Beveilig je online accounts met de beste wachtwoordmanagers

beste wachtwoordmanager
De top 3 beste wachtwoordmanagers
  1. NordPass
  2. Keeper Security
  3. LastPass

Veel online accounts worden dus niet goed beveiligd. En dat terwijl je hier al je persoonlijke data bewaart: financiële gegevens, je adres, informatie over je werk en school… Dat wil je beveiligen met een sterk wachtwoord. Maar wij begrijpen ook wel dat je al die wachtwoorden niet kunt onthouden. Een wachtwoordmanager helpt hierbij. Lees verder om te ontdekken hoe dit precies werkt en wat de beste wachtwoordmanager is die wij aanraden.

Weet jij welk wachtwoord het meest gebruikt wordt? In dit digitale tijdperk zien we iedere dag de voordelen en de gevaren van het internet. Je zou dus verwachten dat de meeste mensen hun online accounts goed beveiligen. Het tegendeel is waar: uit onderzoek van NordPass in 35 verschillende landen bleek dat het wachtwoord ‘123456’ het vaakst wordt gebruikt. De rest van de top 20 bestond veelal uit vergelijkbare cijferreeksen, die binnen één seconde gekraakt kunnen worden.

Wat is een wachtwoordmanager?

Door hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts te gebruiken, breng je al deze accounts tegelijk in gevaar. Wordt één van deze accounts namelijk gehackt, dan gebeurt dit met ze allemaal. Dit risico wordt nog groter als je een wachtwoord gebruikt dat makkelijk is te kraken. Je wilt dus voor ieder account een uniek, ingewikkeld wachtwoord. Maar die ga je natuurlijk nooit onthouden. Gelukkig bestaat daar een tool voor: de wachtwoordmanager.

Een wachtwoordmanager is een digitale kluis waarin al je wachtwoorden worden opgeslagen. De sterke versleuteling van deze kluis zorgt ervoor dat niemand toegang krijgt tot jouw wachtwoorden. Zo hoef je nog maar één wachtwoord te onthouden, namelijk het hoofdwachtwoord van je wachtwoordmanager.

De voordelen van een wachtwoordmanager

Met een wachtwoordmanager kun je je accounts dus beveiligen met unieke en moeilijk te kraken wachtwoorden, die je niet hoeft te onthouden. Maar een wachtwoordmanager heeft nog meer voordelen:

1. Automatisch wachtwoorden opslaan en invullen: log je in bij een nieuwe website of app, dan vraagt de wachtwoordmanager of je het wachtwoord wilt opslaan. En wanneer je een opgeslagen site of app bezoekt, dan vult wachtwoordmanager automatisch je gebruikersnaam en wachtwoord in.
  2. Sterke wachtwoorden genereren: de meeste wachtwoordmanagers kunnen veilige, unieke wachtwoorden voor je genereren, zodat je niet telkens een nieuw wachtwoord hoeft te bedenken.
  3. Meer gegevens bewaren: veel wachtwoordmanagers hebben de optie om ook andere persoonlijke gegevens te bewaren, zoals notities en creditcardinformatie.
  4. Snel ingrijpen bij een datalek: de beste managers laten je weten wanneer een van je opgeslagen e-mailadressen of wachtwoorden deel uitmaakt van een datalek. Hierdoor kun je snel ingrijpen en je wachtwoord aanpassen.
  5. Synchronisatie tussen apparaten: wachtwoordmanagers werken vaak op meerdere apparaten, zoals je smartphone, laptop en tablet. Dit betekent dat je altijd toegang hebt tot je wachtwoorden, ongeacht welk apparaat je gebruikt.

Hoe kies je de beste wachtwoordmanager?

