Vakantie boeken met VPN. Met een VPN vliegtickets boeken is goedkoper!

Goedkopere vliegtickets boeken in 5 stappen

Geen zin om veel te lezen, maar wel om snel vakanties en vliegreizen te bekijken zonder gevolgd te worden?

Door een VPN te gebruiken en te verbinden met een server in een land met lagere prijzen, kun je besparen op je vlucht. Hier is een simpel stappenplan:

 1. Kies voor een betrouwbare VPN-provider zoals NordVPN, met servers wereldwijd.
 2. Installeer en log in op de VPN.
 3. Maak verbinding met een server in een land met doorgaans lagere tarieven, zoals Mexico, Hongarije, of Maleisië.
 4. Bezoek een boekingswebsite om je vlucht te zoeken.
 5. Vergelijk de prijs en boek je vlucht tegen een gereduceerd tarief!
NordVPN
Meest gekozen
Tip van de redactie
Bezoek NordVPN

Wist jij al dat een vakantie boeken met VPN je een flinke besparing kan opleveren? Zo zijn via een VPN vliegtickets en hotelovernachtingen vaak (veel) goedkoper te boeken dan zonder een VPN te gebruiken. Zo kun je dus flink goedkoper op zomervakantie of wintersport en houd je geld over voor andere leuke dingen. 

Veel mensen weten wel dat het loont om tijdens het vergelijken van vliegtickets incognito te browsen, omdat maatschappijen de prijzen aanpassen op basis van je surfgedrag en cookies.

Veel minder mensen weten dat er nog een factor is die invloed heeft op de boekingsprijs van je vakantie. Namelijk het land van waaruit boekt. Hoe zit dat? En waarom betekent het dat je VPN-verbinding zou moeten gebruiken bij het boeken van vakantie, weekendje weg of vliegticket?

1
NordVPN Meest populaire keuze
€ 3,39 Per maand
 • 69% korting
 • Inclusief mobiele app
 • Veilig & supersnel
 • Meerdere apparaten
 • 4 op basis van 34066 reviews
Plus en minpunten NordVPN
Voordelen van NordVPN
Sterke beveiliging: AES 256-codering
Groot servernetwerk: 5.500+ servers
Goede prijs-kwaliteit: betaalbaar
Eenvoudige app-interface
Nadelen van NordVPN
Geen telefonische klantenservice
App is in het engels
Niet de goedkoopste
Geen eigen DNS-servers
Specificaties NordVPN
Aantal apparaten
10
Aantal servers
6300
Aantal landen
111
Geld terug garantie
30 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
NordVPN Reviews
9.2 VPNDeals.nl
4.0 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"Dat NordVPN vaak terugkomt in lijstjes met de beste VPN’s is geen toeval. Nord biedt een robuuste VPN-dienst met veel extra features en functies. Welke dat zijn, en waarom je de tool goed kunt overwegen als je op zoek bent naar meer privacy online? Dat lees je in deze NordVPN..."
Lees de volledige review

In dit blog lees je er alles over. Daarnaast vertellen we je ook hoe je een VPN moet gebruiken om te kunnen besparen op jouw vakantie én op welke manier je deze verbinding tot stand brengt. Over een paar minuten weet ook jij hoe je een VPN kunt gebruiken om goedkope vliegtickets te boeken, zodat je er op je volgende vakantie extra relaxed en voordelig bij ligt.

vakantie zorgeloos boeken via VPN

Door je vakantie via een VPN te boeken lig jij er straks ook zo onbezorgd bij

Wat is een Virtual Private Network (VPN) precies?

Voordat je een VPN gaat gebruiken voor het boeken van een vakantie, vliegtickets of een hotelovernachting, wil je natuurlijk wel weten hoe dit werkt. Daarom eerst wat meer uitleg over wat een VPN nu precies is.

VPN staat voor Virtual Private Network. Het is een versleutelde manier om het internet te bezoeken: je legt een soort beschermde tunnel aan richting het internet, die jouw privégegevens afschermt terwijl je het internet gebruikt. Als je gebruik maakt van deze verbinding, dan wordt alle data tussen jouw computer en het internet in code verzonden. Je kunt privacygevoelige data, zoals bijvoorbeeld jouw adres of bankgegevens, veilig en versleuteld verzenden. De informatie is onbereikbaar voor hackers of cybercriminelen.

