VRT Max kijken vanuit Nederland? Dat kan!

VRT Max kijken
VRT Max kijken vanuit Nederland in 5 stappen
  1. Kies een goede VPN-dienst, bijvoorbeeld NordVPN
  2. Download de VPN-software en maak een account aan
  3. Log in en kies een server in België
  4. Maak een account aan op VRT Max
  5. Geniet van alles wat VRT Max te bieden heeft
NordVPN
VRT Max kijken
Stream alles van de VRT én meer
Kijk VRT Max met NordVPN

Belgische nationale televisie kun je met een gewoon tv-abonnement ook in Nederland ontvangen. Maar er is een extra dienst van de VRT, de Vlaamse publieke omroep, die nog veel interessanter is: VRT Max, een gratis streamingplatform. Officieel moet je in België wonen om de dienst te kunnen gebruiken, maar er is een omweg waarmee VRT Max kijken vanuit Nederland of vanuit een ander buitenland ook kan. Wij leggen we uit hoe dat werkt.

Wat is VRT Max?

VRT Max is een Vlaamse streamingdienst. Het is onderdeel van de VRT, de Vlaamse publieke omroep, maar daarmee doe je de dienst eigenlijk te kort. Sowieso kun je met VRT Max live televisie kijken, zowel VRT 1, VRT Canvas als Ketnet, de twee Vlaamse publieke zenders. Eerder uitgezonden kun je ook terugkijken.

Maar er is veel meer. Ook sportzender Sporza, die grote evenementen als de Olympische Spelen, wielrennen en het EK en WK Voetbal uitzendt, zit in het pakket. De uitzendingen zijn live mee te kijken, maar er is ook content te vinden die niet op televisie verschijnt.

1
NordVPN Meest populaire keuze
€ 3,09 Per maand
  • 73% korting + 3 maanden extra
  • Inclusief mobiele app
  • Veilig & Supersnel
  • Meerdere apparaten
  • 4 op basis van 34787 reviews
Plus en minpunten NordVPN
Voordelen van NordVPN
Sterke beveiliging: AES 256-codering
Groot servernetwerk: 5.500+ servers
Goede prijs-kwaliteit: betaalbaar
Eenvoudige app-interface
Nadelen van NordVPN
Geen telefonische klantenservice
App is in het engels
Niet de goedkoopste
Geen eigen DNS-servers
Specificaties NordVPN
Aantal apparaten
10
Aantal servers
6300
Aantal landen
111
Geld terug garantie
30 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
NordVPN Reviews
9.2 VPNDeals.nl
4.0 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"Dat NordVPN vaak terugkomt in lijstjes met de beste VPN’s is geen toeval. Nord biedt een robuuste VPN-dienst met veel extra features en functies. Welke dat zijn, en waarom je de tool goed kunt overwegen als je op zoek bent naar meer privacy online? Dat lees je in deze NordVPN..."
Lees de volledige review

Verder krijg je toegang tot podcasts die door de publieke omroep worden gemaakt, luister je live en on demand naar een aantal Belgische radiozenders als Radio 1, Radio 2 en Studio Brussel, en kun je genieten van een breed scala aan content die ooit op de VRT is uitgezonden. Een paar voorbeelden:

• Blokken
  • FC De Kampioenen
  • De Mol
  • Kamp Waes
  • Thuis
  • First Dates

En verder nog een groot aantal kinderseries als:

• Fabeltjeskrant
  • De Smurfen
  • Hoodie
  • Samson & Gert
  • Bumba
  • Maya De Bij
1
NordVPN Meest populaire keuze
€ 3,09 Per maand
  • 73% korting + 3 maanden extra
  • Inclusief mobiele app
  • Veilig & Supersnel
  • Meerdere apparaten
  • 4 op basis van 34787 reviews
Plus en minpunten NordVPN
Voordelen van NordVPN
Sterke beveiliging: AES 256-codering
Groot servernetwerk: 5.500+ servers
Goede prijs-kwaliteit: betaalbaar
Eenvoudige app-interface
Nadelen van NordVPN
Geen telefonische klantenservice
App is in het engels
Niet de goedkoopste
Geen eigen DNS-servers
Specificaties NordVPN
Aantal apparaten
10
Aantal servers
6300
Aantal landen
111
Geld terug garantie
30 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
NordVPN Reviews
9.2 VPNDeals.nl
4.0 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"Dat NordVPN vaak terugkomt in lijstjes met de beste VPN’s is geen toeval. Nord biedt een robuuste VPN-dienst met veel extra features en functies. Welke dat zijn, en waarom je de tool goed kunt overwegen als je op zoek bent naar meer privacy online? Dat lees je in deze NordVPN..."
Lees de volledige review