Het aanbod van wachtwoordmanagers is groot, dus hoe kies je de beste voor jou? Let in ieder geval op de volgende punten:

1. Sterke beveiliging: kies een wachtwoordmanager met sterke versleuteling, zoals AES-256. Zo kan niemand toegang krijgen tot jouw wachtwoorden.
  2. Zero-knowledge beleid: aanbieders die dit beleid hanteren, hebben zelf ook geen toegang tot de opgeslagen wachtwoorden van hun gebruikers.
  3. Compatibiliteit: zorg dat de manager werkt op jouw apparaten en dat de wachtwoorden gesynchroniseerd worden tussen je apparaten.
  4. Gebruiksvriendelijkheid: het moet eenvoudig zijn om de dienst te gebruiken, met een overzichtelijk programma en automatische invulopties.
  5. Extra functies: bedenk welke functies je wilt gebruiken en controleer of de wachtwoordmanager deze aanbiedt. Voorbeelden van zulke functies zijn een wachtwoordgenerator, dark web monitoring en twee-factor-authenticatie (2FA).
  6. Meerdere gebruikers: sommige aanbieders maken het mogelijk om met meerdere mensen gebruik te maken van één account en om wachtwoorden veilig te delen. Dit is handig voor bijvoorbeeld gezinnen en bedrijven.
  7. Prijs: er zijn zowel gratis als betaalde wachtwoordmanagers. Overweeg wat je nodig hebt en hoeveel je ervoor wilt betalen.

De beste wachtwoordmanager

Bovenstaande lijst bevat heel wat aandachtspunten. Zie je door de bomen het bos niet meer? We hebben de drie beste wachtwoordmanagers voor je op een rijtje gezet.

1. NordPass

NordPass is ontwikkeld door het team achter NordVPN, een van de meest betrouwbare VPN-diensten ter wereld. Het kan dan ook niet vreemd dat NordPass zorgt voor een sterke beveiliging van je wachtwoorden. De wachtwoordmanager heeft een eenvoudige interface en staat bekend om zijn betrouwbare reputatie. De dienst heeft zowel een betaalde als een gratis versie.

De grootste voordelen van NordPass:

• Zero-knowledge encryptie: alleen jij hebt toegang tot je wachtwoorden, zelfs NordPass kan deze niet bekijken.
  • Gebruiksvriendelijke interface: de app is makkelijk te navigeren en werkt soepel op verschillende apparaten.
  • Sterke wachtwoordgenerator: NordPass biedt een krachtige wachtwoordgenerator waarmee je unieke, lange wachtwoorden kunt maken.
  • Veel extra functies: de dienst biedt aanvullende functies aan, zoals een scanner voor datalekken, een persoonlijk veiligheidsrapport en de mogelijkheid om je wachtwoorden te delen met je nabestaanden.

NordPass valt onder de vlag van NordVPN, een van de beste VPN-diensten die er zijn, mét een ingebouwde wachtwoordmanager. Wil je NordVPN gratis proberen? Dat kan!

1
NordVPN Meest populaire keuze
€ 2,99 Per maand
  • 74% korting + 3 maanden extra
  • Inclusief mobiele app
  • Veilig & Supersnel
  • Meerdere apparaten
  • 4 op basis van 35555 reviews
Plus en minpunten NordVPN
Voordelen van NordVPN
Sterke beveiliging: AES 256-codering
Groot servernetwerk: 5.500+ servers
Goede prijs-kwaliteit: betaalbaar
Eenvoudige app-interface
Nadelen van NordVPN
Geen telefonische klantenservice
App is in het engels
Niet de goedkoopste
Geen eigen DNS-servers
Specificaties NordVPN
Aantal apparaten
10
Aantal servers
6300
Aantal landen
111
Geld terug garantie
30 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
NordVPN Reviews
9.2 VPNDeals.nl
4.0 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"Dat NordVPN vaak terugkomt in lijstjes met de beste VPN’s is geen toeval. Nord biedt een robuuste VPN-dienst met veel extra features en functies. Welke dat zijn, en waarom je de tool goed kunt overwegen als je op zoek bent naar meer privacy online? Dat lees je in deze NordVPN..."
Lees de volledige review

2. Keeper Security

Keeper Security is één van de meest uitgebreide wachtwoordmanagers op de markt. De dienst bevat meerdere, robuuste beveiligingsfuncties om je internetgebruik zo veilig mogelijk te houden. Met Keeper Security heb je vanaf al je apparaten toegang tot je wachtwoorden, die je tevens eenvoudig en veilig met anderen kunt delen. Met de gratis versie kun je tot tien wachtwoorden opslaan op één apparaat. De betaalde versie is een stuk uitgebreider en kost enkele euro’s per maand.