Keuzehulp

Wij helpen je om verschillende aanbieders van VPN te vergelijken. Helemaal aan te passen naar smaak…

Daarnaast zorgt een VPN-verbinding ervoor dat jouw IP-adres niet zichtbaar is. Je echte locatie blijft dus geheim. Daardoor kun je niet alleen veilig en anoniem surfen, maar heb je ook toegang tot het gehele wereldwijde web. Je wordt dus niet gehinderd door geografische blokkades en hebt tevens toegang tot websites die om redenen van censuur zijn geblokkeerd.

Op deze manier kun je het via een VPN bijvoorbeeld ook oplossen wanneer Facebook niet werkt in het buitenland.

In dat geografische stukje ligt de grootste waarde van je vakantie of vliegtickets via een VPN boeken. Dankzij het gebruik van een VPN ben je namelijk niet gebonden aan de locatie waar jij je bevindt. Je kunt namelijk verbinden met servers in verschillende landen, waardoor het voor de website die je bezoekt is alsof je vanuit dat land surft. Met andere woorden: je kunt je vakantie boeken via een buitenlandse site, terwijl het is alsof je ook echt in dat land bent.

Hoe je op die manier profiteert van flinke kortingen op vakanties en verblijven, maar ook op tickets van vliegmaatschappijen? Daar gaan we nu verder op in.

Waarom een vakantie boeken via een VPN-verbinding?

Hoewel een vakantie best wat mag kosten, betaal je liever niet teveel voor jouw hotel, vliegticket of verblijf. Door gebruik te maken van een VPN is dat ook helemaal niet nodig. Maar waarom is dat eigenlijk?

Dat heeft alles te maken met jouw locatie. Het komt namelijk meer dan eens voor dat hotels en luchtvaartmaatschappijen de prijzen van een accommodatie of ticket afstemmen op het land van herkomst. Boek je vanuit een “rijker” land, dan betaal je een hogere prijs voor jouw vakantie dan wanneer je boekt vanuit een land waar de inkomens lager zijn. Sommige hotels, vergelijkingswebsites of vakantieaanbieders bewaren de beste deals ook voor de lokale bevolking.

Aangezien Nederland een van de rijkste landen ter wereld is, betekent dit dat je vanuit ons land vrijwel altijd de hoofdprijs betaalt. Je surft immers vanuit een rijk land en – wanneer je een buitenlandse reis boekt – profiteert niet van binnenlandse deals. Het loont dus om te doen alsof je vanuit een ander land surft.

Ook luchtvaartmaatschappijen hanteren deze regel. Als je op zoek bent naar een goedkope vliegticket, dan doe je dat bij voorkeur via een goede versleutelde verbinding. Bijvoorbeeld via een betrouwbare provider zoals NordVPN. Boek je een ticket zonder een dergelijke verbinding, dan betaal je al snel de hoofdprijs. Niet echt een lekker begin van jouw vakantie dus. Door gebruik te maken van een VPN voor het boeken van een vakantie, ben je wél zeker van de laagste prijsgarantie.

Wanneer je meerdere websites bezoekt voor het vinden van de beste deal, loont het om nog een andere reden om een versleutelde VPN verbinding te gebruiken bij het vergelijken van hotels en vliegtickets. Dat heeft alles te maken met de meer bekende regel dat ticketprijzen omhoog worden gegooid naarmate je meer interesse laat zien.

Zonder een VPN zul je merken dat de prijzen stijgen naarmate je de deal vaker bekijkt of meerdere keren terugkomt op dezelfde website. Dat komt omdat er een tracking cookie wordt geplaatst. Zo weet de website precies waar jouw interesses liggen. Bekijk je een vliegticket of vakantieverblijf wat vaker? Dan gaat de prijs omhoog. Door gebruik te maken van een VPN ondervind je hier geen hinder van. Je surft namelijk anoniem op het IP-adres van de server die je selecteert. Boek je bijvoorbeeld een ticket of vakantie vanuit een armer land, dan betaal je automatisch minder.

Vliegticket of vakantie boeken met een VPN, hoe doet je dat?

Nu je precies weet waarom je een VPN zou moeten gebruiken voor het boeken van een zonvakantie, een vliegticket of een overnachting in een luxe hotel, wil je natuurlijk ook weten hoe je dat precies doet. In principe is dat heel eenvoudig. Je surft en zoekt naar vakanties zoals je dat altijd zou doen. Alleen nu maak je gebruik van een versleutelde verbinding met een VPN.

