Zo volg je het al het belangrijke nieuws op vakantie

nieuws op vakantie
Voordelen van een goede VPN
  • Geoblokkade opheffen
  • Meer privacy, juist ook op vakantie
  • Geen gedoe met haperende verbindingen
  • Keuze uit veel verschillende servers over de hele wereld
80% korting
Overal toegang tot het nieuws
Bezoek VPN Nederland

Als je op vakantie bent, heb je natuurlijk wel wat anders aan je hoofd dan nieuws over verkiezingen, oorlogen en andere zaken die de maatschappij bezighouden, maar het is wel fijn om een beetje op de hoogte te blijven.

Dat kan in het buitenland nog weleens lastig zijn, maar met de juiste tools volg je overal het belangrijkste nieuws, op vakantie of waar je ook bent.

Tip

Wil je de Olympische Spelen altijd en overal vanuit het buitenland bekijken? Bekijk dan onze handige kijktip hier.

Het journaal kijken vanuit het buitenland

Het NOS Journaal is voor veel Nederlanders nog altijd een van de belangrijkste nieuwsbronnen. Handig, want zo word je in een kwartiertje bijgepraat over de belangrijkste zaken in de wereld. Maar op vakantie kan dat lastiger zijn.

Nederlandse televisieproviders werken namelijk niet buiten de Europese Unie. Dat komt omdat er een zogenaamde geoblokkade op zit: je kunt alleen inloggen als je in een bepaalde regio bent, in dit geval dus de EU. Dat geldt voor alle grote providers: Ziggo, KPN, Odido, en anderen.

Lastig, maar niet onoverkomelijk. Er is namelijk een manier om toch te kunnen inloggen bij je tv-dienst, ook als je je buiten het officiële gebied bevindt. Die manier is een VPN.

1
NordVPN Meest populaire keuze
€ 3,09 Per maand
  • 73% korting + 3 maanden extra
  • Inclusief mobiele app
  • Veilig & Supersnel
  • Meerdere apparaten
  • 4 op basis van 34682 reviews
Plus en minpunten NordVPN
Voordelen van NordVPN
Sterke beveiliging: AES 256-codering
Groot servernetwerk: 5.500+ servers
Goede prijs-kwaliteit: betaalbaar
Eenvoudige app-interface
Nadelen van NordVPN
Geen telefonische klantenservice
App is in het engels
Niet de goedkoopste
Geen eigen DNS-servers
Specificaties NordVPN
Aantal apparaten
10
Aantal servers
6300
Aantal landen
111
Geld terug garantie
30 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
NordVPN Reviews
9.2 VPNDeals.nl
4.0 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"Dat NordVPN vaak terugkomt in lijstjes met de beste VPN’s is geen toeval. Nord biedt een robuuste VPN-dienst met veel extra features en functies. Welke dat zijn, en waarom je de tool goed kunt overwegen als je op zoek bent naar meer privacy online? Dat lees je in deze NordVPN..."
Lees de volledige review

Een VPN is een programma waarmee je veel dingen kunt doen, maar een van de belangrijkste dingen is het verhullen van je locatie. Als je een website bezoekt, wordt veel informtie meegestuurd, onder andere de fysieke locatie van de internetverbinding. Zo weet een website dat je buiten de EU bent, en wordt het inloggen geblokkeerd.

Met een VPN stuur je je internetverkeer via een externe server. Die server kan overal staan: de meeste VPN’s bieden tientallen tot soms wel duizenden servers over heel de wereld. Als je een server uit een EU-land selecteert, lijkt het voor de website alsof je daar daadwerkelijk bent, en kun je dus gewoon inloggen bij Ziggo of KPN.

Livestreams kijken vanuit het buitenland

De website van de NOS of NU.nl kun je natuurlijk overal ter wereld gewoon bezoeken, maar voor livestreams geldt dat lang niet altijd. Bepaalde nieuwsdiensten, zoals bijvoorbeeld de NOS, hebben ook een geoblokkade op live-uitzendingen zitten. Van buiten de EU kun je dus officieel ook niet de stream van het Journaal volgen. Sterker nog: zelfs in België of Duitsland zijn livestreams van de NOS geblokkeerd.

Een VPN lost dat probleem ook op. Net als hierboven kun je met een VPN ook de website van de NOS laten denken dat je gewoon in Nederland bent. Zo kun je toch gewoon de streams bekijken, ook al zit je niet in het juiste gebied.

Voor verschillende diensten gelden verschillende regels. Zo kun je NLZiet vanuit de gehele EU bekijken, maar is een dienst als KIJK alleen in Nederland beschikbaar – tenzij je een VPN gebruikt, dus.

Keuzehulp

Direct weten welke VPN bij jou past? Wij helpen je om verschillende aanbieders van VPN te vergelijken.

Hoe werkt een VPN?

Een VPN is eigenlijk een verzameling van allerlei servers over de hele wereld. Dat zijn fysieke systemen die data kunnen verzenden en ontvangen. Een dienst als VPN Nederland beschikt over enkele honderden servers, terwijl bijvoorbeeld NordVPN er ruim zesduizend heeft – al heb je er natuurlijk maar eentje nodig.

Normaal gesproken wordt jouw verkeer vanaf je eigen netwerk via een server van je provider naar de website die je bezoekt gestuurd. Bij een VPN gaat daar een extra server tussen zitten. Als die server in het buitenland staat, lijkt het net alsof jouw verkeer daarvandaan komt: je originele locatie zit verstopt achter de tweede server.