VRT Max kijken vanuit Nederland

VRT Max kijken is officieel alleen mogelijk vanuit België: er zit een zogenaamde geobokkade op. Dat komt doordat de uitzendrechten zijn verkocht voor een Belgisch publiek, niet wereldwijd.

Nu kun je je biezen pakken en naar België verhuizen, maar dat is gelukkig niet nodig. Er is namelijk een manier om toch VRT Max te kijken vanuit je luie stoel in Nederland.

Dat doe je met een VPN. Dat is een programma waarmee je kan doen alsof je op een andere locatie bent dan waar je in werkelijkheid zit. VPN staat voor Virtueel Private Network: je zet een virtueel privénetwerk op, via een server op een locatie naar keuze.

Voor de website die je bezoekt, in dit geval VRT Max, lijkt het alsof je op de plek bent waar die server staat. Kies je een server in België, dan kun je de geoblokkade op VRT Max dus omzeilen. Andersom werkt dat trouwens ook, zodat je Nederlandse televisie in het buitenland kunt kijken.

VRT Max kijken

VRT Max kijken vanuit Nederland: stappenplan

En dat is eigenlijk hartstikke makkelijk. We leggen je uit hoe je het voor elkaar krijgt, zodat je al binnen een paar minuten kunt genieten van alles wat VRT Max te bieden heeft.

1. Kies een VPN

Het begint allemaal met een goede VPN. Er zijn talloze VPN’s op de markt, en we hebben er zelf ook een heleboel uitgeprobeerd, zoals je op onze reviewpagina kunt zien. Voor het kijken van VRT Max raden we NordVPN aan. Dat is een zeer populaire en goede VPN met ontzettend veel servers en veel handige extra’s.

1
NordVPN Meest populaire keuze
€ 3,09 Per maand
  • 73% korting + 3 maanden extra
  • Inclusief mobiele app
  • Veilig & Supersnel
  • Meerdere apparaten
  • 4 op basis van 34787 reviews
Plus en minpunten NordVPN
Voordelen van NordVPN
Sterke beveiliging: AES 256-codering
Groot servernetwerk: 5.500+ servers
Goede prijs-kwaliteit: betaalbaar
Eenvoudige app-interface
Nadelen van NordVPN
Geen telefonische klantenservice
App is in het engels
Niet de goedkoopste
Geen eigen DNS-servers
Specificaties NordVPN
Aantal apparaten
10
Aantal servers
6300
Aantal landen
111
Geld terug garantie
30 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
NordVPN Reviews
9.2 VPNDeals.nl
4.0 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"Dat NordVPN vaak terugkomt in lijstjes met de beste VPN’s is geen toeval. Nord biedt een robuuste VPN-dienst met veel extra features en functies. Welke dat zijn, en waarom je de tool goed kunt overwegen als je op zoek bent naar meer privacy online? Dat lees je in deze NordVPN..."
Lees de volledige review

2. Download de VPN-software en maak een account aan

Op de website van NordVPN kun je een account aanmaken. Daarna download je de software. NordVPN heeft programma’s voor Windows, macOS en Linux, apps voor Android en iOS en zelfs tools voor je televisie en je router. Genoeg keuze dus, en je kunt hem op wel zes apparaten tegelijk installeren.

3. Log in en kies een server in België

Gebruik je inloggegevens om in te loggen in de app van NordVPN. Als je dat gedaan hebt, kun je in de lijst met servers België selecteren. NordVPN kiest automatisch de snelste server, maar je kunt er ook handmatig eentje kiezen.