Doordat je bij een VPN verbinding de keuze hebt uit verschillende servers in verschillende landen, kun je vakanties via buitenlandse sites boeken alsof je jezelf in dat land bevindt. En zoals je hierboven kon lezen, levert dat vaak een flinke besparing op. Bovendien voorkom je dat ticketprijzen hoger worden doordat vliegtuigmaatschappijen niet kunnen volgen welke pagina's jij bekijkt.

Een bijkomend voordeel is de hoge mate van privacy en veiligheid die boeken via een VPN biedt. betekent dat je niet alleen verzekerd bent van de laagste prijs, maar ook anoniem en veilig surft. En dat is fijn, zeker als je privacygevoelige informatie en betalingsgegevens moet invoeren als je jouw droomvakantie of verblijf eenmaal hebt gevonden.

1
NordVPN Meest populaire keuze
€ 3,39 Per maand
 • 69% korting
 • Inclusief mobiele app
 • Veilig & supersnel
 • Meerdere apparaten
 • 4 op basis van 34066 reviews
Plus en minpunten NordVPN
Voordelen van NordVPN
Sterke beveiliging: AES 256-codering
Groot servernetwerk: 5.500+ servers
Goede prijs-kwaliteit: betaalbaar
Eenvoudige app-interface
Nadelen van NordVPN
Geen telefonische klantenservice
App is in het engels
Niet de goedkoopste
Geen eigen DNS-servers
Specificaties NordVPN
Aantal apparaten
10
Aantal servers
6300
Aantal landen
111
Geld terug garantie
30 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
NordVPN Reviews
9.2 VPNDeals.nl
4.0 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"Dat NordVPN vaak terugkomt in lijstjes met de beste VPN’s is geen toeval. Nord biedt een robuuste VPN-dienst met veel extra features en functies. Welke dat zijn, en waarom je de tool goed kunt overwegen als je op zoek bent naar meer privacy online? Dat lees je in deze NordVPN..."
Lees de volledige review

In 4 stappen via een VPN om flink te besparen op vakanties en vliegtickets

Je staat inmiddels vast te popelen om op zoek te gaan naar jouw volgende droomvakantie. Hier zijn de concrete stappen die je doorloopt om te kunnen browsen en boeken via een VPN netwerk:

 1. Ga op zoek naar een betrouwbare provider. Bij ons vergelijk je VPN aanbieders eenvoudig op verschillende eisen en specificaties.
 2. Vind de goedkoopste vliegtickets, vakanties en hotels door te surfen via een server in een lager inkomensland. Bijvoorbeeld Griekenland of Polen. Omdat je het IP-adres van deze server overneemt, blijft jouw feitelijke locatie (Nederland) geheim.
 3. Boeken doe je uiteindelijk niet alleen goedkoop, maar ook veilig omdat je gebruik maakt van een beveiligde verbinding waarbij data versleuteld wordt verzonden.
 4. Door gebruik te maken van een VPN voor het boeken van een goedkope vakantie, profiteer je dus van nog meer voordelen. Je kunt anoniem surfen, ondervindt geen hinder van geoblocking of censuur én kunt privacygevoelige gegevens veilig verzenden. Hoeveel je kunt besparen als je een vakantie of hotel boekt met een VPN-verbinding? Dat is afhankelijk van de aanbieder en de server die je gebruikt. Toch kun je rekenen op flinke kortingen. Deze kunnen oplopen tot honderden, en soms zelfs duizenden euro’s. De moeite waard dus!

vakantie boeken vpn

Keuzehulp

Wij helpen je om verschillende aanbieders van VPN te vergelijken. Helemaal aan te passen naar smaak…

Ga incognito

Een VPN is dus onmisbaar voor het boeken van een vakantie, maar het is nog niet het hele verhaal. De browser die je gebruikt staat namelijk al vol met cookies, kleine informatiebestandjes. Door die cookies weten websites die je bezoekt meer van je dan je misschien zou denken. Met een VPN kun je je eigen locatie wel verhullen, maar de al bestaande cookies blijven bestaan.

Je kunt je cookies handmatig verwijderen via de instellingen van je browser, maar soms zijn cookies juist hartstikke handig. De handigste manier om zonder cookies te surfen, is via een incognito-venster. Via het menu van je browser kun je zo'n nieuw venster openen. Dat venster is goedbeschouwd een volledig nieuwe browser, waar geen informatie over jou is opgeslagen.

