YouTube blokkade opheffen

YouTube of een bepaalde video geblokkeerd? Zo los je ’t op!

• Neem een abonnement op een VPN-dienst
  • Download de VPN-software
  • Log in met je account.
  • Kies een server uit de lijst
  • Ga naar youtube.com of naar de video en bekijk ‘m alsnog!
Stream nu!
Overal en altijd YouTube kijken
Probeer gratis!

Het is een probleem waar iedereen wel eens tegenaan is gelopen: je klikt op een interessante YouTube-link, je verwacht een leuke video of een lekker nummer, en je krijgt de melding: Video niet beschikbaar. Lastig, en op het eerste gezicht kun je er weinig aan doen. Maar er is een simpele oplossing! In dit artikel vertellen we je precies wat je kunt doen als bepaalde content op YouTube geblokkeerd is.

In het kort

• YouTube is wereldwijd beschikbaar, maar niet overal.
  • Ook in Nederland is niet alle content op YouTube zomaar te bekijken, vaak vanwege auteursrechten
  • Die gehele of gedeeltelijke blokkade kun je omzeilen met een VPN
  • Dat is vaak gewoon legaal, al moet je in bepaalde landen wel oppassen
  • Check het stappenplan hieronder en unlock snel en gemakkelijk alle YouTube-content

Waarom is YouTube geblokkeerd?

YouTube is in principe wereldwijd beschikbaar. Er zijn wel uitzonderingen: in landen als Noord-Korea en China is YouTube helemaal niet beschikbaar, in landen als Rusland zijn bepaalde kanalen en video’s geblokkeerd. Maar ook in Nederland kun je niet alle content op YouTube zomaar bekijken.

Er zijn een aantal belangrijke redenen waarom een content op YouTube geblokkeerd kan zijn:

• YouTube is helemaal niet beschikbaar
  • De overheid censureert bepaalde delen van YouTube
  • YouTube is door je werkgever of de netwerkbeheerder geblokkeerd
  • Auteursrechten

Dat laatste gebeurt ook in Nederland vaker dan je misschien zou willen. Registraties van buitenlandse sportevenementen, (delen van) televisie-uitzendingen, livestreams, maar ook willekeurige muziekvideos kun je niet altijd zomaar bekijken.

Youtube geblokkeerd? De oplossing is simpel

Maar dat is gelukkig niet het eind van het verhaal. Ook buiten YouTube gebeurt het veel vaker dat een website of bepaalde content in delen van de wereld geblokkeerd zijn – ook in Nederland. Dat heeft lang niet altijd met censuur te maken, vaak spelen auteursrechten een grote rol.

Dat is gelukkig makkelijk op te lossen door gebruik te maken van een VPN. Met een VPN maak je verbinding met een website of dienst via een externe server. Die server hoeft zich niet te houden aan de blokkades die op je eigen server zijn gezet. Een website die jouw specifieke netwerk blokkeert, heeft dus geen invloed op een verbinding via een VPN-server.

1
NordVPN Meest populaire keuze
€ 2,99 Per maand
  • 74% korting + 3 maanden extra
  • Inclusief mobiele app
  • Veilig & Supersnel
  • Meerdere apparaten
  • 4 op basis van 35410 reviews
Plus en minpunten NordVPN
Voordelen van NordVPN
Sterke beveiliging: AES 256-codering
Groot servernetwerk: 5.500+ servers
Goede prijs-kwaliteit: betaalbaar
Eenvoudige app-interface
Nadelen van NordVPN
Geen telefonische klantenservice
App is in het engels
Niet de goedkoopste
Geen eigen DNS-servers
Specificaties NordVPN
Aantal apparaten
10
Aantal servers
6300
Aantal landen
111
Geld terug garantie
30 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
NordVPN Reviews
9.2 VPNDeals.nl
4.0 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"Dat NordVPN vaak terugkomt in lijstjes met de beste VPN’s is geen toeval. Nord biedt een robuuste VPN-dienst met veel extra features en functies. Welke dat zijn, en waarom je de tool goed kunt overwegen als je op zoek bent naar meer privacy online? Dat lees je in deze NordVPN..."
Lees de volledige review

Op dezelfde manier kun je bijvoorbeeld het buitenlandse aanbod van je favoriete streamingdienst toch gewoon bekijken, zoals bijvoorbeeld:

YouTube geblokkeerd: stappenplan

Met onderstaand stappenplan hef je de YouTube-blokkade in een handomdraai op. Het kost je maar een paar minuten, en voor een paar euro per maand heb je al een goede VPN-dienst met veel extra functies, dus daar hoef je het ook niet voor te laten. Zo werkt het:

• Neem een abonnement op een VPN-dienst, bijvoorbeeld NordVPN. NordVPN staat bekend om zijn vele servers over de hele wereld, waarmee je YouTube snel weer werkend krijgt.
  • Download de VPN-software, bijvoorbeeld op je telefoon, laptop, of zelfs op je televisie of router.
  • Log in met je account.
  • Kies een server uit de lijst. NordVPN biedt meer dan 6000 servers, dus er is keuze genoeg.
  • Refresh de pagina van de geblokkeerde YouTube-video of de homepage, en je kunt hem alsnog bekijken.
Zoek de beste VPN voor jou!

