Overal schaatsen kijken?

Dat kan, met dit snelle stappenplan.

• Neem een abonnement op een VPN, bijvoorbeeld NordVPN.
  • Download de software op je apparaat
  • Log in met je account.
  • Verbind met een server
  • Ga naar NOS.nl of gebruik je eigen televisiedienst om overal ter wereld naar het schaatsen te kunnen kijken.
NordVPN
Stream nu!
Overal en altijd schaatsen kijken
Probeer gratis!

De temperatuur daalt, de ijsbanen gaan open: de winter komt eraan, en dat betekent weer lekker veel schaatsen op tv. In Nederland kun je de meeste wedstrijden live volgen op televisie of op streams van de NOS, maar hoe zit dat elders op de wereld? Schaatsen kijken in het buitenland, vanuit Nederland of vanuit België doe je zo!

In het kort

• Schaatsen kijken vanuit Nederland doe je, natuurlijk, bij de NOS.
  • BInnen de EU kijk je tv-uitzendingen ook op Ziggo en KPN, maar de stream werkt dan niet. Buiten de EU werken Ziggo GO en KPN TV ook niet.
  • Dat is niet het einde van het verhaal, want met een goede VPN kijk je overal ter wereld naar het schaatsen.
  • Wij laten je precies zien hoe je dat doet en welke VPN je het best kunt gebruiken.

Waar kan ik schaatsen kijken in Nederland?

Schaatsen is in Nederland onlosmakelijk verbonden met de NOS. Al sinds mensenheugenis zendt de publieke omroep de nationale en internationale toernooien en de wereldbekers live uit op televisie en op de stream, en ook in het seizoen 2024/25 is dat het geval.

Je hoeft in de meeste gevallen dus geen rare fratsen uit te halen om schaatsen te kunnen kijken. Zet gewoon de televisie aan, meestal op NPO 1, of ga naar NOS.nl en klik op de livestream. Zo kun je de hele winter genieten van het volledige schaatsseizoen.

Schaatsen kijken in het buitenland

In het buitenland is dat een ander verhaal. Voor de televisieuitzendingen op de publieke omroep is er goed nieuws: die kun je met je eigen tv-dienst namelijk door de gehele Europese Unie bekijken. Ziggo GO, KPN TV, Odido en andere televisiediensten werken namelijk overal in de EU, als je tenminste in Nederland woont en niet voor een periode langer dan drie maanden in het buitenland zit.

Wat de stream op de NOS betreft, zijn er minder mogelijkheden. Die streams zijn in het buitenland namelijk geblokkeerd. Gelukkig is er een oplossing, die we hieronder uitgebreid aan je uitleggen.

Zoek de beste VPN voor jou!

Schaatsen kijken vanuit België

België heeft een wat minder rijke schaatsgeschiedenis dan Nederland, maar ook steeds meer Belgen raken geïnteresseerd. Schaatsuitzendingen op de Vlaamse televisie zijn er echter amper.

Belgen kunnen in elk geval gewoon via de televisie de Nederlandse publieke omroep ontvangen, dus als je een tv of online tv-dienst binnen handbereik hebt, kun je gewoon genieten van het volledige schaatsseizoen. Wil je vanuit België de stream op NOS.nl bekijken? Volg dan onderstaand stappenplan.

Schaatsen kijken in het buitenland met een VPN

De geoblokkades die op Nederlandse tv-diensten en op NOS-streams zitten, kun je op een simpele, legale manier omzeilen: met een VPN. Een VPN, oftewel Virtual Private Network, is een programma waarmee je kunt doen alsof je op een andere locatie bent dan in werkelijkheid het geval is.

Dat zit zo. Via een VPN kun je verbinden met een server die ergens anders op de wereld staat. Websites en diensten die proberen te zien waar je bent, zien alleen de locatie van die server, als een soort tussenpersoon. Kies je een server in Nederland, dan lijkt het voor je tv-dienst of NOS.nl dus alsof je gewoon in Nederland bent, terwijl je in werkelijkheid overal ter wereld kunt zitten.

Schaatsen kijken in het buitenland: stappenplan

En dat is helemaal niet moeilijk! Met de simpele stappen in dit stappenplan kijk je binnen een paar minuten overal ter wereld naar het schaatsen.

