Home » GooseVPN

GooseVPN

 • 7.8

Alleen al de afkomst maakt GOOSE VPN uniek. Het is immers de eerste volledig Nederlandse Virtual Private Network.

Informatie over GooseVPN

 • Nederlands bedrijf
 • Hoge gebruikersvriendelijkheidscore
 • Niet geschikt om Amerikaanse Netflix te bekijken
 • Cijfer7.8
 • OptiesNetflix, HBO, AmazonPrime
 • VerbindingenOnbeperkt
 • Torrents
 • BesturingssystemenWindows, Mac, iOS, Android, Linux
 • ProtocollenOpenVPN, L2TP/IPsec, IKEv2, PPTP
 • Aantal servers500+ in 25 landen
VPN afsluiten

Review GOOSE VPN 2021

Alleen al de afkomst maakt GOOSE VPN uniek. Het is immers de eerste volledig Nederlandse Virtual Private Network. Dit heeft uiteraard als groot voordeel dat je terecht kunt bij een Nederlandse klantenservice en de beschikking hebt over Nederlandse software. GOOSE VPN profileert zich als een gebruiksvriendelijke VPN voor de alledaagse internetter maar is dat ook het geval? Zijn er nog andere factoren waarin GOOSE VPN uniek is? Als je benieuwd bent naar het aanbod van deze Nederlandse speler op dit gebied, lees dan deze review.

In deze GOOSE VPN review 2021 belichten we de volgende factoren:

 • Ggebruiksgemak van GOOSE VPN;
 • Mogelijkheden van GOOSE VPN;
 • Mogelijkheden met betrekking tot torrenting met GOOSE VPN;
 • Veiligheid van GOOSE VPN;
 • Snelheid van GOOSE VPN;
 • Landen waar GOOSE VPN de beschikking heeft over servers;
 • Prijzen van GOOSE VPN;
 • Voor- en nadelen van GOOSE VPN;
 • Specificaties van GOOSE VPN op een rijtje;
 • Eindconclusie: is GOOSE VPN een interessante optie voor je?

Gebruiksgemak GOOSE VPN

Zoals aangegeven is GOOSE VPN een zeer gebruiksvriendelijk systeem en daarmee uitstekend toepasbaar op vrijwel alle devices. Voor de meest gebruikte besturingssystemen MacOS, Windows, iOS (iPhone & iPad) en Android is gratis software te downloaden. Deze software is te vinden op de website van GOOSE VPN.

De servers van het VPN netwerk van GOOSE maken gebruik van Linux als onderliggend besturingssysteem. Op het moment dat je gekozen hebt voor een abonnement met een datalimiet, zie je in één oogopslag hoeveel data je nog beschikbaar hebt over de specifieke VPN connectie en hoeveel data je gebruikt hebt. Daarnaast kun je op een hele eenvoudige manier instellen welk protocol je wilt gebruiken. Hierin heb je keuze tussen L2TP/IPSec, OpenVPN, PPTP en IKEv2. Deze protocollen staan standaard goed ingesteld, maar als je een andere keuze wilt maken, dan kan dat. Indien je standaard gebruik maakt van deze dienst, dan kan je kiezen voor een automatische start van de VPN service waarbij de standaard protocollen worden gehanteerd.

Het instellingenmenu heeft een wat eenvoudig karakter in vergelijking tot andere (meer geavanceerdere) aanbieders. Voor een gemiddelde gebruiker is dit echter meer dan voldoende. De software werkt “gewoon” prima en dat is het belangrijkste.

GOOSE VPN heeft voor zowel iOS (iPhone & iPad) als Android een app ontwikkeld met dezelfde karakteristieke eigenschappen als de software voor Windows. Ook met deze app kan op een eenvoudige wijze verbinding worden gelegd met de servers van GOOSE VPN. Je kunt dus ook op de mobiele devices uitstekend gebruik maken van GOOSE VPN. Het programma werkt gewoon via het 4G netwerk op je mobiele telefoon. Aangezien er gebruik wordt gemaakt van een openVPN protocol, is het zelfs mogelijk om met behulp van andere software toepassingen en apparaten een VPN verbinding te creëren. Op de website van GOOSE VPN staan diverse handleidingen hoe je onder andere routers en Linux toepassingen kunt gebruiken.

