Home » Zakelijk

Zakelijk

Binnen 30 minuten online
Razendsnel
Plug and play
7.5 uit 100 beoordelingen

Het belang van een VPN zakelijk gebruiken

Een VPN zakelijk gebruiken is tegenwoordig essentieel. De reden hiervoor is dat we steeds meer online doen. We zijn online met meer verschillende devices en vanaf verschillende plekken, en daar komt bij dat hackers steeds slimmer worden. Door met een VPN business internetverkeer en data af te schermen, kun je flexibeler werken en gebruik maken van meer mogelijkheden online. In dit artikel lees je de belangrijkste tips voor het afsluiten van een business VPN. Tot slot geven we antwoord op veelgestelde vragen over een VPN gebruiken. Na het lezen van dit artikel ben je in staat om weloverwogen een VPN af te sluiten.

Kies een VPN met static IP

Wanneer je jouw VPN zakelijk gebruikt, is het aan te raden om een business VPN met static IP te gebruiken. Wanneer je zoekt naar een business vpn voor remote access, dien je bij het gebruik ervan het IP adres van de VPN in veel gevallen te “whitelisten”. Dit betekent dat er alleen vanaf dat IP adres toegang is tot hardware of software. Dit kan bijvoorbeeld een applicatie zijn zoals een boekhoudpakket of hardware zoals een server of printer. Wanneer je de VPN zakelijk gebruikt maar het geen static IP adres biedt, kan het adres steeds wisselen en kan toegang door een IP blokkade ontzegd worden. Ook een provider kan een vpn blokkeren. KPN blokkeert vpn bijvoorbeeld en er zijn regelmatig mensen die hier problemen door ondervinden. Check voor je een business VPN afsluit welke opties de aanbieder heeft.

Een business VPN voor internationaal zaken doen

Steeds meer content op internet is landspecifiek. Wist je dat je IP adres aangeeft uit welk land je komt? Dit is de reden dat Ziggo met VPN wel in het buitenland te gebruiken is, maar zonder VPN niet. Als je internationaal zaken doet, kan het van belang zijn om de content voor dat land te zien. Een VPN aanbieder heeft servers over de hele wereld staan. Bij een VPN verbind je met servers uit andere landen alvorens je het internet opgaat. Hierdoor ziet de ontvanger jou als verkeer uit dat land en zal specifiek die content getoond worden. Mensen die ervaring ermee hebben, zullen herkennen dat ze bijvoorbeeld Amerikaanse advertenties te zien krijgen. Hoewel veel VPN aanbieders duizenden servers hebben, ondersteunt niet iedere aanbieder alle landen. Als een specifiek land belangrijk is, controleer dit dan voor je een VPN zakelijk in gebruik neemt.

Ondersteuning van al jouw devices

Bij een VPN abonnement afsluiten, inventariseer je de mogelijkheden van de aanbieder. Welke apparaten en hoeveel gelijktijdige verbindingen toegestaan zijn, is een belangrijke factor hierin. Een VPN biedt meestal ondersteuning voor iOS, Android en Windows. Gebruik je Linux of een ander besturingssysteem? Check dan goed de specificaties, bijvoorbeeld met behulp van VPN reviews. Je wilt immers dat de VPN zakelijk gebruikt kan worden zonder obstakels.

Voorbeeld: Nordvpn business

Nordvpn business is een van de beste VPN’s voor wie een VPN zakelijk wenst te gebruiken. Je kunt hier naast het eerder genoemde static IP adres ook voor je bedrijf een dedicated server aanvragen. Meerdere medewerkers kunnen hierdoor gelijktijdig van de VPN server gebruik maken. Met Nordvpn teams beheren is ook mogelijk. Als bedrijfsleider kun je het team via een dashboard managen. En kom je er zelf niet uit? Nordvpn biedt een dedicated accountmanager aan die net zo goed beschikbaar is als je server! Wat ons betreft is Nord VPN de best business vpn!

Veel gestelde vragen over VPN zakelijk

Je weet nu dat bij VPN business oplossingen een static IP belangrijk is. Je kiest voor een VPN aanbieder die de door jouw gewenste landen en apparaten ondersteunt.

Afhankelijk van de omvang van je team kies je voor een aanbieder waarbij meer mensen gelijktijdig verbinding kunnen maken. Voor grotere teams kies je een vpn met een beheeromgeving voor meerdere gebruikers of zelfs een dedicated server zodat iedereen hetzelfde IP adres heeft. Tot slot behandelen we enkele veel gestelde vragen over een VPN voor business afsluiten.

Kun je een VPN via je internet provider afsluiten?

In theorie is het mogelijk, maar in praktijk verwijzen zij ook weer naar VPN aanbieders. Zoek je “kpn vpn kosten”, dan vermeldt KPN hier zelf niets over maar verwijzen ze je door naar F-Secure Freedome VPN voor rond de 6 euro per maand. Dit klinkt voordelig, maar met behulp van VPN Deals vind je meer voordelige deals. Op de zakelijke KPN VPN pagina kun je wel informatie vinden, maar geen prijzen. Makkelijker is het om via VPN Deals jouw business VPN te kiezen. Wij zijn transparant in VPN prijzen en mogelijkheden. Bovendien ben je met een VPN kiezen niet verbonden aan je provider, je kunt dus altijd voor de beste deal gaan.

Wat kost een zakelijke VPN?

Per VPN aanbieder verschillen de kosten. Bij NordVPN is dit al mogelijk voor minder dan 3 euro per maand. Je kunt de BTW en de kosten van de VPN in de boekhouding verwerken als je de VPN zakelijk gebruikt. Uiteindelijk is het bedrag voor een zakelijke VPN afsluiten zó laag dat de keuze snel gemaakt is.