Home » Windscribe

Windscribe

 • 7.5

Windscribe wordt steeds populairder in Nederland. In deze review lees je onze bevindingen voor deze VPN-verbinding.

Informatie over Windscribe

 • Handige gratis versie
 • Snelle en betrouwbare servers
 • Netflix Amerika is enkel beschikbaar via aparte server windlix
 • Cijfer7.5
 • OptiesNetflix
 • VerbindingenOnbeperkt
 • Torrents
 • BesturingssystemenWindows, Mac, iOS, Android, Linux
 • ProtocollenOpenVPN, Ikev2
 • Aantal servers300+ in meer dan 500 landen
VPN afsluiten

Windscribe review 2021

Windscribe wordt steeds populairder in Nederland. In deze review lees je onze bevindingen voor deze VPN-verbinding waarbij we onder andere kijken naar:

 • Gebruiksgemak van Windscribe;
 • Mogelijkheden van Windscribe;
 • Installatie van Windscribe;
 • Mogelijkheden met betrekking tot torrenting bij Windscribe;
 • Aantal gelijktijdige verbindingen;
 • Veiligheid en privacy bij het gebruik van Windscribe;
 • Prijzen van Windscribe;
 • Snelheid van Windscribe;
 • Voor- en nadelen van Windscibe;
 • Specificaties van Windscribe op een rijtje;
 • Eindconclusie: is Windscribe een interessante optie voor je?

Gebruiksgemak van Windscribe

Windscribe heeft een duidelijk gebruikersgemak zonder dat er veel poespas bij komt kijken, je kunt een server selecteren en direct verbinding maken. Windscribe biedt de mogelijkheid om te kiezen tussen de protocollen TCP, UDP en stealth. Ddaarnaast kun je ook een proxy-verbinding instellen. Echter zullen veel gebruikersn geen gebruik maken van deze instellingen en gewoon verbinding maken om hun internetverbinding te beveiligen.

Mogelijkheden van Windscribe

Windscribe is een VPN-verbinding met verschillende soorten servers verdeeld over de wereld. Opt dit moment heeft Windscribe servers staan in de volgende landen:

België, Bulgarije, Canada (west, oost), Verenigde Staten (west, centraal, oost), Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Israël, Italië, Letland, Luxemburg, Maleisië, Moldavië, Nederland, Noorwegen, Polen, Roemenië, Spanje, Zweden, Zwitserland , Oekraïne, Azerbaijan, Egypte, India, Rusland, Zuid Afrika, Thailand, Turkije, Australië, Nieuw Zeeland, Hong Kong, Japan, Singapore, Zuid Korea, Vietnam, Brazilië, Mexico.

Vanwege privacy redenen biedt Windscribe geen dedicated IP-adressen aan, waardoor het IP-adres van de provider door meerdere mensen wordt gebruikt.

Windscribe biedt zowel een betaalde als gratis variant aan. Het gratis pakket van 10Gb is wel erg krap, vooral als je bestanden wilt downloaden of vaak streamt. De functies van het gratis abonnement zijn beperkt, maar dit zien we echter bij bijna alle gratis VPN aanbieders. Met de gratis variant krijg je maar toegang tot een beperkt aantal servers in plaats van het grote server bereik wat deze provider biedt. Groot voordeel van de gratis variant is dat de verbindingssnelheid net zo groot is als bij de betaalde variant.

Installatie van Windscribe

Windscribe VPN heeft eigen apps ontwikkeld voor Android, iOS, Windows en MacOS. Deze kun je installeren op het daarvoor bedoelde apparaat zoals bijvoorbeeld je Windows computer of iPhone. Deze software spreekt voor zichzelf en werkt gemakkelijk. Tegenwoordig is de software voor Windscribe ook  in het Nederlands beschikbaar. Dit is erg handig voor de mensen die daar waarde aan hechten en/of niet zo goed zijn in de Engelse taal.

Windscribe virtual private network heeft eigen apps ontwikkeld voor Windows, iOS Mac. Deze kunnen worden geïnstalleerd op het apparaat waar je een VPN-verbinding op wilt hebben, denk bijvoorbeeld aan je IPhone of Windows computer. De software werkt gemakkelijk en spreekt voor zichzelf.

