt via een daarvoor bestemd programma. Bijvoorbeeld Microsoft Teams of Office 365. Met een VPN-verbinding kun je niet worden afgeluisterd. Je kunt gegevens veilig en versleuteld versturen. Een belangrijke bescherming tegen cybercriminelen of overheidsinstellingen.

Thuiswerken betekent soms ook dat je moet werken vanaf een andere locatie. Natuurlijk wil je ook daar gebruik kunnen maken van online veiligheid. Zeker omdat je in dit geval gebruik maakt van een openbaar wifi-netwerk. Met een VPN doe je dat geheel veilig. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat jouw inlog en bankgegevens of bedrijfsdata op straat komen te liggen. Ook als je wilt werken vanaf een andere locatie is een VPN dus van belang.

 • Censuur en geografische blokkades: ook als je werkt vanuit huis moet je in sommige gevallen websites gecensureerde websites bezoeken. Bijvoorbeeld in landen zoals Turkije en China. Ook in Arabische landen wordt het internet in sommige gevallen door de overheid geblokkeerd. Door als thuiswerker gebruik te maken van een VPN ondervind je hier geen hinder van. Dat komt omdat de verbinding jouw huidige locatie verandert in die van de server die je gebruikt.

Dus, wat is dan de beste VPN voor thuiswerkers?

De beste beste VPN voor thuiswerkers is van een aantal factoren afhankelijk. Zo verschillen aanbieders in prijs en in specificaties. Als je de verbinding uitsluitend wilt gebruiken om veilig thuis te kunnen werken, is NordVPN één van de beste allrounders die je kunt kiezen.

1
NordVPN Meest populaire keuze
€ 3,09 Per maand
 • 69% korting
 • Inclusief mobiele app
 • Veilig & supersnel
 • Meerdere apparaten
 • 4 op basis van 32033 reviews
Plus en minpunten NordVPN
Voordelen van NordVPN
Sterke beveiliging: AES 256-codering
Groot servernetwerk: 5.500+ servers
Goede prijs-kwaliteit: betaalbaar
Eenvoudige app-interface
Nadelen van NordVPN
Geen telefonische klantenservice
App is in het engels
Niet de goedkoopste
Geen eigen DNS-servers
Specificaties NordVPN
Aantal apparaten
10
Aantal servers
6300
Aantal landen
111
Geld terug garantie
30 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
NordVPN Reviews
9.2 VPNDeals.nl
4.0 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"Dat NordVPN vaak terugkomt in lijstjes met de beste VPN’s is geen toeval. NordVPN is een robuuste VPN-dienst met veel extra features en functies. Welke dat zijn, en waarom je de tool goed kunt overwegen als je op zoek bent naar meer privacy online, lees je in deze NordVPN review...."
Lees de volledige review

Wil je meer goede providers vergelijken? Bekijk dan ook zeker eens ons overzicht van beste VPN aanbieders in de markt, om verschillende aspecten met elkaar te vergelijken.

Het instellen van een veilige VPN-verbinding op het thuiskantoor

Nu weet je precies waarom het voor thuiswerkers belangrijk is om een VPN te gebruiken en wat de voordelen daarvan zijn. Gelukkig is het instellen van een veilige internetverbinding via VPN heel eenvoudig. Je hebt dus geen specifieke kennis nodig. Het installeren van een VPN-verbinding begint natuurlijk met het kiezen van een betrouwbare provider. NordVPN is daar een prima voorbeeld van. Door te kiezen voor deze provider, geniet je niet alleen van een veilige internetverbinding, maar ook van online privacy en anonimiteit. Daarnaast kun je met NordVPN geografische blokkades omzeilen. Handig voor thuiswerkers dus.

