Home » Het gebruik van een VPN bij het boeken van een vakantie

Het gebruik van een VPN bij het boeken van een vakantie

Informatie over Het gebruik van een VPN bij het boeken van een vakantie

Ook tijdens het boeken van een vakantie, een vliegticket of een hotel maak je gebruik van een VPN. Waarom? Omdat je door gebruik te maken van een Virtual Private Network (VPN) behoorlijk kunt besparen op de prijs. Bijvoorbeeld op een hotelovernachting, maar ook op vliegtickets én jouw zomervakantie of wintersport. Handig, want zo kun je het geld dat je bespaart weer gebruiken voor andere leuke dingen. Maar hoe gaat dit eigenlijk in zijn werk? Waarom zou je een VPN-verbinding moeten gebruiken bij het boeken van vakantie, weekendje weg of vliegticket? In dit blog lees je er alles over. Daarnaast vertellen we je ook hoe je een VPN moet gebruiken om te kunnen besparen op jouw vakantie én op welke manier je deze verbinding tot stand brengt. Via jouw desktop, smartphone of tablet.

Wat is een Virtual Private Network (VPN) precies?

Voordat je een VPN gaat gebruiken voor het boeken van een vakantie, vliegtickets of een hotelovernachting, wil je natuurlijk wel weten hoe dit werkt. Als je gebruik maakt van deze verbinding, dan wordt alle data tussen jouw computer en het internet in code verzonden. Deze versleutelde verbinding verloopt via een soort tunnel. De informatie is onbereikbaar voor hackers of cybercriminelen. Daarnaast zorgt een VPN-verbinding ervoor dat jouw IP-adres niet zichtbaar is. Je echte locatie blijft dus geheim.

Daardoor kun je niet alleen veilig en anoniem surfen, maar heb je ook toegang tot het gehele wereldwijde web. Je wordt dus niet gehinderd door geografische blokkades en hebt tevens toegang tot websites die om redenen van censuur zijn geblokkeerd. Het gebruik van een VPN bij het boeken van een vakantie heeft dus voordelen. Je kunt privacygevoelige data, zoals bijvoorbeeld jouw adres of bankgegevens, veilig en versleuteld verzenden. Daarnaast neem je de locatie van de server aan zodat je profiteert van flinke kortingen. Op vakanties en verblijven, maar ook op tickets van vliegmaatschappijen.

Waarom een vakantie boeken via een VPN-verbinding?

Hoewel een vakantie best wat mag kosten, betaal je liever niet teveel voor jouw hotel, vliegticket of verblijf. Door gebruik te maken van een VPN is dat ook helemaal niet nodig. Maar waarom is dat eigenlijk? Dat heeft alles te maken met jouw locatie. Het komt namelijk meer dan eens voor dat hotels en luchtvaartmaatschappijen de prijzen van een accommodatie of ticket afstemmen op het land van herkomst. Boek je vanuit een “rijker” land, dan betaal je een hogere prijs voor jouw vakantie dan wanneer je boekt vanuit een land waar de inkomens lager zijn. Sommige hotels, vergelijkingswebsites of vakantieaanbieders bewaren de beste deals ook voor de lokale bevolking.

Dat betekent dat je flink wat meer betaalt als je een vakantie boekt vanuit het buitenland. Ook luchtvaartmaatschappijen hanteren deze regel. Als je op zoek bent naar een goedkope vliegticket, dan doe je dat bij voorkeur via een goede versleutelde verbinding. Bijvoorbeeld via een betrouwbare provider zoals NordVPN. Boek je een ticket zonder een dergelijke verbinding, dan betaal je al snel de hoofdprijs. Niet echt een lekker begin van jouw vakantie dus. Door gebruik te maken van een VPN voor het boeken van een vakantie, ben je wél zeker van de laagste prijsgarantie.

