VPN in China

vpn in china

Het gebruik van een VPN in China? Daar wil je mogelijk het één en ander over weten. Bijvoorbeeld omdat je het land bezoekt voor een zakenreis, vakantie of journalistieke reden.

Ben een inwoner van China? Ook dan is internetten met een VPN-verbinding belangrijk. Zo weet je namelijk zeker dat je toegang krijgt tot belangrijke websites. Voorbeelden zijn nieuwssites, maar ook social media platformen, streamingdiensten en zelfs Whatsapp. Reis je binnenkort af naar China? Denk dan nu alvast na over een goede VPN.

Installeer de VPN software in ieder geval voordat je aankomt in het land van bestemming. Als je eenmaal in China bent, is dat niet meer mogelijk. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit of je China bezoekt voor een zakelijke reis, journalistieke doeleinden of een welverdiende vakantie. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het gebruik van een VPN-verbinding in China, waarom dat zo belangrijk is én welke provider je van de beste service voorziet.

Nog veiliger online op vakantie? Check dan ook waar je bij internetten in het buitenland aan moet denken. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan en ga jij goed voorbereid – en beschermd – op reis!

Waarom een Virtual Private Network gebruiken in China?

China is één van de strengste landen als het aankomt op censuur. De overheid heeft een flink aantal websites geblokkeerd. Ook op populaire websites wordt de toegang geweigerd. Als je bijvoorbeeld veel communiceert via Twitter of Facebook, dan heb je een probleem als je een China bent en niet over een goede VPN-verbinding beschikt. Ook chatten via Whatsapp of mailen via Gmail is niet mogelijk.

Naast deze strenge censuurwet, probeert China ook het gebruik van VPN’s een halt toe te roepen. Er zijn dan ook diverse VPN providers die niet werken in China. Dat heeft alles te maken met de strenge beveiliging en de krachtige firewall die de Chinese regering toepast. NordVPN biedt deze garantie wel. Met deze provider krijg je ook als je in China bent toegang via alle websites.

De VPN software moet geïnstalleerd worden voordat je afreist naar het land. Eenmaal aangekomen in China is dat niet meer mogelijk. En dat kan tijdens een zakenreis of vakantie heel vervelend zijn. Wil je wel veilig en anoniem kunnen surfen in China? Dan is een goede VPN noodzakelijk.

Zakenreis of vakantie in China? Vermijd censuur met VPN

Ben je een inwoner van China, ga je op zakenreis of vakantie? Dan kun je censuur vermijden door het vooraf instellen van een goede VPN of Virtual Private Network. China staat namelijk bekend om zijn strenge wetten en firewall. Deze zijn door de Chinese overheid in het leven geroepen om het gebruik van internet in de hand te kunnen houden.

Dat betekent in de eerste plaats dat je geen buitenlandse websites kunt bezoeken als jij je op Chinees grondgebied bevindt. Dat geldt ook voor andere populaire diensten zoals social media kanalen en berichtendiensten. Daarnaast is de overheid actief in het opsporen van VPN gebruik.

Hoewel het gebruik van een VPN een legale manier is om toegang te krijgen tot het internet, mag een VPN bedrijf niet actief zijn in dit land. Je kunt in China dus wél gebruik maken van een goede VPN-verbinding, mits je die buiten de landsgrenzen om installeert. Doe dat dus voordat je afreist naar China en vermijd de zwarte censuur.

Dit is waar een goede VPN voor China aan moet voldoen

Het is je duidelijk waarom je een VPN-verbinding moet gebruiken in China. Op deze manier houd je toegang tot de websites die je normaal gesproken ook gebruikt. Want hoewel dat in heel veel landen vanzelfsprekend is, gaat China gebukt onder strenge censuurwetten. Iets waar je liever geen hinder van wilt ondervinden als je in China bent voor zaken, journalistiek of toeristische doeleinden. Niet alle VPN providers zijn geschikt om te gebruiken in China.

Veel diensten zijn verwijderd en dus onbruikbaar. Eén van de weinige VPN providers met een uitstekende verbinding in China, is NordVPN. Deze provider biedt ook in China onbeperkt toegang tot de websites die je wilt bezoeken. Ongeacht de censuur. Maar waar moet een goede VPN aan kunnen voldoen als je deze in China wilt gebruiken?

 • De VPN biedt voldoende servers in naastgelegen landen. Voor China zijn dat bijvoorbeeld Hongkong of Japan. De regels omtrent internetgebruik zijn hier een stuk minder streng dan in China zelf. NordVPN biedt krachtige servers in al deze landen.
 • Een goede VPN-verbinding voor China moet ook de enorm krachtige firewall aankunnen. Hierdoor ondervind je geen hinder van blokkades door censuur. Als je kiest voor NordVPN, kun je ook in China gebruik maken van Gmail of Whatsapp.
 • De provider moet een hoge mate aan beveiliging bieden. Bijvoorbeeld omdat je gebruik kunt maken van een zogenaamde kill-schakelaar. Daarmee wordt het internet direct afgesloten als de VPN-verbinding door een bepaalde reden niet werkt of wordt onderbroken. Zo weet je zeker dat je anoniem blijft.
 • Natuurlijk wil je niet alleen onbeperkt, veilig en anoniem kunnen internetten als je in China bent. Ook de snelheid van de VPN-verbinding is van belang.
 • Kies een VPN provider waarbij jouw online veiligheid prioriteit heeft. Een goede verbinding maakt gebruik van de nieuwste techniek op het gebied van versleuteling.