• Neem een abonnement op een VPN. In onze reviews komt NordVPN als beste dienst naar voren, dus die dienst gebruiken we in dit stappenplan. Waarom dat is, lees je verderop.
  • Download de software op je apparaat. Dat kan een programma voor Windows of Mac zijn, een app op je telefoon, of een browserextensie. NordVPN biedt zelfs apps voor smart-tv’s.
  • Log in met je account.
  • Verbind met een server, bijvoorbeeld een in Nederland. NordVPN kiest automatisch de snelste voor je uit in het land dat je kiest.
  • Ga naar NOS.nl of gebruik je eigen televisiedienst om overal ter wereld naar het schaatsen te kunnen kijken.
1
NordVPN Meest populaire keuze
€ 2,99 Per maand
  • 74% korting + 3 maanden extra
  • Inclusief mobiele app
  • Veilig & Supersnel
  • Meerdere apparaten
  • 4 op basis van 35410 reviews
Plus en minpunten NordVPN
Voordelen van NordVPN
Sterke beveiliging: AES 256-codering
Groot servernetwerk: 5.500+ servers
Goede prijs-kwaliteit: betaalbaar
Eenvoudige app-interface
Nadelen van NordVPN
Geen telefonische klantenservice
App is in het engels
Niet de goedkoopste
Geen eigen DNS-servers
Specificaties NordVPN
Aantal apparaten
10
Aantal servers
6300
Aantal landen
111
Geld terug garantie
30 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
NordVPN Reviews
9.2 VPNDeals.nl
4.0 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"Dat NordVPN vaak terugkomt in lijstjes met de beste VPN’s is geen toeval. Nord biedt een robuuste VPN-dienst met veel extra features en functies. Welke dat zijn, en waarom je de tool goed kunt overwegen als je op zoek bent naar meer privacy online? Dat lees je in deze NordVPN..."
Lees de volledige review

Belangrijke toernooien en wedstrijden

Wanneer zijn de belangrijke schaatstoernooien en -wedstrijden? Hieronder vind je alle belangrijke data voor het hele seizoen 2024/25.

Datum Toernooi Locatie
8-10 november Kwalificatie World Cups Heerenveen
22-24 november World Cup Nagano
29 nov – 1 dec World Cup Beijing
28-29 december NK Allround Heerenveen
28-29 december NK Sprint Heerenveen
10-12 januari EK Allround Heerenveen
10-12 januari EK Sprint Heerenveen
24-26 januari World Cup Calgary
31 jan – 1 feb World Cup Milwaukee
14-16 februari NK Afstanden Heerenveen
21-23 februari World Cup Zakopane
28 feb – 2 maa World Cup Finale Heerenveen
13-16 maart WK Afstanden Hamar

Schaatsen kijken in het buitenland met NordVPN

In het stappenplan hierboven raden we NordVPN aan als beste dienst, en dat is niet zo gek. NordVPN komt namelijk als beste VPN uit onze grote VPN-test. Dat heeft enkele redenen:

• Duizenden servers in ruim honderd landen
  • Veel snelle servers in Nederland
  • Alle servers zijn geschikt voor online streamen
  • Lekker veel extra functies voor meer privacy online
  • Gratis 30 dagen uitproberen

Meer weten? Bekijk dan onze uitgebreide NordVPN review.

1
NordVPN Meest populaire keuze
€ 2,99 Per maand
  • 74% korting + 3 maanden extra
  • Inclusief mobiele app
  • Veilig & Supersnel
  • Meerdere apparaten
  • 4 op basis van 35410 reviews
Plus en minpunten NordVPN
Voordelen van NordVPN
Sterke beveiliging: AES 256-codering
Groot servernetwerk: 5.500+ servers
Goede prijs-kwaliteit: betaalbaar
Eenvoudige app-interface
Nadelen van NordVPN
Geen telefonische klantenservice
App is in het engels
Niet de goedkoopste
Geen eigen DNS-servers
Specificaties NordVPN
Aantal apparaten
10
Aantal servers
6300
Aantal landen
111
Geld terug garantie
30 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
NordVPN Reviews
9.2 VPNDeals.nl
4.0 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"Dat NordVPN vaak terugkomt in lijstjes met de beste VPN’s is geen toeval. Nord biedt een robuuste VPN-dienst met veel extra features en functies. Welke dat zijn, en waarom je de tool goed kunt overwegen als je op zoek bent naar meer privacy online? Dat lees je in deze NordVPN..."
Lees de volledige review

Tot slot

Wil komend seizoen schaatsen kijken in het buitenland, of vanuit Nederland of België? Dat kan! Ook als je tv-dienst of de stream op de NOS geblokkeerd is, kun je alsnog genieten van alle wedstrijden. Met een VPN verbind je in een handomdraai met een Nederlandse server, en voor de dienst lijkt het alsof je gewoon thuis op de bank zit. Zo kun je ook vanuit België alle wedstrijden gewoon bekijken. Kies een goede VPN, en je kunt het hele seizoen 2024/25 genieten van de mooiste schaatswedstrijden.

Veelgestelde vragen

• Waar kan ik in Nederland schaatsen kijken?

In Nederland wordt bijna elke schaatswedstrijd live uitgezonden bij de NOS, zowel op televisie als via de stream op de website.

• Kan ik NOS kijken in het buitenland?

De streams van de NOS via je tv-dienst zijn overal in de EU te volgen. De livestream op de website van de NOS werkt in principe alleen in Nederland.

• Hoe helpt een VPN?

Met een VPN als 'tussenpersoon' verander je de locatie die je meestuurt als je een website bezoekt. Zo kan je het laten lijken alsof je gewoon in Nederland bent.

Ook interessant voor jou?

nba kijken in nederland

NBA kijken in Nederland en in het buitenland? Zo doe je dat

YouTube geblokkeerd? Video niet beschikbaar? Omzeil de YouTube blokkade

glory kickboksen

GLORY kickboksen: kijk live én overal ter wereld