Is een YouTube-blokkade omzeilen legaal?

Of het omzeilen van een YouTube-blokkade legaal is, hangt van een paar dingen af. In principe is er – in de meeste landen – niets mis met het gebruik van een VPN. Ook in Nederland mag je een VPN gewoon gebruiken, zolang je er natuurlijk niets illegaals mee doet.

Het bekijken van een geblokkeerde muziekvideo door een VPN te gebruiken is in westerse landen gewoon legaal. Die ene video die hier net niet beschikbaar is, kun je dus gewoon bekijken.

Andere soorten blokkades kunnen wel voor problemen zorgen. Zo is het gebruik van een VPN in sommige landen verboden. Ook kan het tegen de regels van je werkgever zijn als YouTube geblokkeerd is op het bedrijfsnetwerk en je de dienst toch probeert te bereiken via een VPN. Houd daar dus rekening mee als je dit stappenplan gaat gebruiken.

YouTube-blokkade opheffen met NordVPN

In het stappenplan raden we NordVPN aan als YouTube geblokkeerd is. Dat is niet voor niets: we hebben alle populaire VPN-diensten uitgebreid getest, en NordVPN is als beste VPN uit de bus gekomen. Enkele redenen waarom dat is:

• Ruim 6000 verschillende servers
  • Buitenlandse streaming mogelijk
  • YouTube-blokkade omzeilen mogelijk
  • Heel veel extra functies
  • Gratis proefversie van 30 dagen

Meer weten? Bekijk alle voordelen onze NordVPN review.

1
NordVPN Meest populaire keuze
€ 2,99 Per maand
  • 74% korting + 3 maanden extra
  • Inclusief mobiele app
  • Veilig & Supersnel
  • Meerdere apparaten
  • 4 op basis van 35410 reviews
Plus en minpunten NordVPN
Voordelen van NordVPN
Sterke beveiliging: AES 256-codering
Groot servernetwerk: 5.500+ servers
Goede prijs-kwaliteit: betaalbaar
Eenvoudige app-interface
Nadelen van NordVPN
Geen telefonische klantenservice
App is in het engels
Niet de goedkoopste
Geen eigen DNS-servers
Specificaties NordVPN
Aantal apparaten
10
Aantal servers
6300
Aantal landen
111
Geld terug garantie
30 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
NordVPN Reviews
9.2 VPNDeals.nl
4.0 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"Dat NordVPN vaak terugkomt in lijstjes met de beste VPN’s is geen toeval. Nord biedt een robuuste VPN-dienst met veel extra features en functies. Welke dat zijn, en waarom je de tool goed kunt overwegen als je op zoek bent naar meer privacy online? Dat lees je in deze NordVPN..."
Lees de volledige review

YouTube geblokkeerd: tot slot

YouTube is niet overal ter wereld vrij beschikbaar, en zelfs als dat wel zo is, kan bepaalde content alsnog alleen in een bepaald land beschikbaar zijn. Die gehele of gedeeltelijke YouTube-blokkade kun je opheffen met een VPN. Daarmee maak je verbinding met een externe server in een ander land, zodat je de content alsnog kunt bekijken. In veel gevallen is dat gewoon legaal, al moet je in sommige landen wel oppassen. Als een een bepaalde video op YouTube geblokkeerd is in Nederland of waar ter wereld je ook bent, kun je hem met een VPN echter alsnog gewoon bekijken.

Veelgestelde vragen

• Waarom is YouTube geblokkeerd?

Dat kan verschillende redenen hebben. Sommige landen blokkeren te toegang tot YouTube helemaal, je werkgever kan beslissen om YouTube te blokkeren, en op bepaalde content rusten auteursrechten.

• Hoe kan ik een YouTube blokkade omzeilen?

Meestal kan dat via een VPN. Met een VPN kun je via een externe of buitenlandse server om veel van de blokkades heen werken.

• Is een VPN voor YouTube legaal?

In de meeste westerse landen is een VPN volledig legaal. In het buitenland kan dat anders zijn, en ook je werkgever kan er bepaalde regels aan gesteld hebben.