Snel aan de slag

Sporza kijken in Nederland of in het buitenland doe je zo:

• Neem een abonnement op een VPN, bijvoorbeeld NordVPN.
  • Download de VPN-software of -app.
  • Log in met je accountgegevens.
  • Selecteer een server in België.
  • Ga naar Sporza.be en geniet van alle livestreams.
Stream nu!
Overal ter wereld Sporza kijken
Kijk Sporza met NordVPN

Voor sportfans in België is het een begrip, en ook in Nederland is het een bekend fenomeen: Sporza. Sporza is de naam voor de sportuitzendingen op de VRT, de Vlaamse publieke omroep. In Vlaanderen is Sporza te zien op televisie en op de eigen website, maar vanuit Nederland of ergens anders is het minder eenvoudig. Hoe kun je toch Sporza kijken in Nederland en in het buitenland? We leggen het uit.

In het kort

• Sporza is de overkoepelende naam voor alle sportuitzendingen op de Vlaamse publieke omroep.
  • De tv-uitzendingen zijn ook in Nederland te bekijken, maar de livestreams op de website in principe niet.
  • Met een VPN los je dat probleem op: via een Belgische server kun je de livestreams alsnog bekijken.
  • Met het handige stappenplan in dit artikel vertellen we je precies hoe dat werkt.

Wat is Sporza?

Sporza is de overkoepelende naam voor alle sportuitzendingen die worden gemaakt voor de VRT, de Vlaamse publieke omroep. Zowel op VRT 1 (voorheen Eén) en VRT CANVAS (voorheen Canvas) worden Sporza-programma’s uitgezonden. Ook zijn er livestreams op de website van Sporza.

De naam Sporza wordt dus gebruikt voor alle sportuitzendingen op de Vlaamse publieke netten. Je vindt er veel wielrennen, maar ook grote evenementen als de Olympische Spelen, EK’s en WK’s voetbal en andere sporten zijn er te vinden, naast praat- en analyseprogramma’s.

Kun je Sporza kijken in Nederland?

Sporza is in Vlaanderen natuurlijk erg populair, maar ook in Nederland zijn er veel kijkers. Soms worden bepaalde evenementen niet op de Nederlandse tv uitgezonden, maar wel op de Vlaamse. Ook kijken veel mensen wielrennen of voetbal op Sporza vanwege het Belgische commentaar.

Sporza is dus normaliter op een van de twee open zenders te zien, op VRT 1 of VRT CAVNAS. Dat is vooral voor Nederlanders erg prettig, want die twee zenders zijn gewoon te ontvangen met een standaard televisieabonnement bij bijvoorbeeld Ziggo of KPN.

1
NordVPN Meest populaire keuze
€ 2,99 Per maand
  • 74% korting + 3 maanden extra
  • Inclusief mobiele app
  • Veilig & Supersnel
  • Meerdere apparaten
  • 4 op basis van 35410 reviews
Plus en minpunten NordVPN
Voordelen van NordVPN
Sterke beveiliging: AES 256-codering
Groot servernetwerk: 5.500+ servers
Goede prijs-kwaliteit: betaalbaar
Eenvoudige app-interface
Nadelen van NordVPN
Geen telefonische klantenservice
App is in het engels
Niet de goedkoopste
Geen eigen DNS-servers
Specificaties NordVPN
Aantal apparaten
10
Aantal servers
6300
Aantal landen
111
Geld terug garantie
30 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
NordVPN Reviews
9.2 VPNDeals.nl
4.0 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"Dat NordVPN vaak terugkomt in lijstjes met de beste VPN’s is geen toeval. Nord biedt een robuuste VPN-dienst met veel extra features en functies. Welke dat zijn, en waarom je de tool goed kunt overwegen als je op zoek bent naar meer privacy online? Dat lees je in deze NordVPN..."
Lees de volledige review

Dat geldt echter niet voor livestreams op Sporza.be. Daar zit een zogenaamde geoblokkade op: de website kijkt waar de bezoeker vandaan komt, en als dat ergens anders dan België is, wordt de stream of video die je wil bekijken geblokkeerd. Dat heeft alles te maken met de uitzendrechten die worden aangekocht per land – hetzelfde geldt voor de Nederlandse livestreams op NOS.nl.

sporza kijken in nederland

Oei! De stream of video is zelfs in Nederland geblokkeerd.

De oplossing: een VPN

Dat klinkt misschien als een vervelend iets, maar er is vrij simpel omheen te werken. Alles wat je nodig hebt is een VPN. Dat is een programma of app waarmee je verbinding kunt maken met een website via een externe server. Die server kan overal staan, en de locatie van de server bepaalt de ‘locatie’ waarvandaan jij de website bezoekt.