Het installeren van een VPN is niet moeilijk. Dat doe je in binnen een paar minuten als je gebruik maakt van het handige stappenplan hieronder:

 1. Kies een betrouwbare provider. NordVPN is al jaren marktleider op het gebied van betrouwbare en veilige VPN-services.
 2. Kies een VPN-pakket dat bij je past. Een goede provider biedt diverse pakketten aan. Kies eenvoudig het abonnement dat het meest aansluit bij jouw behoefte (wij hebben goede ervaringen met NordVPN).
 3. Zodra je hebt gekozen voor een passend abonnement, ontvang je de software die je nodig hebt om als thuiswerker gebruik te kunnen maken van een veilige VPN-verbinding. Volg simpelweg de stappen om de software te kunnen installeren op jouw computer.
 4. Maak een persoonlijk account aan. Dat doe je met een gebruikersnaam en een wachtwoord. Deze houd je natuurlijk veilig. Log nu in op jouw persoonlijke account.
 5. Selecteer server waarmee je verbinding wilt maken en geniet van een veilige, anonieme én snelle VPN-verbinding vanaf jouw thuiswerkplek.

VPN-abonnement voor thuiswerken? Hier moet je op letten

Werk je veel vanuit huis en wil je daarbij zeker kunnen zijn van een veilige internetverbinding? Dan kies je voor een VPN. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van een abonnement? We hebben een aantal belangrijke dingen voor je op een rij gezet:

 • Een goede provider maakt gebruik van de servers over de hele wereld. Niet alleen binnen Europa, maar ook daarbuiten. Als je niet alleen op de werkplek maar ook privé gebruik wilt maken van een VPN, kies dan voor een provider die ook werkt met Nederlandse servers. Bijvoorbeeld als je op vakantie bent en wilt ontspannen met jouw favoriete serie via een streamingdienst zoals bijvoorbeeld Videoland. Waar ter wereld jij je op dat moment ook bevindt.
 • Lees de Algemene Voorwaarden goed door. Mits je voor een betrouwbare aanbieder kiest zoals NordVPN, is legitimiteit niet altijd vanzelfsprekend. Zeker niet als je gebruik wilt maken van onbekende providers.
 • Laat jouw beslissing afhangen van klanten reviews. Deze geven een prima beeld van de service die de provider biedt. Zo bepaal je zelf of deze VPN aan jouw wensen voldoet.
 • Controleer vooraf of de provider een proefperiode aanbiedt. Zeker als je de verbinding wilt gebruiken tijdens het thuiswerken is dat belangrijk. Zo heb je een aantal dagen de tijd om te kunnen bepalen of de dienst bij je past, zonder dat je ergens aan vast zit.

Welke VPN ga jij gebruiken op de thuiswerkplek?

Nu je als thuiswerker precies weet waar een goede VPN-service aan moet kunnen voldoen en wat de voordelen daarvan zijn, is het maken van de juiste keuze een stuk eenvoudiger. Zo kun je veilig streamen en online vergaderen met collega’s, anoniem en versleuteld bestanden ophalen én versturen via het bedrijfsnetwerk of geografische blokkades omzeilen. En dat maakt werken vanuit huis niet alleen anoniemer en veiliger, maar ook leuker.

Tot slot nog een extra tip voor nog meer online veiligheid als thuiswerker: gebruik wanneer je het internet betreedt een browser die goed met privacy omgaat. Daarmee wordt er goed voor jouw gegevens gezorgd en worden deze niet zomaar opgeslagen of met derden gedeeld.

Deel dit artikel
Linkedin

Ook interessant voor jou?

Je VPN op een router instellen is niet zo ingewikkeld als het lijkt

VPN instellen op router: stap-voor-stap handleiding voor een veilige internetverbinding

Thuiswerken is de afgelopen jaren in een stroomversnelling gekomen. In het voorjaar van 2020 -...

Proxy Server Gebruiken

Wat is een proxyserver en hoe werkt het?

Thuiswerken is de afgelopen jaren in een stroomversnelling gekomen. In het voorjaar van 2020 -...