Op die manier kun je volledig anoniem websites van hotels of vakantie-aanbieders bekijken zonder dat je bestaande cookies worden uitgelezen, en je hoeft je cookies er niet voor te verwijderen. Als je een incognito-venster in combinatie met een VPN gebruikt, weet de website die je bezoekt helemaal niets meer van je.

De voordelen van VPN gebruik bij het boeken van vakanties of hotels

Er zijn (nog) niet veel mensen die weten dat ze met het gebruik van een VPN eenvoudig de beste deals kunnen vinden. Dat terwijl je kunt profiteren van flink veel voordelen. Een VPN-verbinding gebruik je namelijk om meer redenen dan alleen het vinden van een goedkope vakantie, vliegticket of hotelovernachting. Dit zijn de belangrijkste voordelen:

 • Anoniem surfen: met een VPN kun je volledig anoniem surfen. Dat gaat verder dan wanneer je alleen gebruik zou maken van de incognito modus op jouw computer. Deze zorgt er namelijk alleen voor dat er geen tracking cookies op jouw desktop worden geplaatst. Het IP-adres blijft wel zichtbaar. Websites weten dus precies waar en in welk land jij je bevindt. Je betaalt in dat geval nog steeds een teveel voor jouw tickets of vakantie. Met een VPN surf je wel compleet anoniem. Je neemt namelijk het IP-adres van de door jou geselecteerde server aan. Daarnaast laat je geen “digitale” sporen achter waardoor je niet wordt achtervolgd door agressieve campagnes die je ziet op basis van jouw zoekopdrachten.
 • Veilig online: een vakantie boeken met een VPN doe je voordeliger én veiliger. De data die je invoert, bijvoorbeeld tijdens het reserveren, wordt versleuteld verzonden via een tunnel. Dat betekent dat cybercriminelen geen toegang hebben tot jouw persoonlijke data. Dat geldt uiteraard ook voor betaalgegevens. Daarnaast kun je met een VPN veilig online bestanden downloaden. Bijvoorbeeld een ticketbevestiging of een brochure van het vakantieverblijf. Dat is ook het geval als je een vakantie wilt boeken of een vliegticket wilt reserveren via een openbaar netwerk. Met een VPN-verbinding op jouw smartphone, laptop of tablet doe je dat helemaal veilig.
 • Geen geoblocks: als je op zoek bent naar de beste deals voor jouw vakantie, dan wil je geen hinder ondervinden van geografische blokkades of censuur. Afhankelijk vanuit welk land je surft, kan dit wel het geval zijn. De beste deals worden daardoor achtergehouden. Door het gebruik van een VPN heb je hier geen last van. Je verbindt je namelijk eenvoudig met een server in het betreffende land. Op deze manier heb je altijd toegang tot interessante websites. Ongeacht waar je bent.

VPN-verbinding op de juiste manier instellen

Voordat je kunt profiteren van de beste deals en hoge kortingen met een VPN, moet je de verbinding natuurlijk wel op de juiste manier instellen. Gelukkig is dat helemaal niet moeilijk. Als je kiest voor een betrouwbare provider, dan gaat dit zelfs voor het grootste deel automatisch. Dus ook als je geen computertechnicus bent kun je gebruik maken van een veilige VPN-verbinding. Hieronder lees je precies welke stappen je daarvoor moet volgen:

Tip: ga als eerst op zoek naar een betrouwbare provider. Hoewel er veel aanbieders zijn, wil dat niet zeggen dat de kwaliteit van de VPN-verbinding altijd goed is. NordVPN is altijd een goede keuze. Deze betrouwbare provider is al jarenlang de nummer één op de markt!

 1. Bezoek de website van NordVPN en selecteer een VPN-pakket dat past bij jouw surfgedrag en wensen.
 2. Na het afsluiten van een maand of jaarabonnement, ontvang je van de provider de software die je nodig hebt om veilig en anoniem te kunnen surfen. En niet geheel onbelangrijk, om goedkope vakanties, hotels en vliegtickets te kunnen boeken.
 3. Lees de instructies aandachtig door en voer nu de stappen uit om de VPN-software te kunnen installeren. Maak nu een persoonlijk account aan. Daarmee kun je de VPN later ook gebruiken op jouw smartphone, tablet of laptop. Handig voor onderweg!
 4. Log nu in op het door jou aangemaakte account. Als je direct anoniem en veilig wilt kunnen surfen, selecteer je een server in het door jou gewenste land. Wil je een goedkope vakantie boeken in Spanje? Maak dan verbinding met een Spaanse server uit de beschikbare lijst.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een VPN?

