Gratis Wimbledon kijken, waar je ook bent

wimbledon kijken
Zo kijk je overal Wimbledon 2025

Wil je tijdens je vakantie geen enkele wedstrijd op Wimbledon 2025 missen? Ook vanuit het buitenland kun je alle wedstrijden live volgen via de NPO, BBC, Ziggo Sport en Eurosport. Hieronder vind je een kort stappenplan om  met een Nederlandse server toegang te krijgen tot de betreffende zenders:

1. Kies een VPN-provider: Selecteer een betrouwbare VPN-dienst die servers in Nederland biedt.
  2. Download en installeer de VPN: Volg de instructies van de provider om de software op je apparaat te installeren.
  3. Verbind met een Nederlandse server: Open de VPN-app en kies een server in Nederland om je locatie te simuleren.
  4. Zoek je zender: Ga naar een van de zenders die Wimbledon 2025 live uitzenden.

Nu ben je klaar om te genieten van alle actie op de All England club, alsof je thuis in Nederland bent. Dus ook al ben je ver van huis, met deze eenvoudige stappen mis je geen moment van Wimbledon. Veel kijkplezier!

VPN Nederland
85% korting
Altijd en overal streamen zonder bufferen!
Streamen met VPN Nederland

Wimbledon is te zien van 1 juli tot en met 14 juli.

Wimbledon is misschien wel het meest tot de verbeelding sprekende tennistoernooi op de kalender. Het heilige gras van de All England Tennis and Croquet Club in Londen is de eerste twee weken van juli het decor van Wimbledon 2025. Maar hoe kun je op vakantie Wimbledon kijken? Met de tips in dit artikel zorg je ervoor dat je het oudste tennistoernooi ter wereld overal kunt bekijken, waar je ook bent.

Key facts over Wimbledon

Wanneer is Wimbledon?

Wimbledon begint in 2025 op 30 juni. De finale in het heren enkelspel is op 13 juli, de finale bij de dames is een dag eerder.

Waar is Wimbledon?

Wimbledon wordt gehouden in Engeland, in een buitenwijk van Londen die de naam Wimbledon draagt.

Hebben Nederlanders een kans?

Wimbledon kennen we natuurlijk van de overwinning van Richard Krajicek in 1996. Dit jaar heeft Tallon Griekspoor de meeste kans, maar er doen meer Nederlanders mee. Vergeet ook de dubbelwedstrijden niet!

De verplichte witte kleding, de blauwe jasjes van de umpires: Wimbledon staat bol van de tradities. Ook in Nederland is het toernooi populair, dus je hoeft gelukkig niet te ver te zoeken om de mooiste wedstrijden te kunnen zien. Maar wat als je even niet bij je televisie in de buurt bent? Of als je toevallig net in het buitenland zit?

Niet getreurd, er is alsnog een manier om de wedstrijden te kunnen volgen.

Waar wordt Wimbledon uitgezonden?

Wimbledon is met een Nederlands tv-pakket goed te volgen. Ziggo Sport zendt wedstrijden uit, zowel op het open kanaal als op Ziggo Sport Tennis. Ook op Eurosport kun je bepaalde wedstrijden volgen, net als bij de NOS. De Britse BBC zendt doorgaans weinig tennis uit, maar voor het toernooi in eigen land wordt graag een uitzondering gemaakt.

Als je een abonnement op Discovery+ hebt, kun je ook alle wedstrijden bekijken. Hetzelfde geldt voor een abonnement op HBO Max, als je tenminste het sport-pakket hebt.

Wimbledon kijken vanuit het buitenland met VPN Nederland

Hoe kan ik Wimbledon kijken in het buitenland?

Dat is allemaal leuk en aardig, maar wat als je in het buitenland zit? Ziggo en KPN kun je gewoon streamen in het buitenland, dus ook op vakantie hoef je niets van Wimbledon te missen. Dat geldt wel alleen als je je in de EU bevindt.

Buiten de EU wordt het ietsjes lastiger. Maar niet onmogelijk! Er is een manier om Wimbledon toch te kunnen kijken, ook als Ziggo en KPN geblokkeerd zijn.

Wimbledon kijken met een VPN

Hoe? Met een VPN. Een VPN is een programma waarmee je de fysieke locatie van je laptop of telefoon kunt verhullen. Het verkeer wordt via een externe server gestuurd, waardoor het voor de website die je bezoekt lijkt alsof je ergens anders bent dan je in werkelijkheid bent.

