‘Oppenheimer’ krijgt releasedatum op Peacock streaming

oppenheimer naar peacock

Dé grote zomerhit van 2023 (misschien met uitzonder van Barbie…) – “Oppenheimer” – is binnenkort te streamen via Peacock. Was het drie uur durende historische epos een te lange zit in de bioscoop? Dan kun je dit meesterstuk van Christopher Nolan met Cilian Murphy in de hoofdrol nu gewoon lekker thuis op de bank kijken. De film, die wereldwijd lovende kritieken heeft ontvangen, zal beschikbaar zijn om te streamen op Peacock vanaf 16 februari, bijna zeven maanden na de oorspronkelijke bioscooprelease op 21 juli 2023.

Wil je dat niet missen? Lees dan ons stappenplan om Peacock streaming in Nederland te kijken.

Nog meer van Nolan te streamen op Peacock

Ben jij meer van het superheldengenre? Ook dan is het de moeite waard om jezelf via bovenstaande uitleg toegang te verschaffen tot Peacock.

Naast “Oppenheimer” zullen namelijk ook andere door Nolan geregisseerde films beschikbaar zijn op Peacock vanaf 1 februari. De line-up omvat onder andere “Batman Begins,” “The Dark Knight,” “The Dark Knight Rises,” “Dunkirk,” “Inception,” en “Memento.”

Groot succes bij de Golden Globes

Terug naar Oppenheimer, die dus iets later na de andere Nolan’s naar Peacock volgt.

Tijdens de recente Golden Globes-ceremonie sleepte “Oppenheimer” maar liefst vijf prijzen binnen, waaronder beste dramafilm, beste regisseur voor Nolan, beste mannelijke acteur-drama voor Murphy, beste mannelijke bijrol voor Robert Downey Jr., en beste originele muziek voor Ludwig Göransson.

“Oppenheimer” vertelt het aangrijpende verhaal van J. Robert Oppenheimer, de uitvinder van de atoombom. De film volgt zijn leven, van zijn studiejaren als natuurkundestudent tot zijn rol als directeur van het beruchte Manhattan Project en zijn confrontatie tijdens een veiligheidszitting in 1954. Met een indrukwekkende cast, waaronder Matt Damon, Emily Blunt, en Robert Downey Jr., schildert de film een meeslepend portret van een cruciale periode in de geschiedenis.

Box Office hit

“Oppenheimer” brak records en werd de hoogst scorende biopic ooit met een wereldwijde opbrengst van $950 miljoen. Nolan, in een reflectie op het succes, merkte op dat het duidelijk is dat het publiek verlangt naar originaliteit. Hij benadrukte de behoefte aan nieuwheid te midden van een periode waarin voorspelbare franchise-eigendommen de norm waren.

Hoewel “Oppenheimer” het hoogst scorende biografische drama werd, aarzelt Nolan om het strikt in dat genre te plaatsen. Hij beschrijft het als een combinatie van heistfilm en rechtbankdrama, gericht op het Manhattan Project en de daaropvolgende veiligheidszittingen. Voor Nolan is het verkennen van deze genres een manier om het publiek te betrekken en communicatie tot stand te brengen.

 

Deel dit artikel
Linkedin

Ook interessant voor jou?

KPN iTV kijken in het buitenland – Ook buiten de EU!

Dé grote zomerhit van 2023 (misschien met uitzonder van Barbie...) - "Oppenheimer" - is binnenkort...

KIJK.nl kijken in het buitenland – Zo regel je dat!

Dé grote zomerhit van 2023 (misschien met uitzonder van Barbie...) - "Oppenheimer" - is binnenkort...

olympische spelen kijken in het buitenland

Olympische Spelen kijken in het buitenland: de gouden tip

Dé grote zomerhit van 2023 (misschien met uitzonder van Barbie...) - "Oppenheimer" - is binnenkort...

tour de france kijken in het buitenland

Tour de France kijken in het buitenland? Zo geregeld!

Dé grote zomerhit van 2023 (misschien met uitzonder van Barbie...) - "Oppenheimer" - is binnenkort...