Ligue 1 live volgen met behulp van een VPN (2024)

De Ligue 1 is al jaren een van de beste competities in Europa, vooral aan de top. Met teams zoals Paris Saint-Germain, Olympique Lyonnais, en AS Monaco die strijden voor het kampioenschap, wil je geen moment missen.

Een VPN kan de oplossing zijn voor diegenen die alle wedstrijden live willen volgen vanuit het buitenland. We leggen je uit wat het nut is van een VPN om Ligue 1 wedstrijden te kijken en wat een VPN nog meer te bieden heeft. Heb je eenmaal de Ligue 1 onder je vingertoppen? Dan kun je met dezelfde truc online nog veel meer voetbal gratis kijken.

In 4 stappen Ligue 1 volgen met een VPN

 1. Kies een geschikt VPN programma: Selecteer een VPN met snelle servers in het land waar je toegang wilt krijgen tot de Ligue 1 uitzendingen.
 2. Download en installeer de VPN: Volg de instructies van de aanbieder om de VPN op je apparaat te installeren.
 3. Verbind met een server: Kies een server in het land van de streamingdienst die je wilt gebruiken.
 4. Kies een streamingdienst: Meld je aan bij een streamingdienst die de wedstrijden uitzendt.

Kanalen om Ligue 1 te volgen met een VPN

Diverse streamingdiensten bieden toegang tot Ligue 1 wedstrijden, maar hun beschikbaarheid kan variëren afhankelijk van je geografische locatie. Hier zijn enkele populaire opties:

Canal+ (Frankrijk)

 • Abonnement nodig? Ja, Canal+ vereist een betaald abonnement om toegang te krijgen tot hun sportuitzendingen, inclusief Ligue 1.
 • Welke server? Om toegang te krijgen tot Canal+ voor wedstrijden van de Franse topcompetitie, moet je verbinden met een server in Frankrijk.
 • Gratis? Nee, er is geen gratis toegang tot de voetbalwedstrijden via Canal+. Ze bieden soms proefperiodes aan, waarmee je het platform tijdelijk kunt uitproberen.

beIN Sports (Internationaal)

 • Abonnement nodig? Ja, beIN Sports vereist een abonnement om hun volledige aanbod, inclusief Ligue 1 en Bundesliga wedstrijden, te bekijken.
 • Welke server? beIN Sports heeft verschillende internationale versies. Verbind met een server in een land waar beIN Sports de rechten heeft om Ligue 1 uit te zenden (bijv. de VS, Canada, of Australië).
 • Gratis? Er is geen mogelijkheid om gratis voetbal te kijken, maar sommige regio's bieden proefperiodes waarmee je de service kunt testen.

BT Sport (Verenigd Koninkrijk)

 • Abonnement nodig? Ja, om Ligue 1 via BT Sport te kijken, is een betaald abonnement nodig.
 • Welke server? Je moet verbinden met een server in het Verenigd Koninkrijk om toegang te krijgen tot BT Sport.
 • Gratis? BT Sport biedt geen gratis toegang tot Ligue 1-wedstrijden. Ze kunnen echter wel introductieaanbiedingen of bundels hebben voor nieuwe abonnees.

ESPN+ (Verenigde Staten)

 • Abonnement nodig? Ja, ESPN+ vereist een abonnement om de wedstrijden te streamen.
 • Welke server verbinden? Om ESPN+ te gebruiken voor het bekijken van Ligue 1 (of de Premier League!), moet je verbinden met een server in de Verenigde Staten.
 • Gratis? ESPN+ biedt geen gratis toegang tot live wedstrijden. Ze hebben een maandelijkse of jaarlijkse abonnementsprijs, en soms bieden ze speciale promoties of bundels.

Is Ligue 1 kijken met VPN legaal?

Het gebruik van een VPN om de wedstrijden te bekijken van de Franse hoogste divisie bevindt zich in een juridisch grijs gebied. Hoewel het gebruik van een VPN op zich legaal is in de meeste landen, kan het omzeilen van geografische beperkingen om toegang te krijgen tot content die anders niet beschikbaar zou zijn, in strijd zijn met de gebruiksvoorwaarden van sommige streamingdiensten.

In de praktijk zien we dat je hier normaal gesproken een melding van krijgt met het verzoek om je VPN uit te schakelen, mits deze wordt gedetecteerd, wat met een goede VPN zelden het geval is.

Kan ik een VPN installeren op mijn TV?

Ja, het is mogelijk om een VPN te installeren op smart TV's of streamingapparaten zoals de Amazon Fire Stick. Echter, het installatieproces kan variëren afhankelijk van je apparaat. Sommige VPN-aanbieders bieden specifieke apps voor deze apparaten, terwijl je in andere gevallen de VPN misschien moet instellen op een router om alle apparaten in je netwerk te dekken.

De beste VPN voor het kijken naar Ligue 1

De keuze van een VPN-aanbieder hangt af van verschillende factoren, waaronder snelheid, serverlocaties, en online privacyfuncties. Hier zijn drie aanbevolen VPN's voor het streamen van de Franse topcompetitie:

 • ExpressVPN: Bekend om zijn hoge snelheden en uitgebreide servernetwerk. Aanrader voor het kijken van Ligue 1.
 • NordVPN: Biedt sterke beveiligingsfuncties en een groot aantal servers.
 • CyberGhost: Heeft geoptimaliseerde servers voor streaming en gebruiksvriendelijke apps.

Keuzehulp

Nog niet zeker welke VPN voor jou is? Vergelijk de beste VPN's onderling!

Deel dit artikel
Deel via WhatsApp

Ook interessant voor jou?

formule 1 kijken vanaf je mobiel zonder viaplay

Gratis Formule 1 kijken met VPN – Altijd live de F1 volgen

De NOS kijken in het buitenland doe je zo