Op die manier kun je overal ter wereld genieten van je favoriete streamingdiensten en tv-providers, volledig legaal!

Keuzehulp

Direct weten welke VPN bij jou past? Wij helpen je om verschillende aanbieders van VPN te vergelijken.

Hoe werkt een VPN?

Een VPN werkt door een extra server tussen jou en de website die je bezoekt te zetten. De bezochte website of dienst krijgt alleen informatie doorgestuurd van die specifieke server, jijzelf blijft buiten schot. Dat is voor veel dingen handig, maar vooral voor het bezoeken van websites of diensten die je officieel niet kunt gebruiken.

De VPN werkt dus als het ware als een bliksemafleider. Jij verbindt met een server in een bepaald land – Nederland, bijvoorbeeld, als je op vakantie bent – en voor de website lijkt het alsof je daar fysiek bent, terwijl je in werkelijkheid lekker in een hotel of op een camping zit.

Wimbledon kijken: welke VPN is het best?

Om Wimbledon te kunnen kijken vanuit het buitenland, heb je dus een VPN nodig. Maar welke moet je hebben? Dat hangt een beetje van de rest van je wensen af. We hebben hieronder een aantal populaire VPN’s op een rijtje gezet.

1. VPN Nederland

VPN Nederland is, zoals de naam al zegt, een Nederlandse VPN. Dat is handig, want zo weet je zeker dat het programma en de installatie in het Nederlands zijn, en dat je simpel met je eigen bank kunt betalen. VPN Nederland is verder een vrij simpele VPN zonder al te veel poespas, maar als je hem alleen wil gebruiken om Wimbledon te kijken, heb je ook niet meer nodig.

1
VPN Nederland 80% koring
€ 1,99 Per maand
  • Veilig, snel en stabiel
  • Nederlandse app, team en klantenservice
  • Met 1 account op onbeperkt apparaten
  • Perfect voor streaming
  • 4.5 op basis van 205 reviews
Plus en minpunten VPN Nederland
Voordelen van VPN Nederland
Overal Formule 1 streamen met een VPN
Online registreren met SSL-encryptie
Anoniem met 100% geen-logs-beleid
Gebruik van het grootste serverpark van Nederland
Nadelen van VPN Nederland
Serveraanbod kan beter
Beperkte keuze aan betalingsopties
Verbinding maken kan soms iets langer duren
Weinig instel mogelijkheden
Specificaties VPN Nederland
Aantal apparaten
Onbeperkt
Aantal servers
75
Aantal landen
23
Geld terug garantie
7 dagen geld-terug-garantie
No-log-beleid
Geschikt voor F1
VPN Nederland Reviews
8 VPNDeals.nl
4.5 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"In het oerwoud van VPN-diensten springt er één behoorlijk uit: VPN Nederland, een in Nederland gevestigde VPN-dienst. De mogelijkheden zijn dan misschien niet zo eindeloos als bij de concurrentie, maar heb je dat eigenlijk allemaal wel nodig, of is het juist wel fijn dat er niet zoveel poespas bij komt..."
Lees de volledige review

2. NordVPN

NordVPN is zonder twijfel de bekendste VPN-dienst die er is. En dat is niet voor niets: NordVPN biedt een groot aantal servers en ontzettend veel extra’s, en dat voor een relatief schappelijke prijs per maand. Met NordVPN hoef je je geen zorgen te maken of je wel of niet Wimbledon kunt kijken, het gaat je sowieso lukken.

1
NordVPN Meest populaire keuze
€ 2,99 Per maand
  • 74% korting + 3 maanden extra
  • Inclusief mobiele app
  • Veilig & Supersnel
  • Meerdere apparaten
  • 4 op basis van 35410 reviews
Plus en minpunten NordVPN
Voordelen van NordVPN
Sterke beveiliging: AES 256-codering
Groot servernetwerk: 5.500+ servers
Goede prijs-kwaliteit: betaalbaar
Eenvoudige app-interface
Nadelen van NordVPN
Geen telefonische klantenservice
App is in het engels
Niet de goedkoopste
Geen eigen DNS-servers
Specificaties NordVPN
Aantal apparaten
10
Aantal servers
6300
Aantal landen
111
Geld terug garantie
30 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
NordVPN Reviews
9.2 VPNDeals.nl
4.0 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"Dat NordVPN vaak terugkomt in lijstjes met de beste VPN’s is geen toeval. Nord biedt een robuuste VPN-dienst met veel extra features en functies. Welke dat zijn, en waarom je de tool goed kunt overwegen als je op zoek bent naar meer privacy online? Dat lees je in deze NordVPN..."
Lees de volledige review

