NordVPN, de beste VPN voor de Nations League
  1. Maak een account aan bij een VPN-dienst. Voor het kijken van de Nations League raden we NordVPN aan, daarover straks nog wat meer.
  2. Kies het abonnement dat het beste bij je past. NordVPN biedt drie verschillende abonnementen, elk voor maar een paar euro per maand.
  3. Download de VPN-software op het apparaat dat je wil gaan gebruiken en installeer de app of het programma
  4. Kies in de lijst een server, bijvoorbeeld een in Nederland
  5. Ga naar NOS.nl of je tv-streamingdienst en kijk de volledige Nations League, waar je ook bent
NordVPN
Beste keuze
Over de Nations League volgen
Probeer gratis!

Na de volle EK-zomer kan de focus van de nationale voetbalelftallen vanaf september weer op de UEFA Nations League. Nederland heeft natuurlijk een prima status als het om de Nations League gaat, met een finaleplek in de allereerste editie. Ook dit jaar kun je alle wedstrijden van het Nederlands Elftal én alle andere deelnemende landen weer helemaal volgen. We laten je zien waar je dat doet, en hoe je toch kunt meekijken als je in het buitenland bent.

Feiten

Eerste wedstrijd Nederland: 7 september 2024
Tegenstanders Nederland: Duitsland, Hongarije en Bosnië en Herzegovina
Finale: 8 juni 2025

Nations League: hoe werkt het ook alweer?

De Nations League is niet het makkelijkste voetbaltoernooi om te doorgronden, maar we doen een poging. De poule-indeling van de A-divisie is gemaakt op basis van vier potten: A, B, C en D. Nederland zit in de eerste pot, net als alle tegenstanders van Oranje in de poulefase en de mogelijke tegenstanders verderop in het toernooi. Omdat Nederland ook nog eens in pot A zit, is Oranje op papier zelfs groepshoofd, al betekent dat niet zo heel veel (tegenstander Duitsland zat bijvoorbeeld in pot C).

Divisie A, waar Oranje dus in zit, is het hoofdtoernooi van de Nations League, dat deel waar de uiteindelijke winnaar uit komt. Nederland speelt zes groepswedstrijden, twee keer tegen iedere tegenstander. De beste twee landen uit de poule gaan door naar de kwartfinales, die op 20 en 23 maart 2025 op het programma staan. Het echte finaletoernooi met de vier overgebleven landen wordt gespeeld op 4-5 juni (halve finale, één wedstrijd) en 8 juni (finale).

Bovendien blijven de eerste twee landen uit de poule voor de volgende editie sowieso in de A-divisie. De nummer 3 in de group speelt een degradatiewedstrijd tegen een nummer 2 uit divisie B, terwijl de nummer vier in de groep rechtstreeks degradeert, en de nummer 1 uit de B-divisiegroepen direct promoveert.

In de allereerste editie, die werd gehouden in 2018/19, haalde Nederland de finale, die verloren werd van Portugal. In de afgelopen jaargang werd Oranje ook nog eens vierde.

Nations League poulewedstrijden Oranje

Het Nederlands Elftal speelt dus zes poulewedstrijden, die allemaal beginnen om 20:45 uur Nederlandse tijd:

• Nederland – Bosnië en Herzegovina op 7 september 2024, Philips Stadion, Eindhoven
  • Nederland – Duitsland op 10 september 2024, Johan Cruijff ArenA, Amsterdam
  • Hongarije – Nederland op 11 oktober 2024
  • Duitsland – Nederland op 14 oktober 2024
  • Nederland – Hongarije op 16 november 2024, Johan Cruijff ArenA, Amsterdam
  • Bosnië en Herzegovina – Nederland op 19 november 2024

Nations League kijken vanuit Nederland

Voetballiefhebbers kunnen hun hart ophalen: alle wedstrijden van het Nederlands Elftal zijn in elk geval tot en met het EK van 2028 te zien bij de NOS en op de NPO. Dat geldt dus ook voor de wedstrijden in de Nations League. Ook het finaletoernooi van de Nations League wordt door de NOS uitgezonden, ook als Nederland daar niet bij is. Dat betekent dat je dus gewoon via je televisie of de online stream het Nederlands Elftal kunt volgen.