Voordelen van VPN gebruik in China

Je kunt dus beter niet eerder naar China afreizen voordat je een goede VPN-verbinding hebt geïnstalleerd. Bijvoorbeeld op jouw smartphone, tablet of laptop. Als je kiest voor NordVPN, dan is dat overigens heel eenvoudig. Naast het omzeilen van censuur, biedt een goede VPN-verbinding nog meer voordelen als je op vakantie bent in China. We hebben de belangrijkste voor je op een rij zegt. De keuze voor een VPN wordt zo nog makkelijker:

 • Altijd anoniem: zeker als je voor zaken, een vakantie of als inwoner in China bent of leeft, wil je anoniem kunnen internetten. Zo weet je namelijk zeker dat jouw gegevens niet in handen komen van cybercriminelen of de Chinese overheid. Met een VPN wordt jouw identiteit niet vrijgegeven. Je laat dus ook geen sporen achter waardoor er geen digitaal dossier kan worden opgebouwd van de activiteiten die je onderneemt. Bijvoorbeeld als je met een VPN-verbinding websites bezoekt die eigenlijk geblokkeerd zijn.
 • Online veiligheid: als je in China gebruik maakt van een VPN, dan wordt jouw data altijd versleuteld verzonden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de verspreiding van privacygevoelige gegevens. Bijvoorbeeld als je journalist bent en online informatie wilt opzoeken, of omdat je een zakelijke transactie moet uitvoeren.
 • Diverse servers in buurlanden: als je kiest voor NordVPN, dan profiteer je van nog meer voordelen. De provider heeft wereldwijd namelijk de beschikking over meer dan 5300 servers. Ook in naastgelegen landen zoals Taiwan, en Thailand. Je hebt daardoor niet alleen onbeperkt internettoegang, maar surft ook nog eens razendsnel.

VPN China instellen voordat je vertrekt

Als je op vakantie gaat naar China, gaat emigreren of het land moet bezoeken om zakelijke redenen, dat is één ding van groot belang. Naast het selecteren van een goede provider, moet je de software installeren voordat je vertrekt. Eenmaal aangekomen in het land van bestemming is dat namelijk niet meer mogelijk. Het installeren van een VPN-verbinding neemt niet veel tijd in beslag. Het installatieproces neemt slechts 5 minuten in beslag:

 1. Ga op zoek naar een VPN die geschikt is voor gebruik in China. Dat is namelijk bij lang niet alle providers het geval. NordVPN is altijd een goede keuze.
 2. Kies een abonnement of pakket dat aansluit bij jouw wensen en behoeften. Bij veel providers kun je gebruik maken van een proefabonnement. Switchen op een later tijdstip behoort dus tot de mogelijkheden.
 3. Installeer de VPN software die je van jouw provider ontvangt. De installatie kun je voltooien op jouw desktop. Later kun je de VPN-verbinding ook gebruiken via andere devices. Zoals bijvoorbeeld jouw tablet of smartphone.
 4. Maak een persoonlijk account aan met een gebruikersnaam en wachtwoord. Met deze gegevens kun je de VPN-verbinding straks ook activeren op andere apparaten. Selecteer eenvoudig één van de vele servers uit de lijst. Jouw veilige reis kan nu pas echt beginnen. Niet alleen naar China, maar ook online.

Kies een VPN voor vrijwel alle besturingssystemen

Als laatste willen we je ook nog meegeven dat het verstandig is om een VPNI te kiezen die compatible is met vrijwel alle besturingssystemen. In ieder geval zijn MacOS, iOS en Android belangrijk. Maar natuurlijk wil je ook dat jouw VPN werkt op apparaten met Windows, Linux, Firefox en Chrome. Er zijn ook VPN providers die een speciale P2P-server aanbieden. Bijvoorbeeld voor torrenting. Op deze manier laat je niets aan het toeval over als je ook in China gebruik wilt kunnen maken van nieuwswebsites, streaming- en berichtendiensten zoals Netflix en Whatsapp én social media kanalen zoals Facebook.

Welke VPN installeer jij voor vertrek naar China?

Het internet is overal om ons heen. We vinden er de informatie die we nodig hebben, blijven op de hoogte van het laatste nieuws en in contact met onze vrienden en familie. Ga je binnenkort op vakantie naar China of bezoek je dit land voor journalistieke of zakelijke redenen? Vergeet dan niet om voor vertrek een betrouwbare VPN-verbinding te installeren. Zo blijf je ook in het buitenland op de hoogte van de socials en het laatste nieuws. Zonder dat je te maken hebt met de strenge regelgeving omtrent censuur.

Deel dit artikel
Deel via WhatsApp

Ook interessant voor jou?

nieuws op vakantie

Zo volg je het al het belangrijke nieuws op vakantie

wimbledon kijken

Gratis Wimbledon kijken, waar je ook bent

wifi-hotspot

Zo verbind je met een wifi-hotspot (en dit zijn de gevaren)

Internetten in Egypte – De complete guide