Hoewel GOOSE VPN bekend staat als stabiele verbinding, kan het altijd voorkomen dat deze op een onverwacht moment uitvalt. Met de ‘kill switch’ kan het internetverkeer op dat moment direct worden geblokkeerd. Hiermee kan worden voorkomen dat gevoelige data (via jouw persoonlijke IP adres en onversleuteld) toch via een reguliere internetverbinding wordt verspreid. Deze optie is beschikbaar voor MacOS, Windows en iOS, echter (nog) niet voor Android gebruikers.

Het is momenteel nog niet mogelijk om via GOOSE VPN een dedicated IP adres aan te vragen. De provider laat weten dat het in de toekomst wel mogelijk zal zijn om statische IP adressen aan te bieden.

Mogelijkheden van GOOSE VPN

GOOSE VPN is uiteraard onderscheidend met betrekking tot de afkomst. Dit geeft vertrouwen voor de Nederlandse gebruiker. De provider hecht verder veel waarde aan de service en het gebruiksgemak. De provider is hier zeker in geslaagd. De dienst is op een eenvoudige manier te gebruiken op diverse devices. Bij onduidelijkheden of vragen kun je prima terecht bij een snel reagerende klantenservice.

De provider heeft in ongeveer dertig verschillende landen servers staan die gebruikt kunnen worden om verbindingen te leggen. Dit zijn er momenteel meer dan zestig. Hiermee is deze provider zeker géén koploper, maar voldoet wel aan de gemiddelde behoeften van de gebruikers. Dit is zeker het geval gezien het feit dat er in de meest populaire landen (dat zijn uiteraard Nederland, Amerika en het Verenigd Koninkrijk) meerdere servers staan. Hiermee worden voldoende mogelijkheden gecreëerd om content uit deze gebieden te bekijken die anders om geografische reden geblokkeerd zouden zijn.

Uit de groei van het aantal servers en de locaties die aangeboden worden, blijkt dat GOOSE VPN in een opwaartse spiraal zit met betrekking tot het aantal gebruikers. Het netwerk is zich duidelijk aan het uitbreiden.

Mogelijkheden met betrekking tot torrenting met GOOSE VPN

De software is keurig vormgegeven en eenvoudig te gebruiken. Op het moment dat er ingelogd is, kan er heel gemakkelijk een verbinding worden gelegd met een server naar keuze. Uiteraard kan er gekozen worden uit diverse servers en staat weergegeven of er gebruik kan worden gemaakt van een p2p netwerk. Deze afkorting staat voor een peer-to-peer netwerk waarbij er gebruik wordt gemaakt van een computernetwerk zonder vaste werkstations en servers. Het netwerk is voorzien van een aantal aansluitingen die functioneren als een server die geschikt is voor het downloaden van films, series en muziek. Een goed voorbeeld hiervan is Torrents, waarmee je het downloaden van bestanden kan versnellen omdat je deze kan downloaden van iemand anders computer.

Veiligheid GOOSE VPN

De letters VPN staan voor Virtual Private Network en zoals de naam al aangeeft, voorziet deze technologie in een veilige verbinding tussen jouw computer en het internet. Hierbij zijn drie belangrijke criteria van belang bij het gebruik van internet:

 1. Veiligheid;
 2. Vrijheid;
 3. Anonimiteit.

Een VPN provider mag zeker op worden beoordeeld en afgerekend op factoren als beveiliging en privacy. GOOSE VPN geeft aan géén logs bij te houden van de gebruikers. Een digitale log geeft inzicht in het verleden met betrekking tot internetgebruik. Hierbij kan gedacht worden aan het gebruik van websitebezoek, data en downloadgedrag. Uiteraard is dit een groot pluspunt want data die niet opgeslagen wordt, kan ook niet in verkeerde handen terecht komen.

Ook de technische veiligheid is prima verzorgd. GOOSE VPN is voorzien van software om virussen en firewalls, spam en DDOS aanvallen te voorkomen. Op het moment dat jij verbonden bent met de GOOSE VPN servers werken al deze beveiligingsmaatregelen ook voor jouw verbinding en zorgen voor een goede bescherming.