Ook als je meerdere websites bezoekt voor het vinden van de beste deal. Zonder een VPN zul je merken dat de prijzen stijgen naarmate je de deal vaker bekijkt of meerdere keren terugkomt op dezelfde website. Dat komt omdat er een tracking cookie wordt geplaatst. Zo weet de website precies waar jouw interesses liggen. Bekijk je een vliegticket of vakantieverblijf wat vaker? Dan gaat de prijs omhoog. Door gebruik te maken van een VPN ondervind je hier geen hinder van. Je surft namelijk anoniem op het IP-adres van de server die je selecteert. Boek je bijvoorbeeld een ticket of vakantie vanuit een armer land, dan betaal je automatisch minder.

Vliegticket of vakantie boeken met een VPN: hoe doet je dat?

Nu je precies weet waarom je een VPN zou moeten gebruiken voor het boeken van een zonvakantie, een vliegticket of een overnachting in een luxe hotel, wil je natuurlijk ook weten hoe je dat precies doet. In principe is dat heel eenvoudig. Je surft en zoekt naar vakanties zoals je dat altijd zou doen. Alleen nu maak je gebruik van een versleutelde verbinding met een VPN. Dat betekent dat je niet alleen verzekerd bent van de laagste prijs, maar ook anoniem en veilig surft. En dat is fijn, zeker als je privacygevoelige informatie moet invoeren als je jouw droomvakantie of verblijf eenmaal hebt gevonden.

Zo gebruik je een VPN om flink te besparen op vakanties en vliegtickets:

• Ga op zoek naar een betrouwbare provider. NordVPN komt als één van de beste uit de test en zal je helpen bij het vinden van goedkope tickets en vakanties.
  • Vind de goedkoopste vliegtickets, vakanties en hotels door te surfen via een server in een lager inkomensland. Bijvoorbeeld Griekenland of Polen. Omdat je het IP-adres van deze server overneemt, blijft jouw feitelijke locatie (Nederland) geheim.
  • Boeken doe je uiteindelijk niet alleen goedkoop, maar ook veilig omdat je gebruik maakt van een beveiligde verbinding waarbij data versleuteld wordt verzonden.
  • Door gebruik te maken van een VPN voor het boeken van een goedkope vakantie, profiteer je dus van nog meer voordelen. Je kunt anoniem surfen, ondervindt geen hinder van geoblocking of censuur én kunt privacygevoelige gegevens veilig verzenden. Hoeveel je kunt besparen als je een vakantie of hotel boekt met een VPN-verbinding? Dat is afhankelijk van de aanbieder en de server die je gebruikt. Toch kun je rekenen op flinke kortingen. Deze kunnen oplopen tot honderden, en soms zelfs duizenden euro’s. De moeite waard dus!

De voordelen van VPN gebruik bij het boeken van vakanties of hotels

Er zijn (nog) niet veel mensen die weten dat ze met het gebruik van een VPN eenvoudig de beste deals kunnen vinden. Dat terwijl je kunt profiteren van flink veel voordelen. Een VPN-verbinding gebruik je namelijk om meer redenen dan alleen het vinden van een goedkope vakantie, vliegticket of hotelovernachting. Dit zijn de belangrijkste voordelen:

• Anoniem surfen: met een VPN kun je volledig anoniem surfen. Dat gaat verder dan wanneer je alleen gebruik zou maken van de incognito modus op jouw computer. Deze zorgt er namelijk alleen voor dat er geen tracking cookies op jouw desktop worden geplaatst. Het IP-adres blijft wel zichtbaar. Websites weten dus precies waar en in welk land jij je bevindt. Je betaalt in dat geval nog steeds een teveel voor jouw tickets of vakantie. Met een VPN surf je wel compleet anoniem. Je neemt namelijk het IP-adres van de door jou geselecteerde server aan. Daarnaast laat je geen “digitale” sporen achter waardoor je niet wordt achtervolgd door agressieve campagnes die je ziet op basis van jouw zoekopdrachten.

