Home » Gratis vpn

Gratis vpn

Binnen 30 minuten online
Razendsnel
Plug and play
7.5 uit 100 beoordelingen

Gratis VPN

Op zoek naar een gratis VPN? Lees dan vooral verder. We zullen een lijstje geven met informatie over welke VPN gratis te gebruiken is, maar ook redenen noemen waarom je beter een betaalde VPN kunt kiezen. Wacht dus even met een gratis vpn downloaden, en verdiep je er goed in. Om alvast een tip te geven: een gratis vpn is nooit een snelle vpn! Verder lees je waarom een free vpn soms gewoonweg niet veilig is en eigenlijk ook helemaal niet zo anoniem. Wij van VPNdeals.nl houden ons de hele dag bezig met VPN reviews en vergelijkingen, maak hier vooral gebruik van bij een VPN afsluiten.

Er bestaat geen goede gratis VPN

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: er bestaat geen goede gratis VPN. De snelheid en stabiliteit van de VPN is namelijk afhankelijk van de capaciteit van de VPN server. Wanneer je een VPN gebruikt, log je in op de server en vervolgens verloopt jouw internetverkeer via die server. Hoe meer mensen dit via dezelfde server doen, des te trager het voor iedereen wordt. En zoals je je voor kunt stellen, zitten er meer mensen op een server als de VPN gratis is, en heeft de VPN aanbieder minder resources om de server voldoende capaciteit te geven. En waarom bieden ze de VPN gratis aan? Worden jouw gegevens doorverkocht? Worden er logs bijgehouden van jouw internetgedrag? Er zijn soms veel onduidelijkheden.

Betaalde VPN vs gratis VPN?

Zoals gezegd, met een gratis VPN is er vaak veel onduidelijk. Een betaalde VPN kost daarentegen maar enkele euro’s per maand en biedt meer zekerheid. De vraag is dan ook waarom je een VPN gratis zou willen gebruiken. Is dit om te testen of het iets voor je is? Kies dan voor een VPN met gratis proefperiode. Ga voor de gratis proefperiode van Surfshark, ExpressVPN of NordVPN. Je krijgt een gratis proefperiode van 30 dagen. Je ontvangt zonder opgaaf van redenen je geld retour als het niet bevalt. Wat kost een VPN na de proefperiode? De exacte prijzen van VPN’s houden we up-to-date bij in onze VPN review pagina’s. Maar de goedkoopste VPN is die van Surfshark met een prijs vanaf € 1,99 per maand!

Lijst met gratis VPN aanbieders

Ben je nog steeds op zoek naar een gratis VPN? Dan volgt hier de lijst met gratis VPN aanbieders. Er zijn er een paar en we noemen alleen degene die wij gecontroleerd hebben. Het kan zijn dat je op internet andere aanbieders vindt als je gratis VPN of free VPN zoekt, maar de betrouwbaarheid is daarmee zeker niet bij allemaal gegarandeerd.

Windscribe gratis VPN

De eerste in ons lijstje met gratis VPN’s is Windscribe. Windscribe biedt een gratis VPN met een maandelijkse limiet van 10 GB aan en toegang tot een beperkt aantal servers. De snelheid van de servers van Windscribe is redelijk hoog. Als je besluit om toch voor de betaalde versie van Windscribe te gaan, betaal je nog steeds minder dan 5 euro per maand.

Tunnelbear gratis vpn

Dacht je dat de 10 GB limiet van Windscribe weinig is? Dan zul je met Tunnelbear niet beter af zijn. De limiet is slechts 500 MB per maand. Zoek je een gratis VPN voor Netflix kijken? Daarvoor kun je Tunnelbear niet inschakelen. Ook houden ze logs bij van websites die je bezoekt en kun je geen torrents uploaden of downloaden. Een kosteloze VPN klinkt leuk, maar in praktijk zul je vaak liever wat betalen om de uitbreidingen van de beste VPN te hebben.

Gratis VPN zonder registratie

Zoek je een gratis VPN zonder registratie? Kies dan voor de NordVPN gratis proefperiode. Je kunt dan zonder gegevens op te geven, en als je met crypto betaalt zelfs zonder bankgegevens, de VPN 30 dagen gratis gebruiken. Een compleet gratis VPN zonder registratie is er vaak niet omdat ze bij moeten houden hoeveel data je gebruikt. Windscribe houdt bijvoorbeeld logs bij om dit voor de gratis variant te checken. CyberGhost had lange tijd een gratis VPN zonder registratie, althans alleen met een willekeurige accountnaam en wachtwoord. Zij zijn echter afgestapt van hun VPN gratis aan te bieden en sindsdien is hun snelheid sterk verbeterd.

Gratis vpn downloaden

Je weet nu welke VPN aanbieders een gratis proefperiode hebben, welke VPN echt gratis is en wat de limieten daarvan zijn. Goed om te weten is dat je voor je apparaten apps en add-ons kunt downloaden wanneer je eenmaal een VPN abonnement hebt. Dit is afhankelijk van welke besturingssystemen de aanbieder ondersteunt. Je kunt een gratis VPN downloaden voor iOS, Android, Windows, Linux en Mac. Check van tevoren of de aanbieder ook jouw apparaten ondersteunt en hoeveel verbindingen gelijktijdig mogelijk zijn.

Met een gratis VPN Ziggo, Netflix of Prime kijken

Kun je met een free VPN Ziggo, Netflix of Prime kijken? Streamingdiensten zijn niet blij met VPN’s. Het maakt het namelijk mogelijk om hen voor de gek te houden. Een free vpn is handig als je in het buitenland Ziggo wilt kijken. Je kunt met een VPN Ziggo kijken doordat Ziggo daarmee een Nederlands IP adres ziet. Niets mis mee zou je zeggen, maar hetzelfde kun je doen om de Amerikaanse Netflix met een VPN te bekijken. Natuurlijk kun je een VPN ook gebruiken om te kijken wat er op HBO, Prime en andere streamingdiensten te zien is in een ander land. Ter herinnering: met een gratis VPN downloaden als Tunnelbear is Netflix kijken is niet mogelijk. Ook kun je met Windscribe, de andere VPN die geen kosten rekent, niet de Amerikaanse Netflix bekijken. Dat kan alleen via Windflix. Als je vaak series en films kijkt en ook wel eens iets huurt, kun je beter geen gratis VPN downloaden. Ga in dat geval voor een VPN abonnement, zoals je hebt gelezen hoeft dit niet duur te zijn! Bekijk onze VPN reviews en ontdek welke aanbieder het meest geschikt is.

Best free vpn zoeken, of toch voor een betaalde VPN gaan?

Je kunt verder zoeken op internet naar een VPN die gratis te gebruiken is, of naar een free VPN van een aanbieder waarvan de betrouwbaarheid niet gecontroleerd is. Of het verstandig is? Wij denken van niet. Wanneer je eenmaal een VPN gebruikt, zul je merken hoe fijn het is om je privacy beter te beschermen. De meeste mensen zullen na de limiet van een gratis VPN toch voor de betaalde versie gaan. Daarom is het slim om nu al te zoeken naar een partij die precies biedt wat jij zoekt. Denk aan mogelijkheden voor streaming, ondersteuning van jouw besturingssystemen en servers in bepaalde landen.

Ga voor goede bescherming

Met een goede bescherming kunnen websites niet zien wie je bent, is tracking moeilijker en kun je een stuk zorgelozer internetten. Doordat een VPN tegenwoordig ongeveer de prijs van een kop koffie kost, is het zoeken naar een gratis VPN ook wat achterhaald.