3. Surfshark

Grote kans dat je al eens van Surfshark hebt gehoord, en dat is niet zo gek. Surfshark is namelijk ook een zeer populaire VPN-dienst. Dat komt niet alleen door de duizenden servers over de hele wereld die je kunt gebruiken, maar ook door de vele extra functies die je bij je abonnement krijgt. Wimbledon streamen met Surfshark is een fluitje van een cent.

1
CyberGhost Nieuw
€ 2,19 Per maand
  • 2 maanden gratis
  • 45 dagen geld-terug-garantie
  • Eenvoudige interface
  • Werkt met de Amerikaanse Netflix
  • 4 op basis van 22299 reviews
Plus en minpunten CyberGhost
Voordelen van CyberGhost
Sterke beveiliging
Geschikt voor streaming
Eenvoudige installatie & hoge snelheid
24/7 klantenservice
Wereldwijde serverdekking
Nadelen van CyberGhost
Beperkte P2P-dekking
Sommige servers traag
Niet geschikt voor China
Geen cryptocurrency betaling
Geen dedicated IP optie
Specificaties CyberGhost
Aantal apparaten
7
Aantal servers
7.000+
Aantal landen
91
Geld terug garantie
45 dagen geld-terug-garantie
IP-adres verbergen
No-log-beleid
Geschikt voor F1
CyberGhost Reviews
8,6 VPNDeals.nl
4.0 Trustpilot
Dit zegt onze VPN expert
"CyberGhost is al jaren een grote speler in de wereld van online privacy. Inmiddels komt deze aanbieder ook standaard terug in toplijstjes van de beste VPN. Maar is het ook de beste keuze voor jou? In deze CyberGhost review lees je alles wat je moet weten om jouw afweging te..."
Lees de volledige review

Waar moet je verder op letten?

Als je toch een VPN gaat gebruiken, kun je net zo goed even op een paar andere dingen letten:

• Prijs. De meeste VPN-diensten kosten een paar euro per maand, maar er zitten nog wel wat verschillen tussen de diensten.
  • Servers. Hoe meer servers in hoe meer landen, des te meer keuze je hebt, en des te groter de kans dat je een goede server vindt voor jouw specifieke doeleinden.
  • Extra’s. Veel VPN-diensten bieden bovenop de VPN extra functies. Je kunt dan denken aan een wachtwoordmanager, een advertentieblocker of malwareprotectie.

Op onze review-pagina vind je nog meer tips over waar je op kunt letten.

Conclusie

Wimbledon kijken op televisie gaat prima, maar in het buitenland kan het wat lastiger zijn. Met een VPN los je dat probleem op, en geniet je de eerste twee weken van juli van tennis op het allerhoogste niveau. Lees onze reviews, bekijk onze tips en zorg ervoor dat je niets mist van Wimbledon 2025!

Veelgestelde vragen

• Wanneer is Wimbledon 2025?

Wimbledon wordt in 2025 gehouden van 30 juni tot en met 13 juli, de dag van de herenfinale. De finale bij de dames is een dag eerder.

• Hoe helpt een VPN?

Een VPN zorgt ervoor dat je fysieke locatie buiten schot blijft. Zo kun je overal ter wereld streamen via Ziggo en KPN, ook als de dienst geblokkeerd is.

• Is een VPN legaal?

Ja, het gebruik van een VPN is volledig legaal. Sterker nog, veel websites en diensten raden het gebruik van een VPN juist aan omwille van je online privacy.

Ook interessant voor jou?

nba kijken in nederland

NBA kijken in Nederland en in het buitenland? Zo doe je dat

Schaatsen kijken in het buitenland, Nederland en België

glory kickboksen

GLORY kickboksen: kijk live én overal ter wereld

Altijd en overal Wimbledon 2025 kijken? Het kan!
Wimbledon streamen met VPN Nederland