De software voor Windows en Mac is duidelijk, heeft een strak design en heeft weinig tierelantijntjes. Als je de firewall aanzet wordt, wanneer je de VPN-Verbinding uitzet, al het internetverkeer geblokt.

Ook voor Linelux is Winscribe makkelijke te installeren. Voor de Ipad en iPhone is er een app ontwikkeld welke je kan downloaden wanneer je bij deze provider een abonnement afsluit. De app is gemakkelijk te downloaden vanuit de Appstore, maar ook is het mogelijk om het rechtstreeks vanuit de website van Windscribe te regelen.

Ook is er nu een app voor Android ontwikkeld. Deze nieuwe app is er basis, je kunt weinig in stellen, maar voor de meeste mensen zal het voldoen aan de eisen. De app is makkelijk en overzichtelijk in gebruik. Het is dus nu nog makkelijker om ook een VPN-verbinding op een Android toestel te hebben.

Mogelijkheden met betrekking tot torrenting bij Windscribe

Op de meeste servers van Windscribe is het downloaden van torrents toegestaan. Bij sommige locaties zul je het p2p icoon zien met een kruis erdoorheen, op deze servers is het gebruik van torrenting niet toegestaan.

Aantal gelijktijdige verbindingen

Windscribe geeft aan geen limiet te stellen aan de hoeveelheden gelijktijdige verbindingen. Dit is dus een groot voordeel in tegenstelling tot sommige andere VPN-providers.

Daarnaast biedt deze provider nog iets extra’s. Het zijn namelijk browser extensies beschikbaar voor Firefox, Chrome en Opera. Met deze extensie kun je ervoor zorgen dat al het verkeer dat via jouw browser gaat veilig verloopt. Voor mensen die graag anoniem willen surfen en voor de rest geen behoefte hebben aan een hele anonieme verbinding is dit ideaal. Deze extensies zijn gemakkelijk te downloaden via de website. De installatie gaat vanzelf, de extensie wordt namelijk toegevoegd aan jouw browser en die kan je weer gemakkelijk aan- en uitschakelen.

Veiligheid en privacy bij het gebruik van Windscribe

Volgens veel mensen is OpenVPN Protocol erg veilig. Windscribe maakt hier dan ook gebruik van. Dit betreft een open source protocol en daarvan is gebleken dan het erg moeilijk, zo niet onmogelijk, te kraken is. De encryptie die hier gebruikt wordt voor de virtual private network verbinding is AES 256, dit benadrukt alleen nog maar meer hoe belangrijk Windscribe de veiligheid van het gebruik van hun servers vindt. Daarnaast worden ter verkoming dat er lekken optreden, alle IPv6 verzoeken geblokkeerd,  Ook is er een DNS lek protectie, iets wat belangrijk is bij een virtual private network.

Op het eerste gezicht is de veiligheid van Windscribe dik in orde. Echter, wanneer je naar hun privacy beleid gaat kijken dan geven ze aan dat ze sommige dingen loggen. Zo houden ze bijvoorbeeld bij hoeveel data je verbruikt in de eerste periode van 30 dagen en ze houden bij wanneer je met hun netwerk verbindt. Het gaat dan om gegevens die anoniem zijn, echter wanneer je voor een VPN-verbinding kiest wil je vaak niet dat de provider een logboek bijhoudt van jouw activiteiten. De provider geeft hier op aan dat zij dit enkel doen om data te checken, in verband met de gratis variant die deze provider heeft. Windscribe geeft duidelijk aan dat ze niet loggen welke websites jij bezoekt. Het statement van deze provider is zelfs dat zij het belangrijk vinden dat het internet anoniem en vrij gebruikt kan worden. `Door de verschillende adblockers die deze provider aanbiedt kunnen we er wel vanuit gaan dat zij veiligheid en privacy erg serieus nemen.

Naast deze veiligheid biedt Windscribe nog iets anders aan waarvan wij vinden dat het bij veiligheid past. Namelijk, wanneer je kiest voor Windscibe dan bieden zij een kill switch functie aan. Deze functie zorgt ervoor dat het niet meer mogelijk is om data te ontvangen of te verzenden naar jouw laptop wanneer de VPN-verbinding verbroken wordt. Dit is een hele belangrijke functie en daarom ook zeker een pluspunt voor deze provider.

