Netflix stream dit jaar live de Screen Actor Guild Awards

Netflix streamt rechtsreeks de uitreiking van de awards

Zaterdagavond worden voor het eerst de Screen Actors Guild Awards gestreamd op Netflix, wat een primeur is voor de awardshow. Dit betekent dat cord-cutters, zij die geen traditioneel tv-abonnement hebben, nu ook gemakkelijk kunnen kijken. De 15 prijzen, toegekend door de acteurs en andere performers van de SAG-AFTRA vakbond, eren de beste film- en televisieprestaties van het afgelopen jaar. Ze fungeren vaak als voorspeller voor de Oscars, die dit jaar op 10 maart plaatsvinden.

De screen guild awards worden uitgereikt op de Amerikaanse zondagavond. Bij ons komt dat neer op maandag 27 februari heel vroeg, namelijk om 02:00 ’s nachts.

Uitzendtijd

Wil je gebruik maken van deze kans om de awards te streamen? Dan zul je er wel even voor op moeten blijven. De ceremonie begint om 20.00 uur Eastern Time, dat is 02:00 ’s nachts bij ons. De show vindt plaats in het Shrine Auditorium in Los Angeles en zal voor het eerst live te zien zijn op Netflix. Je hoeft dus geen buitenlandse TV te kijken als TBS of TNT om de show te volgen. Sterker nog: die wordt helemaal niet uitgezonden op deze kanalen zoals in voorgaande jaren.

Barbenheimer als grote kanshebber

Dit jaar belooft het een “Barbenheimer” herkansing te worden, met zomerblockbusters “Oppenheimer” en “Barbie” die elk vier nominaties hebben verzameld en strijden om de prijs voor beste ensemble. Ook is er spanning in de race voor beste filmactrice tussen Lily Gladstone en Emma Stone. De uitreiking biedt ook een optreden van Barbra Streisand.

Het rode loper voorprogramma begint om 19.00 uur Eastern Time (01:00 bij ons dus) en wordt live gestreamd op Netflix, TikTok en YouTube. Hosts Tan France van “Queer Eye” en mode-editor Elaine Welteroth zullen interviews met genomineerden doen en de winnaars in de beste stuntensemble categorieën bekendmaken.

De presentatie van de awards zal worden verzorgd door Issa Rae (“Insecure”) en de komiek en acteur Kumail Nanjiani (“The Big Sick”). Iedere betaalde SAG-AFTRA-lid kan een stem uitbrengen en dit jaar zijn dat er volgens de organisatie 119.515. Aangezien acteurs de grootste tak vormen van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, wordt de SAG-uitreiking nauwlettend gevolgd als voorbode voor de Oscars.

Dus, voor het eerst op Netflix, zorg ervoor dat je je abonnement hebt om de ceremonie op zaterdagavond te bekijken en te ontdekken wie dit jaar met de felbegeerde SAG Awards naar huis gaan.

Alles wat je nodig hebt is een Netflix account

Netflix heeft laten weten dat ze de show in alle landen zullen streamen. Je hoeft in dit geval dus niet eens een VPN te gebruiken om toegang te krijgen tot het Amerikaanse Netflix aanbod. Overigens kan het nooit kwaad dat alsnog te regelen. Je krijgt er namelijk een gigantische hoeveelheid extra content mee tot je beschikking.

Deel dit artikel
Linkedin

Ook interessant voor jou?

max en formule 1 kijken zonder viaplay kan met een vpn

Gratis de Formule 1 Grand Prix van China kijken? Zo doe je dat

Zaterdagavond worden voor het eerst de Screen Actors Guild Awards gestreamd op Netflix, wat een...

ek voetbal kijken

Overal EK voetbal kijken, zo doe je dat

Zaterdagavond worden voor het eerst de Screen Actors Guild Awards gestreamd op Netflix, wat een...

gratis formule 1 kijken

Gratis Formule 1 kijken bij SBS 9

Zaterdagavond worden voor het eerst de Screen Actors Guild Awards gestreamd op Netflix, wat een...

kill switch

VPN: Wat is een kill switch en waarom heb je er een nodig?

Zaterdagavond worden voor het eerst de Screen Actors Guild Awards gestreamd op Netflix, wat een...