De gebruiker heeft keuzemogelijkheid tussen OpenVPN of IKEv2. Zoals de naam al aangeeft heeft OpenVPN een open source constructie in tegenstelling tot IKEv2. In veel gevallen heeft een open source constructie een duidelijke voorkeur, maar het dient vermeld te worden dat IKEv2 heel eenvoudig reconnect op het moment dat de internetverbinding even wegvalt. In dat opzicht is dit weer een betere keuze bij mobiel gebruik. Beide opties zijn voorzien van een uitstekende versleuteling, in vorm van de AES-256 Bit encryptie.

Met betrekking tot de veiligheid is het goed om te beseffen dat GOOSE VPN Nederlandse wortels heeft. Ons land behoort tot de “9 eyes surveillance alliance”. Dit is een samenwerkingsverband waarin ons land zich verplicht om data over specifieke personen of organisaties te delen met de andere landen die aangesloten zijn.

Snelheid GOOSE VPN

Met betrekking tot de snelheid van GOOSE VPN zien we een trend, die we ook regelmatig terugzien bij andere providers en dat is inconsistentie. Iedere meting die gedaan wordt, zal een ander beeld laten zien. Er zijn een aantal factoren die van invloed zijn op de snelheid zoals de afstand tot de gebruiker, de locatie, de internetsnelheid (afhankelijk van de provider) en de snelheid (in combinatie met de intensiteit van het gebruik) van de server. Het is goed om te vermelden dat de VPN provider dus niet volledig afgerekend mag worden op de snelheid, maar hier uiteraard wel een rol in speelt.

Met betrekking tot de snelheid is GOOSE VPN zeker een acceptabele aanbieder. De VPN biedt een zeer acceptabele snelheid voor een standaard internet gebruik. Er is wel een lichte daling te zien in de download en uploadsnelheid als er gebruik wordt gemaakt van een buitenlandse server als dit vergeleken wordt met een reguliere verbinding die dichter bij huis tot stand wordt gebracht. Vooral het downloaden gaat wat langzamer, een beweging die sterker wordt als er verbinding wordt gemaakt met een server in het buitenland. Bij het uploaden is dit “verval” minder van toepassing.

In cijfers is de volgende verhouding zichtbaar:

 • Snelheid met VPN: 78 Mbits per seconde.
 • Snelheid normale verbinding: 100 Mbits per seconde;
 • Verval uploaden: 10 Mbits per seconde → 8 Mbits per seconde

De stabiliteit van de verbindingen is prima. Uiteraard zal een verbinding verloren kunnen gaan door een overbelaste server, maar in de praktijk komt dit niet vaak voor. De provider vraagt de gebruiker wel om dit soort zaken te melden en geeft een duidelijk signaal de lat voor zichzelf op dat gebied hoger te willen leggen.

Landen waar GOOSE VPN de beschikking heeft over servers

Zoals al aangegeven heeft GOOSE VPN in ongeveer 30 landen servers staan en zijn er ruim 60 locaties die gebruikt worden door de servers. Uiteraard verandert dit aantal vrij vaak in verhouding met de ontwikkelingen die de provider maakt, maar als je dit vergelijkt met andere providers heeft GOOSE VPN niet zo’n uitgebreide dekking als veel andere providers. Dit is het bedrijf niet aan te rekenen gezien het aantal jaren dat het bedrijf actief is in deze sector. Het bereik is zeker toereikend voor de gemiddelde gebruiker. Op het moment dat je in een land zit waar géén server is, kun je uiteraard wel een Nederlandse server selecteren om Nederlandse TV te kunnen kijken. Als je via een virtual private network verbinding een contact maakt met een server, maak je gebruik van een lokale zoekmachine (zoals Google).