Ook Ziggo Sport zendt komend jaar wedstrijden uit, ook van andere landen. Wil je dus de verrichtingen van Spanje, Duitsland of België volgen, dan kun je daar voor een deel ook terecht. De volledige planning wordt later nog bekend gemaakt.

Nations League kijken in het buitenland

In het buitenland werkt dat net even anders. Via je online tv-dienst kun je in de gehele Europe Unie genieten van alle zenders die je ook in Nederland kunt ontvangen. Dat geldt dus voor KPN, Ziggo en andere aanbieders.

Daar zitten echter wel wat haken en ogen aan: de online streams op de website van de NOS zijn alleen vanuit Nederland te volgen, en buiten de Europese Unie werkt je online tv-dienst ook niet meer. Tenzij je de tips hieronder ter harte neemt, natuurlijk.

Nations League kijken met Canal+

We hebben natuurlijk de NOS en Ziggo al duidelijk genoemd, maar er is nog een derde optie om legaal vanuit Nederland de Nations League te volgen: Canal+. Canal+ is een tv-dienst die niet gekoppeld is aan een internetprovider, zoals bijvoorbeeld KPN en Ziggo dat wel zijn.

Dat heeft als grote voordeel dat je niet allerlei diensten hoeft af te nemen die je helemaal niet gaat gebruiken. Canal+ biedt een uitgebreid abonnement met films, series, live sport, én alle zenders die je ook via een tv-aanbieder kunt ontvangen, voor, op het moment van schrijven, nog geen 15 euro per maand.

Benieuwd hoe het werkt? Je kunt Canal+ nu een week lang gratis proberen!

Probeer Canal+ nu 7 dagen gratis!

Overal kijken met een VPN

Terug naar het kijken van de Nations League in het buitenland of zelfs buiten de EU. Als je een VPN gebruikt, maakt het namelijk niet uit waar op de wereld je bent. Een VPN is een programma dat je in staat stelt te verbinden met een server waar dan ook ter wereld. De locatie van die server bepaalt vervolgens de locatie die je meestuurt als je een website bezoekt, en waar die websites op baseren waar op de wereld je je bevindt.

En dat is hartstikke makkelijk. Hoewel VPN’s inmiddels veel meer voordelen hebben, is het veranderen van je digitale locatie nog steeds de core business. Met een paar klikken ben je verbonden met een server in Nederland of elders in de EU, en kun je je favoriete streamingdiensten dus gewoon weer gebruiken.

Zoek de beste VPN voor jou!

Stappenplan Nations League kijken met een VPN

Hieronder leggen we uit hoe je dat precies doet, en geen zorgen: het kost je letterlijk maar een paar minuten.

