Meer uit Netflix halen? Zó unlock je honderden verstopte series en films

Amerikaanse Netflix kijken

Netflix uitspelen, dat zal je niet zo snel lukken. Maar na al die donkere en bijzonder natte maanden, zou het zomaar kunnen dat je de beste series en films inmiddels wel gezien hebt. Daarom is het goed om te weten dat Netflix honderden films en series verstopt voor Nederlanders.

Gelukkig is dat ook makkelijk te omzeilen. Hoe? Dat lees je hieronder. Daarnaast laten we je zien hoe je nóg meer content kunt ontdekken. Daarmee kun jij er dan wel weer even tegen de komende zomer. Mooi toch?

Wat is er aan de hand?

Volgens een onlangs verschenen onderzoek verstopt Netflix ruim duizend series en films voor Nederlandse abonnees. Dat wil zeggen: voor abonnees met Nederlandse taalinstellingen.

Dat betekent ruim 15% extra aanbod, bovenop de films en series waar je nu al uit kunt kiezen!

Netflix komt met een nogal slap excuus voor dit verstoppen. Ze zeggen namelijk dat ze ervan uit gaan dat iemand het niet prettig vindt om niet in zijn of haar eigen taal te kunnen kijken. Dus wanneer ze geen Nederlandse ondertiteling of nasynchronisatie beschikbaar hebben, dan verbergen ze die titel maar in het overzicht van leden met Nederlandse taalinstellingen.

Waarom zou je een betalend lid tenslotte ook zelf laten bepalen of hij een titel liever in het Engels kijkt dan helemaal niet?

Gelukkig betekent het ook dat je dit eenvoudig kunt omzeilen. Je hoeft namelijk alleen maar je taalinstellingen te wijzigen naar Engels. Dan komen ook de titels zonder Nederlandse ondertiteling of nasynchronisatie in je overzicht. Daarbij kun je dan wel gewoon de Engelstalige ondertiteling instellen.

Wanneer het dus geen probleem voor je is om in het Engels mee te lezen, kun je zomaar van een flink aantal extra films en series genieten. Je moet het maar net weten, anders wordt die keuze je door de neus geboord. Bedankt Netflix!

Nóg meer films en series kijken voor hetzelfde geld

Wist je dat er nóg een reden is dat Netflix veel films en series blokkeert voor Nederlandse gebruikers? Dat heeft alles te maken met uitzendrechten die per land verschillen. Daardoor heeft de streamingdienst in het ene land wel de rechten voor een film of serie, maar in het andere land niet. Wanneer je Netflix in een land gebruikt zonder die rechten, dan wordt de content geblokkeerd.

Dit heet geoblocking. Daarbij wordt op basis van je IP-adres bepaalt vanuit welk land je wilt streamen. Dat bepaalt dan welke content je wel of niet kunt zien.

Daardoor komt het dat je op vakantie soms een heel ander aanbod in je Netflix account ziet dan in Nederland. Om dezelfde reden kun je bijvoorbeeld ook niet overal Videoland in het buitenland kijken: dat platform is juist op de Nederlandse markt gericht.

Het goede nieuws: ook dat is eenvoudig te omzeilen!

Met gebruik van een goede VPN kun je namelijk verbinden met servers over de hele wereld. Je leidt dan je internetbezoek als het ware om via het land waar die server staat. Daardoor komt je IP-adres uit dat land en lijkt het dus alsof je daarvandaan surft. Wanneer je bijvoorbeeld via een Amerikaanse server verbindt met Netflix, krijg je daardoor zomaar toegang tot het Amerikaanse Netflix aanbod.

Deel dit artikel
Linkedin

Ook interessant voor jou?

KPN iTV kijken in het buitenland – Ook buiten de EU!

Netflix uitspelen, dat zal je niet zo snel lukken. Maar na al die donkere en...

KIJK.nl kijken in het buitenland – Zo regel je dat!

Netflix uitspelen, dat zal je niet zo snel lukken. Maar na al die donkere en...

olympische spelen kijken in het buitenland

Olympische Spelen kijken in het buitenland: de gouden tip

Netflix uitspelen, dat zal je niet zo snel lukken. Maar na al die donkere en...

tour de france kijken in het buitenland

Tour de France kijken in het buitenland? Zo geregeld!

Netflix uitspelen, dat zal je niet zo snel lukken. Maar na al die donkere en...