Boksliefhebbers met Netflix account opgelet! Jake Paulson VS Mike Tyson

Mike Tyson en Jake Paul nemen het tegen elkaar op

Liefhebbers van historische bokswedstrijden opgelet! Sportfanaten wisten al dat je met een Netflix abonnement steeds meer online sport kunt kijken. Binnenkort breidt het streamingplatform haar repertoire uit, met een bokswedstrijd tussen niemand minder dan Jake Paul en Mike Tyson. Daarmee zet Netflix een voormalig wereldkampioen tegenover een vormalig YouTube influencer die professioneel bokser werd.

De  strijd tussen Tyson en Paul staat gepland op 20 juli in het AT&T Stadium in Arlington, Texas.

Het is niet Netflix eerste live sportevenement. Eerdere kon je via het platform al wedstrijden golf, tennis en F1 streamen. Daarmee breidt Netflix dus flink uit in de hoek van live content. Daarmee komt de sport naast stand-up comedy uitzendingen.

Mike Tyson en Jake Paul nemen het tegen elkaar op

Tijdens de aankondiging benadrukte Netflix's Gabe Spitzer, VP of Nonfiction Sports, het entertainmentgehalte van de Tyson en Paul-wedstrijd:

Mike Tyson is een van de grootste iconen in de boksgeschiedenis en Jake Paul is een van de grootste verstoorders in de boksgeschiedenis”, aldus Spitzer. “Zaterdag 20 juli wordt pure drama in de ring in Texas.

Tyson keer na jaren terug in de ring

De wedstrijd markeert Tysons eerste sinds 2020 en de tweede in 2024 voor Paul, die met een record van 9-1 snel opkomt in de bokswereld.

Ik vind het gek dat ik in mijn tweede profgevecht viraal ging door Nate Robinson knock-out te slaan op Mike Tysons undercard. Nu, minder dan vier jaar later, sta ik op om Tyson zelf te confronteren om te zien of ik het in me heb om een van de meest beruchte vechters en grootste iconen in het boksen te verslaan.

Jake Paul, over zijn naderende gevecht met de oud-wereldkampioen waar het voor hemzelf ooit begon

Paul boekte onlangs succes met een knock-out overwinning tegen Ryan Bourland afgelopen weekend, met zijn zinnen “gericht op het worden van wereldkampioen.” Tyson heeft daarentegen 50 totale overwinningen, waaronder 37 opeenvolgende zeges, waarvan 33 door knock-outs.

“Ik kijk er erg naar uit om de ring in te stappen met Jake Paul in het AT&T Stadium in Arlington, Texas”, zei Tyson. “Hij is aanzienlijk gegroeid als bokser door de jaren heen, dus het wordt erg leuk om te zien wat de wil en ambitie van een ‘jongen' kunnen doen met de ervaring en vaardigheden van een GOAT. Het is een volledig cirkelmoment dat buitengewoon spannend zal zijn om naar te kijken; ik heb hem geïntroduceerd tijdens het undercard-gevecht met Roy Jones en nu plan ik hem te beëindigen.”

Paul is geen onbekende voor Netflix, aangezien de bokser te zien was in een aflevering van de Untold-serie van de streamingservice vorig jaar.

Netflix's eerdere inspanningen op het gebied van sportgerelateerde inhoud hebben succes gehad in het aantrekken en boeien van publiek. Het eerste seizoen van Formula 1: Drive to Survive op Netflix, met achter de schermen toegang tot raceteams, heeft bijgedragen aan de groeiende populariteit van de racesport in de VS. Het Netflix Cup-evenement in november bracht beroemde golfers en coureurs uit de respectievelijke shows samen.

Andere sportgerelateerde series op Netflix zijn onder andere NASCAR: Full Speed, Quarterback, Tour de France: Unchained, Under Pressure: The U.S. Women’s World Cup Team, en Six Nations: Full Contact.

 

Deel dit artikel
Deel via WhatsApp

Ook interessant voor jou?

nordvpn-default

NordVPN Meshnet: zo maak je je eigen veilige server

nieuws op vakantie

Zo volg je het al het belangrijke nieuws op vakantie

scandinavische series

Beste Scandinavische series op Netflix: Top 10

spaanse series

Dit zijn de 10 beste Spaanse series op Netflix