De grootste voordelen van Keeper Security:

• Dark web monitoring: Keeper scant voortdurend het dark web om je te kunnen waarschuwen als je wachtwoorden of andere persoonlijke gegevens gelekt zijn.
  • Biometrische inlogopties: je kunt inloggen met vingerafdruk of gezichtsherkenning voor extra veiligheid en gemak.
  • Zero-knowledge encryptie: Keeper versleutelt je gegevens lokaal op je apparaat voordat ze worden opgeslagen, voor maximale privacy.

3. LastPass

Ook LastPass is een bekende wachtwoordmanager met miljoenen gebruikers wereldwijd. De kluis wordt beschermd met AES-256 encryptie en een zero-knowledge beleid, waardoor je er zeker van bent dat jouw wachtwoorden helemaal veilig zijn. LastPass heeft een eenvoudige interface, maar ook een uitgebreid af te stemmen beveiligingsbeleid dat is toegespitst op de zakelijke gebruiker. Gebruik je het privé, dan kun je profiteren van een gratis versie met relatief veel mogelijkheden.

De grootste voordelen van LastPass:

• Uitgebreide gratis versie: LastPass biedt een solide gratis versie die voldoende is voor veel gebruikers.
  • Beveiligingsrapport: LastPass beoordeelt de sterkte van je wachtwoorden en helpt je zwakke wachtwoorden te verbeteren.
  • Biometrisch inloggen: je kunt inloggen met vingerafdruk of gezichtsherkenning, zodat je zelfs het hoofdwachtwoord niet hoeft te onthouden.

Beste wachtwoordmanager: tot slot

Een goede wachtwoordmanager is een must voor je online security. Hackers proberen continu toegang te krijgen tot je accounts, en als je hetzelfde wachtwoord op meerdere lekken gebruikt, ligt een datalek snel op de loer. Met een wachtwoordmanager zorg je niet alleen voor sterke wachtwoorden, je verkleint ook nog eens het risico dat je gehackt wordt. Met onze top 3 wachtwoordmanagers ben je een stuk veiliger.

Veelgestelde vragen

• Zijn wachtwoordmanagers veilig om te gebruiken?

Ja, wachtwoordmanagers zijn over het algemeen zeer veilig. Ze gebruiken sterke versleuteling, zoals AES-256, om je wachtwoorden te beschermen. Zolang je een sterk hoofdwachtwoord kiest en twee-factor-authenticatie inschakelt, is je kluis vrijwel onkraakbaar.

• Wat moet ik doen als ik mijn hoofdwachtwoord vergeet?

De meeste wachtwoordmanagers bieden manieren om je account te herstellen als je je hoofdwachtwoord vergeet, zoals herstel via een e-mail of met back-upcodes. Sommige diensten, zoals LastPass, bieden ook herstelopties via biometrische gegevens zoals vingerafdrukken.

• Kan ik mijn wachtwoordmanager op meerdere apparaten gebruiken?

Ja, de meeste moderne wachtwoordmanagers bieden synchronisatie tussen meerdere apparaten. Dit betekent dat je altijd toegang hebt tot je wachtwoorden, of je nu je telefoon, tablet of laptop gebruikt.

Deel dit artikel
Deel via WhatsApp

Ook interessant voor jou?

tracking cookies

Wat zijn tracking cookies en waarom wil je ze blokkeren?

porno kijken

Anoniem én veilig porno kijken, zo doe je dat

NZB Servers uitgelegd – Veilig en anoniem NZB-bestanden delen via een VPN

Wanneer je weet welke privacy wetten er online zijn, weet je ook beter waar je zelf alert op moet zijn

Welke privacy wetten zijn er online?