Met welke VPN kijk ik het beste het nieuws op vakantie?

VPN Nederland

Welke VPN het meest geschikt is voor jou, hangt van je wensen af. Bij VPN Deals vinden we VPN Nederland een fijne optie. Zoals de naam al zegt is VPN Nederland een volledig Nederlandse VPN, met een Nederlandstalige app en Nederlandse klantenservice. Dat is wel zo handig als je ergens tegenaan loopt.

Bovendien heeft VPN Nederland meerdere servers in Nederland staan. Je hebt dus genoeg keuze, en als een van de servers onverhoopt niet werkt, kies je gewoon een ander. Verder is VPN Nederland een simpele VPN die precies doet wat hij moet doen.

Probeer VPN Nederland nu gratis een week uit!

NordVPN

Als je een wat uitgebreidere VPN zoekt, kunnen we NordVPN van harte aanbevelen. NordVPN is al sinds jaar en dag de populairste VPN-dienst ter wereld, en dat is niet voor niets. Zo kun je kiezen uit meer dan 6000 servers in meer dan 100 landen. Ook in Nederland zijn er verschillende servers te vinden die je kunt gebruiken.

Verder biedt NordVPN uitgebreide extra’s als een advertentieblocker, een trackerblocker, bescherming tegen malware op je computer en zogenaamde obfuscated servers, waarmee een website niet kan zien dat je een VPN gebruikt en de server dus niet kan blokkeren.

NordVPN probeer je nu een maand lang gratis uit!

Er zijn natuurlijk nog veel meer goede VPN's. Op de pagina Beste VPN staan ze allemaal op een rijtje.

1
NordVPN Meest populaire keuze
€ 3,09 Per maand
  • 73% korting + 3 maanden extra
  • Inclusief mobiele app
  • Veilig & Supersnel
  • Meerdere apparaten
  • 4 op basis van 34682 reviews
Plus en minpunten NordVPN
Voordelen van NordVPN
Sterke beveiliging: AES 256-codering
Groot servernetwerk: 5.500+ servers
Goede prijs-kwaliteit: betaalbaar
Eenvoudige app-interface
Nadelen van NordVPN
Geen telefonische klantenservice
App is in het engels
Niet de goedkoopste
Geen eigen DNS-servers
Specificaties NordVPN
Aantal apparaten
10
Aantal servers
6300
Aantal landen
111
Geld terug garantie
30 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
NordVPN Reviews
9.2 VPNDeals.nl
4.0 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"Dat NordVPN vaak terugkomt in lijstjes met de beste VPN’s is geen toeval. Nord biedt een robuuste VPN-dienst met veel extra features en functies. Welke dat zijn, en waarom je de tool goed kunt overwegen als je op zoek bent naar meer privacy online? Dat lees je in deze NordVPN..."
Lees de volledige review

Waar moet ik verder op letten?

Als je het nieuws wil blijven volgen in het buitenland, houd dan ook met de volgende zaken rekening:

• Een VPN is in de EU volledig legaal, maar er zijn landen, zoals Rusland, China en Noord-Korea, waar het volgens de wet niet mag.
  • Let erop dat je de VPN ook op al je apparaten kunt gebruiken. NordVPN gebruik je met een enkel account op zes apparaten tegelijkertijd, terwijl je VPN Nederland op een onbeperkt aantal devices kunt zetten.
  • Doorgaans geldt dat hoe verder de server die je selecteert van je verwijderd is, des te trager je verbinding wordt. Kies dus een server zo dichtbij mogelijk die nog wel aan je eisen voldoet.

Wist je trouwens dat een VPN niet alleen handig is om het nieuws op vakantie te volgen, maar ook goed van pas komt bij het boeken van vliegtickets? Hier lees je er meer over

Keuzehulp

Direct weten welke VPN bij jou past? Wij helpen je om verschillende aanbieders van VPN te vergelijken.

Tot slot

Het nieuws volgen in het buitenland kan wat lastig zijn, vooral als je buiten de EU bent of diensten gebruikt die alleen in Nederland beschikbaar zijn. Met een VPN los je dat probleem voor eens en voor altijd op: voor de website die je bezoekt lijkt het alsof je gewoon in Nederland zit, terwijl je in werkelijkheid op een Zuid-Amerikaans strand ligt of op een Canadese berg staat.

Zo volg je toch al het belangrijke nieuws op vakantie, en ben je niet afhankelijk van het nieuwsaanbod in het buitenland.

Veelgestelde vragen

• Waarom kan ik sommige streams niet zien op vakantie?

Dat komt doordat veel diensten alleen werken in een bepaald gebied, bijvoorbeeld Nederland of de EU. Ben je daarbuiten, dan heb je een VPN nodig om de content te kunnen bekijken.

• Hoe helpt een VPN?

Een VPN stuurt je verkeer via een externe server die je zelf uitkiest. De plek van die server bepaalt waar op de wereld jij virtueel bent.

• Werkt het overal?

Ja, je kunt overal op de wereld een VPN-verbinding opzetten. Houd er wel rekening mee dat het gebruik van een VPN in bepaalde landen tegen de wet is.

B&B Vol Liefde kijken in het buitenland? Dat kan!

Overal toegang tot het nieuws? Dat kan!