Dit is hoe je Nederlandse tv kijkt in buitenland

Veel mensen vragen zich af hoe ze ook op vakantie Nederlandse TV programma’s kunnen kijken. Want wat is er nu lekkerder dan aan het einde van een dag sightseeing even tot rust komen met je favoriete Hollandse soap of serie? Helaas levert Nederlandse TV in het buitenland nogal eens problemen op.

De reden daarachter is iets dat bekend staat als ‘geoblocking‘. In dit uitgebreide artikel gaan we dieper in op wat geoblocking precies inhoudt. Daarnaast onderzoeken we hoe je, ongeacht waar je je bevindt op de globe, toch Nederlandse programma’s kunt streamen.

Wat is geoblocking?

Uitgevers van content gebruiken geoblocking om hun inhoud te beperken tot specifieke geografische gebieden. Dat heeft te maken met uitzendrechten. In sommige landen geldt andere wetgeving, of heeft de eigenaar van bepaalde programma’s simpelweg geen uitzendrechten.

Aan je IP-adres herkent een TV-zender vanuit welk land je surft. Is dat vanuit een land waar de zender geen content aanbiedt? Dan wordt je geblokkeerd. Dit betekent dat bepaalde Nederlandse TV-programma’s alleen toegankelijk zijn als je fysiek in Nederland bent.

De belangrijkste reden voor geoblocking is de bescherming van uitzendrechten. Tv-zenders kopen de rechten om programma’s in bepaalde regio’s te tonen. Door geoblocking kunnen ze deze rechten respecteren en hun inhoud beschermen tegen ongeautoriseerde toegang.

Nederlandse TV in het buitenland kijken doe je via internet

Zo kijk je toch Nederlandse TV in het buitenland

Om toegang te krijgen tot geografisch beperkte content, zoals Nederlandse televisie vanuit het buitenland, zijn er verschillende technieken die je kunt inzetten. Hieronder volgt een uitgebreide uitleg van de drie belangrijkste methoden: VPN’s, Smart DNS, en Proxy Servers.

1. VPN (Virtual Private Network)

Een VPN verbergt je werkelijke IP-adres en vervangt het door het IP-adres van de VPN-server. Dit kan in elk land zijn waar de VPN-service servers heeft staan, inclusief Nederland.

  • Voordelen. Naast het omzeilen van geoblocking, biedt een VPN ook versleuteling van je internetverkeer, wat je online activiteiten beveiligt tegen nieuwsgierige blikken.
  • Gebruiksscenario’s. Een VPN is bijzonder nuttig als je veiligheid en privacy op het internet belangrijk vindt, naast het omzeilen van geografische beperkingen.
  • Overwegingen. Niet alle VPN’s zijn gelijk. Sommige hebben betere snelheden, anderen staan bekend om hun sterke privacybeleid. Het is belangrijk om een VPN te kiezen die past bij je specifieke behoeften. Bekijk om je te helpen de beste VPN’s van Nederland.

Keuzehulp

Direct weten welke VPN bij jou past? Wij helpen je om verschillende aanbieders van VPN te vergelijken. Helemaal aan te passen naar smaak…

2. Smart DNS

Smart DNS is een technologie die je DNS-aanvragen omleidt via een server in een ander land. Hierdoor kun je toegang krijgen tot geblokkeerde inhoud zonder je IP-adres te veranderen.

  • Voordelen. Smart DNS is vaak sneller dan een VPN omdat er geen versleuteling plaatsvindt, wat het ideaal maakt voor streaming doeleinden.
  • Gebruiksscenario’s. Als je enkel geïnteresseerd bent in het streamen van content en minder nadruk legt op privacy en veiligheid, kan Smart DNS een goede keuze zijn.
  • Overwegingen. Omdat Smart DNS je internetverkeer niet versleutelt, blijf je vatbaarder voor online tracking en surveillance dan met een VPN.

3. Proxy servers

Een proxyserver werkt als tussenpersoon voor je internetverkeer. Het verbergt je IP-adres en vervangt het door het IP-adres van de proxy.

  • Voordelen. Proxy’s kunnen effectief zijn voor het omzeilen van eenvoudige geografische beperkingen en zijn vaak eenvoudig in te stellen.
  • Gebruiksscenario’s. Geschikt voor incidenteel gebruik wanneer je snel toegang wilt tot geblokkeerde inhoud zonder je zorgen te maken over geavanceerde privacybescherming.
  • Overwegingen. Proxy’s bieden geen end-to-end versleuteling, wat een risico kan vormen voor je privacy en veiligheid. Bovendien kunnen sommige geavanceerde geoblocking-methoden nog steeds effectief zijn tegen proxy’s.

Elk van deze methoden heeft zijn eigen sterke en zwakke punten, afhankelijk van wat je nodig hebt en wat je prioriteiten zijn. Voor de meeste gebruikers die op zoek zijn naar een combinatie van toegang en beveiliging, is een VPN vaak de beste keuze. Smart DNS en proxy’s zijn meer gespecialiseerd, met elk hun eigen specifieke use-cases.

Hoe kies je de juiste VPN om in het buitenland programma’s te kunnen streamen?

Als je besluit een VPN te gebruiken, let dan op:

– Snelheid: Een snelle VPN is essentieel voor soepel streamen.
– Serverlocaties: Zorg ervoor dat de VPN servers in Nederland heeft.
– Privacy en Veiligheid: Kies een VPN die je privacy respecteert en geen logs bijhoudt van je activiteiten.
– Gebruiksgemak: Een gebruiksvriendelijke interface is belangrijk voor een probleemloze ervaring.

Stap-voor-Stap: Nederlandse TV in het buitenland kijken met een VPN:

1. Kies en abonneer je op een betrouwbare VPN-service.
2. Download en installeer de VPN-app op je apparaat.
3. Open de app en verbind met een server in Nederland.
4. Ga naar de website van de Nederlandse tv-zender of gebruik hun app.
5. Begin met het streamen van je favoriete programma’s.

Het kijken van Nederlandse tv in het buitenland is mogelijk en relatief eenvoudig. Of je nu kiest voor een VPN, Smart DNS, of een proxy server, deze technologieën bieden manieren om geografische beperkingen te omzeilen en te genieten van Nederlandse inhoud, waar je ook bent.

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de wetten en voorschriften over het gebruik van deze technologieën in het land waar je verblijft.

Met deze kennis in handen, wens ik je veel plezier met het kijken naar je favoriete Nederlandse programma’s, waar ter wereld je ook bent!

Deel dit artikel
Linkedin

Ook interessant voor jou?

Internetten met een VPN in Duitsland – Bescherm je online privacy!

Veel mensen vragen zich af hoe ze ook op vakantie Nederlandse TV programma's kunnen kijken. Want...

Internetten met een VPN in Spanje – De complete gids

Veel mensen vragen zich af hoe ze ook op vakantie Nederlandse TV programma's kunnen kijken. Want...

zo kun je ziggo go in het buiteland op elk device streamen

Internetten in het buitenland, waar moet je op letten? Checklist en risico’s

Veel mensen vragen zich af hoe ze ook op vakantie Nederlandse TV programma's kunnen kijken. Want...

Internetten met een VPN in het Verenigd Koninkrijk – Bescherm je online privacy

Veel mensen vragen zich af hoe ze ook op vakantie Nederlandse TV programma's kunnen kijken. Want...