Overal EK voetbal kijken, zo doe je dat

ek voetbal kijken

Van 14 juni tot 14 juli wordt het EK voetbal 2024 gehouden. Heerlijk, een hele maand voetbal kijken, maar het overlapt wel deels met de schoolvakanties, en misschien ben je daarvoor ook al wel eens een weekend weg. Hoe kun je het EK voetbal kijken als je in het buitenland zit, of als je überhaupt geen vast televisie-abonnement meer hebt? Dat lees je hier.

De feiten

Wanneer is het EK voetbal 2024?
Het EK voetbal gaat op 14 juni van start. Nederland speelt zijn poulewedstrijden op 16 juni, 21 juni en 25 juni. De finale wordt gespeeld op 14 juli.
Waar is het EK voetbal?
Het EK wordt dit jaar gehouden in Duitsland. Nederland speelt zijn poulewedstrijden in Hamburg, Leipzig en Berlijn. In die laatste stad is ook de finale.
Tegen wie speelt Nederland op het EK?
Nederland is ingedeeld in een poule met Polen, Frankrijk en Oostenrijk.

Vergelijk en kom erachter welke VPN het beste bij jouw situatie past!

Waar wordt het EK voetbal uitgezonden?

Net als voorgaande edities heeft de NOS in Nederland de rechten van het volledige EK. De wedstrijden worden verdeeld over NPO 1, NPO 2 en NPO 3. Alle wedstrijden worden live uitgezonden, dus je kunt al je favoriete landen volgen. De wedstrijden zijn ook allemaal te kijken via NOS.nl.

In België liggen de rechten bij de VRT. Onder de vlag van Sporza worden de EK-wedstrijden uitgezonden, en ook online kun je ze bekijken.

EK voetbal kijken zonder televisie-abonnement

Lang niet iedereen heeft tegenwoordig meer een televisie-abonnement. Gelukkig kun je alle wedstrijden dus bekijken via de website van de NOS – als je in Nederland bent tenminste. Hetzelfde geldt voor België: de wedstrijden zijn online te volgen, maar daarvoor moet je wel in België zijn. Tenminste, op papier. Want er zijn manieren om de streams te kijken zonder dat je daarvoor op een bepaalde plek hoeft te zijn.

EK voetbal kijken in het buitenland

Als je tijdens het EK in het buitenland vertoeft, hoef je nog steeds niets van het toernooi te missen. Ten eerste kun je de wedstrijden vaak gewoon kijken bij lokale televisiezenders. De meeste Europese landen zenden het EK uit op open kanalen, dus met een televisie op je hotelkamer kun je vaak alsnog de wedstrijden bekijken.

ek voetbal kijken

EK voetbal kijken bij de NOS vanuit het buitenland met een VPN

Wil je toch liever Nederlands of Vlaams commentaar bij je wedstrijden? Ook dat kan. Daar heb je dan wel een VPN voor nodig. Op de streams van de NOS en Sporza, maar ook op bijvoorbeeld het gebruik van ZiggoGo, zit namelijk een geoblokkade. Dat houdt in dat je in principe alleen de wedstrijden kunt kijken als je je daadwerkelijk in dat land bevindt. In principe, want er is een simpele omweg.

Die omweg is een VPN. Met een VPN kun je doen alsof je je op een andere plek bevindt dan in werkelijkheid het geval is. Je verkeer wordt over een server in het land van je keuze gestuurd (in dit geval een Nederlandse), zodat het lijkt alsof je gewoon in Nederland zit, terwijl je in werkelijkheid op een Spaans strand ligt bruin te bakken.

Het gebruik van een VPN is volledig legaal. Er zijn wel servers die geblokkeerd worden voor het streamen van video, maar de meeste VPN-diensten bieden zogenaamde obfuscated servers aan, waaraan de dienst die je gebruikt niet kan zien dat je een VPN gebruikt.

Welke VPN’s zijn het best geschikt voor streamen?

Er zijn talloze VPN-diensten, elk met hun eigen voor- en nadelen. Om zeker te weten dat je ook vanuit het buitenland het EK voetbal kunt volgen, is het zaak om op een paar dingen te letten:

  • Kies een VPN met voldoende servers in Nederland, zodat je kunt switchen als er toch een wegvalt of geblokkeerd is.
  • Kies een VPN die obfuscated servers aanbiedt, zodat het niet duidelijk is dat je gebruikmaakt van een VPN.
  • Kies een VPN die servers met hoge snelheden aanbiedt. Hoe sneller de server, des te beter de stream werkt.
  • Kies een relatief goedkope VPN. Duurdere VPN’s hebben vaak veel extra functies, maar die gebruik je misschien niet eens, en dat is zonde als je alleen maar een voetbalwedstrijd wil kijken.

Voor het streamen van EK-wedstrijden kunnen we NordVPN van harte aanbevelen. NordVPN is een complete VPN met veel extra functies en snelle servers, en dat voor een schappelijke prijs. Onze uitgebreide review van NordVPN vind je hier. Andere goede VPN’s zijn Surfshark en VPN Nederland, een dienst speciaal gericht op Nederlandse gebruikers.

EK voetbal kijken bij buitenlandse bronnen

Een wedstrijd als Duitsland-Frankrijk kijken op de Nederlandse televisie is leuk, maar het wordt nog leuker als je Duits of Frans commentaar hebt. Sommige buitenlandse zenders kun je gewoon ontvangen op de Nederlandse televisie, maar dat geldt lang niet voor allemaal.

Met een VPN kun je niet alleen doen alsof je in Nederland bent, maar ook alsof je in een ander land bent. Zo kun je vaak toch de officiële streams bekijken op de websites van de rechthebbenden in het buitenland, en kun je genieten van het commentaar en de analyses uit het land zelf.

Deel dit artikel
Linkedin

Ook interessant voor jou?

max en formule 1 kijken zonder viaplay kan met een vpn

Gratis de Formule 1 Grand Prix van China kijken? Zo doe je dat

Van 14 juni tot 14 juli wordt het EK voetbal 2024 gehouden. Heerlijk, een hele...

gratis formule 1 kijken

Gratis Formule 1 kijken bij SBS 9

Van 14 juni tot 14 juli wordt het EK voetbal 2024 gehouden. Heerlijk, een hele...

Ligue 1 live volgen met behulp van een VPN (2024)

Van 14 juni tot 14 juli wordt het EK voetbal 2024 gehouden. Heerlijk, een hele...

Serie A kijken in het buitenland (2024) – Altijd & overal Italiaans voetbal kijken

Van 14 juni tot 14 juli wordt het EK voetbal 2024 gehouden. Heerlijk, een hele...

Toe aan een VPN? Bekijk alle opties!
Toe aan een VPN? Bekijk alle opties!
Vergelijk VPN's