Als je een VPN wilt gebruiken voor het boeken van een vakantie, hotelovernachting of vliegticket, dan neem je natuurlijk alleen genoeg met het beste. Daarom zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In de eerste plaats is een goede provider van belang. Deze voorziet je van de veiligste verbindingen en een grote keuze aan wereldwijde servers.

Weet je niet helemaal zeker of een VPN werkt voor jou? Let dan op een eventuele proefperiode. Tijdens deze periode kun je gebruik maken van de verbinding, zonder dat je ergens aan vast zit. Toch zul je al snel de voordelen merken van het gebruik van een VPN-verbinding. Lees ook de reviews van andere gebruikers. Deze beoordelingen helpen je bij het maken van de juiste keuze als je op zoek bent naar een goede VPN-aanbieder.

1
NordVPN Meest populaire keuze
€ 3,39 Per maand
 • 69% korting
 • Inclusief mobiele app
 • Veilig & supersnel
 • Meerdere apparaten
 • 4 op basis van 34066 reviews
Plus en minpunten NordVPN
Voordelen van NordVPN
Sterke beveiliging: AES 256-codering
Groot servernetwerk: 5.500+ servers
Goede prijs-kwaliteit: betaalbaar
Eenvoudige app-interface
Nadelen van NordVPN
Geen telefonische klantenservice
App is in het engels
Niet de goedkoopste
Geen eigen DNS-servers
Specificaties NordVPN
Aantal apparaten
10
Aantal servers
6300
Aantal landen
111
Geld terug garantie
30 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
NordVPN Reviews
9.2 VPNDeals.nl
4.0 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"Dat NordVPN vaak terugkomt in lijstjes met de beste VPN’s is geen toeval. Nord biedt een robuuste VPN-dienst met veel extra features en functies. Welke dat zijn, en waarom je de tool goed kunt overwegen als je op zoek bent naar meer privacy online? Dat lees je in deze NordVPN..."
Lees de volledige review

Internetten in het buitenland

Nog veiliger online op vakantie? Check dan ook waar je bij internetten in het buitenland aan moet denken. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan en ga jij goed voorbereid – en beschermd – op reis!

Je kunt natuurlijk blind een VPN-dienst nemen, maar er zijn voor specifieke landen ook specifieke tips om het beste uit je dienst te halen:

Keuzehulp

Snel weten welke VPN bij je past? Wij helpen je om verschillende aanbieders van VPN te vergelijken.

Een vakantie boeken was nog nooit zo voordelig

Als je voor het eerst gebruik gaat maken van een VPN-verbinding voor het boeken van een vakantie of hotel, dan zul je schrikken van de prijzen. Deze zijn namelijk aanzienlijk lager dan je eigenlijk gewend bent. Vanaf nu heb je de beste deals en de hoogste kortingen dus altijd binnen handbereik. Op jouw tablet, desktop, smartphone of laptop. Je betaalt nooit meer teveel voor de vakantie van jouw dromen. In welk land dat ook mag zijn.

Veelgestelde vragen

 • Wat zijn cookies?

  Cookies zijn kleine bestandjes waarin informatie over jouw surfgedrag en apparaten die je gebruikt staat opgeslagen. Door die cookies uit te lezen, kunnen websites veel over je te weten komen.

 • Waarom is een vakantie boeken vanuit Nederland duurder?

  Een vakantie boeken vanuit Nederland is duurder dan vanuit veel andere landen. Websites bekijken waar de bezoeker vandaan komt, en passen de prijzen daarom aan. Omdat Nederland een relatief rijk land is, liggen de prijzen hier een stuk hoger.

 • Hoe helpt een VPN bij het boeken van een vakantie?

  Een VPN zorgt ervoor dat je fysieke locatie wordt verhuld. Zo kun je doen alsof je vanuit een ander land surft. De website schotelt je de prijzen voor dat land voor, doorgaans een stuk goedkoper dan de prijzen voor Nederlanders.

Deel dit artikel
Deel via WhatsApp

Ook interessant voor jou?

nieuws op vakantie

Zo volg je het al het belangrijke nieuws op vakantie

wimbledon kijken

Gratis Wimbledon kijken, waar je ook bent

wifi-hotspot

Zo verbind je met een wifi-hotspot (en dit zijn de gevaren)

Internetten in Egypte – De complete guide

Met een VPN vliegtickets boeken is goedkoper!
Goedkopere vluchten met NordVPN