1
NordVPN Meest populaire keuze
€ 3,09 Per maand
  • 73% korting + 3 maanden extra
  • Inclusief mobiele app
  • Veilig & Supersnel
  • Meerdere apparaten
  • 4 op basis van 34787 reviews
Plus en minpunten NordVPN
Voordelen van NordVPN
Sterke beveiliging: AES 256-codering
Groot servernetwerk: 5.500+ servers
Goede prijs-kwaliteit: betaalbaar
Eenvoudige app-interface
Nadelen van NordVPN
Geen telefonische klantenservice
App is in het engels
Niet de goedkoopste
Geen eigen DNS-servers
Specificaties NordVPN
Aantal apparaten
10
Aantal servers
6300
Aantal landen
111
Geld terug garantie
30 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
NordVPN Reviews
9.2 VPNDeals.nl
4.0 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"Dat NordVPN vaak terugkomt in lijstjes met de beste VPN’s is geen toeval. Nord biedt een robuuste VPN-dienst met veel extra features en functies. Welke dat zijn, en waarom je de tool goed kunt overwegen als je op zoek bent naar meer privacy online? Dat lees je in deze NordVPN..."
Lees de volledige review
  1. Maak een account aan bij een VPN-dienst. Voor het kijken van de Nations League raden we NordVPN aan, daarover straks nog wat meer.
  2. Kies het abonnement dat het beste bij je past. NordVPN biedt drie verschillende abonnementen, elk voor maar een paar euro per maand.
  3. Download de VPN-software op het apparaat dat je wil gaan gebruiken en installeer de app of het programma
  4. Kies in de lijst een server, bijvoorbeeld een in Nederland
  5. Ga naar NOS.nl of je tv-streamingdienst en kijk de volledige Nations League, waar je ook bent

NordVPN, de populairste VPN-dienst

In bovenstaand stappenplan raden we NordVPN aan, en dat is niet voor niets. NordVPN is al jarenlang een van de bekendste en populairste VPN-diensten die er zijn. Dat heeft met verschillende dingen te maken.

Zo heb je de keuze uit letterlijk duizenden servers in meer dan honderd landen over de hele wereld. Ook in Nederland staan er meerdere, zodat je altijd een goede, snelle server tot je beschikking hebt.

Verder biedt NordVPN vele extra’s op het gebied van privacy en veiligheid, zoals een tracker-blocker en een tool waarmee je kunt zien of je gegevens ergens in een gehackte database staan. Genoeg voordelen, dus.

Meer voordelen vind je in onze uitgebreide NordVPN review.

1
NordVPN Meest populaire keuze
€ 3,09 Per maand
  • 73% korting + 3 maanden extra
  • Inclusief mobiele app
  • Veilig & Supersnel
  • Meerdere apparaten
  • 4 op basis van 34787 reviews
Plus en minpunten NordVPN
Voordelen van NordVPN
Sterke beveiliging: AES 256-codering
Groot servernetwerk: 5.500+ servers
Goede prijs-kwaliteit: betaalbaar
Eenvoudige app-interface
Nadelen van NordVPN
Geen telefonische klantenservice
App is in het engels
Niet de goedkoopste
Geen eigen DNS-servers
Specificaties NordVPN
Aantal apparaten
10
Aantal servers
6300
Aantal landen
111
Geld terug garantie
30 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
NordVPN Reviews
9.2 VPNDeals.nl
4.0 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"Dat NordVPN vaak terugkomt in lijstjes met de beste VPN’s is geen toeval. Nord biedt een robuuste VPN-dienst met veel extra features en functies. Welke dat zijn, en waarom je de tool goed kunt overwegen als je op zoek bent naar meer privacy online? Dat lees je in deze NordVPN..."
Lees de volledige review

Veelgestelde vragen

• Wat is de Nations League?

De Nations League is een voetbaltoernooi voor nationale elftallen dat om de twee jaar tussen een EK en een WK in gehouden wordt.

• Waar kan ik de Nations League kijken?

Alle wedstrijden van het Nederlandse Elftal worden uitgezonden op de NPO en via de NOS. Ook Ziggo Sport zendt wedstrijden uit, en op Canal+ kun je ook wedstrijden volgen.

• Waarom NordVPN?

NordVPN is een van de populairste VPN-diensten, en is als beste uit onze uitgebreide reviews gekomen. Sowieso een goede keuze, dus!

Deel dit artikel
Deel via WhatsApp

Ook interessant voor jou?

boer zoekt vrouw kijken

Boer Zoekt Vrouw kijken, overal en altijd

Gratis de Klassieker kijken
PRO SHOTS / Kay Int Veen

Gratis de Klassieker Feyenoord – Ajax kijken, ook vanuit het buitenland