• Veilig online: een vakantie boeken met een VPN doe je voordeliger én veiliger. De data die je invoert, bijvoorbeeld tijdens het reserveren, wordt versleuteld verzonden via een tunnel. Dat betekent dat cybercriminelen geen toegang hebben tot jouw persoonlijke data. Dat geldt uiteraard ook voor betaalgegevens. Daarnaast kun je met een VPN veilig online bestanden downloaden. Bijvoorbeeld een ticketbevestiging of een brochure van het vakantieverblijf. Dat is ook het geval als je een vakantie wilt boeken of een vliegticket wilt reserveren via een openbaar netwerk. Met een VPN-verbinding op jouw smartphone, laptop of tablet doe je dat helemaal veilig.

• Geen geoblocks: als je op zoek bent naar de beste deals voor jouw vakantie, dan wil je geen hinder ondervinden van geografische blokkades of censuur. Afhankelijk vanuit welk land je surft, kan dit wel het geval zijn. De beste deals worden daardoor achtergehouden. Door het gebruik van een VPN heb je hier geen last van. Je verbindt je namelijk eenvoudig met een server in het betreffende land. Op deze manier heb je altijd toegang tot interessante websites. Ongeacht waar je bent.

VPN-verbinding op de juiste manier instellen

Voordat je kunt profiteren van de beste deals en hoge kortingen met een VPN, moet je de verbinding natuurlijk wel op de juiste manier instellen. Gelukkig is dat helemaal niet moeilijk. Als je kiest voor een betrouwbare provider, dan gaat dit zelfs voor het grootste deel automatisch. Dus ook als je geen computertechnicus bent kun je gebruik maken van een veilige VPN-verbinding. Hieronder lees je precies welke stappen je daarvoor moet volgen:

Tip: ga als eerst op zoek naar een betrouwbare provider. Hoewel er veel aanbieders zijn, wil dat niet zeggen dat de kwaliteit van de VPN-verbinding altijd goed is. NordVPN is altijd een goede keuze. Deze betrouwbare provider is al jarenlang de nummer één op de markt!

1. Bezoek de website van NordVPN en selecteer een VPN-pakket dat past bij jouw surfgedrag en wensen.
  2. Na het afsluiten van een maand of jaarabonnement, ontvang je van de provider de software die je nodig hebt om veilig en anoniem te kunnen surfen. En niet geheel onbelangrijk, om goedkope vakanties, hotels en vliegtickets te kunnen boeken.
  3. Lees de instructies aandachtig door en voer nu de stappen uit om de VPN-software te kunnen installeren. Maak nu een persoonlijk account aan. Daarmee kun je de VPN later ook gebruiken op jouw smartphone, tablet of laptop. Handig voor onderweg!
  4. Log nu in op het door jou aangemaakte account. Als je direct anoniem en veilig wilt kunnen surfen, selecteer je een server in het door jou gewenste land. Wil je een goedkope vakantie boeken in Spanje? Maak dan verbinding met een Spaanse server uit de beschikbare lijst.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een VPN?

Als je een VPN wilt gebruiken voor het boeken van een vakantie, hotelovernachting of vliegticket, dan neem je natuurlijk alleen genoeg met het beste. Daarom zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In de eerste plaats is een goede provider van belang. Deze voorziet je van de veiligste verbindingen en een grote keuze aan wereldwijde servers. Weet je niet helemaal zeker of een VPN werkt voor jou? Let dan op een eventuele proefperiode. Tijdens deze periode kun je gebruik maken van de verbinding, zonder dat je ergens aan vast zit. Toch zul je al snel de voordelen merken van het gebruik van een VPN-verbinding. Lees ook de reviews van andere gebruikers. Deze beoordelingen helpen je bij het maken van de juiste keuze als je op zoek bent naar een goede VPN-aanbieder.

Een vakantie boeken was nog nooit zo voordelig

Als je voor het eerst gebruik gaat maken van een VPN-verbinding voor het boeken van een vakantie of hotel, dan zul je schrikken van de prijzen. Deze zijn namelijk aanzienlijk lager dan je eigenlijk gewend bent. Vanaf nu heb je de beste deals en de hoogste kortingen dus altijd binnen handbereik. Op jouw tablet, desktop, smartphone of laptop. Je betaalt nooit meer teveel voor de vakantie van jouw dromen. In welk land dat ook mag zijn.