Downloaden

Downloaden is niet meer weg te denken uit ons internet bestaan. Even snel een film of muziek op je telefoon zetten, zodat je dit offline kan afspelen. Of het officepakket waar je nog nooit voor betaald hebt. Wat en hoe je ook download: het gaat allemaal via het internet. Belangrijk dat je ervoor zorgt dat je geen virus mee naar binnen hengelt als je aan het downloaden bent. Voor je het weet zit je hele apparaat vol met malware en ben je uren bezig om alles weer te verwijderen. In het ergste geval zijn zelfs je gegevens gehackt, dit moet je dus zien te voorkomen!

Veilig downloaden en Torrent gebruiken

Als je bestanden download of upload wissel je veel informatie uit met ‘het internet’. Een van de meest bekende manieren is: Torrent. Torrent bestaat uit een peer-to-peer netwerk, gebruikers staan hiermee in contact met andere gebruikers. Alle bestanden gaan heen en weer tussen de apparaten van alle Torrent gebruikers.

Dit klinkt als een eenvoudige manier van downloaden en dat is het ook. Maar let op: er zitten risico’s aan. Als je niet op een veilige manier gebruik maakt van Torrent, is de kans groot dat je malware download en dan kan je computer gehacked worden. Hieronder leggen we daarom uit wat Torrent is en hoe je veilig en anoniem het internet op kan.

Downloaden, is het legaal?

Het downloaden van bestanden en Torrents is een grijs gebied. Je mag ze wel downloaden, maar het mogen geen Bestanden zijn waar auteursrecht op zit. Denk hierbij aan: films, audio, software en series. Eigenlijk alles wat je wilt downloaden, mag dus niet. Om deze reden worden veel Torrentsites en programma’s in bepaalde landen geblokkeerd. Ook in Nederland kan je niet zomaar op een Torrentpagina terecht komen.

Wij zullen je niet aanbevelen om ‘illegaal te downloaden’, maar mocht je het toch van plan zijn: zorg er dan voor dat je ‘goed beschermt’ het internet op gaat. Wij raden het gebruik van een VPN daarom aan, zo ben je én anoniem en beschermt als je je favoriete film en muziek downloadt.

In onze VPN vergelijker zie je direct welke geschikt is voor het gebruik van Torrents. Wij kunnen je bijvoorbeeld van harte Nordvpn aanraden.

Disclaimer: het illegaal downloaden van bestanden kan je een boete bezorgen. Wees je daarom ook bewust van de gevaren van VPN gebruik om te downloaden.

VPN en Proxy: anoniem downloaden

Wanneer je bestanden aan het downloaden bent is het belangrijk om dit anoniem te doen. Zo bescherm je je internet privacy en houd je ongewenste pottenkijker buiten jouw apparaat. Hiervoor heb je kortweg twee opties: een VPN of een proxyserver.

Beide opties veranderen je IP-adres, hierdoor ben je haast ontraceerbaar voor hackers, Torrents en websites. Een VPN versleutelt ook nog je data en zorgt voor en beveiligde verbinding via een externe server. Een Proxyserver leidt je data om via een andere server, maar deze is niet altijd beschermd en je data wordt ook niet versleuteld.

1
NordVPN Meest populaire keuze
€ 3,39 Per maand
  • 69% korting
  • Inclusief mobiele app
  • Veilig & supersnel
  • Meerdere apparaten
  • 4 op basis van 34066 reviews
Plus en minpunten NordVPN
Voordelen van NordVPN
Sterke beveiliging: AES 256-codering
Groot servernetwerk: 5.500+ servers
Goede prijs-kwaliteit: betaalbaar
Eenvoudige app-interface
Nadelen van NordVPN
Geen telefonische klantenservice
App is in het engels
Niet de goedkoopste
Geen eigen DNS-servers
Specificaties NordVPN
Aantal apparaten
10
Aantal servers
6300
Aantal landen
111
Geld terug garantie
30 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
NordVPN Reviews
9.2 VPNDeals.nl
4.0 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"Dat NordVPN vaak terugkomt in lijstjes met de beste VPN’s is geen toeval. Nord biedt een robuuste VPN-dienst met veel extra features en functies. Welke dat zijn, en waarom je de tool goed kunt overwegen als je op zoek bent naar meer privacy online? Dat lees je in deze NordVPN..."
Lees de volledige review

Omdat downloaden niet altijd legaal is (vrijwel nooit), moet je zorgen dat je een VPN of proxy kiest die torrenting toestaan. Dit is namelijk niet bij alle aanbieders zo!

Een VPN versleutelt jouw data en leid je IP-adres om, daarom raden wij je aan om een goede VPN te gebruiken in plaats van een proxyserver. Bij de meeste goede VPN’s zit een malwareblocker, zo ben je écht tegen pottenkijkers beschermd.

Blogs over goede vpns en proxy's

Deel dit artikel
Deel via WhatsApp

Ook interessant voor jou?

Films en muziek downloaden