Prijsstelling van Windscribe

De kosten voor deze VPN-provider liggen wel vrij hoog. Er is echter wel een mogelijkheid om een korting te krijgen op het maandbedrag. Door een abonnement af te sluiten per jaar, zakt de prijs automatisch per maand. Dit maakt deze provider dan weer meer interessant. Het is ook mogelijk om bij deze provider je eigen abonnement samen te stellen. Afhankelijk van jouw behoeftes en wensen stel je deze samen. Zo heb je een abonnement op maat en betaal je niet voor iets wat je niet gebruikt.

Tevens biedt deze provider ook een gratis virtual private network verbinding aan. Hier zitten uiteraard wel beperkingen aan, echter is ditr niet alleen bij Windscribe maar bij bijna iedere VPN-aanbieder. De grootste beperking op het gratis abonnement van Windscribe is de databeperking van 10 gigabyte per maand. Als we de vergelijking maken met andere gratis aanbieders is deze databeperking wel één van de grootste. Hierdoor is Windscribe ook de meest gekozen aanbieder als het gaat om gratis providers. Een andere grote beperking van het gratis abonnement is dat je maar toegang krijgt tot 10 servers over de hele wereld. Dit zorgt ervoor dat je niet altijd toegang hebt tot bepaalde diensten zoals bijvoorbeeld Netflix Amerika. Doordat er meerdere mensen dus gebruik van maken en er maar een beperkt aantal servers beschikbaar zijn, kan dit de snelheid van de VPN-verbinding doen dalen. Voor een gratis variant is de snelheid echter nog steeds in orde.

Snelheid van Windscribe

De afgelopen jaren is de snelheid van Windscribe erg verbeterd. Niet enkel gewoon bij het surfen over het internet, maar vooral ook bij het downloaden van grote bestanden is de snelheid van deze provider goed op orde. Naast de snelheid is er ook nog de kwaliteit van de verbinding. Ook deze is bij Windscribe zeker in orde. Bij het kijken van series of films wordt de verbinding niet verbroken en ook hapert het niet. Een grote pre voor een VPN-verbinding. De kwaliteit en snelheid van Windscribe zijn erg stabiel.

Voor- en nadelen van Windscibe

Windscribe is een prettige virutal private network verbinding waarbij je van veel opties gebruik kunt maken.
Wanneer we Windscribe gaan vergelijken met een aantal andere VPN-providers dan kunnen we een aantal voor- en nadelen benoemen:

Voordelen:

 • Meer dan 300 servers verdeeld over 50 landen;
 • Geen limiet op gelijktijdige verbindingen;
 • Een goede snelheid ook wanneer je gaat downloaden en streamen. Je kijkt dus een serie zonder haperingen! De gebruiksvriendelijkheid van deze verbinding is ook een dikke voldoende;
 • Prettig gebruikersgemak met de mogelijkheid om de instructies in het Nederlands te krijgen.

Nadelen:

 • Netflix Amerika is enkel beschikbaar via de aparte server windflix;
 • Geen dedicated IP-adres mogelijk;
 • Redelijk prijzig vergeleken met andere VPN-aanbieders;
 • Beperkte toegang servers bij de gratis variant;
 • Windscibe geeft aan bepaalde zaken wel te loggen.

Specificaties van Windscribe op een rijtje

 • Software: Windows, iOS, macOS, Android, Linux;
 • Protocollen: OpenVPN, IKEv2;
 • Aantal beschikbare server locaties: 300 +;
 • Aantal landen waar servers beschikbaar zijn: 55;
 • Gelijktijdige verbindingen: onbeperkt;
 • Torrents: ja;
 • Netflix: ja mits je dit via de server windflix doet.;
 • Logs: ja;
 • Prijs: vanaf $3,70 per maand;
 • Niet goed geld terug periode: 3 dagen.

Eindconclusie: is Windscribe een interessante optie voor je?

Windscribe is een snelle en prettige VPN-verbinding, dit in combinatie dat anoniem downloaden via een p2p-netwerk ook tot de mogelijkheden behoort. De interface van Windscribe is heel gemakkelijk en duidelijk in gebruik.