4. Maak een account aan op VRT Max

Eenmaal verbonden met een Belgische server (bovenaan onze website kun je zien of je daadwerkelijk met een Belgische server bent verbonden), kun je een account aanmaken op VRT Max. Ga naar vrt.be/vrtmax en klik rechtsboven op Nog geen VRT-profiel?. Daar kun je een e-mailadres en een wachtwoord invullen, waarna je de algemene gebruiksvoorwaarden moet accepteren.

Daarna krijg je nog wat invulvelden te zien. Je kunt gewoon je eigen gegevens gebruiken, alleen moet je ervoor zorgen dat je een Belgische postcode en adres gebruikt. Die kun je gewoon online opzoeken, het wordt niet gecheckt of je er daadwerkelijk woont.

VRT Max kijken

5. Geniet van alles wat VRT Max te bieden heeft

Nu kun je genieten van alle programma’s, films, series, sportwedstrijden en live-uitzendingen die VRT Max te bieden heeft. Niet vergeten je VPN weer aan te zetten als je volgende keer weer wil kijken, anders kom je niet op de website.

Deze truc werkt voor VRT Max, maar ook voor andere populaire streamingdiensten waar een geoblokkade op zit of kan zitten:

Bovendien kun je op deze manier ook op vakantie VRT Max kijken: het maakt niet uit of je in België, Nederland of in het buitenland bent.

Waarom NordVPN voor VRT Max kijken?

In dit artikel raden we NordVPN aan als beste VPN voor het kijken van VRT Max. Dat heeft een aantal redenen. NordVPN is als allerbeste uit onze tests gekomen. Het is een zeer populaire VPN, met veel fijne functies en handige extra’s.

1
NordVPN Meest populaire keuze
€ 3,09 Per maand
  • 73% korting + 3 maanden extra
  • Inclusief mobiele app
  • Veilig & Supersnel
  • Meerdere apparaten
  • 4 op basis van 34787 reviews
Plus en minpunten NordVPN
Voordelen van NordVPN
Sterke beveiliging: AES 256-codering
Groot servernetwerk: 5.500+ servers
Goede prijs-kwaliteit: betaalbaar
Eenvoudige app-interface
Nadelen van NordVPN
Geen telefonische klantenservice
App is in het engels
Niet de goedkoopste
Geen eigen DNS-servers
Specificaties NordVPN
Aantal apparaten
10
Aantal servers
6300
Aantal landen
111
Geld terug garantie
30 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
NordVPN Reviews
9.2 VPNDeals.nl
4.0 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"Dat NordVPN vaak terugkomt in lijstjes met de beste VPN’s is geen toeval. Nord biedt een robuuste VPN-dienst met veel extra features en functies. Welke dat zijn, en waarom je de tool goed kunt overwegen als je op zoek bent naar meer privacy online? Dat lees je in deze NordVPN..."
Lees de volledige review

Een NordVPN-abonnement kost je maar een paar euro per maand. Daarmee kun je natuurlijk nog veel meer doen dan VRT Max streamen: je kunt ook andere streamingdiensten bezoeken, maar het is ook een goed idee om een VPN te gebruiken als je op reis gaat of als je met een openbaar netwerk verbindt. Je kunt er zelfs goedkoop vakanties mee boeken! Veel functies voor weinig, dus.

NordVPN scoorde bovendien erg hoog in onze snelheidstests, ook niet onbelangrijk voor als je online gaat streamen. Al met al kunnen we NordVPN van harte aanraden als beste VPN voor het kijken van VRT Max.

Veelgestelde vragen

• Wat is VRT Max?

VRT Max is de streamingdienst van de Vlaamse publieke omroep, de VRT.

• Werkt VRT Max in Nederland?

In principe werkt VRT Max alleen in België. Met de omweg in dit artikel kun je VRT Max wel gewoon in Nederland kijken.

• Welke VPN is het best?

Voor het streamen van VRT raden we NordVPN aan, een uitgebreide en zeer populaire VPN-dienst.

Ook interessant voor jou?

boer zoekt vrouw kijken

Boer Zoekt Vrouw kijken, overal en altijd

Pluto TV kijken

Pluto TV kijken in Nederland: gratis films streamen

vtm go kijken

VTM GO kijken vanuit Nederland en buitenland, zo werkt het