Met GOOSE VPN Netflix kijken

GOOSE VPN heeft meerdere servers in landen als Nederland, Amerika en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast staan er ook al servers in Afrika, Australië en Azië. Hiermee kun je dus geografische blokkades omzeilen en content bekijken die niet beschikbaar is in een bepaald land. Wat voor veel mensen wél enorm belangrijk is om te realiseren is dat Netflix in staat is om het signaal van GOOSE VPN te onderscheiden en deze blokkeert. Uiteraard kan dit nog veranderen (Netflix probeert VPN verbindingen te blokkeren waarin ze wisselend succes hebben), maar op dit moment betekent dit dus dat GOOSE VPN niet geschikt is om de Amerikaanse Netflix te bekijken. GOOSE VPN is uiteraard wel een geschikte provider als je vanuit het buitenland naar Nederlandse programma’s wilt kijken.

Je kunt GOOSE VPN ook gebruiken als ondersteuning van KODI. Dit is een (vaak gratis) mogelijkheid om add-ons te installeren die beschikbaar zijn gesteld vanuit de “open source software” van KODI. Het is een prima optie om series, films en sport van over de gehele wereld te bekijken.

Prijsstelling GOOSE VPN

Met betrekking tot de prijsstelling is GOOSE VPN een gemiddelde aanbieder, maar het is wel even belangrijk om af te wegen welk pakket het beste bij je past. De provider biedt pakketten aan vanaf €2,99 per maand maar dit is wel een pakket waarbij je beschikking hebt over relatief weinig data. Je hebt in dat geval maandelijks de beschikking over 50GB. Deze hoeveelheid zal niet toereikend zijn voor dagelijks gebruik, zeker niet als je video’s wilt bekijken.

Voor het voordeligste unlimited GOOSE VPN pakket betaal je €4,99 per maand als je voor één jaar vooruit betaalt. Voor €12,99 per maand kun je GOOSE VPN onbeperkt gebruiken, zonder dat je vast zit aan contracten. Met deze prijsstelling is GOOSE VPN zeker niet de goedkoopste aanbieder als je de prijs vergelijkt met andere aanbieders. Uiteraard hoef je niet apart te betalen per apparaat dat je gebruikt. Met één betaling kun je verschillende apparaten, zelfs tegelijk gebruiken. Dit is zelfs het geval als er op twee verschillende locaties gebruik wordt gemaakt van de provider.

Het grote voordeel van GOOSE VPN met betrekking tot de prijsstelling is de (bijna) gratis proefperiode die de provider aanbiedt. Je hebt een maand lang de tijd om uit te proberen of de provider bij je past. Als dit niet het geval is kun je het abonnement opzeggen. De woordkeuze “(bijna) gratis” is bewust gekozen. Er wordt een klein bedrag, €0,45van je rekening afgeschreven voor verificatie. Als je over de 100 MB data gaat, krijg je dit bedrag niet terug.

Voor- en nadelen GOOSE VPN

Als we GOOSE VPN vergelijken met andere aanbieders, kunnen we een aantal voor- en nadelen benoemen. Uiteraard is het goed om te beseffen dat deze voor- en nadelen een subjectief karakter hebben en voor iedere gebruiker anders kunnen zijn. We hebben gekozen om de drie belangrijkste voordelen en drie belangrijkste nadelen voor je op een rijtje te zetten om een beeld te schetsen van deze aanbieder:

Voordelen gebruik Goose VPN:

 • Accurate Nederlandse helpdesk;
 • Gemakkelijke en overzichtelijke vormgeving op alle devices;
 • Goede service voor gemiddeld internet gebruik.

Nadelen gebruik Goose VPN:

 • Dekking (nog) niet zo uitgebreid;
 • Relatief dure provider met betrekking tot prijsstelling;
 • Niet geschikt om Amerikaanse Netflix te bekijken.

Specificaties van GOOSE VPN

 • Software: Windows, MacOS, iOS (iPhone & iPad) en Android;
 • Protocollen: OpenVPN,  IKEv2, L2TP/IPSec, PPTP;
 • Aantal beschikbare server locaties: 63;
 • Aantal landen waar servers beschikbaar zijn: 28;
 • Gelijktijdige verbindingen: géén beperking;
 • Torrents: ja, maar beperkt;
 • Netflix: nee;
 • Logs: Nee
 • Prijs: vanaf €2,99 per maand;
 • Garantie: 30 dagen.

Eindconclusie: is GOOSE VPN een interessante optie voor je?