Uiteraard zijn er bij iedere providers een aantal zaken die minder zijn, Windscribe is daar geen uitzondering in. Voorheen kon je met Windscribe geen toegang krijgen tot bijvoorbeeld Netflix Amerika, door een nieuwe update is dat echter wel mogelijk mits je gebruik maakt van de speciale server, Winflix genaamd. Op deze manier kun je gebruik maken van Netflix Amerika en ook andere films en series downloaden en of streamen.

Het verbinden van de server lijkt het beste te werken via het UDP-protocol. De prijs van Windscribe is wel iets aan de hoge kant. Vergeleken met andere aanbieders biedt deze provider wel de kans om door middel van een jaarabonnement een korting per maand te krijgen. Dit zorgt ervoor dat het maandtarief alweer wat schappelijker is dan wanneer je deze optie niet aanneemt.

Er is daarnaast nog een nadeel dat wij wel belangrijk vinden. Deze provider geeft duidelijk in het privacy beleid aan dat zij loggen. Zij geven uiteraard duidelijk aan dat dit enkel is om zaken te registeren voor doeleinde die de dienst kan verbeteren, echter wanneer je kiest voor een VPN-verbinding dan wil je over het algemeen dat je anoniem bent en dat wat jij online bekijkt of hoe lang jij online bezig bent, niet geregistreerd wordt.

Windscribe biedt ook een gratis variant aan. Deze komt ook goed uit de test maar heeft ook wat nadelen. Doordat de provider een datalimiet van 10 gigabyte oplegt is downloaden en streamenn lastiger wanneer je kiest voor een gratis variant.

Als extra optie biedt deze Windscribe een ad-blocker aan. Deze variant heet R.O.B.E.R.T wat staat voor “Remote Omnidirectional Badware Eliminating Robotic Tool”. Deze tool zorgt ervoor dat domeinen waar advertenties, malware en trackers vanaf komen worden geblokkeerd. Veel websites laden automatisch trackers en externe advertenties  zonder dat je dit door hebt. Deze handige tool zorgt er dus voor dat deze domeinen met advertenties en trackers niet meer geladen worden.

Vandaag starten met Windscribe?

Vraag nu gemakkelijk en veilig een VPN aan via VPNdeals.nl.

VPN afsluiten

Vergelijk VPN aanbieders

Ben je op zoek naar hulp of wil je ervaringen en reviews lezen van de Beste VPN-providers? Je bent bij VPN Nederland op het juiste adres.

NordVPN

Direct afsluiten
 • 9.2

 • Gemakkelijke interface
 • Zeer veilig
 • Relatief duur bij korte abonnementen
Bekijk vpn oplossing Voeg toe aan vergelijking

Surfshark

Direct afsluiten
 • 8.8

 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • Goedkoop
 • Geen Nederlandse software
Bekijk vpn oplossing Voeg toe aan vergelijking

CyberGhost

Direct afsluiten
 • 8.6

 • Zeer goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Speciale servers voor torrenting
 • Beperkte servers in Azie en Afrika
Bekijk vpn oplossing Voeg toe aan vergelijking

ExpressVPN

Direct afsluiten
 • 9.1

 • Veruit het meest gekozen
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents
 • Redelijk prijzig
Bekijk vpn oplossing Voeg toe aan vergelijking

GooseVPN

Direct afsluiten
 • 7.8

 • Nederlands bedrijf
 • Hoge gebruikersvriendelijkheidscore
 • Niet geschikt om Amerikaanse Netflix te bekijken
Bekijk vpn oplossing Voeg toe aan vergelijking

PIA

Direct afsluiten
 • 8.5

 • Zeer veel focus op veiligheid
 • Snelle en betrouwbare servers
 • Geen live verbinding mogelijk met de klantenservice
Bekijk vpn oplossing Voeg toe aan vergelijking

Tunnelbear

Direct afsluiten
 • 8

 • Zeer mooie en gebruiksvriendelijke software
 • Snelle en betrouwbare servers
 • Geen Netflix
Bekijk vpn oplossing Voeg toe aan vergelijking

Windscribe

Direct afsluiten
 • 7.5

 • Handige gratis versie
 • Snelle en betrouwbare servers
 • Netflix Amerika is enkel beschikbaar via aparte server windlix
Bekijk vpn oplossing Voeg toe aan vergelijking