Zoek de beste VPN voor jou!

Verbind je dus vanuit Nederland (of een ander land) met een server in België, dan lijkt het voor de website van Sporza alsof je daar ook daadwerkelijk bent, en kun je zonder problemen de stream bekijken.

Sporza kijken in Nederland en het buitenland met een VPN

Hoe simpel dat is, hebben we in een handig stappenplan gezet.

• Neem een abonnement op een VPN, bijvoorbeeld NordVPN, een van de populairste en beste VPN-diensten die er zijn.
  • Download de VPN-software of -app naar het apparaat dat je wil gebruiken.
  • Log in met je accountgegevens.
  • Selecteer een server in België – bij de meeste VPN’s wordt automatisch de snelste server geselecteerd als je op het land klikt.
  • Ga naar Sporza.be en geniet van alle livestreams, zonder geoblokkades.

Hetzelfde geldt natuurlijk voor Belgen die tijdelijk in het buitenland vertoeven, voor werk of vakantie, of die in het buitenland wonen, al kunnen die met een Belgische postcode wel een account aanmaken waarmee ze de streams kunnen bekijken. Dat moet echter wel bevestigd worden, dus je kunt het niet zomaar even verzinnen.

NordVPN: onze favoriet

In het stappenplan noemen we NordVPN als ideale VPN om online Sporza te kijken. Hoewel andere VPN’s ook prima werken, heeft NordVPN een aantal voordelen ten opzichte van andere diensten, waardoor de tool als beste uit onze reviews is gekomen. Een paar van die voordelen zijn:

• Ruim 6000 verschillende servers
  • Goede klantenservice
  • Buitenlandse Netflix mogelijk, en dus ook Sporza in het buitenland
  • Nederlandstalige apps en help-pagina’s
  • Heel veel extra functies
  • Gratis proefperiode
1
NordVPN Meest populaire keuze
€ 2,99 Per maand
  • 74% korting + 3 maanden extra
  • Inclusief mobiele app
  • Veilig & Supersnel
  • Meerdere apparaten
  • 4 op basis van 35410 reviews
Plus en minpunten NordVPN
Voordelen van NordVPN
Sterke beveiliging: AES 256-codering
Groot servernetwerk: 5.500+ servers
Goede prijs-kwaliteit: betaalbaar
Eenvoudige app-interface
Nadelen van NordVPN
Geen telefonische klantenservice
App is in het engels
Niet de goedkoopste
Geen eigen DNS-servers
Specificaties NordVPN
Aantal apparaten
10
Aantal servers
6300
Aantal landen
111
Geld terug garantie
30 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
NordVPN Reviews
9.2 VPNDeals.nl
4.0 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"Dat NordVPN vaak terugkomt in lijstjes met de beste VPN’s is geen toeval. Nord biedt een robuuste VPN-dienst met veel extra features en functies. Welke dat zijn, en waarom je de tool goed kunt overwegen als je op zoek bent naar meer privacy online? Dat lees je in deze NordVPN..."
Lees de volledige review

Conclusie: Sporza kijken in Nederland en in het buitenland

Sporza.be is de thuisbasis voor alles wat sport ademt in Vlaanderen. De live-uitzendingen op televisie zijn ook in Nederland te volgen, omdat ze op het open net te zien zijn, maar de streams op de website worden buiten België geblokkeerd. Tenminste, als je geen VPN gebruikt. Met een VPN kun je die blokkade omzeilen en kun je alsnog genieten van alle livestreams, ook als je in Nederland of het buitenland woont, werkt, of op vakantie bent.

Veelgestelde vragen

• Wat is Sporza?

Sporza is de naam voor alle sportuitzendingen op de VRT, de Vlaamse publieke omroep.

• Kan ik Sporza kijken in Nederland en het buitenland?

Op televisie wel. Officieel kan het via de website niet, maar met een VPN kun je doen alsof je in België bent, waardoor je de stream toch nog kunt kijken.

• Is Sporza kijken in Nederland legaal?

Jazeker, er is niks mis met een VPN. Er zijn een paar landen waar het gebruik van een VPN aan banden wordt gelegd, maar in de meeste landen is het volkomen legaal.

Ook interessant voor jou?

nba kijken in nederland

NBA kijken in Nederland en in het buitenland? Zo doe je dat

Schaatsen kijken in het buitenland, Nederland en België

glory kickboksen

GLORY kickboksen: kijk live én overal ter wereld