Wat ons betreft kunnen we op basis van de bovenstaande tekst de volgende rapportcijfers geven aan GOOSE VPN:

 • Snelheid 7 / 10
 • Veiligheid 7 / 10
 • Service 8 / 10
 • Prijsstelling 6 / 10
 • Gebruiksvriendelijkheid: 9 / 10

Als je een gemiddelde internetgebruiker bent, is GOOSE VPN zeker een optie die je kunt overwegen, hoewel het voordeligste pakket snel te beperkt zal zijn. GOOSE VPN is een Nederlands bedrijf met veel ambities voor de toekomst. De verwachting is dat het aantal landen waar servers komen te staan en de hoeveelheid bijbehorende server locaties zeker zullen groeien, ondanks dat het huidige aanbod voor veel gebruikers ruim voldoende zal zijn. Het feit dat GOOSE VPN niet geschikt is om Amerikaanse Netflix te bekijken is wel iets om rekening mee te houden.

Met betrekking tot de snelheid is de provider zeker geen slechte aanbieder. Je maakt gebruik van een constante verbinding en ook het downloaden van torrents en streaming is in orde. Het no-log beleid van GOOSE VPN sluit hier uitstekend bij aan. Het is wel goed om te realiseren dat GOOSE VPN bijhoudt hoeveel data je gebruikt per bandbreedte, maar dit niet koppelt aan een IP-adres. GOOSE VPN voldoet aan alle Nederlandse veiligheidsnormen, maar heeft wel te maken met de data-deling tussen verschillende westerse landen.

GOOSE VPN is een overzichtelijke service waarin veel aandacht is besteedt aan gebruiksgemak. De dienst is eenvoudig te installeren. Daarnaast kan de gebruiker (7 dagen per week, 24 uur per dag) terecht bij een prima verzorgde Nederlandse klantenservice. Ook de website van GOOSE VPN is duidelijk en overzichtelijk vormgegeven en bevat voldoende informatie.

Vandaag starten met GooseVPN?

Vraag nu gemakkelijk en veilig een VPN aan via VPNdeals.nl.

VPN afsluiten

Vergelijk VPN aanbieders

Ben je op zoek naar hulp of wil je ervaringen en reviews lezen van de Beste VPN-providers? Je bent bij VPN Nederland op het juiste adres.

NordVPN

Direct afsluiten
 • 9.2

 • Gemakkelijke interface
 • Zeer veilig
 • Relatief duur bij korte abonnementen
Bekijk vpn oplossing Voeg toe aan vergelijking

Surfshark

Direct afsluiten
 • 8.8

 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • Goedkoop
 • Geen Nederlandse software
Bekijk vpn oplossing Voeg toe aan vergelijking

CyberGhost

Direct afsluiten
 • 8.6

 • Zeer goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Speciale servers voor torrenting
 • Beperkte servers in Azie en Afrika
Bekijk vpn oplossing Voeg toe aan vergelijking

ExpressVPN

Direct afsluiten
 • 9.1

 • Veruit het meest gekozen
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents
 • Redelijk prijzig
Bekijk vpn oplossing Voeg toe aan vergelijking

GooseVPN

Direct afsluiten
 • 7.8

 • Nederlands bedrijf
 • Hoge gebruikersvriendelijkheidscore
 • Niet geschikt om Amerikaanse Netflix te bekijken
Bekijk vpn oplossing Voeg toe aan vergelijking

PIA

Direct afsluiten
 • 8.5

 • Zeer veel focus op veiligheid
 • Snelle en betrouwbare servers
 • Geen live verbinding mogelijk met de klantenservice
Bekijk vpn oplossing Voeg toe aan vergelijking

Tunnelbear

Direct afsluiten
 • 8

 • Zeer mooie en gebruiksvriendelijke software
 • Snelle en betrouwbare servers
 • Geen Netflix
Bekijk vpn oplossing Voeg toe aan vergelijking

Windscribe

Direct afsluiten
 • 7.5

 • Handige gratis versie
 • Snelle en betrouwbare servers
 • Netflix Amerika is enkel beschikbaar via aparte server windlix
Bekijk vpn oplossing Voeg toe aan vergelijking